30 brösttatueringsdesigner för män och deras betydelse

Brösttatuering -motiv-tatueringar-hipster-oldschool-sjöman

Idag är det mer troligt att tatueringar accepteras som modeaccessoar, men de stannar permanent på huden. En mängd olika motiv, former och färger imponerar med sin ovanliga design. Eftersom detta modeaccessoar kommer att vara för evigt, bör det vara väl valt. Detta gäller även den del av kroppen som stickas. A Brösttatuering är för män med en passform och attraktiv överkropp och är de perfekta kroppssmyckena.

Brösttatueringstrender och aktuella motiv

Brösttatuering -motiv-tatuering-3d-effekt-geometrisk

Grafiska tatueringar har länge varit en trend i Amerika och rör sig långsamt till Europa. Linjer och prickar som representerar porträtt av djur och geometriska figurer blir alltmer populära. Abstrakta motiv, helst i kombination med färg, är populära idag.

Brösttatueringsmotiv – sjömanstatueringar i gammal skolstil

Brösttatuering -motiv-tatuering-oldschool-sjömanskägg

Om tatueringens betydelse tidigare var i förgrunden, kommer i dag estetiken och bildens skönhet fram. Denna trend kommer att fortsätta under 2017. Och den som brukar säga att polarna kontrakterar, det gäller här i full kraft också. Förutom de abstrakta motiven i modern stilistik är de så kallade sjömans-tatueringarna för närvarande särskilt populära.

50 vikingtatueringsidéer och intressanta symboler i nordisk mytologi

37 Överarmstatueringsidéer för män – Maori- och stammotiv

Axeltatueringar för män – tidlösa mönster och slående motiv för män

Oldschool brösttatueringsdesign – piratskepp

Brösttatuering -motiv-tatueringar-oldschool-sjöman-piratskepp

Old school -tatueringar är definitivt något för dem som älskar vintagestilen. Särskilt hipsters väljer de iögonfallande sjömansmotiven. Deras betydelse har tidigare att göra med att korsa ekvatorn, såsom segelfartyg, ankare, kanoner, palmer och andra som är inriktade på seglarnas längtan och önskningar. Idag kännetecknas den gamla skolstilen av starka linjer som omger motivet. Insidan av figuren är dekorativ och detaljerad, fylld med nyanser av färg eller svart.

Välj mönster för brösttatuering

Brösttatuering -motiv-tatuering-old-school-korp-hjärta

När allt kommer omkring ger en utbildad mans bröst en bra duk för en tatuering. Förutom valet av ett motiv du gillar, spelar tatueringens storlek och position också en avgörande roll. I grund och botten ser det alltid väldigt snyggt ut om motivet bara är graverat i bröstmuskelns övre område. Beroende på det valda motivet kan det också sträcka sig över hela bröstet.

Brösttatueringsmotiv i nyskolestil – tema för videospel

Brösttatuering -motiv-tatuering-nyskola-jätte bläckfisk-videospel

När du väljer motiv och dess storlek måste du överväga om det alltid kommer att täckas med kläder. För det kan alltid hända att chefen inte gillar det när en tatuering på hans anställdes skjortkrage sticker ut. Sist men inte minst bör man känna den verkliga innebörden av det valda motivet utantill.

Brösttatueringsmotiv – symboler och deras betydelse 

vinge tatuering bröst tatuering gammal skola uggla

Även om tatueringsdesignen idag framträder framför den egentliga innebörden av det valda motivet, är det alltid bra att veta vad som döljer sig bakom det. Oavsett om det är motiv eller djärva slagord kan du ha helt fel om du får något stickat. här är några exempel och vad de betyder.

  • Korp symboliserar negativa och pessimistiska begrepp som död och kraftfull magi i de flesta kulturer. Å andra sidan trodde kelterna på korps magi, profetia och skydd. I mytologin står två korpar som en tydlig symbol för balans, för gott och ont hos människor.

Nuvarande brösttatueringsdesigner för män – vingar

vingtatueringskista med timglasmotiv tatuering -kontur -svart

En örnatatuering med utsträckta vingar kan bäst avbildas på mannens bröstkorg på grund av behovet av mer stickande område. Det symboliserar kraft, energi för att bättre överleva framtiden, men inte en tatuering för alla. Motivet är svårt att kombinera med andra, varför du måste välja en viss stil för resten av kroppen.

Män brösttatuering med falk

bröst-tatuering-motiv-tatuering-djur-fågel-vinge-falk

De mest populära och trendiga djurmotiven för tatueringar inkluderar hök och uggla. Med utsträckta vingar är en av de två fåglarna ett bra val för en mans brösttatuering. Men vad är dess symboliska betydelse:

  • Ugglan är ett mångsidigt motiv som är särskilt intressant på grund av dess tvetydighet. Den finns i varje kultur och symboliserar å ena sidan visdom och å andra sidan är den en förebådare av otur och en dödsfågel.
  • Falken är också en fågel som finns över hela världen och därför har en symbolisk karaktär i många kulturer. Den egyptiska solguden Ra representeras av en falk och för jägarna är fågeln ett tecken på framgång. Falken har den bästa synen och är känd för sin intelligens.

Populära brösttatueringsmotiv – svalor

bröst-tatuering-motiv-tatuering-svälja-två-nyckelben

Svalan är lika populär som ett tatueringsmotiv som ingen annan fågel och tillhör de klassiska, som stjärna och diamant. Det är i grunden symboliskt kopplat till sjöfart, eftersom sjömännen orienterade sig mot svalorna att kusten måste vara i närheten. De har två svalor huggna i bröstet, vilket betyder för dem att om en olycka inträffar, om matrosen drunknar, lyfter svalorna hans själ ur havet och bär den till himlen.

Brösttatuering för män – blå svälja i akvarellstil

bröst-tatuering-motiv-tatuering-svälj-blå-akvarell

En sväljning kan göras i den gamla skolans design, men kan också graveras annorlunda, till exempel i akvarellstil.

Brösttatueringsdesigner i akvarellstil för män – Fågel Fenix

bröst-tatuering-motiv-tatuering-abstrakt-färg-fenix

2015 erövrade en ny tatueringstrend världen – akvarell eller akvarellstil. Det finns inga tydliga konturer och intensiva, fräscha färger, liksom flytande färggradienter kommer fram. Speckled akvarell effekter skapar motiv inspirerade av flora och fauna.

Abstrakta, färgade brösttatueringsdesigner för män 

bröst-tatuering-motiv-tatuering-abstrakt-akvarellfärgad

Djurtatueringar är mycket populära bland båda könen. När det gäller män dominerar de vilda och starka djuren, som björnen, lejonet, örnen etc. Men det finns arter, som fåglarna, som båda könen gillar att välja. Känd som eldfågeln, är Phoenix en symbol för förnyelse och återfödelse.

Geometrisk Brösttatueringsdesigner i svart och vitt

bröst-tatuering-motiv-tatuering-djur-geometrisk-svart-vit-3d-lejon

Geometriska tatueringar är mycket populära bland hipsters i synnerhet. Den karakteristiska designen tar hänsyn till geometriska figurer som representerar former i en grafisk stil. Mestadels kompletteras den med andra element, t.ex. prickverk eller akvarell.

Abstrakta brösttatueringsdesigner för män – varg

bröst-tatuering-motiv-tatuering-abstrakt-geometrisk-varg

Ett populärt motiv för brösttatueringar, särskilt bland män, är lejonet. Att ha ett lejonhuvud tatuerat på bröstet symboliserar framför allt styrka, mod, men också familjens huvud. Ett vargmotiv används ofta som en tatuering. Den användes ursprungligen av invånarna i Nordamerika och symboliserar styrka och familj.

Brösttatueringsmotiv för individualister – Abstrakt tatuering med geometriska element

bröst-tatuering-motiv-geometrisk-fin-akvarell-representerande-geometri

Naturligtvis är det alltid bra att veta vad ett motiv symboliserar, men det som spelar roll är personlig smak och den betydelse det har för den faktiska personen. Det finns inget som en tatuering som är speciellt och individuellt utformad. Denna tatueringsidé har grafiska, prickade och akvarellelement samtidigt – gyllene snitt, mänsklig anatomi, beskrivande geometri, ritning

Intressanta brösttatueringsmotiv för män – linjetatuering

bröst-tatuering-motiv-tatuering-minimalistisk-djur-panda-björn

En linjetatuering är en mycket minimalistisk, nästan ingen tatuering eller färgton. Motivet uttrycks här endast av raderna och kommer ursprungligen från komisk och tecknad konst.

Brösttatueringsdesigner i minimalistisk stil 

bröst-tatuering-motiv-tatuering-minimalistisk-geometrisk-3d

Linjetatueringar verkar abstrakta eller som en oavslutad tatuering i utarbetningsstadiet. I representationen saknas eller kanske inte tredimensionalen om principen för representationsgeometri följs.

Geometriska brösttatueringsdesigner med 3D -effekt för män 

bröst-tatuering-motiv-tatuering-minimalistisk-linjär-svart

Så kallade blackwork-tatueringar, som bara är graverade med svart bläck, är för närvarande på modet. Nyanser och färgade accenter saknas här och även om det låter dystert och tråkigt, ser dessa tatueringar extremt filigran och ädel ut.

Mandala tatuering på bröstet med geometriska motiv

bröst-tatuering-motiv-tatuering-linjär-geometrisk-mandala

Mandalas är ett vackert och mångsidigt motiv som passar lika bra för män som kvinnor. Tack vare det detaljerade utförandet kan mandalor bli riktiga grafiska konstverk och kan utformas enligt individuella preferenser.

Svartvitt Dotwork Brösttatuering för män – mandala och geometriska motiv

bröst-tatuering-motiv-tatuering-svarta-prickar-mandala

Mandalas kan representeras enligt prickprincipen från flera punkter eller linjärt. De kan se väldigt dekorativa ut, men också realistiska tack vare de många nyanserna.

Brösttatueringsmotiv för män – 3D -effekt genom dotwork

bröst-tatuering-motiv-tatuering-geometriska-prickar-nyanser

Dotwork -tatueringarna består, som namnet antyder, av många mycket små prickar och resulterar i en fullständig helhetsbild. De hålls främst i svartvitt. Det låter dystert, men det ser riktigt coolt ut.

Brösttatuering för män – Symmetri och prydnader

bröst-tatuering-motiv-tatuering-svart-mandala-minimalistisk

Beroende på önskad effekt kan flera stilar kombineras. Huvudkravet för en lyckad tatuering är balansen mellan dekorativ och realistisk.

Blackwork realistiska brösttatueringsdesigner för män – kottar

bröst-tatuering-motiv-tatuering-realistiska-kottar-svart-vit

Den enastående egenskapen hos blackwork-tatueringar är den plastiska, tredimensionella djupeffekten som uppnås endast genom korrekt användning av svarta linjer och nyanser i grått.

Brösttatueringsidéer för män – Realistiska, färgade motiv från flora och fauna

bröst-tatuering-motiv-tatuering-djur-djungel-gorilla

Med en realistisk tatueringsstil brukar porträtt och naturmotiv övervägas. Foton och inspelningar av människor och djur fungerar som förebilder. För att realistiskt kunna gravera en bild behöver tatueraren enorm kunskap och erfarenhet.

Brösttatueringsdesigner för män i japansk stil

bröst-tatuering-motiv-tatueringar-japansk-färgade-färgglada

De traditionella japanska tatueringarna Irezumi eller även kallade horimono täcker hela kroppen med färgade motiv, vanligtvis baserade på japansk mytologi. Tydligt strukturerade färgområden och detaljerad svartvitt skuggning är typiska.

Etnisk brösttatuering för män inspirerad av de traditionella Maori -tatueringarna

bröst-tatuering-motiv-tatuering-svart-maori-polynesien

Polynesiska tatueringar kännetecknas av mycket komplexa motiv och prydnader utförda helt i svartvitt. På grund av deras kontrast och starka effekt är de i allmänhet mycket populära bland män.

Brösttatueringsidéer för män – prydnader 

bröst-tatuering-motiv-tatuering-geometriska-prickar-mandala

Brösttatueringsdesigner för män formade av nationalitet – USA: s flagga 

bröst tatuering motiv tatuering usa flagga nationella flagga

Flaggornas mönster och färg indikerar tydligt den patriotiska innebörden och därigenom visar respektive person sin lojalitet.

Subtila brösttatueringsdesigner för män – symboler och bokstäver

bröst-tatuering-motiv-skriva-talesätt-svart-enkelt