Onko turvallista syödä guavaa (Amarood) raskauden aikana?

Guava on ainutlaatuinen hedelmä, joka voidaan syödä kypsänä, puolikypsänä ja jopa täysin kypsänä. Sen kypsyyden eri vaiheissa sen maku muuttuu, mutta yksi asia on varma – se maistuu aina makealta ja mehukkaalta, ja ihmiset, jotka rakastavat guavaa, eivät halua syödä sitä edes joka päivä, koska sillä on lukuisia terveyshyötyjä. Mutta odota hetki. Onko se yhtä terveellistä ja turvallista kulutukseen, kun on kyse guavan syömisestä raskauden aikana? Analysoimme sen tässä artikkelissa.

guava raskauden aikana

Guava on erittäin runsaasti ravintoaineita, kuten A-, C -vitamiinia ja monia muita, mutta on kysytty paljon siitä, voivatko raskaana olevat naiset syödä guavaa vai onko guava hyvä raskaana olevien tai yrittävien naisten terveydelle.?

Tärkeintä on, että kaikki, mitä kulutetaan rajoitetusti, on hyvää ja hyödyllistä. Liiallinen kulutus voi osoittautua kohtalokkaaksi. Sama pätee siis guavaan. Jos sitä nautitaan rajoitetusti, se voi osoittautua erittäin hyödylliseksi, koska se on erinomainen C -vitamiinin lähde.

Erilaisia ​​guavan etuja, jotka osoittavat, miksi raskaana olevien naisten pitäisi nauttia guavojen syömisestä:

Guavan syömisen edut raskauden aikana:

1). Vähentää aamupahoinvointia:

Guava on runsaasti C -vitamiinia. Aamupahoinvointi, joka on suuri ongelma useimmille raskauden aikana, voidaan pitää hallinnassa syömällä guava -hedelmiä raskauden aikana.

2). Hoitaa anemiaa:

Raudan tarve raskauden aikana on korkea ja rautarikas guava voi helposti auttaa rakentamaan hemoglobiinia raskauden aikana ja siten ehkäisemään anemiaa.

3). Se alentaa syöpäriskiä naisilla:

Nykyään raskaana olevat naiset ovat alttiimpia rintasyövälle ja eturauhassyövälle. Guava sisältää antioksidantteja nimeltä lykopeeni ja sisältää runsaasti C -vitamiinia, joka puolestaan ​​suojaa soluja vahingoittumiselta ja siten vähentää syövän mahdollisuuksia pitkälle.

4). Se parantaa immuniteettia:

Amarood -hedelmät sisältävät runsaasti C -vitamiinia, josta on loputtomia etuja. Nämä hedelmät sisältävät 4 kertaa enemmän C -vitamiinia kuin appelsiinit. C -vitamiini vahvistaa kehon järjestelmää ja auttaa siten parantamaan vastustuskykyä.

5). Erittäin ravitseva raskaana oleville naisille:

Raskaana oleva nainen ei ainoastaan ​​syö itseään, vaan myös ruokkii kohdussa kasvavaa sikiötä. Joten runsas ravitseva ruokavalio on suositeltavaa. Guava on erittäin ravinteikas.

 • Se on runsas A-, B2-, C-, E -vitamiinin, kuparin, kaliumin, tiamiinin, mangaanin, raudan, kalsiumin ja fosforin lähde. Tämä hedelmä on rikkaampi A- ja C -vitamiinissa verrattuna sitruunoihin ja appelsiineihin.
 • Kypsät guavaat ovat korkeammat tanniinipitoisuuksissa kuin kypsät guavat.
 • Tämän hedelmän kuori on rikas askorbiinihapon lähde, joka on hyödyllinen taistelussa erilaisia ​​rappeuttavia sairauksia vastaan.
 • Runsaasti ravintokuitujen lähde.

Joten tämä hedelmä voi osoittautua erittäin hyödylliseksi sikiölle ja äidille.

6). Tarkistaa verenpaineen:

Guava pitää verenpaineen hallinnassa, mikä on olennaista raskaana olevalle naiselle. Keskenmeno ja vauvojen ennenaikainen syntymä ovat seurausta verenpaineen epätasapainosta.

7). Auttaa vauvojen hermoston kehittämisessä:

Tämä on ylivoimaisesti tärkein guava -käyttö. Guavaan oletetaan sisältävän foolihappoa ja B9 -vitamiinia. Mikä auttaa kehittämään vauvojen hermostoa ja suojaa myös uutta tulijaa neurologisilta häiriöiltä.

8). Se rauhoittaa mielen ja korostaa sinua:

Lääkärit suosittelevat, että äidit pysyvät rauhallisina ja harrastavat toimintoja, jotka rentouttavat sekä kehoa että mieltä, guava -syöminen voi myös auttaa suuressa määrin. Se ahdistaa kehoa.

9). Ummetusongelma:

Kuitupitoisena elintarvikkeena se auttaa ruokaa poistumaan kehosta, mikä vähentää ummetusta.

10). Tarjoaa korkeaa sokeutta ja parantaa näköä:

Se ei ole yhtä rikas kuin porkkana A -vitamiinissa, mutta se sisältää keskimääräisen määrän sitä. Joten guavojen syöminen voi lisätä ihmisen, erityisesti naisten ja sen sikiön, näkemystä.

11). Pitää verensokerin tasalla:

Verenpainetasojen ylläpitämisen lisäksi se pitää myös verensokeritasot kunnossa. Tämä puolestaan ​​estää diabeteksen raskaana olevilla naisilla.

guava raskauden aikana

Guavan sivuvaikutukset raskauden aikana:

Guavaan liittyy muutamia haittavaikutuksia. Ne ovat alla:

 1. Koska guava sisältää runsaasti kuituja, liiallinen kulutus voi aiheuttaa liikkeitä.
 2. Kypsymättömien guavojen käyttöä tulee välttää raskauden aikana. Koska se voi aiheuttaa hammasongelmia.
 3. Pese kunnolla ennen guavojen nauttimista, koska sillä on infektioiden, kuten listerioosin, riski.
 4. Vältä guavan täydentäviä lähteitä. Vain tuoreiden, luonnollisten hedelmien syöminen on parasta raskaudelle.

Vinkkejä guavan syömiseen raskauden aikana:

Seuraavassa on erilaisia ​​vinkkejä guavojen syömiseen, jotka auttavat sinua saamaan siitä maksimaalisen ravinnon.

 • Valkoinen guava on terveellisempää kuin punainen guava. Joten älä houkuttele väriä ja yritä syödä vain valkoisia.
 • Guajaavia voi syödä aamiaisen aikana tai jopa iltapalana.
 • Älä syö guavaa, jos olet allerginen samalle. Valitse vaihtoehtoisia hedelmiä, kuten mansikoita ja ananasta.

Raaka guava tai guava mehu – mikä on parasta raskaudelle?

Mitä tulee hedelmiin. On yleensä suositeltavaa käyttää sitä raakana luonnollisessa muodossa, jotta siitä saadaan mahdollisimman paljon hyötyä. Kuitenkin guava on yksi sellainen hedelmä, jolla on sama ravitsemuksellinen hyöty riippumatta siitä, kulutatko sitä raakamuodossa vai mehumuotona.

Guava -mehun valmistamiseksi kuori iho ja sekoita se tehosekoittimessa. Mehu on niin maukasta, että se ei vaadi lisättyä makua. Kun käytät raakaa guavaa, pese se kunnolla ennen kuin nautit siitä.

Raskauden aikana on tärkeää syödä terveellisesti ja tuoreena. Tuoreiden hedelmien ja vihannesten sisällyttäminen raskausruokavalioon on ihanteellinen valinta, ja nyt kun tiedät, miten guava hyödyttää raskauden aikana, sinun ei pidä hukata sen lisäämistä päivittäiseen kulutukseen. Muista, että jos äiti syö terveellisesti raskauden aikana, vauva kasvaa automaattisesti terveeksi ja kestäväksi.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Onko guavan syöminen turvallista raskauden aikana??

V: Guava on turvallista ja terveellistä kulutusta raskauden aikana. Edellyttäen, että sitä otetaan maltillisesti. Älä siis luovu tästä himoista, koska guavaat ovat erittäin ravitsevia ja hyödyllisiä raskaudelle.

Q2. Voivatko raskaana olevat naiset syödä guavaa?

V: Mitä tulee raskausruokaan. On monia hedelmiä ja vihanneksia, joita on vältettävä raskauden riskin vuoksi. Guava ei kuitenkaan ole yksi niistä, ja sitä voidaan käyttää turvallisesti raskauden aikana. On erittäin terveellistä syödä guavaa raskauden aikana, koska siinä on lukuisia ravinteita.

Q3. Onko guava -siementen syöminen raskauden aikana turvallista??

V: Guava on trooppinen hedelmä, jossa on valkoista tai vaaleanpunaista massaa ja joka on täynnä lukuisia siemeniä. Vaikka suurin osa hedelmistä kulutetaan siementen poistamisen jälkeen, sama ei ole mahdollista guavalla eikä se ole välttämätöntä. Guava -siementen syöminen raskauden aikana on turvallista.