Inkiväärin edut raskauden aikana

Inkivääri, jota kutsutaan myös adrakiksi, injiksi, allamiksi, sunthiksi, inciksi ja adaksi joillakin Intian alueellisilla kielillä, on erittäin hyödyllinen mauste, jolla on useita lääkinnällisiä ominaisuuksia. Sitä käytetään laajalti Aasiassa ruoassaan ja monien terveysolosuhteiden hoitoon. Kuinka turvallinen inkivääri on raskauden aikana? Jos olet raskaana, on luonnollista, että olet huolissasi tiettyjen elintarvikkeiden, erityisesti mausteiden, kulutuksesta. Mutta tämän ihmeyrtin on todettu olevan erittäin hyödyllinen raskauden aikana, koska se lievittää monia raskauteen liittyviä epämukavuuksia, kuten pahoinvointia, turvotusta, kylmää ja monia muita sairauksia.

Inkiväärin edut raskauden aikana

Anna meidän ymmärtää enemmän inkivääristä raskauden aikana sekä mielenkiintoisia tapoja sisällyttää se ruokavalioosi.

Onko inkiväärin syöminen turvallista raskauden aikana??

Inkiväärin nauttiminen on ehdottoman turvallista raskauden aikana, mutta sinun on tehtävä se maltillisesti ja tietyillä varotoimilla. Tuore ja raaka inkivääri on paras tapa saada tämä mauste raskauden aikana. Inkivääriä on myös kaupallisesti saatavana lisäaineina eri muodoissa, kuten pillereinä, kapseleina, siirappeina jne. Mutta sitä ei ole suositeltavaa ottaa sellaisina lisäaineina, koska tämän yrtin pitoisuus ei välttämättä näy oikein. Raskaana oleva nainen voi turvallisesti kuluttaa 1500 mg inkivääriä päivässä jaettuna kuuteen annokseen. Ja kaikki ylimääräinen aiheuttaa sivuvaikutuksia tai epämukavuutta.

Inkiväärin terveysvaikutukset raskauden aikana:

Katsotaanpa mitä etuja inkivääri voi tarjota raskauden aikana,

1. Parantaa aamupahoinvointia tai oksentelua:

Pahoinvointi ja oksentelu ovat yleisiä oireita raskauden alkuvaiheessa ensimmäisen kolmanneksen aikana. Inkivääri on erittäin tehokas lääke tällaisiin tiloihin. Inkivääriteen juominen tai inkiväärikarkin pureskelu voi helpottaa pahoinvointia ja oksentelua.

2. Lievittää närästystä:

Inkivääri on erittäin tehokas lääke närästyksen lievittämiseen. Se auttaa tasapainottamaan vatsahappoja ja lohduttamaan vatsaa. Inkivääriteen juominen hunajan kanssa on paras lääke närästykseen.

3. Hoitaa ruoansulatushäiriöitä ja turvotusta:

Inkivääri on erittäin vahva luonnollinen ruoansulatus. Se on erittäin tehokas ruoansulatushäiriöiden ja turvotuksen hoidossa raskauden aikana stimuloimalla ruoansulatusentsyymien eritystä. Ruoansulatushäiriöt ja turvotus ovat yleisiä oireita toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana.

4. Parantaa verenkiertoa:

Inkivääri on erittäin hyvä lääke verenkierron parantamiseen. Hyvä verenkierto takaa sikiölle riittävän verenkierron. Tämä auttaa vauvan asianmukaista kehitystä.

5. hoitaa yskää ja kylmää:

Inkivääri sisältää runsaasti viruksenvastaisia ​​ominaisuuksia, jotka auttavat lievittämään flunssan tehokkaasti. Se on myös erittäin hyvä lääke yskään ja kurkkukipuun. Inkiväärissä olevat antioksidantit auttavat vahvistamaan vastustuskykyä.

6. alentaa kolesterolitasoja:

Inkivääri on erittäin hyvä luonnollinen keino vähentää kehon huonoja kolesterolitasoja. Se auttaa myös lisäämään kehon hyviä kolesterolitasoja, jotka ovat hyödyllisiä terveydelle.

7. Tasaa verensokerit:

Inkivääri on erittäin hyvä lääke verensokerin tasapainottamiseen. Se auttaa lisäämään insuliinitasoja ja säätelemään insuliinivastetta. Se on erittäin hyödyllinen raskausdiabeteksesta kärsiville naisille.

8. Vähentää tulehdusta:

Tulehdus on yleistä raskauden aikana, mutta liiallinen tulehdus voi vaikuttaa vauvan kehitykseen. Inkivääri sisältää runsaasti tulehdusta ehkäiseviä yhdisteitä, kuten gingerolit ja shagoalit, jotka auttavat lievittämään tulehdusta, joka voi vaikuttaa negatiivisesti raskauteen ja syntymättömään lapseen.

9. Lievittää väsyneitä lihaksia:

Raskaana olevat naiset kärsivät usein lihasten kipeydestä. Inkivääri rauhoittaa kipeitä lihaksia kehossa. Se on myös erittäin hyvä lievittämään kipua.

10. Parantaa ruoansulatusta ja imeytymistä:

Raskaus vaikuttaa ruoansulatukseen ja imeytymiseen. Inkivääri on erittäin hyvä lääke ruoansulatusmehujen ja muiden entsyymien eritykseen parantamaan ruoansulatusta ja imeytymistä. Se auttaa myös säätelemään suolen toimintaa ja lievittämään ummetusta.

Inkiväärin sivuvaikutukset raskauden aikana:

Inkivääri on hyödyllinen yrtti, mutta sillä on myös joitain sivuvaikutuksia, jos sitä ei kuluteta oikein ja tiettyjä varotoimia noudattaen,

 1. Ylimääräinen inkivääri voi aiheuttaa närästystä, ripulia, gastriittia, vatsavaivoja jne.
 2. Sinun on vältettävä suuria määriä inkivääriä, jos käytät antikoagulantteja, koska se voi vaikuttaa lääkkeiden tehoon.
 3. Jos käytät lääkkeitä veren ohenemiseen ja se hallitsee korkeaa verenpainetta, on suositeltavaa välttää inkivääriä.
 4. Älä käytä paljon inkivääriä, jos käytät lääkkeitä verensokerin alentamiseen.
 5. Suuret inkivääriannokset voivat aiheuttaa kuukautisia, mikä voi olla haitallista vauvalle.
 6. Koska inkivääri on hieman hapan, ei ole hyvä käyttää sitä, jos se pahentaa närästystä.

Kuinka lisätä inkivääriä raskauden ruokavalioon?

Katsotaanpa erilaisia ​​tapoja kuluttaa inkivääriä raskauden aikana,

 1. Lisää muutama viipale inkivääriä kiehuvaan veteen inkiväärijuuriteen valmistamiseksi. Voit lisätä sitruunan tippaa ja hunajaa maun parantamiseksi. Juo tämä sitruuna- ja inkivääri -tee lämpimänä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
 2. Uuta tuoreen inkiväärin mehu ja lisää teelusikallinen tätä mehua lasilliseen kuumaa vettä. Juo se, kun se on lämmin. Se on paras tapa kuluttaa inkivääriä.
 3. Lisää muutama tuore inkivääri juliennes dal- tai curryyn juuri ennen tarjoilua.
 4. Lisää teelusikallinen inkivääritahnaa keittoihisi.
 5. Ja lisää muutama inkivääripala aamu smoothieesi.
 6. Lisää raastettu inkivääri perunoihin tai salaatteihin.
 7. Valmista yrttiteetä korianterista, mintusta, inkivääristä ja kurkumasta.
 8. Tee omat kotitekoiset inkiväärikarkit keittämällä inkivääriviipaleita sokerisiirapissa. Inkiväärikarkille on monia reseptejä. Voit myös lisätä muita hyödyllisiä ainesosia, kuten mustapippuria, kivisuolaa jne.
 9. Voit valmistaa evästeitä ja keksejä, joiden pääainesosana on inkivääri. Se on paras tapa kuluttaa inkivääriä välipalaksi.

Useimmat raskauteen liittyvät epämukavuudet lievittyvät vasta, kun vauva synnytetään. Mutta mausteet, kuten inkivääri, auttavat sinua hallitsemaan ja estämään monia ei -toivottuja raskausoireita. Toivomme, että edellä annetut tiedot ovat antaneet sinulle hyvän tietoisuuden inkiväärin eduista raskauden aikana. Kokeile edellä kuvattuja eri tapoja syödä inkivääriä ja kerro meille kokemuksestasi. Napsauta “tykkää” tai kommentoi alla, jos tämä artikkeli oli sinulle hyödyllinen.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Voinko syödä kuivaa inkiväärijauhetta raskauden aikana??

V: On suositeltavaa olla ottamatta kuivaa inkiväärijauhetta tai sukkua raskauden aikana. Kuivassa inkiväärissä on erittäin väkeviä määriä inkivääriyhdisteitä. Se voi olla ankara raskaudelle ja aiheuttaa sivuvaikutuksia.

Q2. Kuinka paljon inkivääriä minun pitäisi ottaa raskauden aikana??

V: Voit turvallisesti kuluttaa jopa 1000 mg – 1500 mg inkivääriä päivässä raskauden aikana. Mutta sinun on varmistettava, ettet ota kaikkea kerralla. Nauti 4-6 annoksena koko päivän ajan.

Q3. Ovatko inkivääritabletit turvallisia raskauden aikana??

V: Inkivääriyhdisteiden pitoisuus inkivääri -tableteissa voi vaihdella, eikä niitä saa merkitä asianmukaisesti. Inkivääritabletteja ei suositella otettavaksi raskauden aikana, koska niillä on riski inkivääriyhdisteiden liiallisesta kulutuksesta. Tuore inkivääri on aina paras tapa kuluttaa inkivääriä.

Q4. Voiko inkivääri aiheuttaa keskenmenon raskauden alkuvaiheessa??

V: Ei ole näyttöä siitä, että inkivääri aiheuttaisi keskenmenon tai muita vakavia komplikaatioita raskauden aikana. Mutta koska inkivääri on mauste, on suositeltavaa käyttää sitä kohtuullisina määrinä.

Kysymys 5. Onko inkiväärin pureskelu raskauden aikana turvallista?

V: Inkiväärin pureskelu raskauden aikana on täysin turvallista, jos rajoitat kulutuksen 1000 mg: sta 1500 mg: aan päivässä. Paras tapa pureskella inkivääriä on inkiväärikarkit. Kaupallisesti saatavilla olevat inkiväärikarkit voivat sisältää säilöntäaineita ja muita haitallisia kemikaaleja, joten on parasta käyttää kotitekoisia karkkeja.