Ingredienser i kosmetika – vad du bör veta om naturlig kosmetika

Ingredienser i kosmetika -bio-naturlig kosmetika-skönhet-växtbaserad-naturlig

Även om termen ekologisk kosmetika eller naturkosmetik ännu inte är klart och därför inte juridiskt definierad, används den för att beskriva vårdprodukter som inte innehåller konserveringsmedel och att alla råvaror som används ska vara av vegetabiliskt, animaliskt eller mineraliskt ursprung. Det finns ett antal skäl till varför människor föredrar att använda naturkosmetika istället för konventionella produkter, som också är mycket mer acceptabla för människor. Fokus ligger på att miljövänliga och biologiskt nedbrytbara ingredienser inte alltid används i kosmetika under tillverkningsprocessen.

Ingredienser i kosmetika som är skadliga för miljön

Ingredienser i kosmetika-ekologisk-naturlig-kosmetika-känna igen-tips-produkter av hög kvalitet

Här har vi fem utvalda miljöfarliga ingredienser sammanfattas i kosmetika som måste komma ihåg och bör undvikas vid behov. De är antingen mycket svåra att bionedbrytas eller inte biologiskt nedbrytbara alls, de kombineras med tungmetaller och när de väl kommer i vattnet kan de leda till dåliga konsekvenser för vårt dricksvatten och mat i framtiden.

Vilka ingredienser i kosmetika ska man vara uppmärksam på??

Ingredienser i kosmetika - ekologisk - naturlig kosmetika - miljöskadliga ämnen

  • EDTA / Tetranatrium EDTA / Dinatrium EDTA är ett komplexbildande medel som har en konserveringsfunktion och används som vattenavhärdare och skumningsmedel.
  • Polyquats / Quats (Quanterium-80, Polyquanterium-10) är ammoniumföreningar som främst finns i hårvårdsprodukter, men också i mjukgörare. Dessa gör håret lättare att kamma och har också en antistatisk effekt.
  • Silikon (eller ingredienser med slutet -kon och -siloxan) innehåller en stor del av skönhetsprodukterna. De garanterar glans och en mjuk konsistens, och de ökar också hållbarheten.
  • Akrylater används så att en produkt har rätt flödesegenskaper, god konsistens och inte är för tunn. Natriumakrylater Sampolymer, Akrylater Korspolymer eller Polyakrylamider är plaster gjorda av petroleum.
  • Mikroplast (polypropen, polyeten eller polykarbonat) innehåller konventionella skalningar och tandkräm. Alla partiklar som är mindre än 5 mm är därför vanligtvis för små för avloppsreningsverket och när de har rusat genom avloppet hamnar de i grundvattnet. Dessa millimeterstora plastpartiklar äts av fisk och fåglar och läggs sedan i dem.

Ingredienser i kosmetika – Hur du kan känna igen äkta naturkosmetika?

Ingredienser i kosmetika-ekologisk-naturlig-kosmetika-erkänna-försegla-internationell

Kosmetiska produkter signalerar ofta att de är 100% naturliga och ger den genomsnittliga konsumenten intrycket att de är helt fria från kemiska ingredienser. I huvudsak är det en kosmetika som avstår från paraffiner och konstgjorda dofter. Om du vill vara på den säkra sidan ska du göra det Probiotisk, certifierad ekologisk konventionell naturlig kosmetika för sig själv och hans familj och uppmärksamma en av de viktigaste sälarna.

Vilka naturliga ingredienser i kosmetika är lämpliga för vem?

Ingredienser i kosmetika -bio-naturlig kosmetika-naturliga-ingredienser-vårdprodukter

Den rent naturliga kosmetiken kan uppnå samma effekt som de syntetiskt tillverkade vårdprodukterna, men detta kan ibland inträffa lite senare. Beroende på individuella krav och hudegenskaper bör du lita på olika naturliga ingredienser i kosmetika. Vi har sammanställt en lista med 10 utvalda örter och ekologiska råvaror som (kan) förbättra hy.

Naturliga ingredienser i kosmetika som smickrar huden – aloe vera

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig kosmetika-aloe-vera-hud-effektiv

Aloe vera är känd för sina värdefulla biologiska ingredienser. Den färska växtsaften piggar upp huden, främjar cellbildning och ger fukt. För känslig, allergibenägen hud finns det ingen lämpligare vårdprodukt än en ansiktskräm eller hårschampo med aloe som huvudingrediens.

Jojoba olja är en Vegetabilisk olja i vaxform, som tränger in i huden särskilt snabbt och djupt, men den är inte fet. Tack vare sin stora mängd E -vitamin är det särskilt effektivt på torr hud. Det bygger upp en skyddande barriär mot kyla, sol och torrhet på hudens övre lager och håller bindväven elastisk. Jojobaolja rekommenderas för daglig vård och förbättrar hy när den används i sin naturliga form.

Värdefulla oljor i naturlig kosmetika

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig kosmetika-avokadoolja-olivolja-shea

Olivolja, avokadoolja och sheasmör är värdefulla oljor som hindrar huden från att torka ut, vilket gör den mjuk och smidig. De vitaliserar hudens keratiniseringsprocess och förhindrar att den torkar ut. Som ingrediens i hår- och hudvårdsprodukter ger de en silkeslen glans, förbättrar det allmänna tillståndet och ger en närande effekt.

Ingredienser i kosmetika för att du ska må bra – ros- och lavendelolja 

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig-kosmetika-ros-ros-olja-värdefull-skönhetsvård

De delikat doftande Ros- och lavendeloljor säkerställa stunder av välbefinnande och smeka sinnena. Dessa värdefulla organiska oljor är också särskilt lämpliga för mild rengöring av huden och har en lipiduppfyllande effekt, vilket bevarar hudens naturliga fukt. Det är därför de är mycket effektiva i kroppsvård för torr hud.

Ge värdefulla biologiska råvaror Kanel, kokos och vanilj för slät hud och i kombination har de en intensivt rengörande effekt. Huden blir mjuk och smidig, ser mjukare, friskare och yngre ut.

Ekologiska ingredienser i kosmetika – läkande örter

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig kosmetika-ört-extrakt-hud-hårvård

Bio Växtbaserade extrakt tillverkad av rosmarin, salvia, citrongräs, nässla, ginkgo, tea tree och hästsvans som livar upp hårbotten. De rengör mycket försiktigt och uppdaterar hårbotten. Vårdschampon som innehåller dessa värdefulla, ekologiska örter är därför särskilt lämpliga för normalt till fet hår.

Ringblomma Det används som en naturlig ingrediens i kosmetika där irritation, skada eller hudbenägenhet behöver lugna. Det fungerar djupt och reglerar blodcirkulationen i huden, ökar ämnesomsättningen och hudtonen. Det kan vara till stor hjälp vid kroniskt eksem, finnar, brännskador och solbränna.

Särskilt effektiva naturliga ingredienser i kosmetika för håret

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig-kosmetika-hårvård-naturvårdsprodukter

Grönt te har en uppfriskande och samtidigt lugnande effekt. Som en naturlig ingrediens i kosmetika för hud och hår har det en mycket positiv effekt på blodkärlen. För hår som smörjer snabbt, hjälper och lugnar schampot med grönt textrakt den stressade hårbotten. Det har också antioxidant och antiinflammatoriska effekter, varför det används mot akne. Det bör noteras att vissa människor kan vara allergiska mot det.

Organiska ingredienser i kosmetika med en särskilt intensiv effekt – Manju och effektiva mikroorganismer

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig kosmetika-badsalter-em-manju

Manju är ett speciellt elixir som skapas genom att jäsa grön papaya från Okinawa, brunt ris, riskli och tang. Den innehåller hela spektrumet av mineraler och spårämnen och kännetecknas av dess höga antioxidanteffekt. Ökad med salt från Stilla havet eller med annat salt av hög kvalitet, till exempel stensalt, kan det tas eller användas som badsalt. Dessutom har Manju en enorm regenerativ kraft, främjar cellmetabolism och frigör fria radikaler från cellerna.

EM – Effekten av de råvaror och örter som används förstärks av effektiva mikroorganismer (EM) i de kosmetiska produkterna. Således främjas en positiv, naturlig mikroflora på vår hud, som skyddar den och främjar dess tillstånd.

Effekten av ingredienserna i kosmetika på miljön

ingredienser-kosmetika-ekologisk-naturlig-kosmetika-miljövänlig-

Huden är vårt naturliga skyddande lager och kräver utmärkt och unik vård. Detta behöver dock inte leda till skador på miljön. Endast hållbarhet och grundläggande ekologiska idéer kan utgöra en bra grund för naturkosmetik.