Top 15 ongelmaa raskauden aikana

Raskaus on herkin ajanjakso naisen elämässä. On huolehdittava siitä, että vauva ja äiti ovat molemmat terveitä. Mutta tähän vaiheeseen liittyy myös useita ongelmia ja komplikaatioita, jotka on otettava vakavasti, jotta vältetään raskauden komplikaatiot ja onnellinen ja terve raskaus. Tässä on yleisiä raskausongelmia, joita useimmat naiset kohtaavat-

ongelmia raskauden aikana

Ongelmia raskauden aikana:

1. Pahoinvointi ja oksentelu:

Pahoinvointi ja oksentelu ovat yleisiä raskauden alkuvaiheen ongelmia. Syy asiantuntijoiden mukaan johtuu hormonien, erityisesti estrogeenin ja progesteronin – noususta, jota tuotetaan enemmän ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ota varhain aamulla jotain kevyttä ja lempeää ennen sängystä nousemista. Pidä julkisen oksentelun ongelmana polybagit käden ulottuvilla ja runsaasti hengitysmallia pahoinvointiongelman kohtaamiseksi. Jos tämä jatkuu ja aiheuttaa muita ongelmia, saatat joutua ottamaan yhteyttä lääkäriin, koska tämä voi johtua aliravitsemuksesta tai nestehukasta tai muista sairauksista.

2. Breakouts:

Raskaus johtaa hormonien nousuun ja laskuun. Ongelma voidaan kohdata käyttämällä aknetuotteita, jotka sisältävät ainesosina salisyylihappoa tai bentsoyyliperoksidia. Keskustele lääkärisi kanssa suositellaksesi joitakin korjaustoimenpiteitä ja noudata niitä tiukasti. Aknen puhkeaminen on yleinen asia, joten siitä ei tarvitse huolehtia.

3. Emättimen vuoto:

Emättimen vuoto on yksi yleisimmistä ongelmista raskauden aikana, ja se johtuu kehon hormonaalisen tason äkillisestä noususta ja laskusta. Estrogeenitasojen nousu, erityisesti kolmannella kolmanneksella, saa emättimen vapauttamaan enemmän eritteitä ja siten lisääntyy emättimen vuotoa. Tämä ongelma voidaan kohdata käyttämällä puuvillakankaita synteettisten kankaiden sijaan, jotta pysyt kuivana. Ongelma on huolestuttava, jos vuoto kutittaa, palaa, haisee voimakkaasti tai purkauksen väri on epätavallinen. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa varmistaaksesi, ettet kärsi minkäänlaisista infektioista tai sukupuolitaudeista.

4. Kaasu ja röyhkeet:

Vauvan kasvaessa tila vatsassa pienenee. Tämän seurauksena suolet täyttyvät ja ruoansulatus voi vaikeutua, mikä tekee sinusta kaasun ja turvotuksen. Kaikki sinulle sopivat ruoat, kuten omenat, kukkakaali, pavut jne. Paras ratkaisu tähän ongelmaan on syödä pienempiä ja useammin aterioita ja välttää myös rasvaisia ​​ruokia, kuten paistettua kanaa, keinotekoisia makeutusaineita sisältäviä ruokia jne. 20 minuuttia illallisen jälkeen voi edistää ruoansulatusta ja lievittää kaasua. Ei ole syytä huoleen, koska tämä on luonnollista, vain raskaana olevien naisten on tehtävä se useammin.

5. Selkäkipu:

Selkäkipu on yksi raskauden yleisimmistä ongelmista. Tässä vaiheessa kehosi nivelsiteet muuttuvat luonnollisesti pehmeämmiksi venyttääkseen kehoa synnytykseen. Tämä rasittaa paljon alaselän ja lantion kohtia ja aiheuttaa selkäkipuja. Muutamia asioita, joita voit välttää tai minimoida selkäkipuja, ovat muun muassa raskaiden esineiden nostamisen välttäminen, asusteiden käyttäminen, sillä tämä jakaa painosi tasaisesti jaloillesi, työskentele riittävän korkealla pinnalla estämään taipumista jne. raskauskolmanneksen. Kiinteä patja nukkumiseen voi myös auttaa vähentämään ongelmaa. Aktiviteetit, kuten akupunktio, kuumapakkaukset tai liikunta, voivat auttaa estämään ongelman.

Ongelmia raskauden aikana 3

6. Ihon muutokset:

Raskauden kehittyessä ihossa ja hiuksissa on tiettyjä muutoksia. Nämä muutokset vaihtelevat naisista naisiin. Jotkut näistä ovat tummien laikkujen ilmestyminen joidenkin naisten kasvoille tai hormonaaliset muutokset tekevät ihosta tylsän ja hieman tummemman. Myös venytysmerkkejä voi esiintyä eri paikoissa, kuten vatsan ympärillä. Nämä hormonaaliset muutokset tekevät myös nänneistäsi ja niiden ympäriltä tummemman. Myös muut paikat, kuten syntymämerkit, myyrät jne., Voivat tummua. Kaikki nämä muutokset kääntyvät tai häviävät vähitellen vauvan syntymän jälkeen.

7. Kouristukset, turvotus & Suonikohjut:

Kouristukset ja turvotus ovat yleisin ongelma raskauden aikana. Nämä oireet voidaan välttää harjoittelemalla säännöllisesti ja lepäämällä riittävästi. Kouristukset ovat äkillistä ja terävää kipua yleensä vasikan lihaksissa, tämä ongelma voidaan ratkaista kokeilemalla useita harjoituksia, jotka sisältävät pääasiassa jalkaa töissä. Kouristusten helpottamiseksi vedä varpaasi voimakkaasti nilkkaa kohti tai hankaa lihaksia lujasti. Suonikohjujen ongelma voidaan välttää välttämällä seisomista pitkään, yrittämättä istua jalat ristissä tai laittamatta liikaa painoa, koska tämä lisää painetta.

8. Väsymysongelmat:

Väsymys on yleinen ongelma raskauden aikana, ja siihen voi liittyä pyörtyminen, mikä johtuu pääasiassa hormonaalisista muutoksista. Raskaus saa naiset tuntemaan huimausta ja erilaisia ​​varotoimia voidaan toteuttaa ongelman hallitsemiseksi. Jotkut ratkaisut tähän voivat olla – yrittää nousta hitaasti istumisen tai makuulla, jos sinusta tuntuu pyörtyneeltä makuulla selässäsi, voit muuttaa asentoasi, syödä runsaasti ravitsevaa ruokaa ja käyttää myös kevyitä ja löysiä vaatteita.

9. Emättimen sammas:

Raskauden aikana monet naiset kokevat satunnaisia ​​kohtauksia hiivan yleisestä infektiosta eli emättimen sammas. Tämä ongelma aiheuttaa emättimen ja ympäröivän alueen ärsytystä ja turvotusta. Tämä ongelma on melko vaaraton, mutta se voi aiheuttaa epämukavuutta, ja siksi sinun tulee heti käydä lääkärillä sen sijaan, että ostat sammaslääkettä apteekista. Jotkut toimenpiteet, kuten puuvilla- tai silkkialusvaatteiden käyttäminen synteettisten alusvaatteiden sijaan, vältä tiukkojen sukkien tai sukkahousujen käyttöä, pese alue puhtaalla vedellä ja alusvaatteet kuumalla vedellä ja puhtaalla saippualla voivat auttaa sinua hillitsemään ongelmaa.

10. Päänsärky ja ruoansulatushäiriöt:

Raskauden eri vaiheissa monilla naisilla on päänsärkyä ja ruoansulatushäiriöitä! Ongelman välttämiseksi ensimmäinen asia on muuttaa elämäntapaa, levätä paljon ja myös ylläpitää terveellistä ruokavaliota. Yritä levätä säännöllisemmin ja tee harjoituksia, kuten reipasta kävelyä tai joogaa. Ruoansulatushäiriöt voidaan parantaa välttämällä rasvaista, mausteista ruokaa ja siirtymällä säännölliseen terveelliseen ruokavalioon ja säännöllisiin aterioihin pitämättä enemmän aukkoja kahden peräkkäisen aterian välillä.

11. Verenvuoto:

Verenvuoto voi olla yksi yleisimmistä raskausongelmista joillakin naisilla. Jos verenvuoto on voimakasta ja sinulla on voimakas vatsakipu tai kouristuksia kuukautisten aikana, se voi osoittaa kohdunulkoisen raskauden. Jos tämä tapahtuu ensimmäisen tai toisen kolmanneksen aikana, tämä voi olla merkki keskenmenosta. Verenvuoto raskauden aikana on vakava ongelma, ja on hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon. Verenvuoto kolmannella kolmanneksella voi olla myös merkki istukan irtoamisesta. Näin ollen kaikenlaista verenvuotoa raskauden aikana ei saa jättää huomiotta, ja tarvittavaa lääkärinhoitoa on annettava neuvotellen lääkärin kanssa.

Ongelmia raskauden aikana 2

12. Ummetus:

Useimmat naiset kohtaavat myös ummetusta raskauden aikana. Pian raskauden jälkeen raskaushormonit hidastavat ruoansulatuskanavan ryömimistä, mikä voi aiheuttaa ummetusta. Ratkaisu tähän ongelmaan voi olla korkean kuidun saannin lisääminen ruoansulatusprosessin helpottamiseksi. On paljon tuoretta hedelmää, vihanneksia ja runsaasti kuitua sisältävää viljaa ja runsaasti vettä ongelman ratkaisemiseksi. Tämä ongelma ei useimmiten ole vakava, mutta epämiellyttävä ja voi olla harvoin vaarallinen, mutta ota yhteys lääkäriisi ongelman ratkaisemiseksi, koska käsittelemättömät oireet voivat johtaa ulosteen vaikutukseen ja aiheuttaa vakavampia kipuja.

13. Kutiavat nännit:

Valmistaaksesi kehoasi imetykseen, rintasi ja nännisi alkavat kasvaa ja rintojen koon kasvaessa myös tämän alueen ympärillä oleva herkkä iho venyy, mikä voi laukaista kutinaa ja ärsytystä nännealueen ympärillä. Tämä on yleinen ongelma, joten mitään vakavaa sikäli kuin sinulle kehittyy ihottumaa tai huomaat veristä vuotoa jommankummasta nänneistä, hae heti lääkitystä. Tämä voi johtua mistä tahansa bakteeri -infektiosta tai hyvin harvinaisissa tapauksissa rintasyövän syystä tai oireesta.

14. Terävä nivuskipu:

Raskauden puolivälissä terävä kipu siellä alkaa, kun lantion alueen nivelsiteet alkavat venyä kasvavan vauvan mukauttamiseksi. Jos nouset ylös yhtäkkiä, saatat tuntea kipua, joka voi joskus olla sietämätöntä. Jos kipu on voimakasta tai siihen liittyy kouristuksia, supistuksia, lantionpainetta ja voimakasta lisääntynyttä emätinvuotoa, se voi olla merkki ennenaikaisesta synnytyksestä, joten sinun on välittömästi ilmoitettava asiasta lääkärillesi.

15. Vuotavat rinnat:

Kehosi valmistautuu ravitsemaan vastasyntynyttä, joten tämä on oire tai joskus myös yleisiä raskausongelmia. Korkea prolaktiinipitoisuus raskauden lopussa voi aiheuttaa nesteen vuotamisen nänneistäsi, kun niitä stimuloidaan. Jos vuoto on paha tai verinen, keskustele lääkärisi kanssa varmistaaksesi, ettei bakteeri -infektiota tai mitään harvinaista sairautta, kuten syöpää, ole.

Siksi varhaiset raskausongelmat eivät ole vain yleinen asia, vaan koko raskauden aikana saatat kohdata muutamia epämukavuuksia tai ongelmia. Sinun ei tarvitse panikoida, soita vain lääkärillesi ja pyydä apua sekä neuvoja siitä, miten voit olla terve ja huolehtia itsestäsi ja lapsestasi sopivalla lääkkeellä.