Måla idéer om sovrummet – Bra tekniker och bilder

idéer till sovrumsfärgen ljusblå sluttande takglans turkosäng ungdomsrum

För att ge den nödvändiga vilan i sovrummet, som bör erbjuda full avkoppling och rekreation, är trevliga och lugnande färger det bästa valet. Pastelltoner är särskilt lämpliga för detta. Mörka färger kan också användas under vissa omständigheter, men dessa bör helst ha en varm nyans för att undvika en deprimerande atmosfär. Till exempel kan en mörk röd skapa en mysig atmosfär. Ett sådant färgval behöver inte alls vara tråkigt. Det finns underbara tekniker och mönster som du kan använda när du målar för att få fina effekter som inte stör lugnet.

Med det i åtanke kommer vi idag att visa dig några intressanta Stryk över idéer om sovrummet, som du enkelt kan använda i ditt sovrum.

Måla idéer om sovrummet – svampteknik

idéer för sovrummet målning svamp teknik turkos guld accent

En av de enklaste idéerna för att måla ett sovrum är att använda svamptekniken för att uppnå en mycket vacker effekt. För att göra detta behöver du två färger som fungerar som grund- och ogenomskinliga färger och behöver inte nödvändigtvis komma från samma huvudfärg. Det betyder att du också kan använda två olika färger. Grundfärgen ska vara lite ljusare än toppfärgen. När du har applicerat båda nyanserna behöver du svampen som du kommer att använda för att duppa överfärgen.

Måla idéer för sovrummet – effekten som skapas påminner något om moln och ger rummet en luftig atmosfär. Svamparna som erbjuds för denna teknik erbjuds med olika strukturer, så att du har möjlighet att använda ett valfritt mönster.

Målningsidéer för sovrummet – vägggipseffekt

idéer för sovrummet måla blå takbjälkar i gips

Måla ränder

idéer för att måla sovrummet ränder guld vit strand stil

Målningsidéer för sovrummet – Ett annat bra sätt att kombinera två eller flera färger är med ränder. Vare sig horisontellt, vertikalt eller diagonalt – du garanteras en imponerande effekt. Med denna idé behöver du tejp för att maskera de enskilda områdena.

Låt två eller flera färger flöda in i varandra

idéer för att måla sovrummet ombre idé blå nyanser mörk parkett

Med svamptekniken kan du också låta flera färger springa in i varandra. Men detta är också möjligt genom att spruta färg. Det beror helt på vilken teknik du föredrar optiskt. Resultatet är känsliga effekter av olika färger.

Neutrala nyanser

idéer-att-måla-sovrummet-natur-färg-chic

Rummets storlek har också ett visst inflytande på rätt färgval. Till exempel i ett litet rum bör de lättaste möjliga färgerna användas, eftersom de får det att se större och rymligare ut.

Stryk över andra idéer för sovrummet

idéer-att-måla-sovrummet-metalliska effekter

idéer-att-måla-sovrummet-pastell-väggar-tak-mönster

idéer-att-måla-sovrummet-sicksack-mönster-färgglada-etno

idéer-att-måla-sovrummet-färggradienter-blå-vit-kant

metall-vägg-gips-idéer-att-måla-sovrummet-moderna

idéer-att-måla-sovrummet-ränder-ljus-nyanser-kombinera

idéer-att-måla-sovrummet-vägg-gips-effekt-grå

idéer-att-måla-sovrummet-blå-svamp-teknik

idéer-att-måla-sovrummet-färgglada-former-mix-design-idéer