Tips för sovrummet – samordna sängkläder och liknande

sängkläder tips för att samordna sovrum-kudde-filt

Sängar behöver inte bara erbjuda oss en bekväm och hälsosam sömn, de måste också se inbjudande och städade ut. Hur kan du göra detta? Matcha de enskilda sängelementen som kuddar, täcken och sängkläder perfekt! Läs våra tips för sovrummet och lär dig hur du skapar en harmonisk bild. Våra sängkläder säger mer om vår livsstil än du trodde.

Tips för sovrummet – sängen är ett blickfång

sängkläder-sovrum-tips-hem-textilier-rösta

När du utformar ett sovrum är sängen den naturliga visuella kontaktpunkten, så du kan säga att sängkläderna också är en av dekorationerna i rummet. Att hitta de perfekta sängkläderna kan också vara svårt. Färgen och mönstret ska passa harmoniskt in i helhetsbilden. Om du inte hittar din dröm sängkläder i butiker, kolla till exempel online Erwin Müller att inspirera.

Tips för sovrummet – skapa en harmonisk bild

sängkläder-sovrum-tips-färgade-accenter-kudde-filt

Ditt överkast är den största delen av sängkläderna och den mest synliga delen av din sovrumsinredning. Välj en filt som uppfyller dina förväntningar på komfort, smak och budget. Observera att bomullstyg är lätta att rengöra, medan sammet, brokad, siden och mocka ger dina sängkläder ett lyxigt utseende.

sängkläder tips för sovrummet-färg-mönster-filt-kudde

Välj ark i en färg som skulle få taket att sticka ut. Lakan av bomull, satin och siden har en kylande effekt i varmt väder, medan bäverlinne ger värme på kalla nätter. Ljusa lakan ser bra ut med mörka överkast, och vice versa. Färgmatcha dina örngott med sängkläderna för att framhäva sovrumsinredningen. Välj kuddfodral gjorda av samma tyg eller sådana som matchar mönstrets design och färg.

sängkläder-sovrum-tips-kudde-överkast-färg-samordnande

Kuddkuddar är ett bra sätt att lägga till extra komfort och några färger i din inredning. Välj enfärgade och mönstrade dekorativa kuddar. En snyggt vikt extra filt vid foten av sängen kompletterar helhetsbilden. Det kommer inte bara att hålla dig varm på natten, men det kommer att ge ytterligare en dekorativ touch till dina sängkläder.

sängkläder-sovrum-tips-färg-prov-omröstning

sängkläder tips för sovrummet -inredning säng-färg-samordnade