Raskausruokavalion ensimmäinen kuukausi – mitä ruokia syödä ja välttää

Terveydestäsi ja kehostasi tulee nyt erittäin tärkeä. Et ehkä edes tiedä, oletko raskaana. Ensimmäinen kuukausi jää huomaamatta. Mutta kun opit tuntemaan, on tärkeää aloittaa kestävän toimintasuunnitelman rakentaminen. Terveellinen ruoka ensimmäisen raskauskuukauden aikana on sekoitus juustoa, vihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä. Tässä on katsaus siihen, miltä ruokavaliotaulukon pitäisi näyttää.

ensimmäisen kuukauden raskauden ruokavalio

1 kuukauden raskausruoan merkitys:

Raskauden suunnittelu tarkoittaa monen asian vähentämistä. Sinun on vähennettävä äkillistä katuruoan himoasi, kofeiiniasi, sokeriasi ja jopa hiilihapotettuja juomia. Sanomme tämän, koska kun päätät antaa lapsen muodon, sinun on ymmärrettävä, että mitä tahansa syöt, vaikuttaa kasvavaan vauvaan. Vauva kasvaa ruoan kautta ja monet sen elimet muotoutuvat. Suunnittele siis ruokavaliotaulukko huolellisesti, jotta vauva ja sinä saat tarvittavat ravintoaineet ja ravintolisät.

Ensimmäisen kuukauden raskauden ruokavaliokaavio:

Aloita terveenä ensimmäisestä päivästä lähtien. Älä tee kompromisseja täällä ja seuraa ruokavaliota kuin rituaali. Katso joitain parhaita ruokia raskauden aikana ja mitä voidaan välttää. Mitä syödä ensimmäisen raskauskuukauden aikana, ei tarvitse huolehtia enää. Olemme asettaneet ne tänne sinulle.

Ruokakaavio 1 kuukauden raskaana oleville:

Katso, mitä sinun täytyy syödä tänä aikana.

1. Folaattipitoiset elintarvikkeet raskauden aikana:

Korvaa pillerit terveellisellä ruoalla. Folaattipitoinen ruoka on tärkeää alkion asianmukaisen kasvun kannalta. Oranssit, vihreät vihannekset, kuten parsakaali, pavut, munat, perunat jne. Ovat folaattia sisältäviä elintarvikkeita.

2. B6 -vitamiinia sisältävät lisäravinteet:

Vitamiini on raskaana olevien naisten tärkein täydennys. Elintarvikkeet, jotka sisältävät B6 -vitamiinia, ovat erittäin tärkeitä raskauden ensimmäisen kuukauden ruokavalion mukaisesti. Se helpottaa oksentelua, yksi iso ärsytys raskauden aikana. Ruoat, kuten maapähkinävoi, banaanit, lohi ja pähkinät, sisältävät runsaasti B6 -vitamiinia.

3. Hedelmät, jotka ovat välttämättömiä ensimmäisen kuukauden raskauden aikana:

Hedelmien pitäisi epäilemättä kuulua parhaaseen ruokaanne ensimmäisen kuukauden aikana raskauden aikana. Itse asiassa se on pakko aina. Valitse aamulla yksi iso kulho omenoita. Lisää ne pähkinöillä ja lasillisella maitoa sivulle. Vältä papaijaa mahdollisimman paljon. Neuvojemme lisäksi muista neuvotella lääkärisi kanssa hedelmäystävällisestä ruokavaliosta.

4. rautapitoiset ravintolisät:

Rauta on kuin tukipilari. Ensimmäisen raskauskuukauden ruokavalion tulisi sisältää rautapitoisia elintarvikkeita mineraalien jatkuvan saannin varmistamiseksi. Harkitse kaurahiutaleiden päivittäistä syömistä ja muita ruokia, kuten kanaa, papuja, kuivattuja hedelmiä, lampaanlihaa. Runsas raudanlähde merkitsee hyvää veren virtausta sekä vauvalle että äidille. Muista pitää kaksi päivämäärää aamulla ja illalla.

5. Sokeria sisältävät elintarvikkeet:

Älä kuitenkaan liioittele! Sokeripitoiset elintarvikkeet voidaan varmasti lisätä luetteloon. Mutta mene siihen minimaalisesti.

6. Maitotuotteet ensimmäisen kuukauden raskausruoana:

Maitotuotteet ovat helposti sulavia, joten lääkäri suosittelee niitä usein. Se sisältää runsaasti proteiinilähteitä, kuten foolihappoa, D -vitamiinia, kalsiumia. Tässä suhteessa maitotuotteita, kuten jogurttia ja juustoa, voidaan myös syödä riittävästi. Maito on toinen terveellinen vaihtoehto. Muista juoda yksi lasillinen maitoa päivittäin.

7. Vihreiden pinaatti:

Tummanvihreät vihannekset ovat runsaasti ravintoaineita. Oikea määrä folaattia tai foolihappoa suojaa vauvaasi synnynnäisiltä vikoilta ja ennenaikaisen synnytyksen mahdollisuuksilta.

8. Sitrushedelmät:

Sitrushedelmät sisältävät runsaasti C -vitamiinia. C -vitamiinin tiedetään lisäävän sikiön vastustuskykyä. Sitruunat pitävät loitolla influenssasta, joka on yleinen sairaus raskauden aikana. Lisää greippi ensimmäisen kuukauden raskausruokavalioon sikiön terveen kehityksen edistämiseksi.

9. Pähkinät:

Tasapainoinen ruokavalio ei ole koskaan täydellinen ilman pähkinöitä. Munch on terveellinen annos pähkinöitä puolivälissä aamiaiselle. Pähkinät sisältävät runsaasti B- ja E -vitamiinia. Ne ovat hyvä rasvan ja kaliumin, sinkin ja kuparin lähde. Maapähkinät, mantelit ja cashewpähkinät ovat runsaasti rasvaa ja ovat hyviä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä.

10. Liha ensimmäisen raskauskuukauden ruokavalioon:

Monilla ihmisillä on ajatus siitä, että liha ei ole lainkaan turvallista raskaana oleville naisille. Tämä ei ole totta. Muista pitää poissa raakaa kypsentämätöntä lihaa ja meren antimia. Voi olla saastumisvaara. Satunnainen lihan tarjoilu on turvallista eikä vaaraa. Voit poistaa näkyvän rasvan lihasta ja kypsentää lihaa muutaman minuutin ajan.

Ruokakaavio 1 kuukauden raskaana oleville: mitä sinun pitäisi välttää?

Tässä on joitain ruokia, joita sinun on ehdottomasti vältettävä.

1. papaija:

Tämä ruoka voi vahingoittaa vauvaasi tänä aikana. Se lämmittää kehoa, mikä ei ole nyt hyvä. Se voi johtaa vakavaan ongelmaan, kuten keskenmenoon. Siksi on parempi välttää sitä.

2. Meren antimet:

Tietyt merenelävät sisältävät suuren määrän elohopeaa, joka ei ole hyväksi vauvalle. Joten raskauden ensimmäisen kuukauden aikana on turvallisempaa välttää. Lisäksi on makean veden kaloja, jotka ovat turvallisempia.

3. Pehmeä juusto:

Pehmeä juusto sisältää listeria -bakteereja. Tätä ei parhaimmillaan saa käyttää odottava äiti.

4. Katuruoat:

Hygienia on varmasti huolenaihe! Epähygieeninen ruoanlaittoilmapiiri ja ainesosat voivat vaikuttaa terveyteesi ja saatat altistua infektioille ja kuumelle. Ajattele terveellisesti, syö terveellisesti!

5. Jalostettu ruoka:

Emme myöskään neuvota jalostettua ruokaa. Jalostetun ruoan ohella mehupakkauksia ja tiivistettyä maitoa on parasta välttää tänä aikana. Tämäntyyppisiä jalostettuja elintarvikkeita voidaan säilyttää pitkään.

6. Kofeiini:

Rajoita kofeiinin saantia. Jotkut suklaat sisältävät myös kofeiinia. Ole varovainen, kun valitset yhden. Kofeiini imeytyy hyvin nopeasti ja läpäisee sitten istukan ja sikiön. Se voi vakavasti rajoittaa sikiön kasvua ja lisätä vauvan syntymäpainon riskiä.

Lisäravinteet:

Tässä on joitain lisäravinteita ensimmäisen raskauskuukauden aikana

Foolihappo: Aloita foolihapolla terveen alun saamiseksi. Suositeltu annos on 400 mcg foolihappoa. Foolihappo tulee ottaa jo ennen raskautta ja myös raskauden aikana. Se estää hermoputken vikoja. Tämä voi vaikuttaa aivoihin ja selkäytimeen. Foolihappoa on runsaasti pinaatissa, pähkinöissä ja papuissa.

Kalsium: Tämä on tärkeää vauvan terveen luun kehityksen kannalta. Vauva alkaa käyttää äidin kalsiumia, jos se ei saa riittävästi kalsiumia. Tällä voi myöhemmin olla vakavia seurauksia äidille. Sisällytä tämä ruokavalioosi raskauden ensimmäisen kuukauden aikana.

Rauta: Kaikkein tärkein, rauta, on välttämätöntä sekä äidille että vauvalle kuljettaakseen happea.

Vältettävät lisäravinteet:

a. A- ja E -vitamiini: A -vitamiini on rasvaliukoinen ja voi siten kertyä rasvaa maksaan. Tällä kertymisellä on myrkyllinen vaikutus kehoon. E -vitamiini lisää vatsakivun ja lapsivesipussin ennenaikaisen repeytymisen riskiä.

b. Musta Cohosh: Musta cohosh on leinikkiperheen jäsen. Se voi kuitenkin aiheuttaa kohdun supistuksia ja siten synnyttää ennenaikaisen synnytyksen.

c. Dong Quai: Tämä on suosittu kiinalaisessa lääketieteessä. Raskaana olevien naisten ei ole suositeltavaa syödä, koska se voi stimuloida kohdun supistuksia ja lisätä myös keskenmenon riskiä.

Koska raskauden ensimmäinen kuukausi jää huomaamatta, et todennäköisesti näe painonnousua. Kun aloitat rutiinin noudattamisen, kolmen tai neljän kilon painonnousu on normaalia, koska vauva on pieni.

Vinkkejä ensimmäisen kuukauden raskausruokavalioon:

  • Muista juoda runsaasti nesteitä. Pysy aina nesteytettynä.
  • Vähennä roskaruokaa. Muuten lisäät tarpeettomia kaloreita ja painonnousua.
  • Synnytystä edeltävät vitamiinit tulee ottaa ruokavalion kanssa.
  • Pienempien aterioiden syöminen säännöllisin väliajoin on hyvä ja suositeltavaa.
  • Rasvainen ja mausteinen ruoka voi pahentaa närästystä. Pysy kaukana heistä.

Ensimmäinen kuukausi on tärkeä, mutta useimmat meistä eivät todellakaan tiedä. On erittäin tärkeää varmistaa terve matka. Pakkaa laukku aina pähkinöillä ja siemenillä. He voivat joskus olla todellinen pelastaja.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Kuinka paljon vettä minun pitäisi juoda?

V: Juo noin 2-3 litraa vettä päivässä, mutta ota se hitaasti. Älä anna lupausta niellä päivänä 1. Pysyminen nesteytettynä on todella tärkeää.

Q2. Pitäisikö minun vähentää alkoholin käyttöä??

V: Pysy kaukana alkoholista ja tupakasta. Haluat ehkä pysyä kaukana ilmasta, joka viipyy tai tuoksuu. Se voi vahingoittaa ja tukehtua vauvan keuhkoihin.

Q3. Pitäisikö minun vähentää kofeiinia kokonaan?

V: Yksi tai kaksi kuppia pidetään turvallisena kulutuksena. Sinun on kuitenkin neuvoteltava lääkärisi kanssa oikeasta ja turvallisesta kofeiinin saannista.