Terveellisen ruokavalion suunnitelma miehille ja naisille

Ei ole olemassa yhtä määritelmää terveelliselle ruokavaliolle tai mitä pitäisi syödä ja olla syömättä. Se on vain yksi, joka sopii kehon tyypille ja ylläpitää kehon tarpeita. Ei ole olemassa yhtä ruokavaliota, joka sopii kaikille kehotyypeille. Me kaikki olemme erilaisia ​​monella tapaa ja niin on myös se, mitä syömme.

Terveellisen ruokavalion suunnitelma miehille ja naisille

Terveellisen ruokavalion suunnitelma miehille ja naisille:

Tämä terveellinen ruokavalio sisältää terveellistä ruokaa. Ruokamme on jaettu 5 pääryhmään. Täällä näemme yksityiskohdat siitä, mitä meidän pitäisi syödä ja kuinka paljon kustakin ryhmästä on meille terveellistä. Tämä intialainen terveellinen ruokavalio on yleinen ja niille, jotka etsivät suunnitelmaa tietyistä motiiveista, kuten laihtuminen tai alhaiset kalorit, voivat muuttaa valintojaan tästä perussuunnitelmasta.

1. Vihannekset ja hedelmät:

Vihannekset ja hedelmät ovat tärkeä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Kehossa tarvitaan ihanteellisesti viisi annosta erilaisia ​​vihanneksia ja hedelmiä päivässä. Se vähentää sydänongelmien, syövän ja aivohalvausten riskiä. Muutamien kasvien sekä niiden hedelmien tai vihannesten kulutus rajoittui vain sairauksien parantamiseen. Mutta kun hyödyt olivat yhtä selkeitä kuin päivä, ne ovat löytäneet tiensä jokapäiväisessä elämässämme. Kuituista vitamiineihin tutkimukset viittaavat siihen, että yhden annoksen näiden luonnon lahjojen ravintoainepitoisuus voi riittää selviytymiseen. Varmista, että suunnittelet järkevän terveellisen ruokavalion suunnitelman, jossa on runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, jotta et saa nälkää. Niitä ei ole vain helppo syödä ilman ruoanlaittovaikeuksia, vaan ne ovat hyödyllisiä myös pitkällä aikavälillä ja paljon enemmän kuin ostamasi säilykkeet.

Esimerkki:

Omena, banaani /päärynä /vastaavan kokoinen hedelmä on yksi annos. Yksi siivu melonia tai ananasta on yksi annos. 3-4 ruokalusikallista vihanneksia on myös yksi annos. Vaihtoehtoisesti voit sisällyttää yhden banaanin aamuviljaan, jotta saat yhden osan hedelmistäsi.

2. Tärkkelyspitoinen ruoka:

Kaikessa syömässämme on tärkkelystä muodossa tai toisessa. Ihannetapauksessa tärkkelys tulisi valmistaa kolmanneksesta päivässä syömästämme ruuasta. Suunnittele ateria sen mukaan, kuinka paljon tärkkelystä haluat sisällyttää terveelliseen ruokavalioosi. Tärkein syy siihen, miksi sinun on lopetettava tärkkelyksen runsas saanti, johtuu siitä, että se johtaa veren sokeripitoisuuden nousuun. Ihmiset ajattelevat, että vain sokeri voi nostaa verensokeria, mutta tutkimukset osoittavat, että tärkkelys voi tehdä saman ilman liikaa vaivaa. Tämä johtuu siitä, että tärkkelys koostuu glukoosista, joka muuttuu sokeriksi kehon sulatusprosessissa.

Kun tärkkelyksen saanti on korkea, kehosi voi käydä vuoristorataa sokeritasojen muutoksessa, mikä vaikeuttaa terveellisen elämän ylläpitämistä. Tämä puolestaan ​​johtaa diabeteksen kaltaisiin tiloihin tai vielä pahempaan hypoglykemiaan. Toinen ongelma, joka vallitsee liiallisen tärkkelyksen saannin vuoksi, on painonnousu. Ylimääräinen tärkkelys muuttuu usein rasvaksi, mikä muuttaa insuliinitasoja ja vaikeuttaa siten syntyvän rasvan polttamista. Jos tämä jatkuu, huomaat pian olevani riippuvainen pikaruoista ja vaatteesi lakkaavat sopimasta sinulle, jos et hallitse ruokailutottumustasi tarpeeksi nopeasti. Vältä siis tämän tyyppisiä pikaruokaa ruokavaliosi kaaviosta.

Esimerkiksi: Perunat – nämä sisältävät erittäin paljon tärkkelystä ja kuitua. Myös perunan syöminen nahalla lisää kuitujen ja vitamiinien saantia. Muita tärkkelyspitoisia elintarvikkeita ovat täysjyväpasta, ruskea riisi, ruskea täysjauholeipä jne. Vaihda näiden valkoinen valikoima täysjyvälajikkeisiin, jotta saat enemmän karkearehua.

3. Munat, liha, kala ja pavut:

Nämä kertovat proteiinin saannista kehossa. Proteiinit ovat välttämättömiä kehon kasvulle, ja ne edistävät myös mineraalien ja vitamiinien sisällyttämistä kehoon.

Liha sisältää runsaasti sinkkiä, rautaa ja B -vitamiinia & B12. Kala sisältää runsaasti omega -3 -rasvahappoja. Siemenet, munat, pähkinät, pavut ja siemenet ovat runsaasti kuitua. Ja kaiken tämän hyvyyden vuoksi vähintään 1-2 annosta näistä tulisi sisällyttää tavalliseen ruokavalioon.

Haittapuolena on suuri määrä proteiineja joka päivä, koska se lisää riskejä tyydyttyneen rasvan tallentamisesta takaisin. Vaikka aineenvaihdunta kiihtyy, vain proteiinin saanti ruokavalioon vaikeuttaa muiden elintarvikkeiden varastointia kehossasi. Se poltetaan heti, kun syöt sen. Jäljelle jää vain rasvaa, jota on vaikea polttaa helposti. Rasva varastoituu, mikä johtaa painonnousuun. Mikä pahempaa, kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet jäävät liiallisen proteiinin saannin varjoon. Siksi proteiinin säätely terveellisen ruokavalion kaaviossa on välttämätöntä. Sen lisäksi on huolehdittava vain siitä, että ne on kypsennetty kunnolla ja että rasvoja ja mausteita on käytettävä mahdollisimman vähän terveysarvon säilyttämiseksi.

4. Maitotuotteet ja maito:

Maitotuotteet sisältävät jogurttia ja juustoa, jotka sisältävät runsaasti kalsiumia ja proteiinia. Se auttaa pitämään luut terveinä ja vahvoina. Rasvatonta maitoa, rasvatonta maitoa tai 1% rasvaa sisältävää maitoa tulisi suosia. Myös raejuustoa, vähärasvaista kovaa juustoa ja vähärasvaista makeuttamatonta jogurttia tulisi käyttää terveyshyötyjen vuoksi.

Juustojen välttäminen terveellisessä ruokavaliossa ei ole enää liian vaikeaa, koska vaihtoehtoja on nyt niin paljon. Korvaavat aineet eivät ainoastaan ​​edistä terveellistä ruokavaliota raskaana oleville naisille, jotka haluavat maitotuotteita, vaan myös miehille. Nämä tuotteet ovat enimmäkseen kasvissyöjiä. Yksi niistä on pähkinäjuusto, joka sopii erinomaisesti pizzoihin ja voileipiin. Kaikki juustossa olevat ravintoaineet, joista on poistettu rasva, löytyvät juustosta. Tämän hyödyn lisäksi pähkinäjuusto vähentää myös hengitysvaikeuksia, jotka muuten johtuvat liiallisesta cheddarista tai tavallisesta juuston saannista. Monet ihmiset ovat allergisia juustolle ja maitotuotteille, kuten maidolle. Terveen ruokavalion ylläpitämiseksi miehille, jotka tarvitsevat kalsiumia luidensa vahvistamiseen, lääkärit suosittelevat usein vaihtoehtoja, jotka ovat turvallisia syödä ja joilla ei ole lainkaan kuntoilua.

5 sokeria ja rasvaa:

Sokeri ja rasva antavat keholle tarvittavan energian. Sitä tulisi ottaa maltillisesti, jotta poltamme myös kulutetun energian määrän. Tämä pitää meidät terveinä ja estää painon lisäämisen. On välttämätöntä ylläpitää kehon painoa sairauksien, kuten syövän, liikalihavuuden ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseksi. Ne eivät ole vain terveellisempi vaihtoehto, vaan myös minimoivat vaarojen, kuten hampaiden reikiintymisen ja painonnousun, riskit. Olisi ihanteellinen huolehtia siitä, että ruokavaliossasi ei ole liikaa sokeria ja rasvaa, koska se ei ainoastaan ​​vaaranna diabeteksen alkamista, vaan voi myös pahentaa terveyttäsi, jos sinulla on havaitsematon korkea verensokeri. Tuoreiden elintarvikkeiden käyttäminen säilykkeiden sijaan on paras tapa pitää rasvat ja sokeri hallinnassa.

Tämä terveellinen ruokavalio on paras ja helpoin mahdollinen tapa pitää keho ja mieli terveinä ja raikkaina koko päivän. Oikein syöminen on tehokkaampaa, jos yhdistät sen oikeaan liikuntaan ja nukkumiseen, jotta keho pysyy kunnossa. Tämä ruokavalio voi olla hyödyllinen myös lapsille saadakseen terveen kehon.