Lohikäärmehedelmä raskauden aikana – edut ja sivuvaikutukset

Himo raskaana olevalla naisella voi ilmetä missä tahansa muodossa. Se voi olla makeisia, se voi olla mausteista ruokaa tai joskus jopa ruoan ulkoasua. Lohikäärmehedelmä, kuten me kaikki tiedämme, on punertavan viinin värinen hedelmä, jolla on hilseilevä ulkonäkö, mikä tekee siitä erittäin houkuttelevan ja voi heti herättää halun kokeilla samaa. Mutta odota hetki – Onko lohikäärmeen hedelmien nauttiminen raskauden aikana turvallista? Tutustu tähän artikkeliin saadaksesi lisätietoja lohikäärmehedelmistä.

Dragon Fruit raskauden aikana

Lohikäärmehedelmiä ei myydä kovin yleisesti Intian markkinoilla, mutta jos on olemassa myymälä, joka varastoi eksoottisia hedelmiä, on todennäköistä, että huomaat lohikäärmehedelmän siellä. Lohikäärmehedelmillä on punertava tai viinin väri ja hilseilevä pinta. Kun kuori poistetaan, hedelmän liha näyttää punaiselta tai violetilta. Se sisältää mustia siemeniä. Hedelmän rakenne on hyytelömäinen, kuten kiivi, ja sen maku on makea. Tämän hedelmän uskotaan myös tuovan onnea kiinalaisessa mytologiassa.

Mikä on Dragon Fruit?

Lohikäärmehedelmä on hedelmä, joka on kotoisin Etelä -Amerikasta, Meksikosta ja joistakin Keski -Amerikan osista, mutta on nyt helposti saatavilla kaikkialla maailmassa, myös Intian niemimaalla. Se tunnetaan myös yleisesti nimellä pitaya. Tämä hedelmä on punertavan viinin värinen ja se on hilseilevä ulkopuolelta. Siinä on makean ja hapan yhdistelmä. Sen sisäinen rakenne on samanlainen kuin kiivi ja se on valkoinen ja pienet selkäsiemenet.

Luekaamme tarkemmin lohikäärmehedelmien eduista raskaana oleville naisille.

Voivatko raskaana olevat naiset syödä lohikäärmehedelmiä ja onko lohikäärmehedelmien syöminen turvallista raskauden aikana:

Joitakin hedelmiä ja juomia tulisi välttää kokonaan, koska niiden katsotaan tuottavan lämpöä. Pitaya -hedelmiä puolestaan ​​voidaan syödä ilman esteitä. Sen sisältämien ravitsemuksellisten etujen lisäksi Dragon-hedelmät ovat turvallisia raskauden aikana ja pakollisia. Aluksi voit kokeilla punertavaa lohikäärmehedelmää tottua sen makuun.

Lohikäärmehedelmien ravintoarvot raskauden aikana:

Lohikäärmehedelmä sisältää useita ravinteita pieninä määrinä. Se on hyvä raudan, magnesiumin ja kuidun lähde. Katso lohikäärmehedelmien ravintoarvoa 100 grammaa kohti.

Ravitsemuksellisen komponentin arvo

 • Kalorit 60
 • Proteiinia 1,2 g
 • Rasvat 0
 • Hiilihydraatteja 13 g
 • Kuitu 3g
 • C -vitamiini 3%
 • Rauta 4%
 • Magnesiumia 10%

Voimme nähdä, että lohikäärmehedelmä on runsaasti magnesiumia ja kuituja ja vähän kaloreita, mikä tekee lohikäärmehedelmistä hyviä raskaana olevalle naiselle.

Lohikäärmehedelmien terveyshyödyt raskauden aikana:

Seuraavassa on erilaisia ​​lohikäärmehedelmien etuja raskaana olevalle naiselle:

1. runsaasti antioksidantteja:

Lohikäärmehedelmien syömistä raskauden aikana pidetään hyvänä, koska se on runsaasti C -vitamiinia. C -vitamiini tunnetaan myös askorbiinihapon nimellä. Askorbiinihapon käyttöä missä tahansa muodossa, raakojen hedelmien ja vihannesten muodossa tai mehuina pidetään hyvänä raskauden aikana, koska se sisältää paljon voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia. Antioksidantit auttavat kehoasi raskauden aikana auttamalla soluja taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, auttamaan vahvistamaan immuunijärjestelmääsi, auttamaan säätelemään kollageenisynteesiä kehossasi ja ehkäisemään myös niveliin ja ikeniin liittyviä ongelmia.

2. Estää hermostolliset synnynnäiset viat:

C -vitamiinin lisäksi Dragon -hedelmät sisältävät myös B12 -vitamiinia tai foolihappoa. Raskaana olevia naisia ​​kehotetaan ottamaan B 12 -vitamiinilisää raskauden aikana, jotta kehittyvän vauvan hermokasvu voi tapahtua asianmukaisesti.

3. Ehkäisee syöpää:

Muita B-kompleksiperheeseen kuuluvia vitamiineja, kuten beetakaroteeneja ja lykopeenia, on myös lohikäärmehedelmissä runsaasti. He työskentelevät yhdessä korjatakseen sisäiset vauriot ja huolehtiakseen vapaista radikaaleista. Ne tarjoavat myös keholle syöpää estäviä kappaleita estämään minkä tahansa kasvaimen kasvua.

4. Estää raskausdiabeteksen:

Lohikäärmehedelmä sisältää paljon ravintokuitua tai karkearehua. Tällä on suuri merkitys raskauden aikana, koska runsaasti kuitua sisältävä ruoka auttaa pitämään sinut kylläisenä pidempään ja ehkäisee sokerihimoa ja nälkäkipuja. Myös kuitupitoisia elintarvikkeita pidetään hyvänä niille, joilla on raskausdiabetes tai jotka ovat alttiita diabeteksen kehittymiselle myöhemmässä elämässä lihavuuden tai sukututkimuksen vuoksi. Kuitupitoiset elintarvikkeet auttavat myös pitämään sydämesi terveenä.

5. Auttaa lievittämään ummetusta:

Lohikäärmehedelmät pyrkivät pitämään ummetusta loitolla imemällä suoliston kosteutta ja lisäämällä suurimman osan ulosteista sekä pehmentämällä sen korkean karkearehupitoisuuden vuoksi. Tämä auttaa myös ehkäisemään peräpukamia, mikä on raskaana olevien naisten hyvin yleinen ongelma.

6. Hiilihydraatteja lisäävä energia:

Lohikäärmehedelmä, joka tunnetaan myös nimellä Hirviöhedelmä, sisältää terveellisiä hiilihydraatteja, jotka auttavat tarjoamaan sinulle energiaa, jota tarvitset päivittäiseen toimintaan. Luonnonmukaiset elintarvikkeet ovat paljon parempi kalorien lähde kuin sokerijuomat, jotka eivät edistä ravitsemusta.

7. Auta hampaiden ja luiden kehityksessä:

Lohikäärmehedelmä sisältää myös kalsiumia. Kalsiumia tarvitaan pitämään luut ja hampaat terveinä ja myös kehittyvän vauvan terveenä. Kalsiumilla on myös rooli lihassupistuksissa. Joten jos olet laktoosi -intoleranssi etkä voi ottaa maitotuotteita, lohikäärmehedelmä auttaisi täyttämään kehosi kalsiumin lisävaatimuksen.

8. Immuniteetin lisääminen:

Lohikäärmehedelmissä on kasvikemikaaleja, jotka ovat vahvoja antioksidantteja, jotka vahvistavat immuunijärjestelmääsi ja auttavat kehoasi taistelemaan infektioita vastaan.

9. Hemoglobiinin nousu:

Lohikäärmehedelmissä oleva rauta (Fe) auttaa verisoluja parantamaan hapensiirtokykyä, mikä vähentää anemian vakavuutta raskaana oleville naisille.

10. Suojaa infektiolta:

Tartunnan saaminen voi aiheuttaa riskin kohdun vauvalle, koska mikrobit voivat löytää tiensä vauvaan istukan kautta. Lohikäärmehedelmä tarjoaa hyötyä solujen uudistumisesta, mikä auttaa ehkäisemään infektiota. Lisäksi sienilääkkeet ja antibakteeriset elimet voivat käsitellä kehossa jo olevia mikrobeja.

11. Ehkäisee preeklampsiaa:

Hypertensio raskauden aikana voi aiheuttaa preeklampsiaa. Lohikäärmehedelmä auttaa ylläpitämään verenpainetta ja verensokeria ja minimoimaan siten raskauteen liittyviä komplikaatioita.

12. Vähentynyt keskenmenon riski:

Keskenmenon riski ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana on suuri. Dragon Fruit sisältää runsaasti foolihappoa, ja sen kulutus vähentää suuresti keskenmenon riskiä.

Lohikäärmehedelmien sivuvaikutukset raskauden aikana:

Yllätykseksesi pitaya -hedelmien nauttimisesta raskauden aikana ei juurikaan aiheudu sivuvaikutuksia, joten se on turvallisinta syödä ilman esteitä.

Kuinka sisällyttää lohikäärmehedelmä raskauden ruokavalioon?

Seuraavat ovat eri tapoja, joilla voit sisällyttää lohikäärmeen hedelmiä raskausruokavalioosi:

 • Käytä sitä tavallisena hedelmänä
 • Pura mehu ja kuluta se
 • Lisää se hedelmäsalaattiin ja valmista maukas valmistus

Toivottavasti olemme ratkaisseet kaikki lohikäärmehedelmiin liittyvät kysymyksesi raskauden aikana. Pitaya -hedelmien sisällyttäminen raskauden aikana on luultavasti yksi parhaista päätöksistä vauvan terveen ja turvallisen kasvun tukemiseksi kohdussa. Sillä on lukuisia mahdollisia etuja ilman riskejä, ja se tekee lohikäärmehedelmistä yhden turvallisimmista hedelmistä raskauden aikana.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1: Onko ok syödä lohikäärmehedelmiä imetyksen aikana??

V: Vaikka lohikäärmehedelmä on ulkonäöltään ja maultaan tyypillinen, se on erittäin ravitsevaa nautittavaa raskauden ja imetyksen aikana. Itse asiassa se on yksi sellainen hedelmä, jolla ei ole luontaisia ​​sivuvaikutuksia ja joka voidaan helposti nauttia ilman rajoituksia. Joten on täysin ok syödä lohikäärmehedelmiä imetyksen aikana.

Kysymys 2: Mitä erilaisia ​​lohikäärmehedelmiä on? Mikä on paras raskaudelle?

V: Lohikäärmehedelmiä eli Pitayaa on kolme päätyyppiä. He ovat:

 • Tämä on Hylocereus Undatus tai valko-lihainen pitaya
 • Hylocereus Costarricense tai punalihainen pitaya
 • Hylocereus Megalanthus tai keltaisenmuotoinen pitaya, jonka liha on valkoinen

Kaikki nämä kolme lohikäärmehedelmää ovat parhaita raskauden aikana nautittavia.

Kysymys 3: Voinko käyttää lohikäärmehedelmämehua raskauden aikana?

V: Pitaya -hedelmien terveyshyödyt raskauden aikana tekevät siitä ihanteellisen sisällyttämisen raskausruokavalioon missä tahansa muodossa. Voit juoda lohikäärmeen hedelmämehua turvallisesti raskauden aikana tai kuluttaa sitä valitsemassasi muodossa.