Snabb omelett med ost – klassiskt recept

Med det klassiska receptet för en snabb omelett med ost, rekommenderas även nybörjare inom matlagningskonsten och kommer garanterat att få ett utsökt resultat. Den rejäla rätten kan tillagas på bara några minuter utan större ansträngning. Den kan serveras som en aptitretande frukost eller som en god lunch och, beroende på personliga preferenser, kan den förädlas med svamp, grönsaker eller skinka. Det passar också bra med en varm buffé och kommer garanterat att göra varje fest till ett nöje.

Snabb omelett med ost – en översikt över ingredienserna

Omelett med ost snabbt recept - ingredienserna

Du behöver bara några ingredienser för den snabba omeletten med ost:

2 medelstora ägg

40 g bergost, riven

2 msk smör

1 msk persilja, hackad – för garnering

nypa salt

Peppar efter smak

Du kan naturligtvis krydda omeletten med ost med andra kryddor efter dina personliga preferenser. Du behöver fortfarande en djup skål, en träskrapa, en belagd panna, en visp eller en gaffel, en kniv.

Förbered en snabb omelett med ost

Förbered omelett med ostvisp

Arbetstid: 5 minuter. Tillagningstid: 15-20 minuter, total tillagningstid: 25 minuter. Så här tillagas den läckra omeletten med ost:

Lägg först de två äggen i en skål och vispa väl med vispen. Var försiktig så att du inte skapar några luftbubblor. Krydda äggen med en nypa salt och krydda med peppar. Fortsätt vispa äggblandningen i en minut.

Förbered omelett med ost. Vispa ägg. Smält smör. Koka

Tillsätt under tiden smör i den förvärmda formen och låt det smälta över medelvärme under konstant omrörning. Var noga med att inte bryna smöret. Tillsätt sedan äggen försiktigt och låt dem stelna. Använd träskrapan för att glida längs botten av formen flera gånger mot mitten av formen.

Förbered omeletten med ost, överlappa i hälften

Strö den rivna osten över omeletten, överlappa den halvvägs och avsluta tillagningen ytterligare några minuter. När omeletten blir gyllenbrun är den klar.

Omelett färdig med ost, se brun nedan

Ta kastrullen från värmen, hacka under tiden persiljan och använd den för att garnera omeletten. Låt det smaka för dig!

Hacka persiljaomeletten fint med ost