Ruskea vuoto raskauden aikana

Ruskea vuoto raskauden aikana voi olla huolenaihe äidille ja hänen perheelleen. Ruskeaa vuotoa raskauden aikana pidetään usein virheellisenä ajanjaksona. Ruskea vuoto on itse asiassa vanhentunutta tai hyytynyttä verta, joka karkotetaan synnytyskanavasta. Ruskea vuoto raskauden aikana on joskus merkki tulevasta keskenmenosta. Mutta useimmiten ruskea vuoto on täysin normaalia eikä aiheuta huolta. On kuitenkin parasta ottaa yhteyttä lääkäriin aikaisintaan synnytyskomplikaatioiden riskin poissulkemiseksi ja hengittää helposti.

Onko ruskea vuoto raskauden aikana normaalia?

Ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, raskaana ollessa, ruskea vuoto muutaman pisteiden muodossa on vaaratonta ja useimmissa tapauksissa täysin normaalia. Se päättyy yleensä kahden tai kolmen päivän kuluessa ilman lääketieteellistä apua. Vuoto on hajutonta eikä siihen liity epämiellyttäviä tunteita, kuten polttamista tai kouristuksia. Joillakin naisilla ei ole ruskeaa vuotoa, mutta punainen tai hieman vaaleanpunainen vuoto. Tämä on myös normaalia. Jos emättimen verenvuotoa ei ole liikaa, äidin on vain otettava runsaasti nesteitä ja lepo hyvin. Toistan kuitenkin, että on parasta kääntyä aikaisemmin lääkärin puoleen poistaakseen mahdolliset mahdolliset syntymäkomplikaatiot myöhemmin.

Miksi ruskea vuoto varhaisessa raskaudessa tapahtuu?

Ruskea vuoto voi tapahtua useista syistä. Implantaatiovuoto on yksi syy. Implantaatiovuoto ilmenee, kun hedelmöittynyt munasolu kiinnitetään kohdun limakalvoon. Joka neljäs nainen saa implantaatiovuotoa ruskean vuotamisen syynä. Jos verenvuoto ei ole kevyttä, mutta jopa kohtalaista-puhumattakaan voimakkaasta-ota yhteys lääkäriin.

Ruskeaa vuotoa voi esiintyä myös emättimen synnytyskanavan ja kohdunkaulan ylimääräisen herkkyyden vuoksi. Hormonien lisääntyminen ja verenkierto emättimessä ja kohdunkaulassa aiheuttavat tämän herkkyyden. Ärsytys ja sisäinen hankautuminen voivat aiheuttaa ruskeaa vuotoa. Tämä ongelma yleensä hoitaa itsensä pian, kun keho alkaa sopeutua hedelmöitetyn munasolun istutuksesta aiheutuviin muutoksiin. Jos ärsytys ja ruskea vuoto jatkuvat, ota yhteys lääkäriin.

Muut syyt:

Muita syitä ovat vaarattomat kohdunkaulan polyypit kohdunkaulassa, kohdun limakalvojen kasvu ja vereen liittyvät häiriöt, kuten Von Willebrandin tauti, jotka häiritsevät veren luonnollista hyytymistä.

Lukuun ottamatta implantaatiovuotoa, jokaisen muun ruskean vuoton syyn vuoksi on välttämätöntä päästä välittömästi lääkäriin. Jos runsasta ruskeaa vuotoa esiintyy, äiti voi kokea väsymystä, huimausta, pahoinvointia, pyörtymisiä, vatsakramppeja ja kuumetta, mikä on erittäin epäterveellistä sekä äidille että vauvalle. Purkauksen syystä riippuen hoitoja voi olla erilaisia.

Kohdunulkoinen raskaus:

Jos ruskea vuoto jatkuu pitkään, se on yleensä merkki keskenmenosta. Ota lääkärin neuvoa välttääksesi epäterveellisen ruskean vuotamisen ensimmäiset merkit. Raskas ja usein hengenvaarallinen verenvuoto esiintyy kohdunulkoisen raskauden aikana, kun hedelmöittynyt munasolu alkaa kehittyä ei kohdussa, vaan itse munanjohtimessa. Tämä voi olla hengenvaarallista liiallisen verenvuodon ja sitä vastaavan verenpaineen laskun vuoksi. Jos sinulla on voimakasta vuotoa emättimestä ja vatsakipuja ja -kouristuksia, älä odota vaan mene heti lääkäriin.

Molaarinen raskaus:

Ruskea vuoto voi tapahtua myös erittäin harvinaisen molaarisen raskauden vuoksi, jossa alkion kehitys ei ole asianmukaista, mutta istukan solut kasvavat ja lisääntyvät joka tapauksessa. Molaarinen raskaus on erittäin vakava, ja se on hoidettava välittömästi, jotta vältytään vakavilta seurauksilta. Ruskealla vuotolla, vaikka se voi alkaa näennäisesti normaalilta, voi olla hyvin vakava syy sen takana. Sitä ei pidä ottaa kevyesti.

Ruskea vuoto voi tapahtua myös istukan poikkeavuuksien vuoksi, kun istukka peittää kohdunkaulan suun tai istukka on irrotettu ennenaikaisesti kohdusta. Jälkimmäisessä istukan poikkeavuudessa esiintyy runsasta verenvuotoa ja voimakasta kipua. Istukan poikkeavuudet ovat erittäin vakavia ja vaativat välitöntä lääkärinhoitoa sekä äidin että vauvan turvallisuuden vuoksi.

Emättimen ja kohdunkaulan infektiot voivat myös aiheuttaa ruskeaa vuotoa. Näihin liittyy yleensä epämiellyttävä tunne emättimessä. Välitön hoito on tarpeen infektion leviämisen ja pahenemisen estämiseksi ja vakavien synnytyskomplikaatioiden estämiseksi.

Ruskea vuoto voi johtua myös äkillisestä fyysisesti rasittavasta toiminnasta tai ehkä putoamisesta. Kummassakin tapauksessa älä epäröi neuvotella lääkärisi kanssa.

Miten voin ratkaista tämän ruskean purkauksen ongelman??

Aloittelijoille, älä paniikkia. Rauhallinen henkinen ilmapiiri on välttämätön sekä äidin että vauvan terveydelle. Tarkastele tilannettasi objektiivisesti ja rauhallisella mielellä. Onko vuoto raskasta vai vain muutama paikka? Mikä on purkauksen väri? Onko minulla epämukavuutta? Onko minulla väsymystä, pahoinvointia tai vatsakramppeja? Jos on, niin kuinka usein kouristuksia esiintyy? Kun olet arvioinut tilasi ja vastannut yllä oleviin kysymyksiin, ota välittömästi yhteys lääkäriisi, jotta hän voi selvittää ruskean vuotamisen syyn.

Lääkärikäynnin jälkeen, jos tuomio on istutusvuoto, hengitä rauhallisesti. Implantaatiovuoto voi aiheuttaa mielialan vaihteluita ja päänsärkyä. On monia luonnollisia tapoja torjua implantaation verenvuotoa. Juo runsaasti vettä ja muita nesteitä, kuten hedelmämehuja ja vihreää teetä kehosi vahvistamiseksi, virkistämiseksi ja puhdistamiseksi. Ota riittävästi lepoa virkistyäksesi. Mene rauhassa kävelylle kuntoilua varten neuvoteltuaan lääkärisi kanssa.

Voit kokeilla hengitysharjoituksia mielen rauhoittamiseksi. Varmista, ettet tunne lainkaan henkistä jännitystä. Lue lohduttavia kirjoja ja kuuntele lempeää musiikkia. Avain terveeseen kehoon on onnellinen ja terve mielenterveys. Toistan kuitenkin vielä kerran. Älä ota ruskeaa vuotoa raskauden aikana kevyesti. Ota välittömästi yhteys lääkäriisi, jotta myöhemmin ei aiheudu tarpeettomia komplikaatioita. Pysy terveenä, ole onnellinen!