Porkkanan syöminen raskauden aikana – hyödyt ja riskit

Yksi ratkaisevista tekijöistä sujuvan ja terveen raskausmatkan kannalta on raskausruokavalio. Terveellisen ja ravitsevan ruoan syöminen on erittäin tärkeää terveelle vauvalle. Gaajar on yksi ravitsevimmista vihanneksista, joita syödään raskauden aikana. Mutta sen liiallinen kulutus voi olla yhtä haitallista. Seuraa artikkelia tietääksesi porkkanan kulutuksen hyödyt ja sivuvaikutukset raskauden aikana sekä erilaiset kulutustavat ja turvallinen määrä kulutusta varten.

porkkana raskauden aikana

Onko porkkana turvallinen raskauden aikana??

Minkä tahansa liiallinen kulutus voi olla haitallista, ja sama koskee myös porkkanaa. Tasapainoinen ruokavalio on ehdottoman välttämätön raskauden aikana. Siksi porkkanat raskauden aikana tulee syödä tarpeen mukaan ja lääkärin asianmukaisen kuulemisen jälkeen.

Ravitsemustiedot porkkanoista raskauden aikana:

Seuraavat ovat ravinteita, joita saadaan 100 g porkkanan kulutuksesta:

Ravinteiden määrä

 • Kalorit 41 kcal
 • Hiilihydraatteja 9,58 g
 • Proteiinia 0,93 g
 • Kuitua 2,8 g
 • Rasvaa 0,24 g
 • Sokerit 4,5 g
 • Vitamiini 5 mg
 • C -vitamiini 6 mg
 • B -vitamiini 6,1335 g
 • K -vitamiini 13,2 mg
 • Seleeni. 1 mg
 • Mangaania 0,143 mg
 • Kupari 0,045 mg
 • Kalium 320 mg
 • Natriumia 69 mg
 • Kalsium 33 mg
 • Rauta 0,3 mg
 • Magnesiumia 12 mg
 • Sinkki 0,24 mg
 • Fosforia 35 mg

Missä g = grammaa, mg = milligrammaa, mcg = mikrogrammaa

Porkkanan edut raskauden aikana:

Porkkanat ovat välttämättömiä raskaana oleville naisille. Kausi on melko stressaava sekä äidille että lapselle, ja raskaana oleva nainen tarvitsee runsaasti proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Porkkanat raskauden aikana täyttävät kaikki edellä mainitut tarpeet. Se on täynnä selluloosaa ja muita hyödyllisiä kasviyhdisteitä, ja se on myös erittäin vähäkalorinen. Tämä auttaa raskaana olevia naisia ​​lihoamaan, mikä on välttämätöntä raskauden aikana.

Gaajarin kulutus raskauden aikana voi tarjota sinulle paljon välttämättömiä ravintoaineita ja monia muita etuja. Jotkut niistä ovat-

1. hyvä näköön:

A -vitamiinia on runsaasti, ja se muuttuu karoteeniksi – aineeksi, joka parantaa näköä ja säätelee hemoglobiinitasoa.

2. Vahvistaa hampaita ja luuta:

Kalsium on välttämätön hampaille ja luille. Koska raskaana olevat naiset kärsivät usein hammasongelmista, porkkanat ovat heille tärkeitä. Myös porkkanoissa oleva kalsium edistää sikiön tehokasta kasvua ja kehitystä.

3. hyvä sydämelle:

Porkkanoissa oleva kalium on elintärkeää sydämen terveydelle.

4. Maksan puhdistusaine:

Porkkana auttaa maksan puhdistamisessa.

5. Vahvistaa immuunijärjestelmää:

Äidin immuunijärjestelmä heikkenee raskauden aikana tukemaan sikiön kasvua. Porkkanoissa oleva C -vitamiini auttaa vahvistamaan raskaana olevan naisen vastustuskykyä.

6. Porkkanat auttavat torjumaan erilaisia ​​keuhkosairauksia, kuten keuhkoputkentulehdusta.

7. Porkkanat pitävät solukalvot oikeassa kunnossa.

8. Terve iho:

Nämä auttavat parantamaan sisäisen syntymättömän vauvan ihoa, lihaa ja lihaksia. Lisäksi porkkanat ovat erinomainen ratkaisu dermatologisiin ongelmiin. Siten sitä voidaan käyttää eroon mustista läiskistä ja ihottumasta raskauden aikana.

9. Estää raskausdiabeteksen:

Porkkanat säätelevät verensokeria ja vähentävät siten diabeteksen riskiä.

10. Auttaa lievittämään ummetusta:

Ummetustapauksissa se tarjoaa tarvittavaa ravintokuitua sairauden helpottamiseksi.

11. Estää anemian:

Porkkanoissa oleva C -vitamiini edistää raudan asianmukaista imeytymistä kehossa ja estää siten äitiä saamasta anemiaa.

12. Porkkanat ovat erittäin hyödyllisiä toksemiassa ja turvotuksessa.

13. Estää kouristuksia:

Kouristukset ovat yksi yleisimmistä valituksista raskauden aikana. Porkkanan sisältämä fosfori auttaa lihasten asianmukaista toimintaa ja estää siten kouristuksia.

Porkkanan ja porkkanamehun sivuvaikutukset raskauden aikana:

Minkä tahansa liiallinen kulutus voi olla haitallista, ja sama koskee myös porkkanaa. Tasapainoinen ruokavalio on välttämätön raskauden aikana. Siksi porkkanat raskauden aikana tulee syödä tarpeen mukaan ja lääkärin asianmukaisen kuulemisen jälkeen.

Lisäksi on joitakin sivuvaikutuksia, jos porkkanaa syödään liikaa-

 • Liiallinen määrä beetakaroteenia voi vahingoittaa munuaisia ​​raskaudenaikaisen munuaisrasituksen vuoksi. Lisäksi se altistaa syövälle, jos sitä kulutetaan liikaa. Pidä porkkanan kulutus yhdellä tuoreella porkkanalla päivässä, niin olet täysin kunnossa!
 • Jotkut ihmiset voivat olla allergisia myös porkkanoille, ja oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja heikkous. Tällaisten naisten tulisi olla erityisen varovaisia ​​syöessään porkkanaa. Heidän on parasta välttää porkkanoita raskauden aikana.
 • Ylimääräisen A -vitamiinin tiedetään häiritsevän sikiön kasvua. Sen ylimäärä ei sovi vauvan terveydelle.
 • Raskaana olevien naisten, jotka kärsivät sappiteiden sairaudesta, tulisi välttää porkkanoiden liiallista käyttöä.
 • Mausteiset ja paistetut porkkanat ovat erittäin lannistuneita raskauden aikana. On parempi pidättäytyä syömästä sitä odottaessasi vauvaa.
 • Liika porkkanamehun määrä ei myöskään ole hyvä, koska se aiheuttaa päänsärkyä ja saa ihmisen uneliaaksi.

Porkkanat raskauden aikana - terveellisiä tai haitallisia

Vinkkejä porkkanan kulutukseen raskauden aikana:

Voimmeko syödä porkkanaa raskauden aikana? Kyllä, se on hyväksi terveydellesi. Mutta ennen kuin käytät mitään raskauden aikana, on tärkeää tarkistaa, onko se tuoretta vai ei. Seuraavassa on erilaisia ​​vinkkejä porkkanan oikeaan valintaan raskauden aikana:

 1. Voit valita lyhyemmät oranssit porkkanat, koska ne ovat erittäin makeita tai jopa pidempiä punaisia.
 2. Syö vain tuoreita porkkanoita. Rapeammat ovat tuoreita ja erittäin maukkaita. Tarkistaaksesi, onko porkkana tuore tai ei vain murtaa porkkanan kärki ja jos se rikkoutuu helposti melusta, se on tuoretta.
 3. Porkkana on juurikasvi, varmista, että se on pesty kunnolla, jotta kaikki maaperän hiukkaset poistetaan.

  Saatat jopa kuoria sen ylemmän ihon, mutta älä kuori liikaa, koska suurin osa sen tärkeistä ravintoaineista on iholla.

 4. Porkkanat voidaan syödä raakana salaattina tai pilkkoa kasviksiksi, tai soseuttaa mehuksi tai jopa pilkkoa kuuluisan makeisen nimeltä “gajar ka halwa”.

Riippumatta siitä, millä tavalla käytät, älä syö sitä liikaa ja käytä vain kohtuudella.

Porkkanat raskauden aikana

Porkkanamehu raskauden aikana:

Jotkut ihmiset haluavat porkkanamehua myös raskauden aikana. Tämä voidaan valmistaa helposti kotona noudattamalla annettuja reseptejä-

 1. Puhdista porkkanat, hankaa ne huolellisesti ja leikkaa pieniksi paloiksi ennen kuin teet niistä mehua.
 2. Soseuta porkkanat tehosekoittimella. Sekoita vesi mehun kanssa parantaaksesi sen makua ja tarjoile sitä kaikille.

Kukaan ei voi kiistää sitä tosiasiaa, että porkkanat ovat erittäin ravitsevia ja välttämättömiä raskauden aikana saadakseen parhaan hyödyn. Varmista kuitenkin, ettet käytä liikaa sitä välttääksesi mahdolliset sivuvaikutukset ja pysyä terveenä raskauden aikana.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Onko turvallista syödä raakaa porkkanaa raskauden aikana??

V: Raa’an porkkanan syöminen on ehdottoman turvallista raskauden aikana, eikä sillä ole vaaraa äidille tai lapselle. Raakaa porkkanaa kulutettaessa on kuitenkin huolehdittava siitä, että se on puhdistettu asianmukaisesti ja ettei siihen jää maaperän hiukkasia todennäköisen tartunnan välttämiseksi.

Q2. Onko porkkanamehun juominen raskauden aikana terveellistä?

V: Porkkanamehun juominen on erittäin terveellistä raskaana olevalle naiselle. Liiallinen porkkanamehun juominen voi kuitenkin kuormittaa kehoa liiallisella A -vitamiinilla, mikä voi haitata sikiön kasvua. Siksi korkeintaan yksi lasillinen porkkanaa tulisi kuluttaa päivittäin sen parhaan hyödyn saamiseksi.

Q3. Kuinka monta porkkanaa voidaan pitää turvallisena raskauden aikana?

V: Gaajarin kulutus on erittäin terveellistä ja pakollista raskaana olevassa ruokavaliossa. Liian monen porkkanan syöminen raskauden aikana voi kuitenkin tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Lasillista porkkanamehua tai pari porkkanaa päivässä voidaan pitää turvallisena kulutuksen määränä. Kysy kuitenkin lääkäriltäsi turvallinen määrä, jos aiot syödä Gaajaria päivittäin raskauden aikana.