Laddörr i sovrummet för en rustik atmosfär

sovrum ladugård dörr dubbel skjutdörr spegel romantik sängar täcka

Under de senaste åren har det blivit en ökande önskan hos husägare att flytta bort från den pompösa och glänsande inredningen och att närma sig den blygsamma stilen mer och mer i husdesign. Detta har resulterat i en fenomenal ökning av renoveringsprojekt som visar anpassningsbar återanvändning av byggnader och material på ett så lysande sätt som möjligt. Exakt av samma anledning har vi sett en stor återupplivning av stilar, till exempel har industriella, rustika och lantliga stilar firat sin comeback. Denna stilrörelse mot enkel design har fått många inredare att välja klassikern Ladugård i sovrummet och andra utrymmen.

Ladugård i sovrummet – modern och rustik stil kombinerad

Ladugård i sovrummet modern rustik skjutdörr sluttande taksäng

Skjutdörren som en snygg ladugård i sovrummet är ganska lätt att känna igen på grund av användning av tungt gammalt trä. Även om det finns moderna varianter där träet ersätts med glas, stål och andra material, föredrar vi den klassiska modellen och tror att det är det bästa av dem alla. Skjutdörren med skjutsystem har många fördelar som kompletterar estetiken i själva dörren. Charmigt, mångsidigt och ibland även miljövänligt – så kan du beskriva våra skjutbara ladugårdar! Ta en titt på 20 designidéer med en ladugård i sovrummet och återupptäck den rustika charmen med dessa dörrar! Njut av de förtjusande bilderna i vårt fotogalleri nedan!

Ladugård i sovrummet med färg och kontrast

sovrum ladugård dörr mintgrön säng flagga amerika byrå rustik stil

Laddörren i sovrummet som skjutdörr är det perfekta sättet att lägga till visuell och strukturell skönhet i ett sovrum, eftersom alla dessa rum i princip ser ganska monotona ut. Oavsett temat och stilen i din rumsdesign kan du använda en ladugård som en skjutdörr för att få ett unikt mönster av trä in i atmosfären. Återvunnet trä är ofta det populära valet för de vackra svängportarna i form av ladugårdar i sovrummet, eftersom det är miljövänligt, inte sätter stor press på plånboken och omedelbart ger “gammal elegans” in i rummet.

Gul ladugård i sovrummet som accent

sovrum ladugård dörr gul färg accent deco byrå vit tapet mintgrön

Men du kanske inte vill betona trästrukturen, utan vill ha mer färg i ditt sovrum. Sedan kunde du måla ladugårdsdörren i sovrummet som en skjutdörr i en färg du väljer. Från ljusrött och levande gult till svalt blått och stoiskt grått, allt skulle vara möjligt! Detta kommer inte bara att ge färg in i rummet, utan också förvandla skjutdörren till ett fantastiskt blickfång!

Ladugård med samma design på väggen

sovrum lada dörr väggbeklädnad trä badrum handfat byrå rustik

Ladugård som dörr till badrummet

sovrum lada dörr land stil säng rött sänglinne garderob skor badrum

Sovrum i 1960-talsstil med en laddörr framför badrummet och kontorsområdet

sovrum lada dörr brun vit möblering säng trä mattor kontor

Accentdörr i form av en mörk ladugård med rustik stil

sovrum lada dörr turkosa färger kasta kuddar byrå mörkt trä

Sovrum med en mörk atmosfär och en röd ladugård

Laddörr i sovrummet röda accent rustika lantliga gardiner

Ladugård i sovrummet – inte bara rustikt!

Ladugård i sovrummet minimalistisk stil vit trä högglans kakel

En vanlig missuppfattning bland designentusiaster är att ladugårdsdörren i sovrummet endast är lämplig för rustika eller lantliga rum. Egentligen, i det här fallet, är precis tvärtom, eftersom dessa underbara träunderverk ser ännu mer attraktiva ut i ett modernt rum. Även de små och moderna rummen kan bara dra nytta av sådana mönster, eftersom skjutdörren kommer att ge behaglig värme och mycket kontrast till atmosfären. Det fungerar också som en cool övergång mellan sovrummet och det angränsande badrummet. Laddörren i sovrummet kännetecknas av sin unika karaktär och kommer till sin rätt mot det moderna sovrummets neutrala bakgrund.

sovrum lada dörr spegel design idé säng dusch växt

Ladugård i sovrummet badrum säng rustik matta parkett

sovrum lada dörr dekoration ljuskrona moderna rustika vita möbler

Ladugård i sovrummet – En slående ytterdörr

Laddörr i sovrummet träskivor design färgglada matta parkett takbjälkar

Men ladugårdsdörren i sovrummet märks inte bara på grund av sitt speciella utseende. Egentligen kännetecknas en sådan dörrdesign av dess funktionalitet, eftersom den sparar mycket utrymme som en vanlig dörr i princip tar upp. De flesta dörrar tar till och med extra utrymme på grund av deras svängande rörelse, något många av oss bara inte har råd med, särskilt i det lilla sovrummet. Vi vill ha sådana här dörrar som håller sig öppna under dagen. Ladugårdsdörren i sovrummet är den perfekta lösningen i detta avseende då den helt enkelt glider iväg. Naturligtvis, i det här fallet behöver du fortfarande lite utrymme på väggen för glidfunktionen, men det skulle inte vara ett problem, eller hur??

Ladugård i sovrummet atmosfär rustik hydda säng trä persienner

sovrum ladugård dörr rum parkett hylla hopfällbar säng

sovrum lada dörr vardagsrum avdelare trä balk tak land stil

Ladugård i sovrummet – göm inbyggda garderober

Laddörr i sovrumsdörren walk-in closet matta soffbord

Varför är skjutfunktionen en så viktig aspekt av ladugårdsdörren? Som vi sa tidigare sparar detta plats vid ingången till sovrummet. En sådan lösning är också idealisk för dörren till den inbyggda klädkammaren, som helt enkelt är stängd vid behov. Det är ett bra sätt att dölja den där klädkammaren, det lilla hemmakontoret i sovrummet eller en rörig hylla utan att använda traditionella dörrar som svänger upp. Många husägare använder utformningen av ladugårdsdörren i sovrummet för en god sak. På så sätt separerar du dina hemarbetsområden från de andra rummen hemma och slösar lite utrymme.

sovrum ladugård dörrrumsdelare heimbuero skrivbordshyllor skjutdörr

Ladugård i sovrummet dubbla våningssängar skjutdörr pall ko