Box vår säng design: en touch av Amerika i sovrummet

lila sovrum uppsättning säng madrass design idé trägolv

När sängkonstruktioner ännu inte var kända, vilket var fallet fram till 1800 -talet, försökte man placera madrassen, som vid den tiden fortfarande låg direkt på golvet, högre. I början gjordes detta genom att placera två madrasser ovanpå varandra, före början av 1900-talet då madrasser placerades på en fjäderbelastad botten. Boxfjädrarna föddes och har nu etablerat sig som ett beprövat sovsystem i många länder. Detta gäller särskilt i de skandinaviska länderna, i Kanada men också i USA.

Boxmadrasser: enkla och effektiva

Trä sängställ rack moderna sovrum möbler design idéer

En lamellram är undantagen i boxmadrasser. Basen är mestadels av massivt trä, men kan också vara av metall. Fjäderkärnor är inbyggda i denna underram, som också är känd som en fjäderlåda eller fjäderram. För att luften ska kunna cirkulera bättre står boxfjädrarna på fötterna, cirka 20 centimeter över marken. Madrassen är nu placerad på denna underram, varigenom vilken madrass som helst kan användas för detta. Till skillnad från lamellramar, som ofta är uppdelade i flera zoner och som också kan justeras, erbjuder boxfjäderbädden konstant stöd. Tack vare det fria valet av madrass kan liggkomforten anpassas till personen.

Dessutom, med den här typen av sängar, behöver du inte längre köpa en extra, dyr lamellram. Basen, madrassen och en topper är tillräckliga, och du kan sjunka ner i fjädrarna och känna att du är på moln nio.

Om du har valt boxmadrasser med sänggavel väljer du i det tredje steget förlängningen för att fästa sänggaveln så att detta inte händer

Boxmadrasser från Internet

snygga sovrumsmöbler idéer designer sängar metall

Onlineshopping blir också mer och mer intressant inom möbelsektorn. Ett besök i möbelbutiken är inte längre nödvändigt, till exempel kan du shoppa sovmöbler på webbplatser som t.ex. betten.de kan utformas mycket enkelt. Steg-för-steg-instruktioner tar alla till rätt boxmadrass.

I steg 1 väljer du rätt sängram. Materialen och naturligtvis designen är avgörande här. Vad gillar du och vad passar in i dina egna fyra väggar? I det andra steget väljs insättningssystemet, som består av lådan, madrassen och överlägget. Detta insättningssystem är tillgängligt för olika kroppsvikt och för många olika storlekar.

modernt sovrum inrett säng design idé USA inspirerad

Försvinner bakom madrassen. Det fjärde steget är att göra ännu mindre justeringar. Till exempel kan en topper gjord av viskoskum väljas för en högre punktelastisk justering, eller en lyxig fickfjädermadrass som anpassar sig ännu bättre till kroppen.

Eftersom du inte köper en ny säng varje år kan det mycket väl vara så att en boxmadrass är relativt okänd. Många tror att de inte är bekanta med en sådan säng. Men förmodligen har alla som har bott på ett hotell eller på ett kryssningsfartyg troligen kommit i kontakt med en boxmadrass, eftersom dessa sängar är att föredra i dessa två branscher. Men de ser också bra ut i sovrummen hemma.