9 kuuluisaa temppeliä Delhissä kuvilla

Delhi, Intian pääkaupunki, on täynnä useita merkittäviä temppeleitä, jotka ovat vahva esimerkki tämän paikan kauniista arkkitehtuurista, kulttuurista, tyylistä ja tavoista. Joka juhlakausi voi nähdä tuhansia ja tuhansia harrastajia, jotka kerääntyvät temppeliin ja sen ympärille kalliilla seppeleillä ja makeilla palvoakseen ja nähdäkseen jumalansa ja jumalattarensa. Temppelit on koristeltu kirkkailla ja värikkäillä valoilla, jotka luovat kauniin kuvan, kun se kimaltelee pyhiinvaeltajien, vierailijoiden ja harrastajien silmissä. Tässä on joitain Delhin parhaista temppeleistä.

Bahain temppeli:

temppelit Delhissä

Bahain temppeli, joka tunnetaan myös nimellä Lotus -temppeli, on yksi Delhin hienoimmista ja ainutlaatuisimmista temppeleistä. Se on lootuskukan muotoinen ja näyttää loistavalta, kun se valaistaan ​​yöllä. Tätä temppeliä ympäröivä puutarha on myös melko viehättävä ja toimii loistavana piknikpaikkana.

Akshardhamin temppeli:

Kuuluisia temppeleitä Delhi-Akshardhamin temppelissä

Delhin Akshardhamin temppeli on yksi suurimmista ja kauneimmista temppeleistä, joita silmäsi tulevat koskaan todistamaan. Se vihittiin virallisesti käyttöön vuonna 2005, ja se tunnetaan kuuluisista näyttelyistään ja musiikkilähteistä. Tämä temppeli on enimmäkseen tungosta ympäri vuoden ja sillä on valtava määrä kävijöitä vuosittain.

Gauri Shankarin temppeli:

Gauri Shankarin temppeli - Chandni Chowk

Gauri Shankarin temppeli, joka sijaitsee vanhassa Delhissä, on omistettu hindujumala Shivalle. Siinä on myös ruskea lingam, joka on noin 800 vuotta vanha. Se koostuu falloskivestä, ja sitä ympäröivät käärmeet, jotka näyttävät rikkailta, historiallisilta ja erittäin merkittäviltä. Tämän temppelin pitäisi ehdottomasti käydä kaikkien Delhissä vierailevien tutustua sen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Iskconin temppeli:

Kuuluisia temppeleitä Delhi-Iskcon-temppelissä

Iskcon -temppelin rakensi Kansainvälinen Krishnan tietoisuuden yhdistys vuonna 1998. Tämä pyhä paikka on omistettu Lord Krishnalle ja on yksi kaupungin arvostetuimmista ja vakiintuneimmista temppeleistä.

Sheetla Devin temppeli:

Kuuluisia temppeleitä Delhi-Sheetla Devin temppelissä

Sheetla Devin temppeli Delhissä on omistettu jumalatar Sheetlalle. Se tunnetaan myös nimellä “Shakti Peeth” ja on yksi maan pyhimmistä ja tunnetuimmista palvontapaikoista. Sheetla Devin temppeli rakennettiin myös Gurgaonin esikaupunkialueelle ja on yhtä suosittu.

Birla Mandir (temppeli):

Kuuluisia temppeleitä Delhi-Birla Mandirissa

Birla Mandir sijaitsee Delhin Connaught -paikassa ja rakennettiin Raja Baladev Dasin tilauksesta vuonna 1938. Se on omistettu Lord Vishnulle ja jumalatar Lakshmille, ja se tunnetaan myös nimellä Lakshmi Narayan Mandir. Tällä temppelillä on melko historiallinen merkitys ja se on yksi kaupungin parhaista temppeleistä.

Hanumanin temppeli:

Kuuluisia temppeleitä Delhissä-Hanumanin temppeli

Hanuman -temppeli sijaitsee lähellä Connaught -paikkaa Baba Kharak Singh Roadilla. Se rakennettiin vuonna 1724 Maharaja Jai ​​Singhin toimesta, ja se on yksi maan vanhimmista Hanumanin temppeleistä. Vaikka se on käynyt läpi monia muutoksia, tämä temppeli on edelleen loistava, taiteellinen ja upean näköinen.

Chattarpurin temppeli:

Kuuluisia temppeleitä Delhi-Chattarpurin temppelissä

Chattarpurin temppeli sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Qutub Minarista, ja se rakennettiin Pohjois -ja Etelä -Intian tyylien ja mallien yhdistelmänä. Nurmikot ja puutarhat ovat hyvin hoidettuja ja temppelin rakennetta hallitseva valkoinen marmori on virheetön.

Kalkajin temppeli:

Kuuluisia temppeleitä Delhi-Kalkajin temppelissä

Kalkajin temppeli sijaitsee Delhin Nehru -paikassa ja on omistettu jumalatar Kalka Deville. Se rakennettiin vuosina 1764-771. Tämä oli silloin, kun marathat olivat vallassa. Temppeli on upea, upea ja ulkonäöltään loistava.