Suklaan käytön edut ja vaarat raskauden aikana

Himo on melko yleistä raskauden aikana. Jokaisella raskaana olevalla naisella on erilainen himo ja hän haluaa tyydyttää makuhermonsa mielialasta riippuen. Yksi useimpien toiveista on syödä suklaata raskauden aikana. Mutta kuinka hyvin tiedät, onko niiden säännöllinen nauttiminen turvallista vai ei?

Tänä ratkaisevana aikana on tärkeää huomata sekä hyödyt että riskit minkä tahansa ruoan syömisestä. Vaikka suklaan nauttiminen raskauden aikana on yleinen näky, useimmat meistä eivät vaivaudu selvittämään, onko se todella turvallista ja sopivaa kulutukseen. Selvitämme kaikki yksityiskohdat täältä!

Suklaata raskauden aikana

Onko turvallista syödä suklaata raskauden aikana??

Jos mietit, voimmeko syödä suklaata raskauden aikana, ja onko se hyvä, hyvin! Ei ole olemassa tutkimuksia, jotka vahvistavat, että suklaata ei ole hyvä syödä raskauden aikana. On todella turvallista ja hyvää saada suklaata tällä hetkellä, mutta aina kohtuudella. Huomaa, että odottavien äitien on aina pidettävä kofeiiniannos alle 200 mg päivässä. Koska suklaissa on kofeiinia, liiallinen kulutus voi aiheuttaa raskausdiabeteksen ja vakavan epäterveellisen painonnousun.

Suklaiden ravitsemukselliset arvot raskauden aikana:

Tiesitkö, että suklaat sisältävät runsaasti magnesiumia, teobromiinia ja flavonoideja? Sanotaan, että noin 45 g maitosuklaapatukkaa sisältää 235 kaloria ja 13 g rasvaa, ja sama määrä tummaa suklaata sisältää 290 kaloria ja 19 g rasvaa. Magnesiumia on enemmän suklaassa, mikä auttaa valtavasti hallitsemaan ja säätelemään verenpainetta.

Suklaan edut raskauden aikana:

Suklaan nauttiminen raskauden aikana on myös erittäin hyödyllistä, ja tässä on joitain tapoja.

1. Ehkäisee preeklampsiaa:

Preeklampsia on yksi merkittävä syy ennenaikaiseen synnytykseen. Tämä tila aiheuttaa naisen verenpaineen, joka voi joskus johtaa kouristuksiin. Se voi myös aiheuttaa veren hyytymistä ja myös vahingoittaa maksasi. Kaakao sisältää bromia, joka on sen ensisijainen alkaloidi. Siten tumma suklaa raskauden aikana auttaa estämään tämän tilan.

2. Säätelee verenpainetta:

Bromin ensisijainen alkaloidi saa aikaan verenpaineen säätelyn naisen kehossa oikein. Se parantaa veren virtausta ja alentaa verenpainetta. Kaakaon kulutus tuottaa typpioksidia, mikä saa valtimot rentoutumaan. Näin ollen näitä ehtoja pidetään terveinä raskaana olevalle naiselle. Tämä näkyy lähinnä tummissa suklaissa.

3. lievittää stressiä:

Suklaalla on vanhuushistoria, joka vapauttaa ihmiset pelosta. Näin ollen tämä tekijä voi olla erittäin edullinen raskaana olevalle naiselle, joka kärsii stressistä. Stressi ja raskaus kulkevat käsi kädessä. Siksi voit nauttia suklaasta päästäksesi eroon stressistä. Se on lohdullista ja auttaa siten tekemään sinusta stressittömän.

4. Onnellisempia vauvoja:

Tämä johtopäätös on tehty eri tutkimuksista. On havaittu, että raskaana olevilla naisilla suklaata nautittaessa on enemmän mahdollisuuksia synnyttää onnellisempia vauvoja. Näiden vauvojen nähdään olevan paljon vilkkaampia ja terveempiä. Näiden vauvojen nähdään myös reagoivan paremmin uusiin tilanteisiin.

5. Antioksidantit:

Suklaassa on flavonoideja, jotka koostuvat optimaalisesta määrästä antioksidantteja. Nämä antioksidantit parantavat raskaana olevan naisen vastustuskykyä. Siksi on erittäin hyödyllistä syödä suklaata raskauden aikana, joka sisältää monia välttämättömiä ravintoaineita terveemmälle raskaudelle. Se helpottaa sydän- ja verisuonijärjestelmän asianmukaista toimintaa ja auttaa myös torjumaan tiettyjä syöpiä.

6. Ravinteet:

Ravinteita, kuten rautaa ja magnesiumia, on suklaassa. Siksi sen saanti raskauden aikana voi olla hyödyllistä naiselle. Magnesiumin läsnäolo auttaa rasvahappojen aineenvaihdunnassa. Suklaiden sisällä olevat rasvat ovat tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä. Se sisältää myös runsaasti sinkkiä, kaliumia, seleeniä ja fosforia.

7. Estä sydänsairaudet:

Suklaan antioksidantit auttavat ehkäisemään sydänsairauksia. Mitä tummempi suklaa ja korkeampi laatu, sitä parempi se on raskaana olevalle naiselle. Useissa tutkimuksissa on havaittu, että suklaat auttavat vähentämään sydänsairauksien aiheuttamia kuolemia. Voit siis syödä suklaata raskauden aikana välttääksesi tällaiset mahdollisuudet.

8. Säilytä paino:

Suklaan himoa varten sinun tulee nauttia suklaasta, joka on vähärasvainen ja sokeripitoinen. Tämä auttaa ylläpitämään kehon painoa ja alentaa myös kolesterolitasoja. Kun käytät suklaata kohtuullisessa määrin, se auttaa alentamaan kolesterolia. Kehon painon hallinta ja pitäminen raskauden aikana on välttämätöntä.

9. kohottaa mielialaa:

Suklaassa on erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka stimuloivat neurolähettimen tuotantoa. Välittäjäaineita kutsutaan endorfiineiksi, selkäytimeksi ja harvoiksi muiksi kehon osiksi. Kun endorfiinien määrä lisääntyy, se vapauttaa miellyttävän tai hyvinvoinnin tunteen. Näin se auttaa kohottamaan mielialaasi ja saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi.

10. Energiantuottajat:

Suklaat tunnetaan makeudestaan, ja tämä tulee sokerista. Siinä sanotaan olevan oikea määrä sokeria, mikä helpottaa energiaa. Se auttaa lisäämään voimaa ja estää siten sinua tuntemasta heikkoa. Ihmettelemme usein, voivatko raskaana olevat naiset syödä suklaata, ja vastaus on kyllä.

Liian monen suklaan ottamisen riskit ja sivuvaikutukset:

Jos olet melko hukassa tietäen suklaan saamisen edut tässä vaiheessa, sinun on myös tiedettävä myös siihen liittyvät riskit ja mahdolliset vaarat! Tässä muutamia suklaan vaikutuksia raskauteen. Ei pidä unohtaa tietämistä!

1. Liian paljon kofeiinia:

Suklaassa on optimaalinen määrä kofeiinia. Kofeiinin nauttiminen nostaa verenpainetta. Näin ollen se on täysin rajoitettu naisille, joilla on korkea verenpaine. Se lisää myös sydänkohtausten ja jopa kuoleman mahdollisuuksia. Kofeiini helpottaa myös rintasairauksien kehittymistä tai johtaa närästykseen. Sen kulutusta pitäisi siis rajoittaa.

2. Paljon rasvaa:

Korkean sokeripitoisuutensa vuoksi siinä on paljon rasvoja. Liiallinen rasvan määrä vaikeuttaa kehon painon ylläpitämistä. On tärkeää hallita kehon painoa tässä. Siksi suklaan nauttiminen raskaana oleville naisille on erittäin välttämätöntä suklaan hallitun saannin kannalta, koska se voi muuten nostaa painoasi.

3. Oikea suklaa ja vähemmän sokeria:

Markkinoilla on erilaisia ​​suklaata, ja on tärkeää valita oikea tyyppi. Jotkut suklaat valmistetaan suurella määrällä sokeria, kun taas toisilla on vähemmän sokeria. On tärkeää valita sellaiset, jotka sisältävät vähemmän sokeria, kuten tumma suklaa. Lisäksi on parempi kuulla lääkäriä tietääkseen, kuinka paljon sokeri odottava äiti voi ottaa, ja tapaus voi vaihdella yksilökohtaisesti.

4. Rajoita saantia:

On tärkeää valvoa päivittäin syötävien suklaamäärien määrää. Sinun tulisi rajoittaa suklaan saanti 200 mg: aan päivässä. Tyydytä nälkähimoasi suklaan nauttimisella, mutta vältä liiallista nauttimista. Kun nautit liikaa, se aiheuttaa useita ongelmia kehossasi. Ota siis aina huomioon, että suklaa voi olla hyvää tai huonoa raskaudelle saannin mukaan.

Kuinka valita parhaat suklaat raskauden aikana:

Ovatko kaikki suklaat hyviä raskaudelle? Kaikkia niitä ei ole viisasta syödä tässä vaiheessa. Ravinteiden vaihteluväli suhteessa rasvapitoisuuteen vaihtelee vaihteluvälin mukaan, ja tässä on pidettävä mielessä, ennen kuin otat ne mukaan, jotta voit tyydyttää mielihalusi.

1. Ei suklaamousseille:

Suklaavaahtoa tulee välttää, koska se sisältää raakamunia. Munat aiheuttavat toisinaan erilaisia ​​sairauksia, kuten listerioosia ja toksoplasmoosia. Sitä tulee myös välttää, jotta bakteerit eivät pääse vauvaan. On suositeltavaa käyttää muita suklaamuotoja moussen sijaan. Sinun pitäisi syödä terveellisesti pysyäksesi terveenä.

2. Orgaaninen ja vähemmän sokeria:

Aina mieluummin sokeriton tai vähemmän sokeria. Useimmat näistä käyttävät keinotekoisia makeutusaineita tai puhdistettua valkoista sokeria, joka ei sovellu vauvan terveydelle. Miksi sitten ottaa riski? Valitse luomutuotteet!

Suklaamaito raskauden aikana:

Jos haluat myös erinomaista kuumaa suklaamaitoa, älä lopeta itseäsi. Tiedätkö, että suklaamaidossa on hyvä annos kalsiumia ja D -vitamiinia? Nämä ravintoaineet auttavat valtavasti sikiön kehitystä ja vauvan luiden vahvistamista. Sinulla on hyvä 280 mg tai enemmän kalsiumia yhdessä kupissa! Mitä muuta tarvitsemme sydämen ja lihasten kehityksen suojelemiseksi ja turvaamiseksi?!

Muista kuitenkin käyttää maitoa vain kohtuudella. Jos painosi nousee voimakkaasti, kysy lääkäriltäsi annostus ja saannin rajat.

Tumman suklaan suosiminen raskauden aikana:

Muiden suklaatyyppien ja -vaihtoehtojen lisäksi tummilla suklailla on useita etuja, koska ne ovat raskaana olevien naisten ravitsemuksellisimpia. Ne auttavat rentouttamaan lihaksia, suojaavat mahdollisilta komplikaatioilta hallitsemalla verenpainetta ja vähentävät preeklampsian riskiä. Mutta kuten me aina sanomme, maltillisuus on avain! Älä koskaan ohita muita aterioita nauttimalla liikaa tummaa suklaata. Ne voivat vähentää mahan tilaa saada erilaisia ​​aterioita ja terveellisiä ruokia.

Koskaan ei saa olla niin, että odottava äiti syö suklaata yli ja enemmän kuin vaaditaan, jättäen säännölliset ateriat ja terveelliset hedelmät väliin.

Vaikka me kaikki rakastamme kuulla, että suklaan syöminen raskauden aikana on turvallista ja tervettä, on huomattava, että rajoitus ja maltillisuus ovat avain. Älä koskaan iloitse liikaa suklaakulutuksesta. On hyvä, jos voidaan pitää mielessä myös mahdolliset vaarat hyötyjen lisäksi ja työskennellä yleisen terveellisen ruoan saannin parissa.

Artikkeli vain kertoo yleisen käsityksen ja mielipiteen suklaasta raskauden aikana. On otettava huomioon lääkärin ehdotus ja yleinen terveydentila. Raja ja määrä voivat aina riippua odottavan äidin terveydestä. Ota lisätietoja lääkärisi neuvoista.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Kuinka paljon suklaata on turvallista raskauden aikana?

V: Suklaiden enimmäismäärä ja määrä riippuvat ensimmäisen, toisen tai kolmannen kolmanneksen mukaan. Kuitenkin yläraja, kuinka paljon suklaata voi ottaa tässä vaiheessa, riippuu odottavan äidin yleisestä terveydentilasta. Tästä voidaan parhaiten keskustella perheen terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Q2. Miksi kaipaan suklaata raskauden aikana??

V: Useimmissa tapauksissa raskauden alkuvaiheessa olevat naiset voivat haluta suklaata enemmän kuin muut. Olipa kyseessä mikä tahansa, vitamiinien, antioksidanttien ja magnesiumin yleinen puute saa halun suklaasta.

Q3. Mikä suklaa on hyvä raskaudelle ja mitä on vältettävä?

V: Tummaa suklaata suositellaan käytettäväksi raskauden aikana. Niissä on enemmän magnesiumia, rautaa, kalsiumia ja kaliumia, mikä sopii vauvan kasvuun ja kehitykseen. Vältä valkoista suklaata, koska ne sisältävät paljon sokeria.