Lavendel limonad: hur man förbereder sommarens läsk!

uppfriskande sommar lavendel vattenkaka

Limonaden med citroner är en riktig klassiker. Under de senaste åren har dock andra varianter också blivit populära läsk. Lavendel limonaden håller dig inte bara sval under varma sommardagar, utan har också en lugnande effekt och främjar matsmältningssystemet. Vi erbjuder uppfriskande recept och olika hälsosamma kombinationer med honung och citron. Ta reda på hur du kan förbereda lavendelsirapen själv och vad du kan använda den till. Vi kommer också att meddela dig vilka alkoholhaltiga och alkoholfria cocktails som smakar särskilt gott med limonaden. Bjud in vänner till tårta och överraska dem med en sommardrink. Du kan också servera limonaden till ett barns födelsedagsfest.

Lavendel limonad: så här kan du förbereda den uppfriskande drinken hemma

Familjefest dricker sommarfest citronbröllop

Det första receptet är ett absolut måste med de höga sommartemperaturerna: en hemlagad limonad med en intensiv örtsmak och en uppfriskande citronsaft. Den ekologiska drycken är sötad med lite honung. Perfekt för alla som vill ha en balanserad och kalorifattig kost. Limonaden återfuktar kroppen under varma dagar.

Alkohol dricker sommarcocktailidéer

Först måste du förbereda en sirap, som du sedan kan späda ut med stilla eller stänkande vatten. Du kan hålla sirapen öppen i kylskåpet i en vecka. Annars finns det möjlighet att koka mer sirap, fylla den i kokta flaskor och försegla den. Förvara sedan flaskorna på en mörk och sval plats i upp till ett år.

De nödvändiga ingredienserna för 40 ml sirap:

  • 3 citroner
  • 3/4 dl socker
  • 2-3 msk torkade lavendelblommor eller 2-3 kvistar lavendel med blommor
  • honung

Honung citron sommar dryck alkoholfria idéer

Förberedelse:

Tvätta lavendelkvistarna och klappa torrt, ta sedan försiktigt bort blommorna och skaka igen om det behövs.

Lägg ca 1/2 liter vatten, socker, citronskal och de torkade lavendelblommorna i en kastrull och koka upp. Så snart vattnet kokar, minska värmen. Låt vätskan sjuda i ytterligare 10-15 minuter tills en sirap bildas. Ta sedan grytan från spisen och låt den svalna till rumstemperatur.

Tvätta sedan citronerna noggrant (eftersom du också kommer att använda citronskal för receptet är det bäst att köpa ekologiska citroner). Skala två av de tre citronerna och pressa ur saften. Skär den tredje i tunna skivor. Spara skalet av en halv citron.

Lägg sedan till honung, citronskal och citronsaft i sirapen och låt stå i 15 minuter vid rumstemperatur. Häll sedan genom en sil och ta bort lavendelblommorna och citronskalet.

Lavendel limonad: Hur man får sirapen att hålla i ett år

Barns födelsedagsdrycker serverar lavendeltårta

Om du vill spara sirap och använda den senare när du behöver den kan du fylla den i flaskor med låsbara lock. Köp lock utan gummidelar. Lägg helt enkelt flaskorna i kokande vatten i 15 minuter och sedan i en förvärmd ugn till 120 grader i ytterligare 15 minuter. Häll sedan den varma sirapen i flaskorna och försegla dem. Låt svalna och förvara på en mörk och sval plats. Allt du behöver göra är att förvara redan öppna flaskor i kylskåpet.

Förbered lavendel limonad själv läckra recept idéer

För att du ska kunna förbereda den läckra och uppfriskande lavendelmononaden måste du späda ut den kylda sirapen med mineralvatten. Om du vill kan du lägga isbitar till glasen och dekorera dem med tvättade lavendelblommor och citronklyftor.

Lavendel limonad som ingrediens i cocktails och sorbeter

Alkoholhaltig Sorbet Lavender Lemonade Förbered recept

Lavendel -limonaden smakar så utsökt att den har blivit en populär ingrediens i många sommarcocktails. Vi kommer att ge dig några exempel på vad du kan smaka med drinken.

1. Lavendel limonadesorbet. Förbered sirapen som vanligt och ställ den i frysen i 4-5 timmar. Du måste röra sirap varje timme. Den utsökta efterrätten är det perfekta slutet på varje familjefest och varje grillkväll med vänner.

Lavendel limonadbröllopsfirande organiserar cocktails

2. Om du planerar en barnkalas kan du späda sirapen med Sprite istället för att stänka vatten.

3. Om du har bjudit in vänner kan du lägga till vodka i läskpoppen. Vårt tips: Förbered cocktailsna 30 minuter innan gästerna kommer och förvara dem i kylskåpet.

Lavendel limonadcocktails läckra sommarrecept drink

4. Mojitococktails med lavendel limonad. Förbered limonaden med stilla vatten. Fyll mojitoglas med isbitar och limonad och tillsätt vit rom. Dekorera den alkoholhaltiga cocktailen med färska myntablad. Du kan också förbereda drycken innan festen och sedan ta den med dig som en souvenir.

Lavender Cocktails Champagne Martini Ideas Recept

5. Mousserande cocktails med lavendel och rosévin. Blanda helt enkelt 240 ml vin med 120 ml lavendel limonad och 60 ml stänkvatten i en kastrull, tillsätt isbitar och lägg på buffén. Det är den perfekta drinken när du har bjudit in många vänner. På så sätt kan gästerna lära känna varandra bättre under informella diskussioner på buffén.

Lavendel limonad cocktail rosewine alkohol efter smak

6. Cocktails med blåbär och vodka. Du behöver inte sirap för detta recept. Du kan helt enkelt lägga torra lavendelblommor i en kopp och hälla varmt vatten över dem. Låt blommorna branta i 5 minuter och häll vätskan genom en fin sil. Låt drycken svalna till rumstemperatur. Lägg 15 blåbär (tvättade), agavesirap eller honung och vodka i en drinkblandare. Stäng mixern och skaka kraftigt med händerna.

Oavsett om du vill krydda cocktails med lavendel limonad eller servera dem som en uppfriskande alkoholfri drink, rekommenderar vi definitivt att du smakar limonaden först. Om det är för sött kan du späda det med vatten. Så att lavendelnoten kommer till sin rätt bör du söta limonaden sparsamt. Tumregeln gäller också för citronsaft: Bättre mindre än för mycket.

Lavendel limonad vodka cocktail recept läckra sommarfest