Top 9 terveellistä ruokaa raskaana oleville naisille

Raskaus on yksi parhaista vaiheista naisen elämässä, mutta se on myös kriittinen vaihe, koska siihen liittyy vauvan kehitys ja kasvu. Tämän vuoksi naisen on todella tärkeää syödä oikeita ruokia varmistaakseen, että arvokkaalla ilonipulla saavutetaan oikeat tulokset. Jos toisaalta on elintarvikkeita, joita hänen tulisi välttää kokonaan; Jotkut kuuluvat raskaana olevien naisten parhaiden elintarvikkeiden luokkaan. Tämä opas antaa sinulle yksityiskohtaisen käsityksen elintarvikkeista, joita ne voivat sisällyttää päivittäiseen rutiiniin. Tarkista ne ja valitse 2-3 ruokayhdistelmän yhdistelmä erinomaisten tulosten saamiseksi.

raskaana oleville naisille tarkoitettuja ruokia

Raskauden aikana syötävät ruoat:

Katsotaanpa, mitkä ovat hyviä ja parhaita ruokavinkkejä raskaana olevan naisen luettelosta raskauden aikana.

1. Kokonaiset jyvät:

Raskaana olevien naisten täysjyväruoka

Yksi parhaista elintarvikkeista raskaana oleville naisille täysjyvätuotteissa on rikastettu foolihappoa ja rautaa, joita keho tarvitsee tällä kertaa, ja myös erittäin korkeaa kuitupitoisuutta. Sisällytä kaurahiutaleet, ruskea riisi, täysjyväleivät ja täysjyväpasta päivittäisiin aterioihin parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

2. jogurtti:

Jogurttiruokaa syötäväksi raskauden aikana

Rasvaton ja rasvaton jogurtti on toinen terveellinen ruoka raskauden aikana. Siinä on paljon kalsiumia ja enemmän kuin maitoa. Se on myös rikastettu proteiineilla. Voit aina yhdistää sen muiden ruokien kanssa erinomaisten tulosten saamiseksi.

3. Marjat:

Raskaus Syöminen Ruoka Marjat

C -vitamiini, kuitu, folaatti ja kalium ovat eräitä välttämättömiä ravintoaineita, joita marjat tarjoavat keholle ja tekevät siitä täydellisen raskauden aikana. Tämä voi olla mitä tahansa mansikoista mustikoihin ja vadelmista karhunvatukoihin. Kokeile yhdistää se vilja -aamiaiseen parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

4. Hedelmät ja vihannekset:

Ruoka raskauden aikana Hedelmät ja vihanneksetTämä on yksi hedelmäluokka, jota ei voi vertailla korkeiden ravinteiden ja kuitujen suhteen. Tämä tekee siitä ihanteellisen ruoan raskaana oleville naisille ja vaatii tasapainoisen määrän ravintoaineita. Noin 3 vihreää ja kausiluonteista vihanneksia ja 2 hedelmää tulisi ehdottomasti olla osa ohjelmaa. Se on tärkeää kasvavan vauvan solujen kasvulle, silmille, iholle ja luille.

5. Munat:

Ruoat syötäväksi varhaisraskauden aikana

Ei vain erittäin runsaasti proteiinia ja yksi parhaista ravitsemuksellisista elintarvikkeista, munat ovat pakollisia jokaiselle henkilölle, myös raskaana oleville naisille. Se tarjoaa myös vauvan tarvitsemia aminohappoja kehitykseen. Siellä on myös runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Koliini on tärkeä ravintoaine, jota munat tarjoavat ja jota tarvitaan vauvan kasvuun. Alikypsennetyt tai raa’at munat eivät kuitenkaan ole suositeltavia.

6. Lohi:

Ruoka raskauden aikana Salman

Lapsen aivojen ja silmien asianmukaisen kehityksen kannalta omega -rasvahapot ovat välttämätön ravintoaine, jota on lohissa runsaasti. Se tarjoaa myös B -vitamiinia ja proteiinia keholle. Siinä on vähän elohopeaa verrattuna muihin kaloihin. Voit sisällyttää sen 1-2 kertaa ruokavalioon viikossa.

7. Pavut:

Ruoat raskauden aikana Pavut ja pennut

Proteiinien ja kuitujen lisäksi papuissa on hyvät rauta-, sinkki-, folaatti- ja kalsiumtasot. Riippumatta siitä, millaisia ​​papuja valitset, se on täydellinen ruoka vauvalle, joka kasvaa sisälläsi. Voit lisätä niitä erilaisiin ruokiin koko päivän ajan erinomaisten tulosten saamiseksi.

8. Punainen liha:

Luettelo raskauden aikana syötävistä elintarvikkeista Punainen liha

Raudan ja vitamiinien tarpeen täyttämiseksi punainen liha on täydellinen ruoka raskaana oleville naisille. Luomulihaa kannattaa kuitenkin käyttää. Se tarjoaa myös omega -rasvahappoja. Tämä auttaa lapsen aivojen asianmukaista kehitystä.

9. Vesi:

Luettelo raskauden aikana syötävistä elintarvikkeista

Vesi on yksi raskaana olevien naisten ruokavalion ja elintarvikkeiden tärkeimmistä näkökohdista. Se tekee vatsan täyteen ja varmistaa, että sinulla ei ole nälkää, ja puhdistaa järjestelmän hyvin toksiineista. Se säätelee myös kehon toimintoja sujuvan raskausmatkan takaamiseksi. Juo 8-10 lasillista vettä muiden terveellisten nesteiden, kuten tuoreiden hedelmämehujen ja vihreän teen, rinnalla.

Raskaana olevat naiset, varmista, että aloitat ruokavalion edellä mainituilla elintarvikkeilla, jotka varmasti auttavat pitämään sinut ja vauvasi terveinä.