Hållbara paketresor: hur fungerar det?

Hållbara paketresor miljövänliga reseflygtips

Det som man trodde var otänkbart för nästan 200 år sedan har nu blivit en självklarhet: Resor är en oskiljaktig del av våra liv. Två tredjedelar av tyskarna tar en paus minst en gång om året för att fly vardagen, koppla av och ladda batterierna under en semester. En utlandsvistelse erbjuder också möjlighet att lära känna andra kulturer. Men entusiasmen för resor når långsamt sina ekologiska gränser: de många turistaktiviteterna påverkar nästan alla områden i miljön. Utsläppen av CO2, som årligen orsakas av flygtrafik orsakad av turism, bidrar avsevärt till luftföroreningar och till att växthuseffekten intensifieras. Det finns dock en variant av att resa på ett klimatvänligt sätt trots långdistansflyg.

Hållbara paketresor behöver inte lämna efter sig koldioxid om växthusgasen kompenseras någon annanstans. Tillsammans med våra tips för att undvika slöseri kan du få bra upplevelser med ett minimalt ekologiskt fotavtryck. Och det bästa av allt är att turister inte behöver betala extra för det. En billig semester som kan 100% klimatkompenseras: inte konstigt att paketresorna snabbt har etablerat sig som ett miljövänligt alternativ för riktiga naturälskare.

Hållbara paketresor: ekosemesterbjudanden till överkomliga priser

Hållbara semesterpaket öflugor uppväger koldioxidutsläpp

Men vad ligger egentligen bakom termen och vad menas egentligen med ett ekosemesterbjudande? Hållbara paketresor är i princip normala semesterpaket som kombinerar två eller flera tjänster. Flygen, vistelsen på hotellet och transfer från och till hotellet ingår i priset. Det innebär att semesterfirare inte behöver organisera något själva, de har ett stort utbud av resmål och kan också boka resan till ett lågt pris. Alla tjänster tillhandahålls av erfarna turistföretag, och en kontaktperson finns tillgänglig på plats om du har några frågor.

Förmedlaren ser till att semestern är klimatneutral. Den tyska resepionjären Bra medborgare. Resa arbetar till exempel nära Atmosfair. Klimatskyddsorganisationen, som bland annat rekommenderas av Stiftung Warentest, har åtagit sig att utöka förnybar energi i utvecklingsländer. På så sätt kan alla CO2 -utsläpp som orsakas av resenärer kompenseras. Även sista minuten -bokningar kan stödja miljöskyddsprojekt över hela världen på detta sätt.

Riktigt bra resor: Vilka destinationer är lämpliga för en ekosemester?

Hållbara paketresor skyddar naturen på ett miljövänligt sätt

Den största fördelen med en paketresa är att den inte bara erbjuder resmål i Europa, utan också exotiska destinationer. Ett hållbart semestererbjudande är ett alternativ, särskilt om slutdestinationen är en ö och du måste flyga dit. För att ge dig en bättre uppfattning ger vi dig tre exempel på populära resmål:

Mallorca sista minuten semesterbok hållbara paketresor

1. Hållbara paketresor till Mallorca: Förstklassig infrastruktur med många hotell, lokala restauranger och barer vid kusten, fina sandstränder som inbjuder dig att sola och många vattensporter som erbjuds: varje turist får sina pengar på Balearerna. Trots massturismen anses Mallorca fortfarande vara ett riktigt paradis för många och är därför ett populärt resmål för familjer med små barn som vill koppla av från vardagen, liksom för singlar som letar efter ett äventyr. I vilket fall som helst, så att resenärer från hela världen kan besöka den vackra ön under de kommande åren, är miljövänliga resor ett absolut måste.

Boka Korfu hållbara paketresor sommarlov

2. Sista minuten -semester på Korfu: smaragdgrönt vatten, pittoresk kust med många vikar, sten- och sandstränder, grönskande blommor: den gröna ön Korfu har blivit synonym med drömsemestrar för många européer och är ett populärt resmål för naturälskare från alla över världen. Paddling, vattenskidor, vandring, cykling och många andra sportmöjligheter ger turister en chans att hålla sig aktiva på semestern. Och om du vill kan du bara koppla av på stranden och njuta av den vackra naturen. Det är desto viktigare att denna ö av lugn och lugn bevaras under kommande år och är tillgänglig för turister.

Vietnam engagerar sig i hållbara paketresor

3. Bra resor till Vietnam: Från de flytande marknaderna i Mekong -deltaet till strandparadiset Phu Quoc till den vackra arkitekturen i huvudstaden Hanoi: Det finns mycket att upptäcka i gryningens land, Vietnam. Speciellt när det gäller en så avlägsen destination och flyget kan ta upp till 14 timmar är det värt att ta ett hållbart semestererbjudande.

Massturismen har orsakat skador och bidragit till att växthuseffekten intensifierats. Hållbara paketresor kan erbjuda en miljövänlig väg ut ur situationen eller åtminstone hjälpa till att hålla koldioxidutsläppen så låga som möjligt och samtidigt förverkliga välgörenhetsprojekt i utvecklingsländer.