Klassiska sovrumsfärger säkerställer en god natts sömn

Möbler takfläkt himmelsblå väggfärg

Foto: Bruce Palmer

de Sovrumets färger spela en stor roll för att slappna av sinnena. Vi kommer att gissa vilka väggfärger som säkerställer en hälsosam sömn och vilka du helst undviker.

Sovrumsfärger – naturliga nyanser säkerställer avkoppling

Sovrum klassisk levande stil vit matta

Foto: Bountiful

En ny studie i Storbritannien har bekräftat att den blå färgen är avslappnande. Rätt väggfärg är en viktig förutsättning för hälsosam sömn. Den blå färgen förknippas med lugn och påminner om vatten och blå himmel. Denna färg föredrogs av lärare, yrkesarbetare vid universitet och byggnadsarbetare. Blått ska också vara bra för blodtryck och hjärta. På andra plats kommer den gula färgen, som slappnar av ögonen och har ett bra inflytande på nerverna. Till Sovrumets färger, som har ett bra inflytande på naturen, den gröna färgen räknas. Levande, men också lugnande – en extraordinär men mycket effektiv kombination. Silverfärg och väggtatueringar påminner om månsken och är lika lugnande. Sedan kommer apelsin som en överraskning – denna varma och hemtrevliga färg skapar en avslappnad atmosfär som bland annat stöder matsmältningen.

Sovrumsfärger som stör sömnen

Färger lila gul påslakan

Foto: Dania Furniture

Sovrumets färger, Däremot är de som stör sömnen främst svarta och röda, men även lila är inte nödvändigtvis bra för sovområdet. Mörka nyanser stimulerar hjärnan – vilket kan leda till sömnlöshet. Mörkbrun och mörkblå gör också att rummet ser mörkare ut. Om du ändå bestämmer dig för dessa färger bör du måla väggen bakom sänggaveln. På så sätt kommer den djärva färgen att vara utom synhåll när du somnar. Färgglada sovrum ska målas i pastellfärger. Bakgrundsbilder med stora mönster har en lugnande effekt.

Väggpaneler vit säng i kolonialstil

Foto: Crisp Architects

Sovrumsdesignidéer maritima

Foto: Echelon Custom

Eldstad säng trä fåtölj stoppade möbler

Foto: Tobey Farley

Färger brunt mörkt sluttande tak

Foto: Urrutia Design

Matta vägg färg trä säng

Foto: Kimball Starr Interior

Kristallkrona stort fönster sovrum

Foto: Bella Luna

Väggfärg sovrum säng trä

Foto: Warline Painting

Sovrum design himmelssäng vit

Foto: Edward Postiff

Möbler sovrum vitt silver

Foto: Linda McDouglad

kunglig stil väggfärg lila säng

Foto: Bob Michels

Sovrum interiör choklad brun

Foto: Garisson Hullinger Interior

röd vit säng trä ram byrå

Foto: Terrat Elms Interior