Nenäverenvuoto raskauden aikana Syyt ja korjaustoimenpiteet

Miksi nenäsi vuotaa verta raskauden aikana?

Nenäverenvuotoa raskauden aikana on esiintynyt yli 20 prosentilla naisista. Raskaus saa nenän verisuonet laajentumaan ja lisääntynyt verenkierto painaa pieniä ja herkkiä nenän verisuonia, jolloin ne repeytyvät helposti. Mutta onneksi nämä nenäverenvuotot eivät ole haitallisia ja saatat kokea tämän usein raskauden aikana. Lääkärit ovat pitäneet tätä vakavana.

Nenäverenvuoto raskauden aikana Syyt ja korjaustoimenpiteet

Mikä aiheuttaa nenän verenvuotoa raskauden aikana?

Naisilla veren tilavuus kasvaa todennäköisesti 50 % raskauden aikana. Tämä lisääntynyt tilavuus on tarpeen paremman verenkierron aikaansaamiseksi, joka tuo vauvalle tarvittavaa ravintoa. Tämän seurauksena tämä laajentaa nenän pieniä verisuonia ja painaa enemmän verisuonia, jolloin ne ovat alttiita repeämille.

Raskaushormonit, kuten progesteroni ja estrogeeni, vaikuttavat verisuonten toimintaan. Progesteroni on vastuussa verenkierron lisääntymisestä ja tämä puolestaan ​​painaa verisuonia ja nenän laskimoita. Limakalvot kuivuvat ja turpoavat ja todennäköisesti pahenevat talvella. Tämä helpottaa verisuonten murtumista, jolloin saat vähäisen verenvuodon. Joskus saatat kokea verta nenäsi puhaltamisen jälkeen etkä välttämättä nenäverenvuotoa siinä mielessä.

Kuiva ilma huoneessa voi myös olla syy nenän verenvuotoon. Se voi olla syy ja surullinen osa on, et ehkä edes ymmärrä sitä.

Toinen mahdollinen syy voi olla korkea verenpaine tai hyytymishäiriö, joka johtaa nenäverenvuotoon.

Nenäverenvuodon merkit varhaisen raskauden aikana:

Vaikka nenäverenvuoto on varmasti yleistä raskauden aikana, ikenet ovat myös toinen alue, joka on altis verenvuodolle. Nenän verenvuoto ja ikenien verenvuoto ovat seurausta kehon lisääntyneestä verenkierrosta, jota tarvitaan verenkiertoon ja vauvan ravitsemukseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka toistuva nenäverenvuoto on lähes neljä kertaa yleisempi raskaana oleville naisille verrattuna ei-raskaana oleviin naisiin.

Kuinka estää veren vuotaminen nenästä raskauden aikana:

Nenäverenvuodon pysäyttäminen raskauden aikana: Tässä on muutamia helppoja tapoja, joilla voit hoitaa nenäverenvuotoa raskauden aikana.

1. Etikka:

Etikan tiedetään tiivistävän verisuonten seinämät nenän kautta ja se on ollut tehokas lääke nenäverenvuotoon. Näin käytät sitä.

  • Kasta puuvillapallo valkoviinietikkaan.
  • Kiinnitä puuvilla sieraimeen, joka vuotaa verta.

Jätä puuvilla noin 5-7 minuutiksi. On turvallista käyttää tätä aina, kun sinulla on nenäverenvuotoa.

2. jääpakkaus:

Jääpakkausten tai jopa jään, kun niitä levitetään verenvuotoalueelle loukkaantumisen vuoksi, tiedetään pysäyttävän verenvuodon. Se supistaa verisuonia ja vähentää myös tulehdusta vamman sattuessa. Näin voit tehdä jääpakkauksen.

  • Laita hieman murskattua jäätä pussiin ja peitä se pyyhkeellä.
  • Aseta pakkaus nenän päälle ja odota, kunnes verenvuoto lakkaa kokonaan.

Vaihtoehtoisena ratkaisuna voidaan käyttää myös kasvispusseja, niitä, jotka on säilytetty jääkaapissa.

3. C -vitamiini:

toinen tapa pysäyttää nenän verenvuoto on käyttää C -vitamiinia. Ne auttavat estämään verisuonten ja suonien repeämisen ja lohduttavat sinua. Paras tapa käyttää C -vitamiinia tähän tarkoitukseen on syödä sitä sisältäviä elintarvikkeita. Appelsiini, sitruuna ja muut sitruunahedelmät voivat tehokkaasti hoitaa verenvuotoa. Voit syödä niitä hedelmänä tai valmistaa niistä mehua ja juoda sitä silloin tällöin.

4. Höyry:

Höyry on toinen tapa hydratoida nenän verisuonia. Höyryn hengittäminen voi siten vähentää tehokkaasti nenän verenvuotoriskiä. Hengitä höyryä kuumasta kattilasta keitettyä vettä kerran tai kahdesti päivässä. Voit myös ajatella höyrysaunan hankkimista. Molempien on osoitettu toimivan tehokkaasti nenäverenvuodon hoidossa.

5. Myös hengitys nenän kautta ja puristaminen ulos sieraimien läpi noin 5 15 minuutin ajan auttaa. Aseta ajastin ja tee tämä vähintään kaksi kertaa päivässä. Toinen strategia on istua alas ja nojata hieman eteenpäin pitäen pääsi sydäntäsi korkeammalla. Muista, ettet makaa tai kallista päätäsi taaksepäin, kun teet nämä. Saatat päätyä nielemään verta, mikä voi aiheuttaa pahoinvointia tai oksentelua.

Milloin sinun pitäisi hakea lääkärin apua?

Hakeudu lääkäriin, jos koet seuraavaa.

  1. Kun sinulla on hengitysvaikeuksia nenän verenvuodon vuoksi
  2. Kun verenkierto on erittäin raskasta
  3. Kun verenvuoto aiheuttaa väsymystä tai sekavuutta
  4. Kun verenvuoto ei lakkaa edes 30 minuutin painalluksen jälkeen.

Vaikka korjaustoimenpiteemme tulevat pelastajaksi hätätilanteissa, muista aina neuvotella lääkärin kanssa, kun koet äärimmäistä epämukavuutta. Samaan aikaan, kun kohtaat tämän ensimmäisen kerran, älä hämmästy. Verenvuoto ikenistä ja nenäverenvuoto raskauden aikana on melko yleistä ja melko vaaratonta.