17 Gujaratin temppeliä, joissa on yksityiskohtia

Gujarat on suosittu matkailukohde Intiassa ja sillä on kauniita luonnonkauniita paikkoja. Gujaratin osavaltiossa on myös lukuisia temppeleitä, joissa harrastajat vierailevat ympäri maailmaa. Dwarakasta, Lord Krishnan syntymäpaikasta Somnathin temppeliin, joka on yksi Jyothirlingasista, Gujaratissa asuu joitakin Intian ikonisia temppeleitä. Siellä on myös joitain huomattavia Jain -temppeleitä, kuten Palitanan temppeli. Joitakin näistä temppeleistä pidetään maailmanperintökohteina, jotka tuntevat historiansa ja niiden yhteyden intialaiseen mytologiaan. Tutustu tähän artikkeliin tutkiaksesi Gujaratin kuuluisaa temppeliluetteloa, jonka pitäisi käydä paitsi hindujen, myös jokaisen intialaisen.

Kuuluisimmat temppelit Gujaratissa:

1. Somnathin temppeli Saurashtrassa:

temppeleitä gujaratissa

Somnathin temppeli on ensimmäinen Shivan kahdentoista Jyothirlinga -pyhäkkön joukossa, ja se sijaitsee Saurashtrassa Gujaratin länsirannikolla. Temppeliin liittyvien erilaisten legendojen vuoksi sitä pidetään pyhänä ja siksi se on kuuluisa pyhiinvaellus- ja matkailukohde. Temppeli tunnetaan ikuisena pyhäkkönä. Nykyinen rakennus rakennettiin uudelleen vuonna 1947. Temppeli on rakennettu Chalukya -tyyliin ja kolme aartista esitetään päivittäin.

2. Dwarkadhishin temppeli Dwarkassa:

Dwarkadhishin temppeli Dwarkassa

Dwarkadhishin temppeli tai Jagat Matan temppeli rakennettiin 2200-2000 vuotta sitten. Sijaitsee Dwarkassa, se on hindutemppeli gujaratissa, joka on omistettu Lord Krishnalle, jota palvotaan täällä Dwarkan tai Dwarkadishin kuninkaana. Se on Pushtimargin temppeli ja temppelin tärkein pyhäkkö tunnetaan nimellä Jagat Mandir tai Nija Mandir. Dwarkadishin temppeli on yksi neljästä Char Dhamin pyhiinvaelluspaikasta.

3. Auringon temppeli Modherassa:

Auringon temppeli Modherassa

Auringon temppeli on omistettu Suryalle, hindulaiselle auringon jumalalle. Se sijaitsee Pushpavati -joen rannalla Modherassa. Vuonna 1026 jKr Solanki -dynastian Raja Bhimdevin rakentama temppeli on jaettu kolmeen osaan, nimittäin Surya Kund, Sabha Mandap ja Guda Mandap. Surya Kundissa palvojat suorittavat seremoniallisia peseytymisiä ennen Suryan palvontaa. Sabha Mandapissa on Ramayanan, Mahabharatan ja Krishna Lilan kaiverruksia. Modhera -tanssijuhlia vietetään joka vuosi tammikuun kolmannella viikolla Sun -temppelin taustalla.

4. Akshardham Mandir Gandhinagarissa:

Akshardham Mandir Gandhinagarissa

Akshardhamin mandir Gandhinagarissa on 108 jalkaa korkea, 131 jalkaa leveä ja 240 jalkaa pitkä, ja siinä on 97 veistettyä pylvästä, 17 kupolia, 8 parveketta, 220 kivipalkkia ja 264 veistettyä hahmoa. Temppelin keskuskammiossa on seitsemän metriä korkea, kultalehtinen epäjumala Swaminarayanista, joka aloitti temppelikompleksin. On Aksharbrahma Gunatitanand Swamin ja Akshar Mukta Gopalanand Swamin epäjumalia. Mandir on jaettu kahteen kerrokseen, Vibhuti Mandapam ja Prasad iMandapam.

5. Shri Shatrunjayan temppelit Palitanassa:

Shri Shatrunjayan temppelit Palitanassa

Shri Shatrunjaya -temppeli sijaitsee Shaturnjayassa Palitanan kaupungissa. Jain -yhteisö pitää tätä paikkaa yhdessä Shikharjin kanssa Jharkhandissa pyhinä kaikista pyhiinvaelluskohteista. Tämä Palitanan kaupunki nimettiin “temppelien kaupungiksi”, ja siksi se rakennettiin jumalalliseksi asuinalueeksi. Jains uskovat, että vierailu kaikissa Palitanan temppeleissä auttaa saavuttamaan Nirvanan tai pelastuksen. On 863 marmorista veistettyä temppeliä, joista tärkein temppeli on omistettu Rishabhalle.

6. Jama Masjid Ahmedabadissa:

Jama Masjid Ahmedabadissa

Jama Masjid rakennettiin vuonna 1424 Ahmed Shahin aikana Bhadran linnoituksen ulkopuolella Ahmedabadissa. Ahmed Shah I: n, hänen poikansa ja pojanpojansa haudat ovat moskeijan länsipuolella, ja kuningattareiden ja muiden Rani no Hajiron vaimojen haudat ovat lähellä. Moskeija rakennettiin alunperin sulttaanien yksityiskäyttöön, mutta nyt se on avoin kaikille islamille.

7. Bhalka Tirtha Veravalissa:

Bhalka Tirtha Veravalissa

Bhalka Tirtha on paikka, jossa Herra Krishnaa pidettiin peurona ja Jara -niminen metsästäjä ampui nuolella, minkä jälkeen uskotaan, että hän oli jättänyt maan taivaalliseen asumiseen. Se sijaitsee Prabhas Kshetrassa lähellä Veravalia Saurashtrassa. Bhalka Tirth -temppeliä kehitetään parhaillaan sen muuttamiseksi suureksi matkailukohteeksi.

8. Bala Hanumanin temppeli Jamnagarissa:

Bala Hanumanin temppeli Jamnagarissa

Bala Hanumanin temppeli sijaitsee Ranmal -järven tai Lakhota -järven kaakkoisrannalla. Temppeli on kuuluisa jatkuvasta laulustaan ​​”Shri Ram, Jai Ram, Jai Jai Ram” 1. elokuuta 1964 lähtien. Temppeli on listattu Guinnessin maailmanennätysten kirjaan juuri tästä syystä. Temppeli on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, ja sanotaan, että pitkäaikaisen antaumuksen todistajana tulee käydä temppelissä myöhään illalla tai yöllä ja osallistua laulamiseen.

9. Pyhän Paavalin kirkko, Diu:

Pyhän Paavalin kirkko, Diu

Pyhän Paavalin kirkon Diu on portugalilaisten rakentama ja se on nimetty Jeesuksen apostolin Paavalin mukaan. Se on Diun kaupungin tunnetuin, säilyvin ja toimiva kirkko. Se on esimerkki barokkiarkkitehtuurista ja alttarilla on Pyhän Marian patsas. Yksitoista tuhannen neitsyen juhlaa ja lukuvuoden alkua juhlitaan kirkossa yhdessä juhlan kanssa 25. tammikuuta Pyhän Paavalin kääntymyksen kunniaksi.

10. Jagannathin temppeli:

Jagannathin temppeli

Tämä temppeli sijaitsee Ahmadabadissa ja on omistettu lordi Jagannathille. Sadhu Sarangdasji perusti sen 450 vuotta sitten ja on kuuluisa Ratha Yathra -festivaaleista. Tämän festivaalin aikana pääministeri puhdistaa polun vaunukulkueelle. Muslimit hyökkäsivät tähän temppeliin vuoden 1969 Gujaratin mellakoiden aikana. Tässä temppelissä suoritettu Rath Yatra on suurin ja näkyvin Purin Rath Yatran jälkeen.

11. Bhadkeshwar Mahadevin temppeli:

Bhadkeshwar Mahadevin temppeli

Bhadkeshwar Mahadev -temppeli on Herra Shivan asuinpaikka, jonka Shivalinga löydettiin Arabianmereltä noin viisi tuhatta vuotta sitten. Tämä temppeli on upotettu mereen joka vuosi ja sanotaan, että tämä on valtameren tehtävä Abhishekamin suorittamiseksi lingalle. Shivaratri juhli äärimmäisen antaumuksella ja on suuri suhde harrastajien kanssa. Tämä on myös suosittua todistamassa auringon nousua ja auringonlaskua meressä.

12. Hutheesing Jainin temppeli:

Hutheesing Jainin temppeli

Tämä Jain -temppeli rakennettiin vuonna 1848 ja on yksi Intian merkittävimmistä Jain -temppeleistä. Se sijaitsee Ahmadabadissa ja sen rahoitti rikas gujaratilainen kauppias. Tätä temppeliä hoitaa Hutheesing -perheen luottamus, ja siksi se on nimi. Vakavasta nälänhädästä huolimatta käsityöläiset rakensivat tämän temppelin menestyksekkäästi kahden vuoden aikana, ja sen summa oli 8 miljoonaa rupiaa. Koko temppeli on kauniisti koristeltu kaikkialla.

13. Sandipanin temppeli:

Sandipanin temppeli

Sandipani -temppeli sijaitsee Porbandarissa ja on omistettu Krishnan ja Sudaman ystävyydelle. Tämä on ainoa paikka maailmassa, joka muistuttaa Sudaman uskollisuudesta ja omistautumisesta. Tätä temppeliä kutsutaan Shir Hari Mandiriksi, jonka rakentaminen kesti 13 vuotta. Tämä on yksi Gujaratin temppelin upeimmista rakenteista ja houkuttelee sekä intialaisia ​​että ulkomaisia ​​matkailijoita. Se sijaitsee rauhallisessa ilmapiirissä ja viehättävällä paikalla.

14. Nilkanth Dham Swami Narayanin temppeli:

Nilkanth Dham Swami Narayanin temppeli

Nilkanth Dham Swami Narayan -temppeli sijaitsee Poichan kylässä ja on yksi Gujaratin kuuluisimmista matkailukohteista. Se on yksi Swami Narayanin temppeleistä Intiassa ja se perustettiin suojelemaan intialaista kulttuuria ja perintöä. Tämä temppeli on esimerkki ammattitaidosta ja taitavasta arkkitehtuurista. Siinä on monimutkaisia ​​kaiverruksia ja poikkeuksellisia kupolia, jotka houkuttelevat suuren määrän turisteja ympäri vuoden.

15. Rukminin temppeli:

Rukminin temppeli

Rukminin temppelin sanotaan olevan lähes 2500 vuotta vanha ja se sijaitsee Dwarakassa, Krishnan syntymäpaikassa. Se on omistettu Rukminin palvonnalle, joka oli Herran Krishnan pääkuningatar. Tässä temppelissä on hienoja jumalien ja jumalattareiden veistoksia kaikkialla, ja se on varsin vaikuttava rakenne. Legendan mukaan Sage Durvasa kirosi parin lyhyestä luonteestaan, minkä vuoksi Rukmini erosi miehestään ja siksi heille on erilliset temppelit.

16. Ranchoddrai -temppeli:

Ranchoddrai -temppeli

Tämä temppeli oli alun perin shiva -temppeli nimeltä Danknath Mandir. Myöhemmin siitä kehitettiin vaišnaviittikeskus ja palvotaan Lord Vishnu. Tämä temppeli rakennettiin vuonna 1772 jKr ja Herra Vishnu palvotaan Herra Ranchhodrain muodossa. Temppelin rakensi Shri Gopalrao Jagannath Tambwekar ja siinä on kahdeksan kupolia. Idolissa on neljä käsivartta, jotka pitävät lootusta, kotilo, kiekko ja nuija. Kerrotaan myös, että idolin oikealla kädellä on pieni huilu, koska hän on Krishnan nuorempi versio.

17. Shamlajin temppeli:

Shamlajin temppeli

Shamalajin temppeli on toinen suosittu pyhiinvaelluskohde hinduille Gujaratissa. Tämä temppeli sijaitsee Aravallin alueella ja palvoo Krishnaa. Kerrotaan, että tämä temppeli on rakennettu 1200 -luvulla ja se on kunnostettu noin 500 vuotta sitten. Temppeli on rakennettu Chalukyan -arkkitehtuurityyliin ja oli myös kerran Jainsin temppeli. Tässä kauniissa temppelissä on monimutkaisia ​​kaiverruksia norsuista, jumalista ja muista rakennuksista, jotka houkuttelevat turisteja.

18. Mansarovar:

Mansarovar

Mansarovar on makean veden pyhä säiliö, joka rakennettiin 1500 -luvulla. Se on varsin suosittu harrastajien ja turistien keskuudessa, jotka pulahtavat uima -altaaseen ennen temppeliin saapumista. Tämän Mahadevin ja Ajay Devin säiliön vieressä on kaksi temppeliä. Se on puhdasta vettä ja kauniisti desgned vaiheet päästä altaaseen. Voit kokea pyhyyden ja tunteen olla lähempänä jumalallisuutta pulahtamalla tämän uima -altaan veteen.

Top 10 temppeliluetteloa Gujaratin sektoreilla:

Tutustu Gujaratin kunkin sektorin 10 suosituimpaan temppeliin:

Keski -Gujarat:

 • Swami Narayan Mandir, Surat
 • Shree Swami Narayan Mandir, Pij
 • Shree Sankheshwar Prashwanath Jain Derasar, Gandhinagar
 • Nilkanth Mahadev Mandir, Savli
 • Shree Lavreshwar Mahadevin temppeli, Surat
 • Shri Somnathin temppeli Jyotirlinga, Somnath
 • BAPS Akshardhamin temppeli, Gandhinagar
 • ISKCON Surat, Surat
 • Shree Swaminarayanin temppeli Bhuj (Bhuj Mandir), Kutch
 • Shree Dwarkadhishin temppeli, Dwarka

Pohjois -Gujarat:

 • Shamalajin temppeli, Samalaji
 • BAPS Swaminarayan Mandir, Bopal
 • Shree Kashtabhanjan Dev Hanumanji Mandir. Salangpur
 • Gogan temppeli Patan, Patan
 • Om Manokamna, Purna Mahadev, Ahmadabad
 • Naresh (Chamundan temppeli), Khorsam
 • Naklank Dham, Surat
 • Jai Bajarang Balin temppeli, Mayapadar
 • Goga Maharaj Mandir, Ranip
 • Jay Shree JoganiMaa Mandir, Ahmadabad

Etelä -Gujarat:

 • Hutheesing Jainin temppeli, Ahmadabad
 • Ambika Niketanin temppeli, Surat
 • Sri Shirdi Sai -temppeli, Surat
 • Shri AjitnathBhagwanShwetamber Jain Derasar, Taranga
 • EME -temppeli, Vadodara
 • Ram Madhi, Surat
 • Shree Swaminarayan Mandir Kalupur, Ahmadabad
 • Bhalka Tirtha, Somnath
 • Chintamani Parshvnath Jainin temppeli, Navsari
 • Shri Bhadreshwar Jain Tirth Derasar, Bhadreshwar

Saurashtra -Kahva:

 • Shree Someshwar Mahadevin temppeli, Rajkot
 • Nageshwar Jyotirlinga -temppeli, Daarukavanam
 • Shree Kashtabhanjan Dev Hanumanji Mandir, Salangpur
 • Bhalka Tirtha, Somnath
 • Shitla Mandir, Saurashtra
 • MELDI MATAJI TEMPLE, Rajkot
 • Shiv Mandir ja Umiya Mata Mandir, Ahmadabad
 • Digambar Jainin temppeli, Jetpur
 • Swaminarayanin temppeli, Jadavpura
 • Shree Gopinathji Mandir, Gadhada

Toivomme, että tämän artikkelin loppuun mennessä ymmärrät, miksi tämä tila on niin suosittu uskonnollisen matkailun kannalta. Gujarat on valtio, joka on merkittävästi edistänyt hindulaisuuden ja intialaisen kulttuurin suojelemista. Nämä temppelit ovat ruumiillistuma maamme rikkaasta perinnöstä, joka on säilynyt niin monta vuosisataa. Suurin osa näistä temppeleistä on varsin muinaisia ​​ja hyökkäyksistä ja ulkomaisista uhista huolimatta ne ovat kestäneet kertoa meille tarinan menneisyyden aikakaudesta. Heidät tunnetaan paitsi kauniista taiteesta ja arkkitehtuurista, myös yhteydestä intialaiseen mytologiaan. Tämä on Sri Krishna Janmashtamin ylpeä maa!