Gör din egen tårtbotten – enkla grundrecept med och utan bakning

Gör dina egna recept för tårtbottnar-idéer-tips-efterrätt

Tårtbotten är ett viktigt element i tårtan och bör därför väljas korrekt och tillagas noggrant. Men vad är det bästa sättet att göra tårtbotten? Det finns många olika varianter att välja mellan för att förbereda en utsökt dessert. I den här artikeln har vi sammanställt flera av dessa varianter som du kan använda för att skapa en Gör kakbotten själv så du har bra val nästa gång.

Gör din egen wienertårtbotten – en utsökt sockerkakbotten

Gör din egen kakbotten vit-wiener-kex-bas-tårta

Om du vill göra en snabb och enkel tårtbotten själv, så är det här tårtbottenreceptet rätt för dig. Det är en så kallad kexkakbotten, för vilken bara några få ingredienser behövs och inte mycket tid behöver planeras för tillagning. När du bakat kakbotten kan du använda den som bas för valfri kaka. Du kan göra den ljusa tårtbotten själv med följande ingredienser.

– 60 g mjöl

– 3 ägg

– 100 g socker

– 80 g vit koppning

– 50 g smör

– 30 g majsstärkelse

– 1/2 tsk bakpulver

Gör vit tårtbotten själv

Gör din egen tårtbotten ljus-wiener-kex-bas-lätt att förbereda

Värm ugnen till 175 grader. Den vita koppningen smälts tillsammans med smöret i ett vattenbad. Separera äggviten och den gula och vispa äggviten tills den är stel. I en extra skål, vispa äggulorna med sockret och rör ner den smälta chokladen och smöret. Tillsätt sedan äggviten och sikta mjöl och majsstärkelse över, varefter du rör om allt. Grädda den färdiga kakdeget i en smord springform eller klädd med bakplåtspapper i 30 minuter. Du kan också använda receptet om du vill göra en fruktkakbotten själv. Du är välkommen att skära kakbotten och förbereda små bett.

Gör din egen mörka sockerkakbotten

Tårtbotten gör choklad-glasyr-lager-tårta-idéer

Du kan göra en chokladkaka bas själv med antingen kakao eller couverture, eller mörk choklad som ingrediens. Till exempel kan du använda kakbottenreceptet ovan och helt enkelt ersätta den vita kuverten med mörka. Du kan sedan bearbeta det färdiga golvet med valfri grädde. Vi skulle vilja presentera dig för en annan receptvariant nedan.

– 2 äggvitor

– 2 äggulor

– 2 msk ljummet vatten

– 75 g socker

– 60 g mjöl

– 15 g kakao

– 1 paket vaniljsocker

– 25 g majsstärkelse

– 1 nivå tesked bakpulver

Gör tårtbotten själv

Gör din egen tårtbotten - en grundläggande idé med chokladkaka

Äggvitorna vispa med mixern tills det är styvt. I en annan skål rör om äggulorna och vattnet tills det är skummigt, varefter du gradvis tillsätter socker och vaniljsocker. Ett tjockt skum skapas. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och majsstärkelse separat och sila sedan över äggulan. Blanda med en sked. Vik sedan in hälften av snön, rör sedan ner resten och arbeta allt till en lätt deg. Grädda i en förvärmd ugn i 180 grader i 20 till 25 minuter (med över- och undervärme).

Snabbt och enkelt recept på tårtbotten

Gör din egen tårtbotten-förbered saftig-choklad-dessert

Du kan göra en mörk tårtbotten själv med bara fyra ingredienser. Smält 125 g smör och 125 g mörk kuvert i ett vattenbad. Blanda under tiden 3 ägg med 50 g socker. Tillsätt den smälta smörkopplingen och blanda allt. Smörj en ugnsform och fyll den med smeten. Knacka på formen på bänkskivan några gånger för att ta bort eventuella bubblor. Grädda i 180 grader i 20 minuter. Denna saftiga kakbotten kan också serveras som en enkel chokladkaka. Du är också välkommen att bearbeta det till en tårta. Eftersom basen faktiskt är ganska söt bör sockret användas sparsamt med krämer, pålägg eller grädde så att kakan inte blir för söt.

Gör kakbotten själv – recept med kvark

tårta-bas-gör-det-själv-kvark-luftig-bas-tårta-tårta

– 150 g kvark

– 300 g mjöl

– 6 msk mjölk

– 6 msk olja

– 1 paket vaniljsocker

– 1 paket bakpulver

– 1 nypa salt

Om du vill göra en tårtbotten själv med kvark kan detta göras snabbt med liten ansträngning. Ovanstående ingredienser blandas till en deg med en mixer. Smörj en ugnsform, som kan vara både rund och fyrkantig. Lägg degen i bakformen och grädda i ca 20 minuter i 175 grader.

Smördegsbotten

tårta-bas-gör-det-själv-smuldeg-smaskig-tårta-baka-paj-form

– 150 g mjöl

– 60 g smör eller margarin

– 60 g socker

– 1 ägg

– 1 tsk bakpulver

Tårtan är särskilt utsökt om du själv gör en smörkakbotten. Ingredienserna görs bäst till en deg genom att knåda dem för hand eller med en mixers degkrok. Detta rullas sedan ut till storleken på bakformen. En bakform till till exempel paj passar bra. Smörj formen, häll smeten i den och grädda i 175 till 200 grader tills smeten blir gyllenbrun.

Gör din egen tårtbotten utan bakning

Tårtbotten-gör-det-själv-kexbotten-fyll-grädde-dekoration-efterrätt

En utsökt tårtbotten behöver inte alltid bakas. Ja, det finns underbara variationer för en icke-baka bas, helt enkelt genom att göra den från kex. Eftersom inga råvaror används för en sådan bas behöver du inte baka, vilket kan spara mycket tid i förberedelserna. Den färdiga degen läggs helt enkelt i kylen eller frysen för att stelna.

Mörk kexbotten utan bakning

Gör din egen tårtbotten mörk-recept-kakao-choklad

– 125 g shortbread kex

– 60 g smör

– 50 g mörk choklad eller kuvert

Smält chokladen i ett vattenbad. Under tiden smulas kakorna i en skål. Tillsätt den smälta chokladen i det mjukade smöret, blanda och rör sedan ner kexen. Lägg sedan denna “deg” i en bakform, bred den jämnt och tryck in den samtidigt. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Sedan kan du förbereda alla tårtor eller kakor med en smördegsbas. Om du istället skulle vilja göra en ljusfärgad kexkaka bas, lämna bara chokladen.

Hur man gör en tårtbotten med ladyfingers

kaka-bas-gör-det-själv-svamp-svamp-tårta-utan-bakning-zuat-kex bas

Du kan också göra en tårtbotten av ladyfingers på samma sätt. Smula 150 g ladyfingers. För att göra detta kan du lägga dem i en fryspåse, försegla eller knyta dem och sedan använda en kavel eller annat tungt föremål för att slå upp kexen. Smält smöret och tillsätt ströbrödet. Blanda allt, lägg smeten i en form och lägg den i kylen istället för att baka kexbotten.

Förbered helt enkelt kakbotten från majsflingor

Tårtbotten-gör-det-själv-cornflakes-utan-bakning-nybörjare-snabbt

En tårtbotten med majsflingor tillagas utan bakning, igen med samma princip. Använd osötade majsflingor. Du behöver 2 koppar av dessa om du vill göra en tårtbotten själv. Smula ihop dem, blanda sedan med 125 g smält smör och 75 g socker. Lägg allt i en form och kyla.

Gör snabbt din egen tårtbotten av puffat ris

Tårtbotten-gör-själv-puffad-ris-ingrediens-snabbbakning-recept-utan-bakning

För en puffad risbas, smält 50 g smör och 1 msk honung eller sirap, samt 200 g vit eller brun choklad. Rör sedan i 50 g puffat ris till denna blandning. När du har hällt blandningen i en form kan du kyla den igen tills botten är fast. Som du kan se kan många olika torra ingredienser användas om du vill göra en tårtbotten själv utan att baka.

Tårtbotten utan bakning med amarettini

Tårtbotten-gör-själv-amarettini-kex-utan-bakning-lätt

Vem älskar inte dessa aromatiska italienska kakor? De ger hela tårtbotten en behaglig doft som väcker din aptit. 125 g smör smälts i ett vattenbad och 200 g amarettini smulas i en fryspåse. Smörj kanten på en springform och täck botten med bakplåtspapper. Blanda sedan båda ingredienserna och fördela dem i formen. Kyl i minst 10 minuter.

Nötkakbotten med hasselnötter

Tårtbotten-gör-det-själv-nötbas-hasselnötter-aromatisk-smak

– 75 g socker

– 100 g mjukt smör

– 3 ägg

– 150 g malda hasselnötter

– 1/2 tsk bakpulver

Du kan göra den här nötiga tårtbotten själv genom att först röra om smöret och sockret i 8 minuter tills det är krämigt. Smöret blir märkbart lättare. Rör ner ägget gradvis. Blanda ihop nötterna och bakpulvret och rör ner den här blandningen också. Lägg degen i en springform (18 cm), som du i förväg ställer upp med bakplåtspapper. Lägg i degen och grädda i 160 grader (fläktugn) i 40 till 45 minuter.

Gör din egen veganska tårtbotten utan ett ägg

Tårta-bas-gör-själv-vegan-dessert-utan-ägg-tips

– 225 gram mjöl

– 175 g socker

– 250 ml vatten

– 4 teskedar bakpulver

– 6 msk vegetabilisk olja

– 1 paket vaniljsocker

Alla ingredienser rörs till en deg som är ganska rinnig. Rör inte för länge, annars blir degen väldigt kladdig. Grädda i 20 till 30 minuter vid 175 grader över- och undervärme. Efter att du har gjort kakbotten själv kan du bearbeta den på något sätt med vegansk grädde.

Glutenfria kakrecept

tårta-bas-gör-det-själv-glutenfria-recept-baka-tårta

– 125 g smör

– 100 g socker

– 170 g vitt, glutenfritt mjöl

– 1 till 2 matskedar laktosfri mjölk

– 2 ägg

– 1 paket bourbon vaniljsocker

– 1/2 tsk malen psylliumskal

– 1 tsk tartarpulver

Du kan göra kakbotten själv genom att först röra om smör, socker, vaniljsocker och salt tills det är skummigt. Tillsätt sedan gradvis äggen och mjölken. Blanda mjöl, tandsten och psylliumskal i en extra skål och lägg i smörblandningen. Lägg degen i en smord form och grädda i 20 minuter vid 175 grader Celsius.

Lågkolhydratpaj

Tårtbotten-gör-det-själv-lågkolhydrat-hälsosam-efterrätt-utan-mjöl

– 50 g mjukt smör

– 3 ägg

– 170 g malet mandel

– 30 g mandelmjöl

– 1 tsk johannesbröd

– 1 tsk bakpulver

– 80 g xylitol

– 1 nypa vaniljpulver

Förbered en smord ugnsform med en diameter på 28 cm. Vispa ägg och smör tills det är skummigt. Blanda mandlar, mandelmjöl, johannesbrödgummi, bakpulver, xylitol och vaniljpulver och lägg i äggen. Strö formen med malda mandlar och häll smeten över den. Grädda i 160 grader i 15 minuter.