Kuinka välttää ja hoitaa päänsärkyä raskauden aikana?

Päänsärky raskauden aikana voi olla yleinen tilanne, josta kuulemme usein. Mutta oletko koskaan yrittänyt selvittää, mikä voi aiheuttaa tilan, ja onko syytä huoleen ?! Pienen sairauden tai ongelman laiminlyönti voi olla vaarallista odottaville äideille. Samanlainen on päänsärky.

Jos sinulla on päänsärkyä raskauden aikana usein, muista tietää syyt, oireet ja selvittää, edellyttääkö tila lääkärisi kuulemista. Anna meidän auttaa ja nähdä, ovatko päänsärkysi normaaleja vai eivät!

Päänsärky raskauden aikana

Onko normaalia päänsärkyä raskauden aikana??

Raskaana olevien naisten päänsärky voi johtua monista ongelmista. Jos päänsärkysi ei ole usein ja jokapäiväinen, ja jos se ei johda elämäntapoihin, kuten heikkouteen, huimaukseen, voit levätä ja palata normaaliksi. Mutta jos sinulla on päivittäin terävä kipu, jossa on huono näkö ja huimaus, sinulla ei ehkä ole säännöllistä päänsärkyä.

Päänsärkyjen tyypit raskauden aikana:

Suurin osa raskaana olevien naisten päänsärkyistä on tällä hetkellä normaaleja ja ensisijaisia. Tämä ei välttämättä ole aina merkki tai oire mistään terveyteen liittyvästä merkittävästä. Nämä sisältävät,

 • Jännitys- tai stressipäänsärky raskauden aikana.
 • Migreeni.
 • Cluster päänsärky.

Sanotaan, että noin 26% tämän ajan ongelmista on jännityspäänsärkyä. Älä kuitenkaan unohda samaa, jos saat ne säännöllisesti ja päivittäin. Jännityspäänsärkyjen lisäksi migreeniä esiintyy usein myös raskauden aikana. Kipu on kuitenkin erilainen ja ärsyttävämpi kuin jännityspäänsärky. Migreeni aiheuttaa yleensä sykkivää, tuskallista kipua, enimmäkseen vain toisella puolella pään. Migreeni voi myös aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua sekä valoherkkyyttä ja herkkyyttä melulle. Jos sinulla on pitkäaikainen migreeni-ongelma, ota yhteys lääkäriin, koska se voi myöhemmin johtaa komplikaatioihin. Samoin voi esiintyä myös sinuspäänsärkyä raskauden aikana, jos kärsit siitä jo.

Jos sinulla on jakso päänsärkyhyökkäyksiä ajanjakson aikana, nämä ovat klusterin päänsärkyä. Jos ne ovat pitkäkestoisia, sinun on neuvoteltava terveydenhuollon tarjoajan kanssa.

Päänsärkyjen oireet raskauden aikana:

Yleisimmät merkit ja tavat selvittää, että sinulla on kauhea pääkipu raskauden aikana, ovat seuraavat,

 • Tylsä kipu vakavaan kipuun.
 • Sykkivä kipu.
 • Vaikea kipu vasemmalla tai oikealla puolella, olipa se molemmin puolin, pään.
 • Pahoinvointi.
 • Oksentelu (toisinaan).
 • Terävä kipu silmien lähellä.

Jos näet näön sumeuden ja sokeita pisteitä, sinun on otettava tilanne vakavasti ja kuultava terveydenhuollon ammattilaista.

Päänsärkyjen syyt raskauden aikana:

Syy ja syy lievään tai vaikeaan päänsärkyyn raskauden aikana voivat vaihdella raskauskolmanneksen mukaan.

Ensimmäinen raskauskolmannes:

Vaikka yleisin syy päänsärkyyn raskauden alkuvaiheessa johtuu hormonaalisista ongelmista, painon muutoksista ja muutoksista sekä suuresta veren tilavuudesta, muut syyt ovat seuraavat,

 • Jatkuva stressi mielessä aiheuttaen niskan lihasjännitystä, joka aiheuttaa päänsärkyä ja migreeniä.
 • Jos jätät ateriat väliin tai et juo tarpeeksi vettä päivän aikana, kehosi tuntuu heikoilta ja on yksi syy päänsärkyyn ja migreenikipuihin.
 • Vähemmän nukkuminen ja jopa liiallinen nukkuminen ovat kaksi olennaista syytä, jotka aiheuttavat pään kipua. Sinun pitäisi nukkua 7-8 tuntia päivässä, ei enemmän eikä vähemmän.
 • Kofeiinin poistaminen voi olla myös yksi syy. Jos olit riippuvainen kofeiinista ennen raskautta, sen vähentäminen voi aiheuttaa päänsärkyä, koska kehosi sopeutuu uusiin olosuhteisiin.
 • Huono ravitsemus ja terveellisen ruokavalion puute voivat myös aiheuttaa jatkuvia ja kroonisia päänsärkyjä.
 • Jos verensokerisi on alhainen, saatat myös olla altis päänsärkyille ensimmäisen kolmanneksen aikana.
 • Älä ole liian laiska. Jos et kävele paljon tai sinulla ei ole lainkaan liikuntaa, olisit järkyttynyt tietäessäsi, että tämä voi myös aiheuttaa päänsärkyä.
Toinen ja kolmas raskauskolmannes:

Päänsärkyä raskauden loppupuolella ja tällä kolmanneksella voi olla eri syitä,

 • Väärä asento istuessa pahentaa päänsärkyä entisestään.
 • Liikunta paljon ja myös epäsäännöllisellä tavalla voi aiheuttaa kehossa stressiä aiheuttaen päänsärkyä.
 • Tietty ruoka tai juoma, kuten jäätelöt, voi myös aiheuttaa päänsärkyä muutaman tunnin kuluessa sen syömisestä. Jäätelöt aiheuttavat aivojen jäätymisen, mikä voi olla yksi syy ongelmiin.
 • Migreeni voi myös olla perinnöllistä. Joten jos äidilläsi tai sisarellasi on migreeni -ongelma, sinulla on erittäin suuri mahdollisuus, että saat myös sellaisen.
 • Jos sinulla on diabetes, sinulla voi olla taipumus päänsärkyyn liian usein.

Seuraavien yleisten syiden lisäksi korkea verenpaine on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista syistä raskauspäänsärkyjen takana. Noin 8% Yhdysvaltain naisista kärsii päänkipuista juuri tämän ongelman vuoksi. Tätä ei pidä ottaa helposti, koska korkea verenpaine voi aiheuttaa mahdollisia komplikaatioita, kuten preeklampsiaa, eklampsiaa, istukan irtoamista ja vauvan syntymäpainon.

Päänsärkyä aiheuttavat elintarvikkeet:

Tiedätkö, että päänsärky voi johtua jopa ruoka -aineallergioista tai muutamille kehotyypeille sopimattomista elintarvikkeista? Kyllä, kuulit oikein! Liipaisevat elintarvikkeet, kuten meijeri, suklaa, juusto ja hiiva, voivat aiheuttaa sinulle päänsärkyä, jos kehosi ei ota niitä positiivisesti.

Päänsäryn hoito raskauden aikana:

Jos sinulla on usein päänsärkyä, se ei ehkä ole hyvä merkki odottaville äideille. Lääkärilääkkeiden lisäksi voit nähdä jopa liian vähän kotilääkkeitä, mikä voi olla helppoa ihmetulosten saavuttamiseksi.

Kotihoito päänsärkyyn raskauden aikana:

Tässä on muutamia helppoja tehdä kotona korjaustoimenpiteitä, jotka voivat toimia kuin ihmeitä.

1. viileä pakkaa:

Makaa suoraan ja laita kylmä pakkaus päähän. Viileys lievittää kipua melko paljon.

2. Vältä päänsärkylaukaisimia:

Jos tietyt elintarvikkeet tai hajut ovat saattaneet aiheuttaa päänsärkyäsi ja migreenisi joskus aiemmin, on parasta välttää niitä. Päänsärkypäiväkirja on tarpeen migreenin laukaisijoiden tunnistamiseksi.

3. Harjoittele päivittäin:

Kävele päivittäin tai suorita aerobicia pitääksesi itsesi kunnossa. Harjoittele säännöllisesti ilman taukoja välissä, koska ne pilaavat harjoitusaikataulun. Liikunta auttaa säätelemään kehon sokeritasoja ja parantaa myös kehon hengityselimiä. Se laukaisee myös endorfiineja, niin sanottuja ”hyvän olon” ​​kemikaaleja kehon sisällä.

4. Hallitse stressiä:

Hallitse stressiä laatimalla tehtävälista ja viimeistelemällä jokainen työ yksi kerrallaan. Älä työnnä itseäsi masennuksen partaalle, koska se voi vaikuttaa sekä äitiin että lapseen. Pidä tavoitteesi realistisina saavuttaaksesi ne ja ole rauhallinen koko ajan.

5. Harjoittele rentoutustekniikoita:

Kokeile hengitysharjoituksia, joogaa, hierontaa ja visualisointia. Pidä itsesi aina rennolla ja rauhallisella tavalla.

6. Syö säännöllisesti:

Syö aina tasapainoinen ruokavalio säännöllisin väliajoin. Terveellinen syöminen voi nopeasti parantaa useimmat vaivat. Juo myös paljon nesteitä pitääksesi kehosi nesteytettynä koko päivän ajan. Älä ohita aterioita sattumalta.

7. Noudata säännöllistä uniaikataulua:

Unen puute tai jopa ylikunto voi aiheuttaa päänsärkyä ja migreenikipuja raskauden aikana. Yritä noudattaa kiinteää nukkumismallia pitääksesi biologisen kellosi ehjänä.

8. Aromaterapia:

Aromaterapiaöljyt ovat uskomattoman tehokkaita päänsärkyä vastaan. Laita muutama tippa piparminttu- tai laventeliöljyä kudokselle ja hengitä syvään sisään. Voit myös hieroa yhden tipan kutakin temppeleesi otsan kummallakin puolella ja antaa sitten hyvän hieronnan. Tämä vähentää päänsärkyä hetkessä!

9. Bachin kukkien korjaustoimenpiteet:

Jos olet väsynyt tai stressaantunut, päänsärky yleensä pahenee. Paras lääke tällaisessa tilanteessa on Bach -kukan korjaustoimenpide.

Päästä eroon uupumuksesta laittamalla neljä tippaa Rescue Remedyä siististi kielellesi tai kokeile kahta tippaa oliiviöljyä, toista Bach Flower Remedy -liuosta, liuotettuna lasilliseen vettä..

Lääkkeet:

Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin otat päänsärkylääkkeitä tai -tabletteja raskauden aikana. Älä pidä niitä kaikkia itse. Vältä tavallisia pillereitä, kuten aspiriinia ja ibuprofeenia, koska ne eivät ehkä ole hyviä tässä vaiheessa. Tämä johtuu siitä, että kipulääkkeet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia ja synnynnäisiä vikoja, kun niitä käytetään raskauden aikana. Tästä lähtien on parempi kokeilla ensin kotihoitoja päänsärkyjen parantamiseksi raskauden aikana ja sitten työskennellä lääkkeiden parissa, jos niitä ei paranneta.

Lääkärit voivat tarkistaa verenpaineesi, tehdä verikokeen, ultraäänen ja näkötestin ennen hoitojen aloittamista. Tässä on muutamia yleisiä lääkkeitä, joita terveydenhuollon tarjoaja ehdottaa; ne on kuitenkin tehtävä vain oman harkintansa mukaan.

1. Biopalaute:

Tällä mielen ja kehon tekniikalla voit hallita tiettyjä kehon toimintoja-kuten lihasjännitystä, sykettä ja verenpainetta-estääksesi päänsärkyä tai vähentääksesi migreenikipua. Jos haluat kokeilla biofeedbackia päänsärkyjen hoitoon raskauden aikana, ota yhteys lääkäriisi ja mene biofeedback -terapeutille. Se on tehokas tapa päästä eroon päänsärkyistä. Voit myös kokeilla akupunktiota, joka on turvallinen tapa parantaa päänsärkyä ja lievittää kipua.

2. Homeopatia:

Homeopatia voi olla paras vaihtoehto. Koska niillä ei ole lainkaan sivuvaikutuksia, niitä suositellaan päänsärkyjen hoitoon, ja niitä voidaan käyttää vain pätevän lääkärin kuulemisen jälkeen.

3. Osteopatia ja kiropraktiikka:

Osteopatian tavoitteena on kohdistaa lihakset, luut ja nivelet. Se voi auttaa olkapää- ja niskakipuun, joten jos nämä ovat sinulle tyypillisiä jännityspisteitä, tämä saattaa olla kokeilemisen arvoista.

Kiropraktiikan terapiasta voi olla hyötyä itsepäisten päänsärkyjen varalta. Tämä tekniikka käyttää selkärangan manipulointia kivun lievittämiseen.

4. Vyöhyketerapia:

Pienissä päänsärkyissä suositellaan yksinkertaista vyöhyketerapiaa. Isojen varpaiden hieronta painaa päätä ja kaulaa, mikä auttaa eroon ongelmista ja migreenikipuista.

Milloin minun pitäisi hakea apua raskauspäänsärkyyn?

Useimmat päänsäryt raskauden aikana ovat epämiellyttäviä, mutta eivät aiheuta haittaa. Jos kuitenkin koet muita epätavallisia oireita, kuten näön hämärtymistä, väkivaltaista oksentelua tai äkillistä turvotusta ja tulehdusta, kouristuksia, pyörtymistä, nämä voivat olla oireita preeklampsiasta, raskauteen liittyvästä korkeasta verenpaineesta. Tällaisessa tilanteessa ota heti yhteys lääkäriisi.

Vinkkejä päänsärkyjen estämiseen:

Muista aina noudattaa periaatetta, ja ehkäisy on parempi kuin hoito,

 1. Syö säännöllisesti ja syö terveellisesti, ravitsevasti. Ohita liipaisimet.
 2. Noudata säännöllisiä uniaikatauluja äläkä stressaa.
 3. Sisällytä kotiisi lievää tai päivittäistä liikuntaa. Voit tehdä tavallisia kävelylenkkejä tai kohtalaisia ​​aerobisia harjoituksia.
 4. Varo ryhtiäsi. Älä taivuta ja työskentele tai kävele. Istu suoraan ja kävele suoraan.
 5. Lepää hyvin ja rentoudu rauhallisella mielellä. Jännitys ja stressi voivat vain pahentaa päänsärkyä.

Kaikista jatkuvista ja kroonisista päänsärkyistä on ilmoitettava välittömästi lääkärille. Älä ota lääkkeitä omalla kustannuksellasi ja kysy aina lääkäriltäsi parhaita neuvoja ja ehdotuksia suun kautta otettavista lääkkeistä ja hoidoista.

Vaikka päänsärky raskauden aikana on yleistä, se voi ärsyttää. Varmista, että pysyt aina terveenä terveiden elämäntapojen avulla. Älä koskaan unohda kipuja ja päänsärkyä. Kokeile näitä yksinkertaisia ​​kotihoitoja parhaiden tulosten saavuttamiseksi ennen suun kautta otettavien lääkkeiden ottamista. Jos jokin näistä toimi, jaa ajatuksesi kanssamme!

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Mikä on ero migreenin ja päänsärkyjen välillä raskauden aikana??

V: Migreenipäänsärky on aivan erilainen kuin jännitys- tai stressipäänsärky. Sinulla voi olla vahvempia päänsärkyjä, jos olet jo altis migreenille. Nämä ovat seurausta verisuonten laajentumisesta aivoissa ja voivat aiheuttaa teräviä kipuja.

Q2. Milloin ottaa yhteyttä lääkäriin päänsärkyjen vuoksi raskauden aikana?

V: Jos päänsärkysi on krooninen ja sinulla on muita oireita, kuten näön hämärtyminen, huimaus, väsymys, pyörtyminen jne., On parempi kuulla terveydenhuollon tarjoajaasi.

Q3. Voivatko naiset kärsiä päänsärystä raskauden synnytyksen ja synnytyksen jälkeen?

V: On tavallista, että päänsärky esiintyy jopa toimitusajan jälkeen. Tämä voi johtua estrogeenitasoista, kun ne laskevat merkittävästi. Tämän lisäksi naiset kärsivät myös päänsärystä synnytyksen aikana, mikä voi olla voimakasta kipua selkäydinnesteen menetyksen vuoksi.