Mitkä ovat yleisimmät ruokahalu raskauden aikana?

”Maailmassa ei ole suurempaa hyvää kuin äitiys. Äidin vaikutus lastensa elämään on arvaamaton. ”

Raskaus on kaunis matka. Se, että nainen aikoo toivottaa vastasyntyneen tervetulleeksi tähän maailmaan, on itsessään kiehtovaa. Mutta vaihe ja matka eivät ole helppoja – siihen liittyy useita ylä- ja alamäkiä, kipuja ja onnea. Yksi tällainen tunnettu tosiasia on ruokahalu raskauden aikana. Useimmat meistä pitävät maukkaan ja herkullisen ruoan himoa tällä hetkellä myönteisenä asiana. Mutta onko asia näin?

Olipa kyse riittämättömän ruokavalion tai raskaushormonien puutteesta, halusta raskauden aikana, vaikka se on yleinen skenaario, on välttämätöntä tietää sen terveet ja epäterveelliset tai riskialttiit puolet. Tänään olemme täällä ilmoittaaksemme sinulle ja varoittaaksesi siitä, millaisia ​​himoja ja vinkkejä sen hallitsemiseen. Miksi odottaa, mennään tähän!

Ruokahalu raskauden aikana

Mitkä ovat himoja raskauden aikana:

Jos haluat syödä erilaisia ​​ruokia, joista et yleensä pidä tai joita sinulla on, nämä ovat raskaudenhimoja. Raskaudenhimo alkaa yleensä noin kahdeksasta viikosta 12 viikkoon, ja siihen liittyy myös aamupahoinvointia. On melko yleistä huomata tällainen halu ja halu syödä ruokaa, ja tutkimukset osoittivat, että noin 50–90% Yhdysvaltain naisista kokee saman. Mutta ovatko he turvallisia nauttia? Otetaan selvää!

Mikä aiheuttaa raskauden himoa?

Himo yhdelle tai useammalle ruokayhdistelmälle, josta pidät tai et pidä, on yleistä tällä hetkellä. Jos odottava äiti haluaa ruokaa, jota hän yleensä rakastaa tai joka kuuluu suosikkiruokiinsa, siinä ei ole mitään epätavallista. Toisaalta harvoja tapauksia, joissa naisilla on syömishäiriöitä ja epätavallisia himoja, on rekisteröity. Lääkärit eivät osaa sanoa tarkkaa syytä. On kuitenkin olemassa tietty joukko tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa himoa.

Harvat selitykset raskaudenhimojen esiintymiselle sisältävät hormonipohjaisen muutoksen raskauden aikana, diabetesongelman, riittämättömän ruokavalion tai terveellisen tasapainoisen mineraalien ja proteiinien saannin puutteen tai maun ominaisuuksien ja herkkyyden muutoksen..

Milloin raskaushalu alkaa?

Useimmille naisille voi huomata, että cravings alkaa itse raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Kuitenkin se kasvaa toisella kolmanneksella, ja kolmannella kolmanneksella ne yleensä vähenevät tai palaavat normaaliksi. Ruokahalu joka päivä on melko yleinen skenaario.

Yleisimmät ruokahalu raskauden aikana:

Siirrymme katsomaan yleisimpiä ja suosituimpia raskaushimojen luetteloa, joka tapahtuu tässä vaiheessa ja miksi ne johtuvat. Yleisimmin raportoituja himoja ovat,

1. jää:

Ruokahalu raskauden aikana

Mikä saattaa tuntua meille melko oudolta, raskaana olevat naiset rakastavat kaivaa jääkuutioita. Vaikka tällaiselle halulle ei ole tieteellistä perustetta, yleisesti uskotaan, että raskaana olevat naiset kärsivät lyhyistä anemiajaksoista vaiheen aikana. Yleinen anemian oire on suun ja kielen tulehdus. Jää pyrkii helpottamaan tulehdusta. Lisäksi on myös vähän tutkimuksia, jotka osoittavat, että alhaiset kalsium- ja rautasinkkipitoisuudet aiheuttavat himoa jään ja vastaavien tuotteiden, kuten maissitärkkelyksen jne..

2. Suklaat ja muut makeiset:

Suklaata ja muita makeisia

Me kaikki rakastamme suklaata! Mutta on outoa, kun näet raskaana olevan naisen, joka kaipaa paljon suklaata enemmän kuin tarpeeksi kahdelle tai kolmelle ihmiselle kerralla. Raskauden aikana naisen keho joutuu hormonaaliseen epätasapainoon. Suklaan nauttiminen vapauttaa elimistössä dopamiinihormoneja, jotka neutraloivat jonkin verran eriarvoisuuden vaikutuksia. Suklaat ja vastaavat elintarvikkeet ovat yleisimpiä himoja raskauden aikana, ja ne liittyvät yleensä hiilihydraattien ja kalorien puutteeseen.

3. Mausteiset ruoat:

Mausteiset ruoat

Ruoat, joissa on mausteita, jotka saattavat potkia sielun ulos terveestä ihmisestä, innostavat odottavaa äitiä. Kapsaisiinin, joka on hermostimulantti, vuoksi nämä elintarvikkeet lisäävät kehon adrenaliinipitoisuutta hetkessä. Tällaisen mausteisen intialaisen ruoan himo raskauden aikana on varsin kohtuullinen naisille jopa lännessä.

4. hapan elintarvikkeet:

On melko yleistä jopa haluta hapan ruokia, kuten sitruunaa raskauden aikana. Vaikka sitruuna ja vastaavat sitrushedelmien ruokahalut ovat epätavallisia kuulla, ne johtuvat ruoansulatuskanavan ongelmista. Jos kaipaat yhtä tällaista ruokaa, älä huoli, pidä maltillisesti, kuten aina kerromme!

5. suolakurkkua:

Suolakurkkua

Vaikka väitteet tukevatkin naisia, joilla on natrium- ja suolanpuute, ei ole näyttöä siitä, miksi raskaana olevat naiset haluavat suolakurkkua. Useimmat olisivat samaa mieltä siitä, että suolakurkkujen kirpeä maku on tervetullut muutos makuhermoille, jotka ovat tottuneet “terveellisiin ruokiin” näiden kuukausien aikana. Lisäksi hormonaalisten vaihtelujen sanotaan olevan myös yleinen syy suolakurkkuhimoon raskauden aikana.

6. Jäätelö:

JÄÄTELÖ

Runsas ja kermainen jäätelö on täynnä sokereita ja ylimääräisiä kaloreita raskaana olevan naisen nautintokaavioiden kärjessä. Ei ihme, että näet raskaana olevan naisen ajavan tuntikausia lähimpään jäätelöbaariin saadakseen suosikki vaniljakartionsa. Tämä yleinen jäätelön himo raskauden aikana tapahtuu useimmiten kehon alhaisen kalsiumpitoisuuden vuoksi. Vaihtoehtoisesti kaloreiden tarve kehossa voi myös aiheuttaa näitä himoja.

7. Kahvi:

Ruokahalu raskauden aikana

Kahvi sisältää kofeiinia, joka on toinen hermostimulaattori, joka kohottaa mielialaa ja lataa väsyneen kehon. Vaikka lääkärit eivät suosittele kahvin himoa raskauden aikana, kuka voisi uskaltaa tulla kahvin ja raskaana olevan naisen väliin? Kahvin kulutuksen tulee kuitenkin olla tiukassa valvonnassa raskauden aikana.

8. Soda ja Fizzy -juomat:

Raskaana olevat naiset valittavat usein ahdistuneisuudesta aamulla herätessään. Soodan kuohu lupaa rauhoittaa hämmennystä hiilidioksidin voimakkaan läsnäolon vuoksi. Vaikka suuri himoisten juomien himo raskauden aikana on yleistä, on parasta välttää niitä! Kofeiinia sisältäviä hiilihapollisia juomia tulisi kuitenkin välttää.

9. Meijerituotteet:

Ruokahalu raskauden aikana

Ei ole yllättävää, että pian imettävä äiti kaipaa maitotuotteita, kuten maitoa, juustoa, jogurttia ja kirkastettua voita (ghee). Maitotuotteet ovat runsaasti kalsiumia ja proteiineja, mikä on erittäin tärkeää kasvavalle sikiölle ja äidille. Ne naiset, joilla on kalsiumin puutos, haluavat enimmäkseen tällaisia ​​maitotuotteita. Juuston, maidon ja jogurtin kaipaaminen raskauden aikana ei ole lainkaan harvinaista.

10. Hedelmät ja hedelmämehut:

Hedelmät ja hedelmämehut

Kaipaatko hedelmiä raskauden aikana? Alhaiset foolihappopitoisuudet saavat naiset yleensä kaipaamaan hedelmiä. Yksi terveellisimmistä ruokahaluista raskauden aikana, pähkinät ovat runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Raskaana olevat naiset, jotka haluavat hedelmiä, suosivat ensisijaisesti sitrushedelmien ruokia, kuten appelsiineja ja mangoja. Muiden hedelmien, kuten vesimelonin, viinirypäleiden ja omenoiden, kulutus on yhtä virkistävää ja hyödyllistä raskauskuukausina. Se on hengähdystauko kaikista raskaana olevista roskaruoista. Tämä terve pakkomielle saattaa tuntua oudolta monille, jos et aiemmin ollut suuri hedelmämehujen fani.

11. Suola:

Suola

Vaikka se ei teknisesti olekaan ruokaa, mutta ketä kiinnostaa, kun raskaana oleva nainen kääntää päätään keskimääräistä enemmän suolaa käyttäessään? Alhaiset natriumpitoisuudet odottavien äitien kehossa voivat täysin aiheuttaa suolaisten elintarvikkeiden ja suolapitoisuuden halun. Liiallinen suolan käyttö on kuitenkin haitallista!

12. liha:

Liha

Liha, erityisesti punainen liha, on yksi yleisimmistä himoista raskauden aikana. Se on runsaasti proteiineja, kaliumia ja rautaa. Joten jos kehosi on vähäisempi jossakin näistä, niin, saatat haluta lihaa. Vältä lihapurkkia, koska se kaipaa suolaisia ​​ruokia raskauden aikana, koska liha sisältää paljon suolaa.

13. Meren antimet:

Jos sinulla on liikaa himoa kaloille ja muille äyriäisille raskauden aikana, ehkä kehosi ilmoittaa sinulle, että käytät hyvää määrää omega-3-happoja. Jos sinulla on puutetta omega-3-rasvahapoista, on tavallista kokea tämä himo.

14. Pikaruoka:

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että naiset kaipaavat jopa runsaasti rasvaa ja pikaruoan variantteja tyydyttääkseen halunsa raskauden aikana. Vaikka tähän skenaarioon liittyy useita syitä, useimmiten vähäisempi rasvahappojen puute voi johtaa tähän himoon.

Terveellisiä ruokavaihtoehtoja raskauden himoille:

Jos kaipaat tiettyjä epäterveellisiä ruokia, älä huoli, meillä on terveellisiä vaihtoehtoja, jotka odottavat sinua korjaamaan himoasi kehon puutteiden perusteella.

Ruokahalu raskauden aikana 11

Raskaudenhimojen riskit:

Vain siksi, että sinulla on himo, on tärkeää huomata, että kaikkea ei pidä syödä, mitä he haluavat syödä. Ne voivat aiheuttaa haitallisia sivuvaikutuksia ja terveysongelmia. Esimerkiksi suolahimo ei tarkoita liiallisen suolan kulutusta, mikä voi myös johtaa pitkäaikaisiin syntymähäiriöihin.

Lisäksi ruokahaluja voi esiintyä usein himojen vuoksi. Himoihin liittyy myös pahoinvointia ja oksentelua sekä aamupahoinvointia. Nämä voivat johtua hormonaalisista reaktioista tai ruokahaluttomuudesta. Lisäksi sarja epäterveellisiä ruokahaluja ja kulutus voi johtaa raskausdiabetekseen, raskaan painon nousuun ja muihin synnytysongelmiin. On ratkaisevan tärkeää löytää tasapaino himojen ja terveellisten elintarvikkeiden tarpeiden kanssa, joita tarvitaan sekä äidille että lapselle.

Vinkkejä himojen hallitsemiseen:

Et voi työskennellä lopettaaksesi outoja himoja raskauden aikana. Joten tässä annamme sinulle joitain vaihtoehtoja ja neuvoja niiden hallintaan,

  1. Varaa jääkaappisi terveellisiä välipaloja raskaudenhimoille. Vältä roskaruokaa joka tapauksessa.
  2. Selvitä terveellinen korvike himoillesi. Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia ja korvaa himo näillä terveellisillä vaihtoehdoilla raskauden aikana.
  3. Keskity oikeaan ravitsemukseen. Joskus huijausruuat tekisivät, mutta niistä ei pitäisi tulla tapana. Raskaus voi olla stressaavaa, ja tämä on muistettava.
  4. Syö usein säännöllisin väliajoin, jotta kehosi vakauttaa verensokeritasot ja himo voidaan hallita.
  5. Juo runsaasti vettä ja pysy nesteytettynä.
  6. Ole maltillinen. Tiedä milloin rajoittaa ja vetää viiva ja milloin ohittaa kokonaan.

On ok nauttia lempiruoastasi silloin tällöin, mutta älä tee tapaa. Makeisten, suolan, sokerin ja hapan ruoan himo raskauden aikana ovat melko yleisiä, ja kyse on tasapainottamisesta. Toivon, että tämä kattava opas antaa sinulle vilauksen siitä, mitä on parasta syödä ja välttää raskauden aikana. Siksi on ratkaisevan tärkeää tietää terveet vaihtoehdot, joita tässä vaiheessa voi valita.

Ota aina yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaasi saadaksesi parhaita neuvoja ja vinkkejä siitä, mitä syödä ja ohittaa terveysprofiilisi perusteella. Himo ja määrien rajat voivat vaihdella kehon ja terveydentilan mukaan, ja on tärkeää käydä lääkärissä ennen oman päätöksen tekemistä.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Milloin neuvotella lääkärisi kanssa raskaushaluista?

V: Jotkut halut voivat olla varsin vaarallisia. Jos haluat syödä maaperää, likaa, saippuaa tai muita ei -elintarvikkeita, sinun on aika kiirehtiä ja neuvotella lääkärisi kanssa.

Q2. Mitkä ovat ruokahaluttomuudet raskauden aikana??

V: Raskauden aikana saattaa ilmetä vastenmielisyyttä ruoasta, olipa se varhaisessa vaiheessa lähellä ensimmäistä kolmanneksia tai jopa toisen kolmanneksen puolivälissä. Tämä ei ole yleinen tilanne, mutta naiset huomaavat olevansa vastenmielisiä ruoasta, haluavat syödä muita kuin elintarvikkeita tai sairastua syömällä tavallisia himoja. Oksentelu, pahoinvointi ja aamupahoinvointi ovat usein tänä aikana.

Q3. Voiko ruokahalu raskauden aikana ennustaa vauvan sukupuolen?

V: On myyttejä, että ruokahalu voi kertoa ja ennustaa, minkä sukupuolen vauva tulee. Siitä ei kuitenkaan ole olemassa vakiintunutta tieteellistä näyttöä.

Q4. Onko normaalia, että sinulla ei ole tai outoja ruokahaluja raskauden aikana??

V: On täysin normaalia, ettei ole mitään himoa raskauden aikana. Et ole huolissasi tästä tapauksesta. Kuitenkin, kuten mainittiin, jos sinulla on epätavallinen himo muiden kuin elintarvikkeiden suhteen, sinun on mentävä lääkäriin.