Ketogeeninen ruokavalio laihtua nopeasti

Ketogeeninen ruokavalio on pohjimmiltaan vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ruokavalio. Siitä on tullut suosittu nykyään, koska se pystyy pudottamaan kiloja nopeasti turvallisesti mutta tehokkaasti. Siihen kuuluu hiilihydraattien saannin vähentäminen ja suurimman osan korvaaminen rasvalla. Tämä prosessi asettaa kehosi metaboliseen tilaan, jota kutsutaan ketoosiksi, jossa kehossa muodostuu lisääntynyt määrä ketoneja.

Kun näin tapahtuu, keho alkaa polttaa rasvaa erittäin tehokkaasti ja muuttaa sen ketoneiksi. Se alentaa verensokeria ja insuliinitasoja, ja kehon aineenvaihdunta siirtyy pääasiassa rasvoista peräisin oleviin ketoneihin kuin hiilihydraatteihin. Tutkimus väitti, että ihmiset laihduttivat 3 kertaa nopeammin ja paremmin kuin muut villit ruokavaliot. Heillä oli myös parantunut kolesteroli ja yleinen terveydentila.Ketogeeniset ruokavaliot

Ketogeeninen ruokavalio edellyttää, että henkilö seuraa ihmisen hiilihydraattimäärää. Päivittäinen proteiinin saanti muuttuu pituuden ja sukupuolen mukaan. Tyypillinen ketogeeninen ruokavalio vie 70% kaloreista kehon rasvasta, 20% proteiineista ja 5-10% hiilihydraateista. Ketogeeninen ruokavalio on erittäin täyttävä, koska se on pääasiassa rasvaa ja vähentää nälkää suuressa määrin.

Ketogeenisen ruokavalion alkuperä:

Alkuperäinen keto -ruokavalio oli klassinen keto -ruokavalio, jonka on suunnitellut tohtori Russell Wilder Mayon klinikalla epilepsian hoitoon. Klassinen keto muuttaa eri makroravintoaineiden saannin 4 osaan rasvaa jokaista osaa hiilihydraattia ja proteiinia kohti. Keto -ruokavaliossa rasvat kattavat 90% energiantarpeesta, 6% proteiinista ja 4% hiilihydraateista. Tämä suhde muuttaa tapaa, jolla energia metaboloituu kehossa, ja aiheuttaa ketoosiksi kutsutun tilan. Sillä on erilaisia ​​terapeuttisia etuja sairaille ja myös terveille. Kehon on pakko kuluttaa kaloreita omasta rasvakaupasta sen sijaan, että se riippuisi ruokavaliosta, joten se on erittäin tehokas laihtumiseen. (1)

Keto -ruokavalion tyypit:

 1. Vakio- tai klassinen ketogeeninen ruokavalio: Se on vähähiilihydraattinen, runsaasti proteiinia ja rasvaa sisältävä ruokavalio. Se sisältää 75% rasvaa, 20% proteiinia ja 5% hiilihydraatteja.
 2. Korkea proteiinipitoinen ketogeeninen ruokavalio: Se muistuttaa klassista keto -ruokavaliota, mutta sisältää enemmän proteiineja, noin 35 %.
 3. Kohdennettu keto -ruokavalio: Sen avulla voit lisätä hiilihydraatteja erityisesti harjoitusaikojen ympärillä.
 4. Syklinen keto -ruokavalio: Siihen kuuluu vuorottelevia ketopäivien jaksoja ja runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä päiviä, kuten 5 keto -päivää ja sen jälkeen 2 päivän hiilihydraattiravinto.

Klassinen keto -ruokavalio on suosittu versio villien laihduttajien keskuudessa, kun taas muita käyttävät kehonrakentajat ja urheilijat.

Ketogeenisen ruokavalion noudattaminen:

 1. Tee ensin tutkimuksesi perusteellisesti ymmärtääksesi ketogeenisen ruokavalion taustalla olevan mekanismin ja sen käytännön toiminnan ja siihen liittyvät riskit. Voit kysyä neuvoa lääkäriltäsi tai katsoa YouTube -videoita tai lukea sen Internetistä.
 2. Poista ruokavaliosta kaikki runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruoka. Kaikki täysjyvätuotteita ovat esimerkkejä hiilihydraattiruoasta. Sisältää myös riisiä ja paisutettua riisiä.
 3. Proteiinin saantia tulisi lisätä ruokavalion hiilihydraatteihin verrattuna.
 4. Ketogeeniset elintarvikkeet ovat pohjimmiltaan luonnollisia, kokonaisia ​​elintarvikkeita. Vältä jalostettuja elintarvikkeita, kuten sokereita, makeutusaineita, makeita ruokia jne. Näiden saanti ruokavalion aikana voi vaikuttaa kielteisesti terveyteen.
 5. Nesteytyksen pysyminen on erittäin tärkeää, koska syödään vain vähähiilihydraattisia ruokia.

Mikä on ketogeeninen ruokavalio:

Ruoat, joita voit syödä Keto -ruokavaliossa:

 1. Kananmuna: Munanvalkuaisten katsotaan olevan erittäin proteiinipitoisia.
 2. Kalastaa: Se on runsaasti proteiineja ja monia ravintoaineita. Rasvainen kala, kuten makrilli, tonnikala, voidaan sisällyttää ruokavalioosi.
 3. Soijapapu: Se sisältää noin 54% proteiinia ja pitää vatsan täynnä samaan aikaan.
 4. Tummia ja lehtivihanneksia kannattaa syödä. Muita kasviksia, kuten tomaattia ja paprikaa, voidaan myös sisällyttää.
 5. Pähkinöitä ja siemeniä, kuten maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, pistaasipähkinöitä, pellavansiemeniä jne., On hyvä syödä välipalataukojen aikana.
 6. Voi ja kerma ovat runsaasti rasvaa ja ne voidaan sisällyttää.
 7. Liha, kuten punainen liha, kinkku, pekoni, kalkkuna, jossa on paljon rasvaa.
 8. Käsittelemätön juusto voidaan sisällyttää.
 9. Öljyt, erityisesti oliiviöljy ja kookosöljy, voidaan syödä ketogeenisessä ruokavaliossa.
 10. Mausteita voi syödä, kuten suolaa, pippuria jne.

Kun haluat syödä ulkona, valitse rasva- tai proteiinipohjainen ruokavalio, kuten muna ja liha. Tilaa enemmän vihanneksia ja poista jälkiruoka mieluiten.

Elintarvikkeet, joita vältetään Keto -ruokavaliossa:

 1. Runsaasti sokeria ja sokerisia ruokia, kuten smoothieja, kakkuja, suklaata, jäätelöä jne.
 2. Jyvät ja tärkkelys, kuten riisi, pasta, vilja jne.
 3. Epäterveelliset rasvat, kuten majoneesi jne.
 4. Alkoholi
 5. Juurikasvit, kuten juurikkaat, perunat jne.
 6. Palkokasvit, kuten pavut, linssit jne.
 7. Valmistetut ja pakatut elintarvikkeet, joissa on paljon hiilihydraatteja.

ketogeeninen ruokavalio

Näytteenottosuunnitelma ketogeeniseen ruokavalioon:

Aamiainen:

Se voi koostua 500-600 kaloreista, 50 g rasvaa, 25 g proteiinia ja 5 g hiilihydraatteja. Esimerkkejä ovat voidellut ja haudutetut munat, joissa on raskasta kermaa ja pekonia.

Lounas:

Se voi koostua 700-800 kaloreista, 60 g rasvaa, 25 g proteiinia ja 10 g hiilihydraatteja. Esimerkkejä ovat grillattu kana oliiviöljyllä, salaatti vihreillä ja karjatila.

Illallinen:

Se voi koostua 500-600 kalorista, 50-60 g rasvaa, 20 g proteiinia ja 5 g hiilihydraatteja. Esimerkkejä ovat grillattu pihvi, jossa on voita ja raskasta kermaa, parsakaalia ja sieniä.

Ketogeenisen ruokavalion edut:

1. Se lisää kehon aineenvaihduntaa hyödyntämään ja polttamaan jo olemassa olevia rasvoja. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion tapauksessa kehossa oleva rasva ei pala helposti ja sen käyttö on erittäin vaikeaa myöhemmin. Ketoosi auttaa mobilisoimaan rasvoja energiana, jota keho tarvitsee erilaisten toimintojen tekemiseen.

2. Tätä ruokavaliota käytetään useiden kroonisten sairauksien, kuten syövän, Alzheimerin taudin, Parkinsonin taudin, epilepsian, PCOS: n, aknen jne..

3. Ketogeeninen ruokavalio vähentää nälkää monilla ihmisillä, mikä vähentää himoa ulkoisen rasvan ja jalostamattoman ruoan suhteen. Mikä on parempaa kuin olla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla eikä olla niin nälkäinen kuin tavallisesti?

4. laihtuminen:

Ketogeeninen ruokavalio voi auttaa lisää ja tehokkaammassa laihdutuksessa, ja tämä on yksi parhaista tavoista laihtua syömällä terveellisiä ruokia, jotka auttavat edistämään kehon fyysistä toimintaa. Monien tutkimusten mukaan on osoitettu, että tällainen vähähiilihydraattinen ruokavalio voi antaa ihmisten laihtua helpommin, paljon nopeammin kuin vähärasvaiset ruokavaliot. Vaikka henkilö ottaa ravintolisiä, ei voi vain laihtua sillä.

5. Henkilö voi helposti päästä eroon ylimääräisestä vedestä kehostaan ​​tällaisten ruokavaliosuunnitelmien avulla. Voidaan rajoittaa niiden huonojen kalorien saantia, jotka eivät tee muuta kuin pysyvät kehossa ylimääräisen rasvan muodossa. Kun munuainen alkaa menettää natriumia, se johtaa nopeaan painonpudotukseen.

6. Vähentää keskuslihavuutta:

Ketogeeninen ruokavalio on hyvä myös vatsan rasvan mobilisoimiseksi, mikä on yksi tärkeimmistä laihtumisen määrittävistä tekijöistä. Vatsan rasva määrittää, onko laihduttaminen helppoa ja myös monien sairauksien, kuten diabeteksen ja verenpaineen, osalta. Tämä on yksi tärkeimmistä tosiasioista, jotka on pidettävä mielessä, kun joku yrittää määrittää vähähiilihydraattisen ruokavalion edut.

7. Sydänsairaus:

Ketogeeninen ruokavalio auttaa lisäämään terveitä tai hyviä kolesterolitasoja. HDL tarkoittaa yleensä lipoproteiineja, jotka yleensä kuljettavat kolesterolia veressä. LDL kuljettaa kolesterolia maksasta muualle kehoon ja tekee siitä hyödyllisen. Keto -ruokavalio muuttaa kaikkia sydänsairauksien riskitekijöitä, kuten HDL, LDL -kolesteroli, verenpaine jne.

8. Diabetes:

Vähähiilihydraattinen tai ketogeeninen ruokavalio voi olla hyödyllinen keholle, koska se auttaa alentamaan verensokeria. Se auttaa merkittävästi parantamaan tyypin 2 diabetesta sairastavien ihmisten tilaa, jolle on ominaista korkea verensokeri ja heikentynyt insuliini. Hiilihydraatit jaetaan yleensä pienempiin sokeriryhmiin tai glukoosiin kehon sisällä, mistä ne tulevat verenkiertoon ja vaikuttavat verensokeritasoon. Vähähiilihydraattinen tai ketogeeninen auttaa estämään tämän.

Tutkimus osoitti, että keto -ruokavaliota noudattavat ihmiset paransivat insuliiniherkkyyttä 75% ja laihtuivat paljon tehokkaammin. (2)

Ketogeenisen ruokavalion riskit:

 • Kehosi voi kestää jonkin aikaa sopeutua uusiin metabolisiin muutoksiin ja ruokavalioon.
 • Yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat huono henkinen toiminta, unihäiriöt, vähentynyt energia, huono uni jne.
 • Se voi myös muuttaa kehon veden ja hivenaineiden tasapainoa.
 • Tätä ruokavaliota tulee noudattaa diabeetikoilla ja hypertensiopotilailla äärimmäisen varovasti ja vasta sen jälkeen, kun on pyydetty lääkärin apua, jos se on hyväksytty.
 • Tämä ruokavalio ei ehkä sovi urheilijoille, jotka haluavat lisätä lihaksia kehoonsa.

Ketogeeninen ruokavalio voi tehdä ihmeitä painonpudotuksessa ja verensokerin hallinnassa diabeetikoilla. Sen käyttö eri terapeuttisilla aloilla on lisääntynyt harppauksin, kuten epilepsia, syöpä, akne jne. Tästä huolimatta mikä tahansa ruokavalio toimii vain, jos olet pitkällä aikavälillä johdonmukainen. Luuletko, että keto -ruokavalio on sinua varten? Jos kyllä, kerro meille, hyödytkö artikkelistamme.

Vastuuvapauslauseke: Tässä annettuja tietoja ei ole tarkoitettu lääketieteellisiksi neuvoiksi. Keskustele aina terveydenhuollon tarjoajan kanssa kaikista lääketieteellisistä kysymyksistä tai ennen tämän ruokavalion aloittamista.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Voinko syödä hiilihydraatteja uudelleen?

V: Joo. Kun olet saavuttanut haluamasi painon, lisää hiilihydraattien saantia hyvin hitaasti. Älä syö liikaa hiilihydraatteja heti keton lopettamisen jälkeen.

2. Hengitykseni ja virtsani tuoksuvat hedelmäisiltä. Pitäisikö minun olla hälyttävä?

V: Ei tarvitse huolehtia. Haju liittyy lisääntyneeseen ketonituotantoon ja ketoosiin kehossa.

3. Onko ketoosi terveydelle vaarallinen?

V: Ihmiset sekoittavat sen ketoasidoosiin, joka esiintyy diabeteksessa. Ketoosi on luonnollista ja terveellistä.

4. Kuinka voin voittaa huonon energian ja väsymyksen?

V: Sisällytä ruokavalioon lisäravinteet, kuten mineraalit ja MCT -öljyt, ja sisällytä aluksi muutama hiilihydraatti.