Muffins för skolanskrivning och muffins – recept & instruktioner för originaldekoration

Skolanmälan är en stor händelse i ett barns liv och naturligtvis föräldrarna som bör firas stort. Tårta är en del av det, förstås. Vi skulle dock vilja föreslå en annan variant och det är de populära muffinsen. Dessa kan dekoreras på samma sätt som kakor och är samtidigt särskilt trevliga att titta på för barn och passar även perfekt för en buffé, eftersom de lätt kan ätas för hand. Idag kommer vi att visa dig några recept och ge dig idéer om hur du utformar muffins för skolanskrivning.

Gör muffins själv för skolanskrivning - enkla recept och dekorationsidéer

Oavsett om du dekorerar muffinsen som de är eller om du lägger en kräm på dem och förvandlar dem till muffins – med rätt dekorationer får du små delikatesser som passar perfekt till temat och gör din lilla ännu stoltare. Här är några bra idéer för muffins för skolanskrivning:

Muffins för skolanskrivning i äppelform

Läckra muffins för skolanskrivning med röd grädde, myntablad och kringlorstavar imiterar äpplen

Du har säkert redan märkt att det röda äpplet är en symbol för skolanskrivning. Men vet du egentligen varför? Det fanns tillfällen då ett barns skolberedskap testades på intressanta sätt. Barnet erbjöds ett äpple och en gulare att välja mellan. När det nådde efter äpplet innebar det att det ännu inte var moget för skolan, eftersom det bestämde sig för att snabbt tillgodose sina behov. Men om det föredrog gulden, innebar det att det redan kunde skjuta upp sina behov och det kunde uppskatta värdet av pengar. Så det var moget för skolan.

Du kan använda äpplet som en underbar symbol för skolanskrivning och följaktligen också för muffins för skolanskrivning. En av våra idéer är gjord med en röd kräm så att du i princip får muffins för skolanskrivning. Så här görs de små tårtorna:

Röd grädde idé

Designa muffins för skolanskrivning som röda äpplen med röd glasyr och kringlor

Grädda först chokladmuffinsen i pappersformar i muffinsplåten. Färg sedan den vita grädden (t.ex. vaniljcupcake -frosting eller smörkräm) röd och använd en spetsig påse för att breda den över de kylda muffinsen. Du kan sedan strö grädden med rött socker. För att slutföra äppelutseendet, stick en kort bit kringla i grädden och ett myntablad.

Muffins för skolanskrivning formad som äpplen

Roliga muffins för skolanskrivning i form av äpplen med gummy godis som löv

Nästa muffins för skolanskrivning är inte helt runda, utan snarare lätt formade som äpplen. För att göra detta, placera helt enkelt muffinsformarna i bakplåten och sätt in en liten boll av aluminiumfolie mellan pappersformarna och plåten. Gör sedan vanilj- eller chokladmuffins som du vill och låt dem svalna. Förbered sedan vilken frosting du vill, färga den röd med matfärg. Stick sedan in en kringlpinne i området där aluminiumfolien var medan du formar bladen av gröna gelékarameller eller myntablad.

Instruktioner för muffins för skolanskrivning - Skapa muffins med frosting för elever

Designa muffins med fondant för skolanskrivning

Idéer för att dekorera muffins och muffins på ämnet skolanskrivning

Träningsböcker som dekoration för muffins för skolanskrivning

Baka muffins för skolanskrivning och dekorera med fondantskrivande träningsböcker

Denna muffinsdekoration för skolanskrivning är också mycket personlig. En kopibok är gjord av fondant och spelbitarna från det berömda Scrabble -spelet är gjorda av beige. Förutom fondant behöver du:

 • Kavel eller träpinne
 • ätbart lim (t.ex. frostning)
 • rund kakskärare, ungefär samma diameter som muffinsen (eller ett glas)
 • liten fyrkantig kakskärare
 • ätbara färgpennor i ljusblått, rött och svart

Klipp ut cirklar av vit fondant och designa med linjer för fodrade ark

Kavla ut den vita fondanten med kaveln och skär ut cirklar. Lägg dem åt sidan så att de blir lite fastare (ju fastare, desto lättare är det att måla senare; över natten vore optimalt). Med hjälp av rullpinnen (i rollen som linjal) kan du sedan rita linjerna på cirklarna: horisontellt flera ljusblå och till vänster en röd vertikalt. Tryck inte för hårt, eftersom fondanten kommer att ge när du trycker på den.

Skär sedan ut de små rutorna med kakskäraren, låt dem torka också och märk dem med bokstäver och respektive antal punkter. Limma rutorna på cirklarna och lämna lite utrymme för att kunna märka cirklarna som du vill. Sedan kan du lägga en kräm på muffinsen för skolanskrivning och fixa cirklarna på den. komplett!

Gör ätbara kritor

Söta vaxkritor av färgad fondant - enkel hantverksidé för nybörjare

Är inte dessa kritor riktigt söta? Du kan enkelt göra dem själv genom att följa receptet nedan. De är inte bara bra för att designa muffins för skolanskrivning, utan också för andra bakverk. Allt du behöver är fondant i önskade färger och geliknande frosting, inklusive svart. Så här är de gjorda:

Forma fondant till bollar och gör sedan rullar

Forma först cirka 3,5 cm stora bollar från fondanten, som du sedan rullar fram och tillbaka på din bänkskiva för att göra små rullar. Ta sedan varje rulle och använd fingret och tummen för att forma spetsen. Med black gel frosting skapar du sedan två linjer ovanför denna punkt, varefter du kan fördela vaxkritorna på de förberedda muffinsna för inslagning eller muffins. Du kan sedan använda färgad gelfrostning för att måla några fler serpentinlinjer på tårtorna så att det ser ut som om någon har målat dem med kritorna.

Designa fondant vaxkritor med svart gel frosting

Muffins för skolanskrivning – böcker gjorda på fondant

Färgglada böcker från Fodant för att dekorera muffins och muffins

För att dessa söta böcker ska dekorera muffinsen för skolan behöver du i princip bara röd och blå fondant samt vita marshmallows och en liten rektangulär kakskärare. Du kan också skriva ut bokstäver eller siffror på böckerna. Frimärken för lera är mycket lämpliga för detta. Kavla ut fondant och stämpla siffrorna eller bokstäverna var som helst. Skär sedan ut en rektangel baserad på stämpeln. Siffrorna / bokstäverna ska helst vara i det övre högra hörnet.

Instruktioner för böcker som dekoration för muffins för skolanskrivning - fondant och marshmallows

Vänd rektangeln, pensla lite vatten, lägg en bit marshmallow på ena halvan av fondanten och vik den andra över den. Den första boken är klar, med vilken du sedan kan designa muffins eller muffins. Du kan också kombinera dessa böcker med våra andra idéer för vaxkritor, linjaler eller suddgummi.

Fondantpennor

Att göra pennor av fondant - instruktioner för nybörjare

Använd enkel fondant för att göra sådana söta pennor. I instruktionerna kan du se hur dessa görs steg för steg. Rulla gul fondant till en boll, rulla sedan ut den som en rulle. Gör en liten kon av hudfärgad fondant och fäst den på en av rullens ändar. I andra änden fixar du en röd boll som representerar suddgummit. Återigen, göm övergången mellan suddgummi och penna under en grå remsa med fondant. Du kan använda frosting för att hålla fast muffinsen för skolanskrivning.

Idé med linjal och suddgummi

Tematisk tårtpynt för barn som går i skolan med linjal och suddgummi

Använd färdiga godis för att göra en bra muffinsdekoration. Dessa linjaler gjorda av våfflor och suddgummier gjorda av tuggummi passar perfekt till ämnet och gör muffins för skolanskrivning särskilt vackra. Dessutom är dekorationen extremt lätt att replikera eftersom du använder färdiga produkter. Så här går det till:

Gör en linjal för muffinsdekorationen av våfflor och frosting eller couverture

 • Vanilj våfflor
 • rektangulärt, rosa tuggummi, segt godis eller marshmallows
 • svart gel frosting eller smält couverture
 • svart, ätbar färgpenna

Muffinsdekoration med suddgummin av tuggummi eller tuggodis

Med gelfrostningen eller koppningen smält i ett vattenbad kan du tillsätta linjer till våfflorna och lägga dem åt sidan tills vidare. Ta sedan godiset för suddgummen och märk dem med ordet “suddgummi”. Detta steg är dock valfritt. Fördela sedan de färdiga dekorationerna på de tillagade muffinsen eller muffinsna och de är redo att servera och äta!

Dekoration med färgglada strössel för muffins

Baka färgglada muffins för skolanskrivning med strössel eller muffins med glasyr

Muffinsen för skolanmälan behöver inte nödvändigtvis dekoreras med vissa motiv. Några ljusa färger räcker för att skapa rätt stämning för tillfället med de små efterrätterna. Och strössel är särskilt lämpliga för detta ändamål. Du kan använda valfritt muffinsrecept för att dekorera muffinsen med dem. Men det är bäst att välja dem med en lätt smet så att de också kan komma till sin rätt.

Baka färgglada muffins med strössel i smeten och på grädden

När du har gjort smeten är det bara att röra i streuseln. För 4 muffins för skolanskrivning räcker det med 2 högmatskedar streusel. För det mesta är recepten för 12 muffins, så i detta fall lägger du till 6 matskedar. Grädda de små kakorna som vanligt. Om du vill kan du lägga till en kräm efter att de har svalnat och dekorera den med strö också.

Muffinsrecept skolning

Dekorera tårtor och kakor med enkla stift som du kan skriva ut i förväg

I det följande vill vi erbjuda dig några fler recept som du kan använda för att förbereda muffins för skolgång. Det finns ett recept på chokladmuffins, en på vaniljmuffins och en smörkräm som du kan färga som du vill. Ha kul med att baka, dekorera och naturligtvis på skolans inskrivningsfest!

Grundrecept på lätta muffins

Grundrecept för lätta muffins - baka helt enkelt för läckra desserter och snacks

För 12 muffins:

 • 200 gram mjöl
 • 1 msk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 msk socker
 • 1 ägg, vispad grovt
 • 240 ml mjölk
 • 55 g smält smör

Förvärm ugnen till 190 grader och smörj en muffinsform eller lägg i muffinspapper. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan ägget, mjölken och smöret. Blanda allt detta tills allt mjöl är fuktigt. Klumpar får stå kvar. Dela sedan smeten två tredjedelar i formarna och grädda i 20 till 25 minuter.

Dricks: Du kan också röra i fruktbitar eller hela bär samt chokladbitar, nötter och vad du än kan tänka dig till de lätta muffinsen för skolanmälan.

Grundrecept på chokladmuffins

Baka dina egna chokladmuffins med kakao - ett snabbt recept som grund

 • 225 gram mjöl
 • 1 1/2 tsk bakpulver
 • 50 g kakaopulver
 • 200 socker
 • 130 g chokladflis
 • 110 g vegetabilisk olja
 • 160 ml mjölk
 • 1 tsk vanilj extrakt
 • 2 ägg

Förvärm ugnen till 180 (160 grader fläktassisterad) och fördela pappersfodren i bakformen. Blanda mjölet med bakpulver, kakao och chokladflis i en skål och forma en brunn. Blanda mjölk, ägg, vegetabilisk olja och vanilj i en annan skål och häll denna blandning i mjölblandningens brunn. Blanda allt till en smet med en träsked. Men överdriv inte med omrörning. Några klumpar är inte ett problem. Bred ut smeten i formen och grädda muffinsen i 25 minuter för skolgång. När de har svalnat kan de dekoreras.

Vaniljsmörkrämrecept

Gör efterrätter själv till skolans inskrivningsfest och designa dem för att matcha ämnet

För 4 muffins:

 • 4 msk osaltat, mjukt smör
 • 115 g florsocker
 • 1-2 msk tung grädde
 • 1/2 tsk vanilj extrakt

Rör smör i en skål med en mixer tills det blir fint och luftigt. Efter ca 1 minut tillsätt florsocker, vaniljextrakt och en matsked grädde. Blanda allt i ytterligare en minut eller två. Om det behövs kan du tillsätta lite grädde efteråt. Sedan är krämen klar och kan sprutas med en påse på de kylda muffinsen för skolanskrivning och dekoreras efter önskemål.