Köp naturkosmetik från butiken eller gör du det helst själv?

Köp naturkosmetik i butiken-gör-själv-idéer-blommor

Du vill göra något bra för din hud och kropp och har redan bestämt dig för kosmetika som endast är tillverkad av naturliga råvaror. Men vad är bättre – den så kallade Naturkosmetik från butiken köpa eller föredrar du att göra det själv? Vi tar de två varianterna under klockan.

Att köpa naturlig kosmetika från butiken – vad måste du tänka på

Naturkosmetik shoppar-köper-mask-gör-själv-idéer

Naturkosmetika är kosmetika utan PEG, parabener, silikoner, syntetiska dofter eller paraffiner. De kosmetiska produkterna är certifierade så att köparen kan hålla överblick. Den så kallade Ecocert garanterar att skönhetsprodukterna är tillverkade av minst 95% naturliga ingredienser. Eftersom dessa inte får innehålla några konserveringsmedel bör du vara uppmärksam på hållbarheten vid köp.

De olika råvarorna har olika effekter på människokroppen. I grund och botten bör örter och växter ha en andel på cirka 15% i produkten så att de kan utveckla sin positiva effekt.

Istället för att köpa naturlig kosmetika från butiken kan du göra dem själv

Naturkosmetik shoppa-köp-gör-själv-mask-skal

Tricket – de naturliga råvarorna finns faktiskt i nästan alla apotek. Så om du har några lediga timmar på helgen behöver du inte köpa naturkosmetik från butiken och kan enkelt göra dem själv.

Skäm bort dig själv till exempel med en ansiktsmask av honung och kaffe – detta garanterar en fast ansiktshud. Masken med avokado har en lugnande effekt och är idealisk för kvinnor med torr hud. Och masken med ostmassa och kamomillte rekommenderas för personer med normal hud. Ett tips – om du fortfarande letar efter andra idéer för hemgjord naturkosmetik online, välj sedan recept med lokala örter / växter.

Hemmagjord naturlig kosmetika – var uppmärksam på hållbarheten!

Naturbutik-kosmetika-honung-idéer-recept-produkter

Och glöm inte att uppmärksamma hållbarheten. Pumpflaskor kan förlänga hållbarheten mycket – eftersom de inte släpper in luft och masken inte blir dålig så snabbt. Om du gör en kräm själv måste den förvaras på en torr och mörk plats. Och om färgen ändras med tiden, släng sedan hemgjord kosmetika.

Naturliga doftoljor kan ersätta konserveringsmedlen

Naturkosmetik shoppa-köp-gör-själv-produkter