Ta bort hundhår i bilen: de mest användbara tipsen för en avslappnad resa med din fyrbenta vän!

En sak är säker – hundar är en del av familjen och vi älskar våra fyrbenta vänner. Många låter sina hundar sova i sängen och kan knappt tänka sig att åka på semester utan dem. Tyvärr finns det en sak som man skulle vilja klara sig utan, och det är hundhåret. Ibland verkar det som om vår hund bara måste titta på bilen och sätena, bagageutrymmet och på något sätt även handskfacket är täckt med håret. Varje hundägare som har tagit in sin hund i bilen vet hur svårt det är att ta bort husdjurshår och är definitivt inte en av våra mest populära aktiviteter. Men att köra till biltvätten varje gång kan vara ganska dyrt och låt oss vara ärliga – det är inte så effektivt heller. Men nu är de goda nyheterna! Så länge du vet rätt tips och tricks kan du ta bort hundhår i bilen snabbt och enkelt. För att göra din nästa resa mycket mer avslappnad och framför allt hårfri avslöjar vi våra favoriter nedan!

Trick Dog Hair Ta bort bildjurhår från bilbarnstolen

Oavsett om du är på en roadtrip och bara måste besöka veterinären snabbt – någon gång måste hunden bara kliva in i bilen. Även om det inte är så stort ett problem och faktiskt inte kommer att skada din bil, kan husdjurshår som klamrar sig fast vid sätena och klädseln och i alla svåråtkomliga hörn vara en verklig olägenhet. Och alla hundägare vet – beroende på ras kan hundar lämna mycket hår eller till och med en obehaglig hundlukt.

Ta bort hundhår från bilar med en dammsugare

Hur man tar bort hundhår och lukt från bil Hemmetoder för husdjurshår

Ibland är de enklaste lösningarna verkligen de bästa, och det är självklart att du framgångsrikt kan ta bort hundhår i bilen med en bra dammsugning. Det finns nu många modeller på marknaden med olika tillbehör och några av dem har till och med en speciell djurhårborste som tar upp även det minsta hundhåret. Klädseln eller turboborsten lossnar kopplingen mellan håret och klädseln och kan användas lika bra. Om det inte finns något eluttag i närheten eller om du vill använda dammsugaren för att ta bort hundhår i bilen när som helst och var som helst, rekommenderar vi att du investerar i en handdammsugare med tillräckligt med kraft. De flesta modellerna är lätta, lätta och smidiga att använda och kan enkelt förvaras i bagageutrymmet.

Ta bort hundhår Bilhjälpmedel: Med gummihandskar och vatten är du alltid i goda händer

Borttagning av hundhårbilar Hemhjälpborste mot husdjurshår

Hur tar jag bort hundhår från bilen när du inte har en dammsugare? De gamla goda kommersiella gummihandskarna är förmodligen det bästa hundhårstricket i bilen. Du kan använda antingen de klassiska gula handskarna från apoteket eller en latexhandske. Ta bara på dig handskarna, fukta med lite ljummet vatten och stryk försiktigt på sätena och klädseln. Som ett resultat fastnar håret i handskarna och då bildas små bollar som du sedan helt enkelt torkar av och slänger. En svamp eller lite fuktig tvättduk kan användas på samma sätt om du inte har gummihandskar till hands. Det finns nu handskar på marknaden som har utvecklats speciellt för att ta bort djurhår. Även om dessa är lite dyrare, är den lilla investeringen definitivt värt det!

Ta bort hundens hår i bilen med tejp

Ta bort hundhårbilshjälpmedel sköljmedel mot husdjurshår

Alla hundägare som har kämpat med hundhår vet att du kan få bort det ganska snabbt och utan större ansträngning med en tejpbit. Tejp är ett beprövat hemmedel för att ta bort hundhår i bilen. Med den klibbiga ytan arbetar du textilierna uppifrån och ner, vilket är en pålitlig metod som alla borde känna till. För bästa resultat, linda tejpen runt dina händer och fingrar med den klibbiga sidan uppåt. Den enda nackdelen med tejpen är att beroende på hur mycket hundhår du behöver ta bort måste remsorna bytas ut oftare. För låt oss inse det – en remsa med gaffatejp kommer inte att göra mycket för en hårig pekingeser eller labrador.

Luddrulle mot hundhår i bilen

Borsta för att ta bort hundhår som att undvika husdjurshår

Oavsett om du vill ta bort hundhår i bilen eller få din nya kappa ren – luddvalsen är en av de absoluta måste -haves för varje husdjursägare! Rullens klibbiga yta är ett utmärkt sätt att framgångsrikt plocka upp även det minsta håret från de svåråtkomliga hörnen. Kör bara rullen över sätena och det klibbiga papperet klarar resten – låter bra, eller hur? Så snart limegenskaperna minskar bör du dra av den gamla tejpen och luddvalsen är klar att användas igen. För att spara tid, ansträngning och nerver rekommenderar vi att du alltid har en luddvals i handskfacket. Även om det kanske inte är lika effektivt som en dammsugare, är det fortfarande ett ganska bra trick för hundhår i bilen.

Ta bort hundhår Auto hemmetoder: Hårkrullar fungerar också!

Ta bort hundhår från bagagerumsdammsugaren mot djurhår i bilen

Ja du har läst rätt! De gamla gamla stickpinnarna som trollar fram vackra lockar är fantastiska för att ta bort hundhår från bilen. Om du har använt dem tidigare vet du att ditt hår på något sätt håller sig till det på egen hand. Så varför skulle inte detta också fungera med djurhår? Även om tejp och luddvalsar också är bra lösningar, är problemet med dem att de så småningom kommer att ta slut. Med sina taggiga spetsar är de klibbiga lockarna ett förvånansvärt bra knep på hundhår i bilen.

Klassikern: borstehundshårbil

Hundhår Undvik i bilen Tips Hur ofta hundborste bilbarnstolar hundar säkert

Om du vill hålla din bil ren och fri från husdjurshår, bör du definitivt investera i en dedikerad borste för hundhårborttagning. För att göra livet enklare för hundägare har många märken utvecklat rengöringsborstar som kan ta bort husdjurshår med bara en enkel rörelse och på nolltid. Men du kan också ta bort hundhår från bagageutrymmet med en enkel gummiborste. Det är viktigt att du arbetar med fasta, cirkulära och korta rörelser. Och goda nyheter för alla hobbyhantverkare – din stålborste kan också användas mot hundhår i bilen.

Mer användbara tips och tricks mot hundhår i bilen

Undvik dammsugare hundhår som hundhår

  • Ta bort hundhår i bilen med en ballong – Det som låter som barnspel i början fungerar faktiskt väldigt bra! Ballonger använder kraften av statisk elektricitet och lockar magnetiskt djurets hår. Allt du behöver göra är att gnugga ballongen över sätena tills bilen är helt hårfri.
  • Pimpsten – Även om pimpstenen vanligtvis används för personlig grooming kan den också användas för att ta bort hundhår. Den grova strukturen gör den perfekt för att ta bort hundhår från bagageutrymmet. Vissa hundägare svär också vid pimpstenen för golvmattorna. Eftersom strukturen på finare tyger drar trådar bör du vara försiktig med klädseln.
  • Borttagning av hundhår Auto hemmetoder – Sköljmedlet innehåller ingredienser speciellt utvecklade för att lossa håret. Så det är ingen överraskning att det också kan användas för att ta bort hundhår i bilen. För att göra detta, lägg ca 2 msk sköljmedel med vatten i en sprayflaska och spraya blandningen på klädseln på bilen. Låt verka i 2-3 minuter och torka med en pappershandduk.

Så här kan du undvika hundhår i bilen

Bilsäten för hundhårborttagning för hundar mot husdjurshår

Som man säger: förebyggande är bättre än botemedel. Så att du inte ens behöver ta bort hundhår i bilen och spara dig mycket arbete och tid i framtiden kan du vidta några förebyggande åtgärder.

  • Borsta hunden väl före varje körning – Även om detta låter ganska enkelt och logiskt, tänker många hundägare inte på det. Oavsett om han måste kliva in i bilen eller inte, bör du borsta din lurviga vän var 2-3: e dag. Detta kommer att ta bort löst hår som annars skulle hamna på klädseln. Och som en pluspunkt – pälsen blir otroligt blank, vilket gör kramen ännu roligare!
  • Täck sätena med en filt – Om du vill undvika hundhår i bilen, bör du definitivt breda ut en eller flera filtar i området där din fyrbenta vän ligger. Dessutom hjälper en filt också mot sand, smuts eller andra souvenirer från promenaden och hunden är också mycket bekvämare när du kör. Lägg sedan helt enkelt filtarna i tvättmaskinen så är du redo för nästa resa!

Praktiskt och säkert: hundstolar

Bilbarnstolar Hundar Fördelar med att ta bort hundhårbil

Vissa hundar älskar att sticka huvudet genom fönstret medan de njuter av resan. Och medan du förmodligen vill att din lurviga vän ska ha kul, gör du dig själv och din bil en björntjänst. En studie utförd av ”Volvo” 2018 visade att cirka 48% av hundägarna inte har någon säkerhetsutrustning för sina husdjur. Men det är mycket viktigt att säkerställa säkerheten för våra fyrbenta vänner och i Tyskland krävs detta till och med enligt lag. Bilsäten för hundar ger en säkrare och mer avslappnad resa och förhindrar att hundhåren hamnar över hela bilen.

Hur man tar bort hundhår från bilbarnstolar hundar säkert