Onko sitalopraami turvallinen raskauden aikana?

Sitalopraami on masennuslääke, joka kuuluu selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien ryhmään. Tätä käytetään pääasiassa paniikkikohtausten ja myös ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon, ja se toimii muuttamalla aivojen kemikaalin serotoniinitasoa.

sitalopraami raskauden aikana

Sitalopraami raskauden aikana:

Monet naiset ihmettelevät, onko masennuslääkkeiden käyttö turvallista raskauden aikana. Sitalopraamin ottaminen raskauden aikana on kaksiteräinen miekka. Sen ottaminen voi uhata sinua vauva, mutta sen ottamatta jättäminen voi haitata hyvinvointiasi. On naisia, joille sitalopraami on raskauden aikana erittäin tarpeellista. Tämä johtuu siitä, että raskaus laukaisee kehossasi erityyppisiä hormoneja, ja tällaisessa tilanteessa masennuslääkettä tarvitaan paljon, jotta voit pysyä parhaassa itsessäsi ja tuntea olosi hyväksi.

Masennuksen hoito raskauden aikana on erittäin tärkeää, koska sillä on todennäköisesti kielteisiä vaikutuksia lapsellesi. Käsittelemättömän masennuksen raskauden aikana tiedetään aiheuttavan monia uusia ongelmia; kuten odottava äiti saattaa kääntyä alkoholin ja tupakoinnin puoleen estääkseen itsensä masentumasta, ja tupakointi ja juominen ovat aina haitallisia lapselle. lapsi.

Onko sitalopraami turvallista raskauden aikana? Tähän voidaan parhaiten vastata tasapainottamalla hyödyt ja riskit. Synnynnäisten epämuodostumien todennäköisyys lapselle tämän lääkkeen saamisen vuoksi on hyvin pieni, joten useimmissa tapauksissa äitien terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla. Koska suurin osa lapsen sisäelimistä muodostuu raskauden ensimmäisten 12 viikon aikana, tämä on suuren riskin aika, jolloin mikä tahansa lääke vaikuttaa todennäköisesti lapseesi. Jos satut käyttämään sitalopraamia tänä aikana, on parasta neuvotella ensin lääkärisi kanssa.

beremen-052314-akp

Lääkkeiden nauttiminen tänä aikana johtaa yleensä harvoihin synnynnäisiin epämuodostumiin, kuten: sydänvikaan, mutta tapaukset ovat kuitenkin osoittaneet, että naiset, jotka käyttävät sitalopraamia raskauden aikana, saavat vauvoja, joilla on normaali sydän. Masennuslääkkeet voivat myös aiheuttaa vastasyntyneen ruoansulatus- ja virtsateiden vikoja, ja joskus asiat voivat jopa nousta korkeammalle ja vauvalle voi kehittyä silmä- ja raajavika.

Lapset voivat myös kehittää liikeongelmia ja keskittymisvaikeuksia sekä ongelmia oppimisessa ja ajattelussa. Sitalopraamin ei kuitenkaan tiedetä aiheuttavan keskenmenon riskiä huumeita käyttävillä naisilla, eikä sen tiedetä aiheuttavan kuolleena syntymistä.

Jos olet jo ottanut Citalopram Sandozia raskauden aikana, on parasta kertoa siitä lääkärillesi ja jättää hänen päättää, tarvitsetko kyseistä lääkettä vai et ja haluatko jatkaa sen käyttöä. Jos kuitenkin olet jo raskaana, älä lopeta äkillisesti Citalopram Orion -valmisteen käyttöä, koska se voi olla tuhoisaa sinulle ja lapsellesi. Älä vaihda lääkitystäsi ilman lääkärin lupaa.

Hakeudu lääkärin hoitoon, ennen kuin käytät minkäänlaista lääkettä. Lääkärisi pitäminen ajan tasalla siitä, mitä syöt, on erittäin tärkeää lapsesi hyvinvoinnin kannalta. Sitalopraamin käyttö ei välttämättä vauvan lisävalvontaa, mutta on parempi olla turvassa kuin pahoillani. On kuitenkin vältettävissä, että lopetat vähitellen jonkin lääkkeen ottamisen tässä tapauksessa Citalopram) sen sijaan, että katkaisisit sen kokonaan kerralla. Ei ole riskiä tulla raskaaksi, jos nainen käyttää sitalopraamia, eikä myöskään vaikuta lapseen, jos isällä on taipumus käyttää tätä lääkettä.