Onko Wellbutrin raskauden aikana turvallinen veto?

Wellbutriini on Bupropionin, masennuksen ja kausiluonteisen mielialahäiriön hoitoon käytettävän lääkkeen, kauppanimi. Sitä myydään myös vähittäismyynnissä nimellä Zyban, lääke, joka auttaa savuttomia. Bupropion kuuluu noradrenaliinin ja dopamiinin takaisinoton estäjien (NDRI) luokkaan, jotka ovat masennuslääkkeitä, jotka säätelevät norepinefriini- ja dopamiinitasoja aivoissa.

Bug -kysymys on kuitenkin, onko Wellbutrin turvallinen raskauden aikana?

Jos olet jo käyttänyt tätä lääkettä jonkin aikaa, äkillinen vieroitus raskauden aikana voi aiheuttaa erilaisia ​​fyysisiä ja psyykkisiä oireita, kuten huimausta, hermostuneisuutta tai ahdistusta ja vatsavaivoja. Siksi se on lopetettava vähitellen, tietyn ajan kuluessa. On parempi neuvotella lääkärisi kanssa, punnita edut ja haitat ja päättää sitten, haluatko jatkaa lääkitystä vai lopettaa sen..

Wellbutrin raskauden aikana

Wellbutriniin liittyvät ongelmat:-

  • Wellbutrinin käyttö ennen raskautta voi olla ongelma, koska se voi viivästyttää lannoitusta epäsäännöllisten kuukautiskiertojen vuoksi.
  • Wellbutriini raskauden aikana voi myös lisätä keskenmenon mahdollisuuksia, kuten on havaittu. Vaikka se on paljon alhaisempi kuin keskenmenon tausta, se ei silti ole riskin arvoinen.
  • Tämän lääkityksen käyttö ei lisää synnynnäisten epämuodostumien mahdollisuuksia, vaikka vastasyntyneellä lapsella on harvoin havaittu sydänvikoja.

    Katso lisää: Sitalopraami raskauden aikana

Wellbutrin- Jatka tai ei jatka?

Raskaana olevilla naisilla, joilla on hoitamaton masennus, keskenmeno ja ennenaikainen synnytys sekä vauvoja, joilla on komplikaatioita tai pieni syntymäpaino, on havaittu usein. Hoitamaton masennus raskauden aikana voi edelleen jatkua synnytyksen jälkeen synnytyksen jälkeisenä masennuksena, joka on vakava sairaus, joka vaatii kiireellistä huomiota ja joka on hoidettava aikaisintaan.

Jos lääkitys voidaan lopettaa lääkärin perusteellisen kuulemisen jälkeen, kokenut lääkäri tekee sen. Lääkkeen käyttö on lopetettava vähitellen, tietyn ajan kuluessa, jotta voidaan vähentää oireita, kuten pahoinvointia ja oksentelua.

Jos päätät ottaa Wellbutrinia raskauden aikana, sinun on tiedettävä joitakin olennaisia ​​asioita. Vauvoille voi ilmaantua vieroitusoireita, kuten ärtyneisyys, vapina, unihäiriöt tai syömisvaikeudet. Tätä riskiä ei kannata ottaa, ja sinun on neuvoteltava asiasta lääkärisi kanssa. pyydä vaihtoehtoista lääkettä ilman sivuvaikutuksia, jos mahdollista, vain vauvan turvaamiseksi.

Wellbutrinin vaikutukset vauvan kehitykseen-

Voitko ottaa Wellbutrinia raskauden aikana??

Wellbutrinin haittavaikutuksista raskauden aikana ei tiedetä paljon. Syntymäajan bupropionialtistuksen ja tarkkaavaisuushäiriön (ADHD) välillä saattaa olla yhteys, mutta tätä ei ole vielä tutkittu kokonaan.

Imetys lääkityksen aikana siirtää myös pienen määrän Wellbutrinia vauvalle. Se ei ole haitallista useimmille vauvoille. Se voi kuitenkin aiheuttaa kohtauksia niille alttiille ihmisille.

Vaikka siirretty summa on pieni, sillä voi olla haitallisia vaikutuksia lapsen kasvuun. Äidin oireet voivat siirtyä lapselle, kun vauva syntyy ennenaikaisesti tai siihen liittyy lukuisia muita komplikaatioita.

Wellbutriini synnytyksen jälkeen saattaa myös vähentää äidin tuottaman maidon määrää ja riistää vauvalta sen. Siksi on parasta neuvotella lääkärin kanssa ja päättää sitten, pitäisikö imettää vai ei.

Kaikkien Wellbutrinin aiheuttamien sivuvaikutusten vuoksi tämän lääkkeen käyttöä tulee välttää, kunnes se on ehdottoman välttämätöntä. Äiti ei yksinkertaisesti halua, että hänen lapsensa syntyy ennenaikaisesti tai hänellä on vikoja, ja koska Wellbutrinilla on siihen mahdollisuus, se on erittäin lannistumatonta. Jos mahdollista, masennuksen hoitoon tulee käyttää vaihtoehtoisia lääkkeitä.