Syötävät ja vältettävät elintarvikkeet yhdeksännen kuukauden raskausruokavaliossa

Yhdeksännen raskauskuukauden aloittaminen lisää paljon jännitystä ja hermostuneisuutta, koska saat pienen ilonippusi käsiin milloin tahansa. Oikean ruoan syöminen on ratkaisevan tärkeää, koska vauva saa tänä aikana enimmäisrasvaa ja kehon massaa aivojen ja keuhkojen kehittyessä. Yhdeksännen kuukauden raskausruokavalio sisältää täsmälleen ruokaa, joka auttaa lapsen painonnousussa.

9. kuukauden raskausruokavalio

Ruokavalioiden ja elintarvikkeiden merkitys yhdeksännellä raskauskuukaudella:

Yhdeksännellä raskauskuukaudella vauvan kehon rakenne on lähes kehittynyt. Vauva saa suurimman osan painostaan ​​tänä aikana. Juuri tämän kuukauden aikana voit tuntea enemmän painoa, mikä voi vaikuttaa ruoansulatusprosessiin. Siksi sinun on varmuuskopioitava kehosi ravinteet oikealla ruokavaliolla. Tässä artikkelissa keskustelemme oikeista elintarvikkeista, jotka sinun täytyy syödä maksimaalisen hyödyn saamiseksi, ja miltä intialainen ruokavalio näyttää yhdeksännen kuukauden raskauden aikana.

9 kuukauden raskaana oleva ruokavaliokaavio:

Tässä olemme yrittäneet tiivistää mitä elintarvikkeita syödä ja mitä välttää ravitsemuksellisesti sekä esimerkkejä elintarvikkeista, jotka tarjoavat mainittuja ravintoaineita. Katso täältä:

Ruoat syötäväksi yhdeksännen kuukauden raskausruokavalioon:

 Kuitupitoiset elintarvikkeet:

Kuitu on välttämätöntä koko raskauden ajan ja erityisesti yhdeksännen kuukauden aikana, jolloin ummetusongelma on vakava. Sinun tulisi sisällyttää tämä komponentti yhdeksännen raskauskuukauden ruokavalioon syömällä tuoreita vihanneksia, hedelmiä, palkokasveja ja jyviä jne. Lisäksi yleisempiä lähteitä ovat avokado, parsakaali, valkoiset pavut, mustat pavut, kukkakaali, vihreät lehdet, maissit jne. kuitua juomalla paljon vettä, mikä varmistaa suolen vesitason asianmukaisen ylläpidon.

Rautapitoiset elintarvikkeet:

Rauta on mineraali, joka estää anemiaa raskauden aikana. Raskaus voi olla syy epätavalliseen veren poistumiseen tai verisuonten verenvuotoon. Se voi johtaa hemoglobiinin puutteeseen kehossasi. Vaikutuksen vähentämiseksi sinun on noudatettava ruokavaliota yhdeksäntenä raskauskuukautena, mukaan lukien 25–27 mg rautaa päivässä. Tuoreita ja luonnollisia lähteitä ovat linssit, munat, marjat, rusinat, pinaatti, kuivat elintarvikkeet, soijapapukana, kala jne..

Foolihappoa sisältävät elintarvikkeet:

Foolihappo auttaa vastustamaan vauvan synnynnäisiä vammoja, kuten asspina Bifida. Se auttaa myös rakentamaan punasoluja ja DNA -rakennetta. On sanomattakin selvää, että se on yksi elintärkeistä komponenteista, joita keho tarvitsee 9 kuukauden raskausruokavalion aikana, ja se voi riittää nauttimalla 600-800 mg päivässä. Jotkut hyvin yleiset foolihapon lähteet ulottuvillasi ovat kikherneet, palkokasvit, vihreät lehdet, papaija, vilja, kaura, parsa, linssit, appelsiinit jne..

Kalsiumia sisältävät elintarvikkeet:

Kalsiumia tarvitaan tässä vaiheessa suuria määriä. Sinun on annettava vauvalle vahva luurakenne ja oltava kunnossa tulevaa synnytystä varten. On tärkeämpää kuin mitään sisällyttää kalsiumkomponentit ruokavalioon yhdeksännen raskauskuukauden aikana, jotta syntyy terve vauva. Voit käyttää kalsiumia eri elintarvikkeissa, kuten banaaneissa, vihreissä lehdissä, kalassa, vähärasvaisessa lihassa, pähkinöissä, munissa, maitotuotteissa, seesamissa, manteleissa, kaurassa jne..

DHA -rikastetut elintarvikkeet:

Se on rasvahappotyyppi, joka on välttämätön aivojen kehitykselle. Sinun pitäisi kuluttaa 200 mg DHA: ta päivässä eri elintarvikkeilla, jotta saat vauvasi sisälle ainesosia aivojen etusilmukan kehittämiseksi. Tämä elementti voi olla saatavilla hedelmämehujen, munan, maidon, maapähkinävoin jne.

A -vitamiinipitoiset elintarvikkeet:

A -vitamiini auttaa kehittämään verisoluja, silmiä, ihoa, immuniteettia ja voimaa vastustaa infektioita vauvan kehossa. A -vitamiinilla rikastettuja elintarvikkeita ovat esimerkiksi bataatit, pinaatti, kantaloupe, porkkanat jne. Sinun on kulutettava tätä vitamiinia myös päivittäisestä saannista.

C -vitamiinilla rikastetut elintarvikkeet:

Se on yksi tämän kolmanneksen vaiheen olennaisista komponenteista. Se auttaa nopeuttamaan raudan palamista veressä. Sinun tulisi ottaa 80 mg C -vitamiinia päivässä luonnollisista elintarvikkeista. Sitä on saatavana erilaisista sitrushedelmistä, parsakaalista, tomaateista, appelsiineista, kukkakaaleista jne.

Proteiinirikastetut elintarvikkeet:

Proteiinin sisällyttäminen oikeaan määrään kehossa on erittäin tärkeää viimeisen raskauskuukauden aikana. Se on tärkeä osa, joka antaa vauvalle ja sinulle voiman lähteen. Tässä vaiheessa sinun on kulutettava 50-55 grammaa proteiinia päivässä. Yleisiä lähteitä ovat munanvalkuaiset, tofu, maito, jogurtti, kala, kana jne.

B12 -vitamiinilla rikastetut elintarvikkeet:

Voit imeä B12 -vitamiinin komponentin erilaisista luonnonlähteistä, kuten kanasta, kalasta, maitotuotteista, maidosta jne. Sekä yo8u voi ottaa tämän vitamiinin lisäaineen.

Hiilihydraattirikastetut elintarvikkeet:

Joitakin yleisiä ja saatavilla olevia hiilihydraattilähteitä ovat marjat, vihannekset, täysjyväleipä, palkokasvit, pasta, bataatit, pavut, vesimelonit jne. Syö monimutkaisia ​​hiilihydraatteja yksinkertaisten sijasta päivittäin lääkärin suosituksen mukaisesti.

Ruoat, joita ei saa syödä yhdeksännen kuukauden raskausruokavaliossa:

Laihdutusneuvonta PRGNACY

Pehmeä juusto:

Vältä kypsytettyä juustoa, kuten brie, siniset suonet jne. Se voi sisältää listeria -määrän, joka on odottamaton komponentti toimitettaessa. Se voi aiheuttaa vaikeuksia raskauden aikana. Jos pidät juustosta, valitse kova juusto.

Kahvi:

Kofeiinipitoisuus voi lisätä ummetuksen oireita raskauden viimeisen vaiheen aikana. Jos olet tottunut kahviin, sinun on päästävä eroon tästä tavasta. Helpottaaksesi voit kuluttaa valtavan määrän vettä hedelmämehuista.

Alkoholi ja tupakka:

Alkoholi ja tupakka voivat aiheuttaa useita komplikaatioita raskauden aikana. Lisäksi sillä on haitallinen vaikutus, kuten epätavallinen verenvuoto, ja se voi aiheuttaa keskenmenon tässä viimeisessä vaiheessa. Siksi sinun pitäisi välttää tätä riippuvuutta koukulla tai huijauksella.

Pastöroimaton maito:

Maito ilman pastörointia voi osoittautua erittäin vaaralliseksi raskaana olevalle naiselle, etenkin viimeisessä vaiheessa. Raakamaitoa on ehdottomasti vältettävä yhdessä vuohenmaidon kanssa, koska se on erittäin riskialtista raskauden aikana. Se voi aiheuttaa toksoplasmoosia raskauden kolmannen kolmanneksen aikana.

Pate:

Se sisältää listeriaa ja voi vahingoittaa luomalla listerioosia kohdun sängyssä. Sitä on vältettävä raskauden aikana, jotta vältytään vakavilta komplikaatioilta. Muussa tapauksessa tämän sisällön käyttö voi vahingoittaa vauvan elämää kohtuun. Se voi olla syy keskenmenoon ja johtaa sairaan lapsen syntymään. Sinun pitäisi välttää pates terveen synnytyksen kannalta.

Intialainen ruokavalio yhdeksännen kuukauden raskauden aikana:

Seuraava on tyypillinen esimerkki yhdeksännen kuukauden raskausruokavaliosta Intiassa. Voit tuoda siihen vaihtelua, kun tiedät mitä syödä ja mitä välttää. Ruokavalio perustuu tähän normaaliin intialaiseen 9 kuukauden raskaana olevaan naiseen vaadittavaan 3000Kcal:

Aamiainen:
 • Maito tai paneeli.
 • Kuka tahansa seuraavista.
 • Kasvis Daliya.
 • Kasvis Upma.
 • Kasvispoha.
 • Vehnähiutaleet.
Väliaikainen välipala:
 • Kulho tuoreita hedelmiä.
Lounas:
 • Yksi lautanen salaatti.
 • Yksi kulho dal.
 • Yksi kulho valitsemasi vihannekset.
 • 3 rotis.
 • Raita/juusto/kirnupiimä.
Iltapala:
 • Yksi lasi A2 -lehmänmaitoa.

  Kuka tahansa seuraavista:

 • Bhunna channa.
 • Yksi besan chilla.
 • Yksi keitetty muna.
 • Kulho tuoreita hedelmiä.
 • Yksi kulho itää.
Illallinen:
 • Yksi lautanen tuoretta salaattia.
 • Yksi kulho vihanneksia.
 • Yksi kulho dal tai juustoa.
 • 3 chappati.
Nukkumaanmenoaika:
 • Jälkiruoka tai.
 • Maito.

Lisäravinteet, joita on otettava ja joita ei saa ottaa yhdeksännen kuukauden raskauden aikana:

Kaksi lisäainetta, jotka jokaisen raskaana olevan naisen on otettava koko raskauden ajan, ovat rautalisä ja foolihappolisä. Raudan lisäainetta tarvitaan, jotta sinulla on riittävästi verta tuotettuna etkä mene aneemiseksi, kun taas foolihappolisä on elintärkeää vastasyntyneen synnynnäisten vammojen estämiseksi. Näiden lisäksi se, onko lisäravinteita otettava vai ei 9. kuukauden raskauden aikana, riippuu tapauskohtaisesti. Tutkimuksessa lääkäri päättää, millaisia ​​lisäravinteita sinun on otettava.

Painonnousu yhdeksännen kuukauden raskausruokavalion aikana:

Raskaana oleva nainen saavuttaa yhdeksännen raskauskuukauden aikana enimmäispainon, kun vauva saa maksimipainon tänä aikana. Vauva on täysin kehittynyt tietäen ja lisää rasvaa ja massaa tänä aikana. Siksi lapsen painon lisäämiseksi yhdeksännen kuukauden aikana on käytettävä oikeaa ruokaa.

Lisävinkkejä yhdeksännen kuukauden raskausruokavalioon:

 • Varmista, että ruokavaliossasi on kaikki tarvittavat ravintoaineet, ja jos ruokavalio ei täytä vaatimuksia, sinun on otettava lisäravinteita, kuten:
 • Rauta -lisäaine.
 • Kalsiumlisä.
 • Monivitamiinilisä.
 • Foolihappolisä.
 • Vähennä elintarvikkeita, kuten karkkeja, juustoa, paistettuja ruokia, jälkiruokia, joissa on paljon kaloreita ja vähän ravintoa, koska ne lisäävät tarpeettomasti raskauden painoa.
 • Syö paljon vihanneksia, hedelmiä ja täysjyvätuotteita näiden epäterveellisten ruokavaihtoehtojen sijasta.
 • Jaa ateriat 6-7 pienempään annokseen 3 suuren aterian sijaan.
 • Juo paljon vettä.
 • Tee 15-20 minuutin harjoitus pitääksesi turvotusta, ummetusta, närästystä jne.

  Vältä stressin ottamista.

Oikea ruokavalio koko raskauden ajan auttaa sinua saamaan terveen vauvan. Yhdeksännen kuukauden raskausruokavalion aikana sinun tulee kiinnittää enemmän huomiota ravitsevaan ruokavalioon. Sinun on otettava ravinteita ja välttämättömiä komponentteja oikeassa suhteessa. Laihduttamisen lisäksi sinun on myös pidettävä itsesi hygieenisenä ja pysyttävä kunnossa hyvin lähellä toimituspäivää.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset;

Q1. Kävelee hyvin raskauden yhdeksännen kuukauden aikana?

V: Kävely on tärkeä harjoitus raskauden aikana, ja sitä on noudatettava koko raskauden ajan. Sillä on hämmästyttäviä etuja. Käveleminen ja yhdeksännen kuukauden raskausruokavalion noudattaminen voivat auttaa vauvaa normaalissa synnytyksessä.

Q2. Kuinka voin lisätä painoani yhdeksännen raskauskuukauden aikana??

V: Yhdeksännen raskauskuukauden aikana vauva saa enimmäispainon ja siten raskauden paino kasvaa paljon tämän yhdeksännen kuukauden aikana. Noudattamalla yhdeksännen kuukauden raskausruokavaliota ja syömällä vain terveellistä ja ravitsevaa ruokaa voit varmistaa vauvan oikean kasvun ilman ylimääräisiä kiloja raskauden painosta. Liiallinen painon nousu raskauden aikana voi vaikeuttaa lapsen synnytystä normaalisti.

Q3. Mitkä ovat synnytyksen oireet yhdeksännen kuukauden aikana?

V: Seuraavat ovat yleisiä merkkejä työvoiman lähestymisestä:

 • Usein virtsaamistarve.
 • Kohdunkaulan laajentuminen.
 • Selkäkipu.
 • Supistukset.
 • Lima -tulppa kulkee.
 • Vesipussi murtuu.
 • Kohdunkaulan oheneminen.