Lejonetatueringen för män och kvinnor – mening och idéer för klassiska och moderna stilar

effektiv tatuering design abstrakt skärvor av lejon

Även om tatueringar är en kontroversiell kroppsdekoration än idag, är deras popularitet enorm. Det som tidigare var typiskt för fångar eller gängmedlemmar kan nu ses på nästan alla, vare sig det är i stort format eller som en liten accent. Oavsett om det ska vara din första tatuering eller nästa, är du säker på att leta efter inspiration och idéer. Eftersom du inte alltid har en uppfattning om det perfekta motivet och när motivet väl har valts, finns det många olika varianter för mönster som du kan presentera det valda motivet med. Och eftersom det inte är så lätt att ta bort en tatuering, bör du naturligtvis tänka tillräckligt mycket i förväg så att du inte ångrar det senare. Vildkatter är ett mycket populärt motiv, varför vi skulle vilja presentera dig för den attraktiva leontatueringen i den här artikeln.

feminin tatuering med blommor och lejon

Med hjälp av en tatuering kan du inte bara skryta med vissa meddelanden eller preferenser utan också införliva din egen personliga stil. Tatueringar kan vara klassiska, moderna eller minimalistiska, representera en enkel 2D -bild eller imponera med en 3D -effekt, vara svartvita eller färgglada, kombineras med geometriska element eller liknande. Och alla dessa stilar är naturligtvis också lämpliga för lejonetatueringen. Om du inte är säker ännu eller inte ens har en aning om din framtida tatuering, här är några inspirationer som kan hjälpa dig med ditt beslut. Utan tvekan är följande lejonhuvudtatueringar värda att överväga och kan användas som mall för din lejontatuering. Vi har delat upp exemplen i kategorier, men några av dem överlappar varandra, eftersom det på grund av deras popularitet inte är ovanligt att olika mönster kombineras med varandra.

Lion tatuering betydelse

Män tatuering idé med lejonhuvud på överarmen

Knappt någon uppfattar inte vilda katter som imponerande djur. Lejonet är inget undantag. Så det är inte konstigt att lejonetatueringen är så populär. Och även om det oftast väljs av män, är det inte ovanligt att kvinnor väljer djurens kung. Anledningen till detta är att djuret har många betydelser, varav några inte bara är typiska för män. I stort sett kan följande betydelser för lejonet ges:

 • familj
 • kärlek
 • hoppas
 • styrka
 • visdom
 • tvinga
 • Balans
 • mod
 • frihet
 • oberoende
 • skydd

Medan några av symbolerna är mer typiska för män, som du kan se, kan det också finnas betydelser som gör lejonetatueringen lika attraktiv för kvinnan. Detta gör tatueringen könsneutral och lämplig för alla. Och om du har bestämt dig för lejonet på grund av tatueringens betydelse kommer ytterligare ett komplicerat steg upp till dig och det är att hitta rätt design. Välj en av följande stilar och ändra den så att den passar din personlighet.

Ett enkelt 2D -porträtt

Lejontatuering i klassisk 2D för underarmen

Klassikern bland tatueringar är det enkla 2D -utseendet. Enkelt borde inte betyda tråkigt, för 2D kan också vara väldigt vackert och effektivt om det görs korrekt. Vissa vill inte ha det för imponerande och i det här fallet är en sådan tatuering superpassad. Den är lämplig för båda könen, kan pryda alla delar av kroppen och vara av alla storlekar. Lejonetatueringen för armen är mycket populär och betyder både över- och underarm. Ovan kan du se en attraktiv herratatuering på insidan av underarmen. Lejonet visas framifrån och påminner om en blyertsteckning, till vilken den svarta färgen också bidrar.

Lejontatuering för kvinnor i 2D med blommor

Om lejonhuvudtatueringen ska pryda en kvinnas kropp och även se mer feminin ut, kan några ytterligare element användas för detta ändamål. I exemplet ovan görs detta med hjälp av blommor, varav några till och med visas i färg. Lejonetatueringen för underbenet kommer underbart till sin rätt och ser bland annat varken för pompös eller för subtil ut på grund av sin storlek. Det är den perfekta modellen för en kvinna.

Lion tatuering i 3D

3D -effekt lejon tatuering på underarm och blommor för kvinnor

Målet med 3D -effekten är att göra motivet så verkligt som möjligt. Detta är en av de mest populära varianterna och det är också tidlöst. Det tredimensionella motivet kan naturligtvis också kombineras med ytterligare element. Allt beror på vad du vill uttrycka med din lejontatuering eller vad du helt enkelt gillar. Ovan kan du se en damtatuering som återigen innehåller blommotiv. Färgade accenter är inte obligatoriska och inte allas kopp te. Om du gillar det mer klassiskt och enkelt är blackwork -tatueringen ett bra beslut. Här har du också valet mellan olika svarta och grå toner.

effektivt lejon med 3D -motiv med vingar

Detta exempel är lite mer slående och komplicerat. Det är ett aggressivt lejon i sittande ställning, som också har vingar. Lejonetatueringen för överarmen är särskilt lämplig för män med sin skyddande funktion och kan i denna form symbolisera mod och styrka och kraft. Vingarna i kombination med ett lejon är vanligtvis en typisk symbol för evangelisten Markus och kallas Marks lejon, men naturligtvis kan en mycket individuell tolkning väljas. Tatueringen är relativt stor och pryder hela området från axeln till strax ovanför armbågen.

Geometrisk design lejon tatuering

Geometrisk design av lejontatuering med cirklar och stjärnkonstellation

Geometriska representationer är mycket moderna och populära. Visningsalternativen är många här. Ett 2D- eller 3D -motiv kan väljas och kompletteras med geometriska former som ytterligare element. Men själva motivet kan också bestå av geometriska former, som på bilden ovan, där cirklar användes för att designa lejonetatueringen. En mycket effektiv och original idé, tycker du inte? Stjärnkonstellationen av stjärntecknet Leo kan också ses mitt i cirkelmotivet. Som du kan se är det väl värt att investera tid i att planera tatueringen för att få något riktigt ovanligt.

geometrisk lejondesign med trianglar för ett oavslutat utseende

Inte bara runda former är imponerande och en bra idé. Vinklade är också trendiga och en modern variant. I stället för hela lejonkroppen, i exemplet ovan, valdes endast ett lejonhuvud. Särskilt intressant är kombinationen av 2D och geometri, som gör motivet till ett riktigt blickfång. Vill du ha en lejontatuering för ryggen? Då kan detta vara ett bra förslag för dig. Detta är en herratatuering, men den är också lämplig för kvinnor.

Abstrakt design

Lion tatuering abstrakt form skärvor effekt för axeln

Den geometriska tatueringsdesignen kan också delvis klassificeras i denna kategori, eftersom en abstrakt tatuering faktiskt kan vara vad som helst som avbildar ett känt föremål på ett onaturligt eller till och med konstigt sätt. I vårt fall är detta lejonet. Lejonetatueringen för bröstet från bilden ovan är ett bra exempel på detta. Även om det är ett mycket kantigt lejonhuvud av geometriska och delvis tredimensionella former och figurer, inser vi direkt att det är ett lejonhuvud. Det påminner om krossat glas och är ganska extraordinärt.

abstrakt vildkatt som tatuering vrålande lejon

Denna design använder mycket liknande element och metoder. Den här gången är det dock en damtatuering, som bevisar att en abstrakt lejontatuering är könsneutral. Den här gången visas lejonhuvudet framifrån och består av olika geometriska former som totalt sett gör ett mycket abstrakt intryck. Lårtatueringen kan också användas för andra delar av kroppen, beroende på storlek. Tänk dock på att ju mindre motivet är, desto sämre kommer formerna ut. Så det rekommenderas inte för minitatueringar eller andra små variationer. Du kan be din tatuerare om råd om alternativ.

Minimalistisk

liten minimalistisk design på underarmen med prickar

Minimalist betyder enkelt, men inte alls tråkigt! Målet är att skapa en imponerande tatueringsdesign som är en riktig blickfångare trots eller på grund av enkelheten. Denna stil är bra om du å ena sidan följer trenden och å andra sidan vill ha en tatuering som inte är alltför påträngande och invecklad. De rena och raka linjerna med få nyanser, som är typiska här, gör en minimalistisk lejontatuering också väl lämpad när ett litet motiv ska pryda kroppen. Så det är perfekt för ett motiv bakom örat, på nyckelbenet eller om du vill dekorera ett finger eller handleden med lejonetatueringen.

minimalistisk och vacker lejontatuering med mandala och drömfångare

Denna lejontatuering för underarmen kombinerades med en mandala, för vilken vi har ytterligare två exempel nedan. Mandalan gör tatueringen lite mer feminin, men med rätt implementering kan den också användas för män. Exemplet föreslår också en drömfångare. Drömfångaren är ett mycket populärt tatueringsmotiv. I båda exemplen är det också märkbart att i stället för den typiska områdesskärmande skuggningen i nyanser av grått användes dotwork. Vi kommer att förklara exakt vad denna design betyder om ett ögonblick. Sammantaget ser dessa mönster väldigt vänliga ut och är lämpliga om din lejontatuering ska symbolisera hopp, visdom eller balans, till exempel.

Dotwork lejon tatuering

Dotwork leone geometri

Dot betyder punkt på engelska och den som är medveten om detta kommer omedelbart att kunna gissa vad dotwork förmodligen handlar om. Precis, många prickar används i tatueringsdesign. Ofta tatueras en nyans med deras hjälp, vilket får tatueringen att se enklare och mer minimalistisk ut. Ju tätare de enskilda punkterna tatueras, desto mörkare blir skuggan. Denna minimalistiska variant är mycket populär och passar även för lejontatueringen. Ovan kan du också se en bra kombination med en geometrisk design. Vad sägs om en sådan lejontatuering för låret? Och om du inte kan välja mellan ett han- och ett lejon, varför inte skaffa en tatuering för båda.

Lejontatuering gjord av prickar med 3D -effekt

Bara för att minimalism och geometri är så trendiga just nu betyder det naturligtvis inte att prickverket inte också kan användas för en genomarbetad och imponerande 3D -design, som man gjorde i detta exempel. Det vrålande lejonet har en vacker man, som består av en särskilt fin spetsdesign. Du måste själv avgöra om denna lejontatuering är mer lämplig för män eller också kan dekorera kvinnors kroppar.

Färgglada med akvarelleffekt

vacker akvarell tatuering i ljusa färger med lejon

Och medan vi är på trendiga tatueringar, så är akvarelltatueringen definitivt värd att nämnas. Det speciella med den här designen är att den ger intryck av att den inte har tatuerats, utan faktiskt har målats på huden med akvareller och sedan smält. Det är också det perfekta valet om du vill ha en färgad lejontatuering. En mängd olika färgkombinationer är lämpliga. Från en blandning av kalla nyanser som blå och turkos till varma nyanser som gult, orange eller rött till en brokig design som består av flera av dessa färger, allt är tillåtet, beroende på vad du vill representera.

Vattenfärgseffekt i svartvitt eller färg man och kvinna

Men det betyder inte att älskare av svartvita tatueringar inte kan få pengarna. Akvarelleffekten kan också uppnås i svart, som exemplet ovan till höger visar. Oavsett om du gör lejonetatueringen liten eller slående och i stort format kan akvarellutseendet användas var som helst. Du kan dekorera din underarm, överarm, kalv, sken eller överkropp, liksom mindre områden, med sådana leontatueringar.

Lion tatuering med krona

Lejontatuering med krona utstrålar kraft från symmetrisk linje

Eftersom lejonet är känt som odjurets kung är det inte konstigt att det inte sällan avbildas i form av en tatuering med en krona. Detta är en design som är lämplig för båda könen. Endast kronan används för att avgöra om lejontatueringen är mer feminin eller maskulin. Annars finns det inga speciella regler här heller. Dekorera din hand, arm, ben, rygg eller bröst med lejontatueringen och skapa en speciell blickfångare.

Djurens kung med krona i 3D

Idén med en krona är också lämplig för alla tatueringsstilar. Kronan kan användas för en geometrisk, abstrakt eller minimalistisk lejontatuering samt för ett klassiskt porträtt i 2D eller 3D. Den kan stå rakt eller i en vinkel på huvudet eller till och med vara speciellt tatuerad och därmed ha sin egen mening. Det är helt och hållet ditt beslut.

Lion tatuering mandala

feminin mandala med ett lejon på ryggen

Precis som du kan kombinera lejonet med en krona kan du också välja en vacker mandala istället. Mandalan ger designen en touch av andlighet. Damerna gillar särskilt en mandalatatuering, eftersom du till och med kan skapa den själv med valfritt mönster. Men om det inte räcker för dig kan du kombinera det med andra element och varför inte med ett lejon också. Du kommer att få en unik lejontatuering med en individuell och personlig touch om du kommer på mandalan själv.

Lejon med mandala -tröja för män och kvinnor på låret

Mandalan är också populär bland män. Så det är också värt att överväga för herrarna. Det är inte ovanligt att en blommönster väljs. Men det finns också mer maskulina modeller med starkare linjer, spikar och andra geometriska former som får mandalan att se mindre feminin ut. Med mandala är lejonetatueringen perfekt för axel, bröst, rygg, lår eller andra större områden, men det betyder inte att den inte ser bra ut även i små format.

Den gamla goda stammen

Tribal med lejon som svartarbete och röda ögon

Även om stammen för länge sedan är omodern för många, finns det fortfarande minst lika många som fortfarande tycker att den är attraktiv idag. Och i kombination med ett lejon ser det särskilt attraktivt ut. Eftersom stammen kommer från primitiva människor som lever mitt i naturen och vilda djur, går de två symbolerna till och med underbart ihop. Du har valet mellan ett lejon av stamelement eller så designar du lejonet extra och dekorerar det runt med några tribaler. Valet är ditt.