Luettelo 11 hedelmästä, joita vältetään raskauden aikana

Emmekö kaikki ole samaa mieltä siitä, että meidän on tarkkailtava, mitä syömme tänä aikana? Tästä huolimatta kaikki hedelmät mukaan lukien eivät ole aina hyödyllisiä eivätkä aina toimi sinun hyväksesi. Miksi sanomme tämän? Koska alla on luettelo hedelmistä, joita vältetään raskauden aikana. Ne aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä vauvan ja kehon kasvulle. Lue, mitkä hedelmät eivät ole hyviä raskaana oleville naisille. Tämä artikkeli auttaa meitä olemaan tietoisia siitä, mitä hedelmiä meidän tulisi olla varovaisia ​​raskauden aikana.

hedelmiä vältettävä raskauden aikana

On aika päivittää luettelo hedelmistä, jotka sinun on ja ei saa sisällyttää raskausvaiheeseen. Katso alta.

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana:

Katsotaanpa luetteloa hedelmistä, joita ei sallita raskaana oleville naisille.

1. Papaija Vältä raskauden aikana:

Vältä papaijaa raskauden aikana

Papaijat, erityisesti kypsät ja puolikypsät, ovat runsaasti lateksia, jonka on vältettävä koko raskauden ajan. Se voi aloittaa ennenaikaisen synnytyksen, kun papaijat aktivoivat kohdun supistuksia. Ne voivat aiheuttaa kohtuun kouristuksia; Lisäksi se aiheuttaa keskenmenon. Lisäksi vihreä papaija sisältää prostaglandiinia ja oksitosiinia, joilla molemmilla voi olla rooli synnytysten supistamisessa.

2.Litchi Vältä raskauden aikana:

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana 2

Litchi on yksi sellainen hedelmä, joka ei ole hyvä raskauden aikana. Vaikka litsi on hyvän makuinen ja houkuttelee meitä muodoltaan ja väriltään, sitä ei pidetä turvallisena raskaana oleville naisille. Se on vastuussa kehon lämmöstä. Liiallinen litsin kulutus voi johtaa sikiön häiriöihin, verenvuotoon, vatsakipuun närästykseen tai vahingoittaa sikiötä, ja voi jopa johtaa keskenmenoon.

3. Persikkaa Vältä raskauden aikana:

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana 3

Persikat voivat johtaa sisäiseen verenvuotoon, jos raskaana olevat naiset kuluttavat niitä liikaa, koska ne tuottavat enemmän lämpöä. Persikan peittävät hiukset voivat lisäksi aiheuttaa allergiaa, joka johtaa kutinaan ja polttamiseen kurkussa. Lisääntynyt kulutus johtaa foolihapon lisääntymiseen aiheuttaen ihottumaa, kouristuksia ja pahoinvointia. Persikoilla on siksi huono maine, koska niitä pidetään vaarallisina hedelminä raskauden aikana.

4. Villi omena Vältä raskauden aikana:

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana 4

Se on hapan, hapan ja makea, ja sitä pidetään useimmiten ihanteellisena välipalana raskaana oleville naisille, joilla on aamupahoinvointi, mutta tämä hedelmä ei kuitenkaan ole lainkaan hyvä raskaana oleville naisille. Villi omena voi aiheuttaa lämpöä kehossa ja johtaa keskenmenoon. Ne ovat luonteeltaan happamia ja voivat siten käynnistää kohdun supistumisen.

5. Vältä ananaksia raskauden aikana:

Ananas sisältää bromelaiinia, jota löytyy ananaksen ytimestä. Bromelainin tiedetään hajottavan proteiineja ja aiheuttavan epänormaalia verenvuotoa. Ananasta pidetään hedelmänä, jota tulee välttää raskauden alkuvaiheessa. Siksi raskaana olevien naisten on pidettävä raskauden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana kokonaan poissa ananaksen kulutuksesta.Se voi pehmentää kohdunkaulaa, mikä johtaa varhaiseen synnytykseen.

6. Longan:

Tämä on ihailtava hedelmä makeasta tuoksustaan ​​ja maustaan. Raskaana olevilla naisilla on usein kuumia aaltoja ja ummetusta. Tämän hedelmän tiedetään nostavan kehon lämpötilaa ja voi aiheuttaa suun kuivumista ja ummetusta. Se myös lisää sikiön häiriöitä, vatsakipuja, verenvuotoa ja vahingoittaa sikiötä, mikä johtaa keskenmenoon..

7. mustat viinirypäleet:

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana 7

Suosittelemme välttämään rypäleitä koko raskauden ajan. Sekä vihreät että mustat viinirypäleet ovat vaarallisia hedelmiä raskauden aikana, joten niitä ei koskaan suositella. Rypäleissä oleva yhdiste resveratroli voi olla erittäin myrkyllistä raskaana oleville äideille. Ruoansulatusjärjestelmä on yleensä heikko raskauden aikana, joten järjestelmällä on vakavia ongelmia mustien rypäleiden kuoren sulattamisessa.

8. Kamelia:

Camellialla on makea, katkera, hapan maku, joten se on erittäin suosittu raskaana oleville naisille, joilla on aamupahoinvointi. Tämä hedelmä ei kuitenkaan ole ihanteellinen raskaana oleville naisille. Camellian tiedetään aiheuttavan ennenaikaista synnytystä ja joskus se voi johtaa keskenmenoon. Tätä hedelmää on parasta välttää raskauden aikana.

9. Päivämäärät:

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana 9

Päivämäärien liiallista käyttöä on parasta välttää, koska se voi lisätä kehon lämpöä ja jopa johtaa ennenaikaisiin kohdun supistuksiin. On parasta syödä taatelia kohtuudella raskauden aikana, vaikka se sisältää välttämättömiä ravintoaineita. Se voi joskus aiheuttaa kohdunkaulan laajentumisen, mikä johtaa keskenmenoon etenkin ensimmäisen kolmanneksen aikana, kun äidillä on suuri keskenmenon riski.

10. Jäädytetyt marjat:

Jäädytetyt marjat eivät ole raskauden kannalta turvallisia hedelmiä. Kaikkea pitkään jäädytettyä hedelmää on vältettävä. Tuoreita marjoja pidetään kuitenkin hyvinä, koska ne ovat tuoreita ravinteiden pinossa. Pakastettuja marjoja säilytetään pidempään, mikä on myrkyllistä sinulle ja vauvalle.

11. Vesimeloni:

Hedelmät, joita vältetään raskauden aikana 11

Yllättynyt? Vesimeloni on hedelmä, jota kannattaa välttää raskauden aikana. Yleensä ne auttavat sinua poistamaan myrkkyjä kehostasi. Kun käytät vesimelonia raskauden aikana, altistat vauvan monille myrkyille, joita kehosi huuhtelee. Hedelmien sokeripitoisuus voi myös nostaa verensokeritasoa. Vesimelonin ominaisuus on huuhtoutua ulos, ja tämä johtaa myös välttämättömien ravintoaineiden huuhteluun, joita kehosi voi tarvita.

Hedelmillä on varmasti tärkeä rooli raskaana olevien naisten ruokavaliokaaviossa. Mutta mitä tapahtuu, kun alat uskoa, että kaikki hedelmät ovat hyviä sinulle ja lapsellesi? Olet epätoivoisesti kutsunut paljon vaaroja paitsi itsellesi myös syntymättömälle lapselle. Artikkelissamme on käsitelty, mitkä hedelmät eivät ole hyviä raskaudelle ja että hedelmiä tulisi syödä kohtuudella, ja tämä varmasti auttaa sinua ja vauvaa pitkällä aikavälillä.

Usein Kysytyt Kysymykset & Vastaukset:

Q1. Pitäisikö minun välttää hedelmämehuja raskauden aikana??

V: Mehut voivat varmasti olla osa ruokavaliotasi, mutta sen ei pitäisi olla ainoa ruokavalio. Voit juoda niitä satunnaisesti, mutta pidä aina kiinni tuoreista hedelmistä. Tuoreet mehut voivat joskus kutsua aiheettomia bakteeri -infektioita. Pidä poissa ananasta ja papaija mehua. Litchi -mehu on hyvä raskauden aikana, mutta sitä tulee ottaa kohtuudella, jotta vältetään tarpeettomat komplikaatiot. Juuri puristettu mehu on aina terveellisin vaihtoehto raskauden aikana.

Q2. Mitä hedelmiä minun pitäisi välttää keskenmenon estämiseksi?

V: Ananaksen tiedetään yleisesti olevan haitallinen hedelmä raskauden aikana. Papaijaa, persikkaa ja luonnonvaraista omenaa on myös parasta välttää, koska niiden tiedetään aiheuttavan ennenaikaista synnytystä ja johtavan myös keskenmenoon. Näiden hedelmien kulutus johtaa kohdunkaulan laajentumiseen ja aiheuttaa varhaista synnytystä, mikä johtaa komplikaatioihin. Vältä ennalta leikattujen hedelmien syömistä suojataksesi itsesi ja syntymätön vauva infektioilta.

Q3. Pitäisikö kuivattuja hedelmiä välttää raskauden aikana?

V: Aprikooseja pidetään yleensä vaarallisina kuivina hedelminä raskauden aikana. Niiden tiedetään aiheuttavan supistuksia ja aiheuttavan myös lämpöä kehossa, jotka molemmat eivät ole toivottavia. Yleensä kaikki ylimääräiset asiat voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kuivatut hedelmät, jos niitä otetaan liikaa, voivat aiheuttaa ruoansulatuskanavan ongelmia, kuten turvotusta ja ripulia. Se voi aiheuttaa painonnousua, koska ne sisältävät runsaasti fruktoosia, joka on luonnollinen sokeri. Rusinat voivat aiheuttaa energian nousua, mutta voivat aiheuttaa väsymystä ja sokerikouristuksia.