Gör enhörningsmuffins själv: Recept för garnering och enkla dekorationsinstruktioner

Baka enhörningsmuffins dekorera fondant

Enhörningar är magiska varelser med speciella krafter – det dyrbara djuret är en symbol för godhet. Dess gyllene hovar och skimrande vita päls gör den till en vacker mytisk varelse. Men det känns främst igen av sitt spiralformade horn på mitten av pannan. Enligt legenderna är djuren extremt blyga – den som stöter på en är välsignad med tur. Inte konstigt att unga och gamla förtrollas av enhörningens magiska värld och att det mytomspunna djuret just nu är mycket i trend. Ta med dig en bit magi in i dina egna fyra väggar – oavsett om du vill överraska barnen på födelsedagen, bjuda in vänner på kaffe och muffins eller helt enkelt söta ditt liv – enhörningens muffins gör dig på gott humör på bordet och smakar fantastiskt. Vi presenterar olika recept och enkla dekorationsinstruktioner med smörkräm eller fondant som du kan göra själv.

Unicorn muffins – det handlar om förberedelse

enhörning muffins tips förberedelse

Den rätta ordningsföljden spelar en avgörande roll för framgång. Vi rekommenderar därför att du köper alla nödvändiga ingredienser minst två dagar före evenemanget och planerar en dag uteslutande för fondantdekorationen. Å ena sidan eftersom detaljerna tar en dag att hårdna och torka, å andra sidan eftersom de behöver lite tid för träning. Välj ett muffinsrecept som du gillar och som du har provat tidigare. Om du inte kan komma på något kan du prova något av våra läckra muffinsrecept. Alternativt kan du köpa muffinsen och sedan helt enkelt dekorera dem på dagen.

Enhörningsmuffins med dekoration av fondant och sockerströssel

Unicorn muffins socker strössel dekorera fondant

Vi börjar med superenkla instruktioner för enhörningsmuffins med garnering av smörkräm och dekoration med öron och horn av fondant, sockerpärlor och sockerströssel. Se till att garneringen är gjord av grädde / fruktpuré och att cupcakesna inte är helt täckta med fondant. Ett recept på garnering hittar du nedan i instruktionernas gång.

Du behöver följande ingredienser för dekorationen: fondant (köp färdig sockermassa i vitt), vetestärkelse, sockerpärlor, matfärg i pulverform – rosa, ätbart glitter i guld, färgstark sockerkonfetti och / eller annan spridd dekoration beroende på på dina preferenser, vodka (den är gjord med matfärgen omrörd så att pulvret sedan fäster vid fondantdetaljerna).

Nödvändiga modelleringsverktyg för fondant / marsipan: Kniv med fasad spets, modellborste av silikon, modelleringsverktyg med sfärisk ände (för gallring av öronen).

Unicorn Muffins Förberedelse Steg 1: Gör hornet själv av fondant

Hur man gör enhörningsmuffins själv dekoration fondant instruktioner

En dag före evenemanget, blanda den dekorativa fondanten med vetestärkelsen och knåda till bollar. Kavla sedan ut bollarna till långa trådar som är tunnare i ena änden. Som visas i fotoinstruktionerna ovan, vrid ihop de två ändarna för att bilda ett horn, spett dem på ätpinnar och låt dem torka åt sidan i 3-4 timmar. Du behöver ett horn för varje muffins.

unicorn muffins unicorn fondant gör dig själv

När de är helt torra rör du om den gyllene matfärgen med 2-3 droppar vodka och penslar hornen med den. Låt sedan fondantdetaljerna torka igen.

unicorn muffins baka fondant öron dekorera

För öronen, klipp ut tårformade detaljer från fondanten med en vass kniv med en avfasad spets, böj den sedan något med modelleringsverktyget (se bilden ovan) och låt den torka stående. När de har stelnat kan du applicera den rosa färgen (även blandad med lite vodka) i mitten.

enhörning muffins socker pärlor strössel stjärnor dekoration

Nästa dag, baka muffinsen och låt dem svalna åt sidan. Under tiden förbereder du garneringen. För att göra detta kan du purera säsongens frukter och minska dem tillsammans med citronsaft på medelvärme i några minuter tills blandningen har reducerats. Låt dem sedan svalna åt sidan och vispa smör i en skål, tillsätt gradvis florsocker och vispa tills blandningen är slät och blank. Lägg i slutet till fruktpurén och rör om allt ordentligt igen. Låt det färdiga smörkrämet svalna och använd sedan en rörpåse med en stor spets för att trolla fram en stjärnformad huva. Låt muffins och garnering dra i kylen, stick sedan öronen och hornet i mitten. Dekorera med sockerkonfetti, sockerpärlor med mera.

Dekoration för enhörningsmuffins med fondantglasyr

Gör enhörningsmuffins själv. Klipp ut fondanten

Nästa projekt kräver tålamod – ge dig själv tillräckligt med tid för att göra de olika fondantdetaljerna själv ostörda. I det här fallet, som en tårta, är enhörningsmuffinsen först belagda med fondant och sedan dekorerade med detaljer skurna ur fondant. Även om du har erfarenhet av fondantkakor, måste du den här gången behärska uppgiften i ett litet format, flera gånger. Så ta bara dig tid att skapa detaljerna – du kan förvara dem i lufttäta burkar i kylskåpet i 1-2 dagar, beroende på tillverkarens instruktioner.

De nödvändiga ingredienserna: fondant i vitt och rosa, matpasta i lila och rosa, ätbart glitter i guld, vita sockerstjärnor, matlim för fondant, flera droppar vodka.

Steg 1: Täck muffinsen med fondant

Unicorn muffins instruktioner gör din egen fondant

Nödvändiga modelleringsverktyg för fondant: Kniv med avfasad spets, modelleringsborste i silikon, modelleringsverktyg med sfärisk ände, modelleringsverktyg med tjockare nålspets (för att placera ögonen och för de fina detaljerna i figurerna), fondant -utjämningsmaskin, modelleringsverktyg i Dresden, rullpinne för fondant, rund kakskärare, ungefär lika stor som muffins, slät, icke-vidhäftande yta, plasthandskar, tandpetare.

Rulla först ut den vita fondanten jämnt med rullpinnen – en tjocklek på 3-5 mm garanterar en lätt beläggning. Skär sedan ut en cirkel med den runda kakskäraren.

unicorn muffins fondant beläggning instruktioner steg för steg

Pensla muffinen med speciellt ätbart lim och lägg försiktigt fondanten ovanpå. Tryck försiktigt på fondanten runt muffinen med handkanten och använd sedan fondanten jämnare för att släta ut fondantytan med cirkulära rörelser.

Steg 2: bifoga de andra fondantdetaljerna

unicorn muffins idé gör din egen barns födelsedagsfest

Skär en cirkel ur den rosa fondanten med den runda kakskäraren, klipp sedan ut en trädbladform igen (se foto ovan). Pensla 1/3 av den vita fondanten med livsmedelslimet och lim den rosa detaljen på den (se nedan för det slutliga resultatet).

Unicorn -muffins skär ut rosa fondantöron

Om du har gjort rätt förberedelse ska muffinen se ut som bilden i det övre högra hörnet. Klipp nu ut de enskilda detaljerna (se foto till vänster). Om du inte har en stjärnskärare kan du bara köpa sockerstjärnor. Använd det nålspetsade modelleringsverktyget och gör enhörningens näsborrar. Limma sedan ihop de två örondetaljerna tillsammans med det ätliga limet och låt dem torka. Alternativt kan du färga öronen med rosa matfärg som i tidigare instruktioner.

enhörning muffins öron plugg instruktioner

Gör två snitt för öronen i toppen av muffinsen med kniven och stick in öronen. Gör sedan hornet själv – rulla ut långa trådar, vrid sedan de två ändarna av trådarna till ett horn. Spå hornen på ätpinnar och låt dem torka i flera timmar. Blanda guldpulvret med 3-4 droppar vodka och pensla hornen med det. Låt torka igen.

Steg 3: färga fondanten och gör manen själv

Gör enhörningsmuffins pälsfondant själv

Att färga fondant är ingen svår uppgift – du måste definitivt ta på dig plasthandskar så att du kan knåda fondanten ordentligt. Knåda helt enkelt fondanten först, tryck den sedan platt och lämna en håla i mitten. Använd tandpetaren för att lägga till färg i hålrummet och knåda sedan långsamt fondanten tills färgen är jämnt fördelad. Forma fondanten till flera små bollar, rulla sedan bollarna till tårformade trådar, böj spetsen (se bilden ovan) och strukturera håret med kniven. På bilden ovan till vänster kan du se de tre stegen från en boll till en hårstrå. Tryck sedan hårstrån platt med rullen (och inte med fingrarna) och låt den torka. I slutet klistrar du helt enkelt fyra hårstrån runt hornet.

Tips: Du kan klippa ut hornet, trådarna, öronen och stjärnorna dagen innan och sedan helt enkelt montera dem på muffinsen. Låt inte de många elementen avskräcka dig – tillverkningen i sig är väldigt enkel, om än tidskrävande.

Unicorn muffins med regnbågsglasyr

unicorn muffins idéer regnbågens färg

Enhörning och regnbåge går hand i hand i nästa bakprojekt. Här bakas muffinsna först och läggs i kylskåpet, sedan görs en glasyr med smörkräm. Till glasyren behöver du 3 koppar florsocker, en nypa salt, 1 tesked vaniljessens, 1 kopp osaltat smör, 2 tsk vispad grädde. Förberedelse: vispa bara smör först tills det är skummigt, tillsätt sedan gradvis florsocker under konstant omrörning på hög nivå. Blanda en nypa salt och vaniljkärnan, lägg till den släta blandningen och rör om. Tillsätt vispad grädde i slutet.

Ingredienser för dekorationen till enhörningsmuffins: matfärger (i detta fall rosa, lavendel, persika och gult), fondant, tandpetare eller träpinnar, silikonborste för mat, kniv för fondant, modelleringsverktyg med sfäriska ändar, 4 rörpåsar och ett stort stjärnmunstycke med 2 cm diameter.

Steg 1: färga smörkräm

unicorn muffins baka dekoration regnbågens färg

Först delas smörkräm jämnt i flera skålar – matfärg läggs till i varje skål och grädden rörs med en sked tills färgen löser sig. Lägg sedan varje färg i en påse.

Gör enhörningsmuffins regnbågsglasyr själv

Så här ser de fyra fyllda rörpåsarna ut – lägg dem ovanpå varandra och sätt in ändarna i det stora stjärnmunstycket med en diameter på 2 cm.

unicorn muffins glasyr dekoration regnbåge

Så här ser de fyra rörpåsarna ut i stjärnmunstycket – tryck nu på alla påsarna jämnt tills alla färger kommer ut. Strö sedan smörkräm på muffinsen.

enhörningsmuffins fondant hornöron

På slutet, dekorera muffinsen med de färdiga öronen och hornen. Du kan göra detta dagen innan och förvara det i kylskåpet – du hittar instruktioner i början av artikeln.

Unicorn muffins dekorera dig själv idéer smörkräm

Så här ser de färdiga muffins ut – perfekta som en present till ett barns födelsedag eller som ett nattduksbord för ett familjefirande.

Måla enhörningskakor med matfärg

Gör enhörningsmuffins våffelkakor själv

Till skillnad från de andra dekorationsprojekten handlar det mindre om att klippa och mer om att måla. I detta fall bakas muffinsen enligt valfritt recept och beläggs sedan med vit fondant (se instruktion nr 2 ovan).

Först då kommer det till dekorationen. Du behöver följande ingredienser och tillbehör till dem: Smörkräm (vispa smör till det är stelt, tillsätt socker långsamt medan du ständigt slår på högt, rör om en nypa salt och 2 teskedar vaniljessens), matfärger i rött, blått, grönt, orange Svart vass kniv för fondant, tandpetare.

Steg 1 – täck muffinsen med fondant

Gör enhörningsmuffins själv, täck med fondant

Och så här fungerar det: Belägg först muffinsen med smörkräm, täck sedan med fondant och låt torka åt sidan. Skär under tiden ut tre triangelformer från pepparkakorna (det första fungerar som ett horn, de andra två – som öron). Lägg ner pepparkaksdetaljerna i muffinsen med tandpetare (se bilden ovan).

unicorn muffins ögon målar matfärg

Dela sedan koppningen i flera skålar, tillsätt en matfärg till varje skål och rör om tills den är jämnt fördelad. Fyll sedan varje injektionskoppling i en påse och använd den för att måla de enskilda trådarna / ögonen / fransarna.

enhörning muffins pensel dekoration

Dekorera sedan “kinderna” med rosa glitter. Låt muffinsna torka i en timme.

Gör enhörningmuffinsdekor själv

Så här ser slutresultatet ut – enhörningsmuffinsen kan ordnas på ett tårtställ med sockerstjärnor, pepparkakor och annat godis. Särskilt barnen kommer att se fram emot det.

gör enhörningsmuffins själv dekorfärg

Oavsett om det är en söt överraskning för barnen eller bara som en souvenir till dessertbordet: enhörningens muffins gör dig på gott humör. Det som vid en första anblick ser ut som en svår uppgift kan lätt bemästras även av oerfarna bagare. Det viktigaste: Övning gör mester – så om du vill förbereda en snabb dessert i sista minuten har du fel här. Beroende på vilken variant som valts för uppsättningen bör en viss sekvens hållas här. Medan fondantdekorationen måste göras dagen innan, appliceras en glasyr med smörkräm på de redan bakade och kylda muffinsen. Den sista varianten är måleri – det sparar tid och kan trollas fram utan större ansträngning. Oavsett vilken variant du väljer – vi hoppas att du gillar att förbereda den!