Tehopakattu ruoka: Linssit raskauden aikana

Linssit ovat voimakas ravinnonlähde keholle. Linssien syöminen raskauden aikana voi hyödyttää vauvaa ja äitiä tasapuolisesti. Yksi tärkeimmistä asioista, joita kehosi vaatii raskauden aikana, on folaatti. Linssit on rikastettu folaatilla, mikä tekee niistä entistäkin toivottavampia. Vaikka raskauden aikana on määrätty useita elintarvikkeita, äitien tulisi syödä linssejä raskauden aikana. Linssit ovat täynnä ravintoaineita, kuten kaliumia, kalsiumia, K -vitamiinia, rautaa, vähärasvaista proteiinia ja kuituja. Niiden koko ja väri vaihtelevat sen mukaan, mistä ne ovat peräisin. Niiden ravitsemustasot pysyvät kuitenkin samana.

Linssit raskauden aikana

Mitä linssit ovat ja miten niistä on hyötyä raskaudelle?

Linssit ovat eri muotoisia jyviä. Jotkut niistä ovat pieniä; jotkut ovat linssipavuja, kun taas jotkut ovat suurempia. Raskauteen sopivat linssit sisältävät minkä tahansa tai kaikki kolme. Jos saamasi kalorimäärä todella huolestuttaa sinua ja jos vaivaudut siihen, että kehosi ei saa oikeaa määrää mineraaleja, kuitua ja rautaa, linssit ovat vastaus. Ne ovat täynnä energiaa ja pitävät sinut energisenä. Linssit auttavat myös parantamaan aivojen biologista toimintaa.

Linssit raskauden aikana 2

Linssien terveysvaikutukset raskauden aikana:

Linssit kutsutaan osuvasti superruoaksi raskauden aikana. Ne ovat proteiinien, välttämättömien aminohappojen ja hivenaineiden voimanlähde. The Center for Disease Control and Preventionin julkaisemien raporttien mukaan linssien sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioon vähentää merkittävästi mahdollisten lääketieteellisten ongelmien riskiä. Katso näitä uskomattomia terveyshyötyjä, joita saat syömällä linssit raskauden aikana.

1. Ehkäisee anemiaa:

Yksi parhaista tavoista ehkäistä anemiaa, hyvin yleinen asia raskauden aikana, on terveellisten linssien tarjoilu. Ne ovat runsaasti rautaa, ja kupin linssien syöminen päivittäin vastaa 38%: n naisten raudan kokonaistarpeesta.

2. Pitää verenpaineen kurissa:

Se sisältää kaliumia. Kalium on hyvä tapa pitää verenpaine hallinnassa. Toinen kaliumin hyöty on varmistaa oikea verenkierto kehossa.

3. Estää ummetusta:

Hyvin yleinen asia raskauden aikana on ummetus. Linssit ovat runsaasti kuituja, mikä takaa selkeän ja tasaisen suolen. ½ kupillista linssejä antaa 8 grammaa kuituja. Kuidut auttavat myös vähentämään suolistosairauksien riskiä. Se voi myös pitää lihavuuden loitolla.

4. Vähentää syntymävikojen riskiä:

Linssit ovat B-vitamiinikompleksin voimanlähde. Foolihappojen tiedetään estävän synnynnäisten vammojen, kuten spina bifida ja anencephaly, esiintymistä. Linssissä olevat foolihapot auttavat myös kehon uusien solujen kehittymisessä. Foolihapoilla on myös tärkeä rooli homokysteiinitasojen ylläpitämisessä.

5. Vähentää migreenin riskiä raskauden aikana:

Migreeniä voidaan hoitaa B5 -vitamiinilla, joka sisältää linssit. Terveen linssiannoksen sisällyttäminen pitää siis migreenin ja stressin loitolla.

Hyödyllisiä vinkkejä linssien suhteen:

Linssit ovat täynnä ravinteita, mutta on tärkeää varmistaa, että nämä elintärkeät ominaisuudet säilyvät ruoanlaitossa. Linssien valmistuksen aikana on hyvä liottaa niitä vedessä jonkin aikaa ennen käyttöä. Älä myöskään keitä linssejä, kun keität niitä liikaa, koska ne menettävät hyvyytensä ja maunsa. Voit jopa keittää yhdessä linssit sitrushedelmien, kuten sitruunan, appelsiinien ja mandariinien kanssa, jotta se olisi terveellisempää. Sitrushedelmien C -vitamiinipitoisuus edistää raudan parempaa imeytymistä.

Oikeiden tietojen tunteminen eri elintarvikkeiden ravintoarvoista tekee yhdeksän kuukauden raskausmatkasta nautinnollisemman. Linssien syöminen raskauden aikana antaa sinulle useita terveyshyötyjä sen lisäksi, että seuraat ei -toivottua painonnousua. Vaikka syöminen oikein on tärkeää raskauden aikana, se tarkoittaa, että sinun on noudatettava sitä tiukasti.

Vinkkejä linssien ruoanlaittoon raskauden aikana?

Linssit raskauden aikana 3

Voivatko raskaana olevat naiset syödä linssit? Varmasti voivat! Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joita kannattaa noudattaa ruoanlaitossa.

 1. Sinun ei todellakaan tarvitse liottaa linssit. Keitä ne tavallisen pastan tapaan kulhossa kiehuvaa vettä.
 2. Muista, ettet keitä niitä pitkään. Jos teet niin, he voivat menettää voimansa.
 3. Hauduta kaasua noin 30 minuuttia, ja on suositeltavaa, että maistat niitä silloin tällöin ja tarkistat, ovatko linssit kypsiä.
 4. Voit myös lisätä linssien joukkoon murskattua pippuria ja suolaa, jotta maku ja maku paranevat.

Mutta mitä voit tehdä linssistä?

Linssikeitto raskauden aikana:

Tämä on yksi paras tapa syödä linssit. Lisää muutama tippa öljyä. Kun öljy kuumenee, lisää siihen murskattua valkosipulia ja yrttejä. Lisää tähän kananliemi ja anna sen kiehua 5 minuuttia. Lisää nyt linssit ja anna niiden kiehua noin 30 minuuttia. Kun se on melkein valmis, lisää suola, murskattu mustapippuri ja timjami. Liemiisi voit myös lisätä porkkanaa ylimääräisen vitamiiniannoksen saamiseksi. Tarjoile kuumana.

Paras linssilista raskauden aikana:

Vaikka on olemassa monia linssilajeja, kaikkia ei pidetä turvallisina syödä raskauden aikana. Jotkut näistä palkokasveista ovat vaikeasti sulatettavia ja voivat aiheuttaa vatsavaivoja. Parhaat ja suositellut linssit raskauden aikana ovat:

 • Moong Dal.
 • Urad Dal.
 • Kanaherneet.
 • Masoor Dal.
 • Toor dal.
 • Tarhapapu.
 • Mustasilmäpavut.

Vaikka kaikki linssit eivät tarvitse liotusta, jotkut varmasti tekevät. Liota kikherneitä yön yli. Munapavut on myös liotettava. Jokainen niistä sisältää suuren annoksen energiaa, joka tarjoaa ainesosia, jotka pitävät sinut täynnä pitkään. Siksi linssit ovat hyviä raskaudelle ja varmista, että olet terveen radan läpi.

Linssit ja raskaus ovat täydellinen yhdistelmä stressiä tai sairauksia vastaan, joita saatat kohdata raskauden aikana. Terve annos linssejä missä tahansa muodossa on varma taikaosa keholle – aika lisätä linssit ruokavaliotaulukkoon raskauden aikana.