Syötävät ja vältettävät elintarvikkeet raskauden ensimmäisen raskauskolmanneksen ruokavaliossa

Ajatus tulla vanhemmaksi ja synnyttää uusi elämä voi viedä sinut tunteiden vuoristoradan läpi. Se on sarja sekoitettuja tunteita, jotka vaihtelevat ilosta jännitykseen hermostuneisuuteen ja ahdistukseen. Se on fyysinen haaste ja siksi elintärkeää, että kiinnität asianmukaista huomiota terveyteesi ja hyvinvointiisi sekä ravitsemukseen, jota nautit koko raskauden ajan. Saatat joutua muuttamaan ruokailutottumuksiasi, koska on tiettyjä elintarvikkeita, joita sinun on vältettävä, kun taas toiset, jotka sinun on sisällytettävä päivittäiseen saantiisi vauvan oikean kasvun varmistamiseksi. Tässä artikkelissa olemme tarjonneet täydellisen oppaan ensimmäisen raskauskolmanneksen ruokavaliosta, joka voi osoittautua erittäin hyödylliseksi raskauden aikana.

Mitä ruokia syödä ensimmäisen kolmanneksen aikana:

Tässä ovat elintarvikkeet, jotka tulisi syödä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

1. Pinaatti:

ensimmäisen kolmanneksen ruokavalio Pinaatti

Paras ruoka raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana on pinaatti. Pinaatti on erittäin runsaasti foolihappoa ja rautaa. Tämä foolihappo auttaa vauvan hermoputken sulautumisessa ensimmäisen kuukauden aikana, kun olet tullut raskaaksi oikein. Suuri rautamäärä auttaa sinua taistelemaan anemiaa vastaan, jota monet naiset kohtaavat raskauden aikana. Pinaatti voidaan sisällyttää ruokavalioon eri tavoin, kuten syömällä sitä raakana, laittamalla kourallinen munakokkelia aamiaiseksi, syö sitä säännöllisesti salaatissasi.

2. Linssit ja kokonaiset jyvät:

Raskauden linssit ensimmäisen raskauskolmanneksen ruokavalio

Proteiini on tärkeä osa ruokavaliota, koska se auttaa kehon kasvussa ja ylläpidossa. Se auttaa erityisesti vauvan kudosten ja lihasten kehityksessä ja istukan kasvussa. Rasvattomat linssit voidaan helposti sisällyttää ruokavalioosi tekemällä siitä erittäin terveellistä keittoa tai jos haluat maukkaita mausteisia ruokia, voit käyttää linssejä hampurilaissasi lisäämällä pinaattia. Muut täysjyvät, kuten vehnä, riisi, ohra, kaura, hirssi, maissi, on sisällytettävä ruokavalioon ensimmäisen kolmanneksen aikana.

3. Pähkinät:

ruokavaliokaavio raskaana olevalle naiselle ensimmäisen kolmanneksen aikana - Pähkinät

Sinun pitäisi varmasti syödä pähkinöitä raskausruokavaliosi ensimmäisen kolmanneksen aikana, koska ne ovat erittäin terveellisiä. Koska sinun on nyt ravittava kahta kehoa yhden sijasta, tarvitset ylimääräisen 60 gramman proteiinia ja pähkinät ovat erittäin hyvä proteiinilähde, johon voit luottaa. Voit syödä kourallisen pähkinöitä joka päivä ja murskata muutamia, jotta voit ripotella jogurtin tai jäätelön päälle tyydyttääksesi jäätelöhaluasi, ja se tekee siitä myös terveellistä.

4. Sitrushedelmät:

hedelmät syötäväksi raskauden aikana ensimmäisen kolmanneksen aikana - sitrushedelmät

Kuten pinaatti, sitrushedelmät sisältävät myös runsaasti foolihappoa, joka auttaa kehon kasvussa ja kehityksessä. Ne sisältävät myös sitruunahappoa, joka yhdessä foolihapon kanssa voi auttaa ehkäisemään synnynnäisiä vikoja. Voit sisällyttää sitrushedelmiä helposti ruokavalioosi salaatin muodossa, tai helpoin tapa on saada terveellisiä mehuja. Raskaana olevan ensimmäisen kolmanneksen sitrushedelmät tulisi sisällyttää päivittäin ruokavalioosi terveen raskauden aikaansaamiseksi.

5. Parsa:

terveellinen ruokavalio ensimmäisen kolmanneksen aikana - parsa

Raskauden aikana, koska keho tukee kahden ihmisen aineenvaihduntaa, syntyy vitamiinien ja kivennäisaineiden puute. D -vitamiinin puute on yksi niistä. Parsa sisältää erittäin paljon D -vitamiinia, mikä auttaa sinua voittamaan sen puutteen ja tekee luistasi vahvat. Illallisen yhteydessä voit sisällyttää sen aamuruokaasi munien, kuten pinaatin, kanssa. Voit myös sisällyttää parsaa päivittäiseen rutiiniisi salaatin muodossa.

6. Munat:

hyvä ruokavalio raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana- munat

Sen lisäksi, että munat ovat erinomainen proteiinilähde, ne sisältävät myös runsaasti kalsiumia ja D -vitamiinia. Nämä ravintoaineet ovat erittäin tärkeitä vauvan kasvulle ja kehitykselle. Se varmistaa, ettei vauva synny synnynnäisesti. Se on myös tärkeää luuston kehittymiselle. Voit sisällyttää kovaksi keitettyjä munia ensimmäisen raskauskolmanneksen ruokavalioon pysyäksesi terveenä.

7. viikunat:

Viikunat (suutin)

Viikunat tunnetaan myös kuivina hedelminä, joissa on paljon rautaa ja rauta on välttämätön ruoka, jota tarvitset raskauden aikana anemian voittamiseksi. Vauvan kehon vaatimukset punasolujen tuottamiseksi lisääntyvät raskauden aikana, joten elimistössäsi tarvitaan paljon rautaa, ja viikunat ovat sen runsas lähde. Viikunat ovat myös runsaasti, mikä tekee siitä erittäin ravitsevan. Voit sisällyttää sen päivittäiseen ruokavalioosi terveenä. Viikunoissa on myös muita elementtejä, kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia, mikä tekee siitä erittäin terveellistä.

8. Parsakaali:

Kasvisruokavalio raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana - parsakaali

Parsakaali sisältää runsaasti kuitua ja rautaa. Rauta on erittäin tärkeä raskauden aikana punasolujen valmistuksessa, ja siksi parsakaali palvelee rautaa ja kuitua. Voit sisällyttää parsakaalia päivittäiseen salaattiin. Voit olla luovempi ja tehdä reseptejä sisällyttämällä siihen parsakaalia.

9. Okra:

Okra (ladyfinger)Okra on erittäin runsaasti foolihappoa ja on erittäin herkullista, että se sisällytetään ruokavalioosi. Suuri määrä foolihappoa raskauden aikana auttaa ehkäisemään sikiön epämuodostumia ja auttaa vauvaa olemaan terve. Voit valmistaa maukkaita ruokia täyttämään toiveesi erilaisiin makuihin raskauden aikana. Yksi hyvä idea saada okraa on paistaa se kevyesti jauhojen ja oliiviöljyn kanssa.

10. Pavut:

mitä syödä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana - PavutRaskauden aikana tarvitset ravintoaineita lihasten kasvuun ja energiaan. Joten paras ruoka raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana on sisällyttää riittävä määrä papuja päivittäiseen ruokavalioon! Pavut ovat rikas proteiinin lähde, joka täyttää ravintoaineiden tarpeen lihasten kasvulle ja kehitykselle. Voit sisällyttää nämä salaattiin muiden ruokien tapaan, ja vihjeeksi mustan pavun hampurilaiset ovat liian herkullisia!

11. Jogurtti:

mitä syödä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana - jogurtti

Jogurtti sisältää runsaasti kalsiumia ja D -vitamiinia, ja syömällä jogurttia päivittäin raskauden aikana varmistat, että kehosi saa riittävästi näitä ravintoaineita, ja se estää kaikenlaisia ​​heikkouksia kehossasi ja luissasi. Voit kokeilla kupillista jogurttia marjoilla, jotta se olisi herkullista. Voit myös kokeilla jäätelön vaihtoehtona jogurttia, johon on sekoitettu suklaata tai vaniljaa.

12. Lohi:

Lohi

On erittäin ravitsevaa saada kalaa raskauden aikana. Lohi on yksi niistä, ja se on runsaasti kalsiumia ja D -vitamiinia, joka on hyväksi luillesi ja vauvasi luiden kehitykselle. Voit sisällyttää ruokavalioosi lohta lisäaineena pastaan ​​tai vihanneksiin tai sisällyttää sen aamuruokaan munien kanssa.

13. Kana:

ruokavalio ensimmäisen kolmanneksen aikana- kanaKana sisältää paljon rautaa, joka auttaa punasolujen tuotannossa ja tarjoaa riittävästi happea kehollesi. Raskaana oleville naisille on parasta sisällyttää orgaanisia hormoneja sisältämätön liha raskauden aikana saadakseen terveen vauvan.

14. vähärasvainen naudanliha:

Vähärasvaista naudanlihaa

Jos saat riittävästi kypsennettyä naudanlihaa, se on erittäin ravitsevaa sinulle, koska se sisältää paljon rautaa, joka on terveellistä sinulle ja syntymättömälle lapsellesi. Ruoho-ruokittu, orgaaninen ja hormoniton naudanliha on erittäin terveellistä ja ravitsevaa sisällyttää ruokavalioosi terveelle vauvalle ja äidille.

15. Kaulusvihreät:

ruoka ensimmäisellä kolmanneksella - Collard -GreensKoska useimmilta naisilta puuttuu rauta raskauden aikana, ja siksi viheriöt ovat hyvä lähde raudanpuutteen ongelman torjumiseksi. Voit lisätä tämän keittoon tai olla hieman luova, ja saatavilla on helvetin paljon reseptejä, joiden avulla kalanruskea vihreät sisällytetään ruokavalioosi.

16. Maitotuotteet:

maitotuotteet

Maitotuotteet eivät ole vain runsaasti proteiineja, vaan ne tarjoavat myös riittävän määrän kalsiumia, jota tarvitaan luiden ja lihasten kehitykseen. Erilaisia ​​maitotuotteita, joita voidaan käyttää raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, ovat A2 -lehmänmaito, jogurtti, juusto, juusto, raejuusto jne..

Ruoat, joita kannattaa välttää ensimmäisen kolmanneksen ruokavalion aikana:

Himo on hyvin normaalia koko raskauden ajan, erityisesti ensimmäisen kolmanneksen aikana. On kuitenkin olemassa tiettyjä elintarvikkeita, mutta mitä haluat, kannattaa välttää. Alla on luettelo siitä, mitä ruokia vältetään ensimmäisen kolmanneksen aikana:

 • Kalat, joissa on paljon elohopeaa, kuten miekkakala, makrilli jne
 • Raa’at munat tai keitetyn kalan alla
 • Raaka liha tai siipikarja
 • Pastöroimaton maito
 • Raaka ituja
 • Pehmeä juusto
 • Raakakaali
 • Papaija
 • Ananas
 • Munakoiso
 • Mustat viinirypäleet
 • Liian paljon sokeria

Ensimmäisen kolmanneksen aikana tarvittavat lisäravinteet:

Vitamiinien, kivennäisaineiden, kalsiumin ja muiden ravintoaineiden tasapainoinen saanti on erittäin tärkeää koko raskauden ajan, erityisesti raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Seuraavat ovat lisäravinteita ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana lisäravinteiden muodossa:

1. synnytystä edeltävät vitamiinit:

Jos käytät terveellistä, tasapainoista ruokavaliota, tarvitset vain tabletin prenataalista vitamiinia, joka sisältää 400 mcg foolihappoa. Tämä auttaa lapsen asianmukaista hermostollista kehitystä ja vähentää syntymävikojen mahdollisuuksia.

2. Olennainen lisäosa:

Toinen raskauden aikana tarvittava lisäosa on rauta, koska se mahdollistaa oikean verenkierron. Jos ruokavaliosi ei kuitenkaan ole runsaasti muita ravintoaineita, voit ottaa myös muita multivitamiineja edellyttäen, että niiden ravintoarvo on raskauden aikana sallituissa rajoissa. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin otat monivitamiinitabletteja raskauden aikana.

Ruokavalio ensimmäisen kolmanneksen aikana:

Nyt kun odotat ja sinulla on kaksi elämää, se ei välttämättä tarkoita, että sinun on kaksinkertaistettava ruokasi saanti. Ruokien tulisi olla kaksinkertaisia ​​ravintoaineissa eikä kaloreissa. Paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia tulisi olla olennainen osa ensimmäisen raskauskolmanneksen ruokavaliosuunnitelmaa. Syö paljon täysjyväviljaa, tarkista jalostettu ja sokerinen ruoka.

Ruokavaliokaavio ensimmäisellä kolmanneksella:

Seuraavassa on esimerkki ruokavaliokaaviosta ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Aamiainen:

 • Maito tai paneeli
 • Kuka tahansa seuraavista
 • Kasvis Daliya
 • Kasvis Upma
 • Kasvispoha
 • Vehnähiutaleet
 • Välipäivän välipala
 • Kulho tuoreita hedelmiä

Lounas:

 1. yhden lautasen salaatti
 2. yksi kulho dal
 3. yksi kulho valitsemasi vihannekset
 4. 3 rotis
 5. Raita/juusto/kirnupiimä

Iltapala:

1 lasi A2 -lehmänmaitoa

Kuka tahansa seuraavista:
 • Bhunnachanna
 • 1 chiliä
 • 1 keitetty muna
 • Kulho tuoreita hedelmiä
 • 1 kulho ituja

Illallinen:

 1. 1 lautanen tuoretta salaattia
 2. yksi kulho vihanneksia
 3. 1 kulho dal tai juustoa
 4. 3 chappati
 5. Nukkumaanmenoaika
 6. Jälkiruoka tai
 7. Maito

Vinkkejä ensimmäisen raskauskolmanneksen ruokavalioon:

Seuraavassa on vinkkejä syömiseen ensimmäisen kolmanneksen aikana

 • Jaa ateria 5-6 osaan ja ota pienemmät annokset joka kerta.
 • Hedelmiä tulisi syödä 3-4 annosta päivässä.
 • 3-5 annosta vihanneksia tulisi myös olla osa päivittäistä ruokavaliota.
 • Maitotuotteet tulee ottaa kolme kertaa päivässä.
 • 2-3 annosta proteiineja ja täysjyvätuotteita on välttämätöntä.
 • Vältä liikaa sokeriruokaa tai se voi aiheuttaa raskausdiabeteksen.
 • Vältä epäterveellistä katuruokaa mahdollisimman paljon.

Nyt kun sinun on huolehdittava kahdesta elämästä, on tärkeää, että noudatat terveellistä ruokavaliota ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana ja itse asiassa koko raskauden ajan. Tämä auttaa sinua saamaan oikean ravinnon ja saamaan terveen ja vankan vauvan. Terveellinen syöminen ja terveiden tapojen noudattaminen voi tehdä raskaudesta erittäin tasaisen ja nautittavan.