9 kuuluisaa temppeliä Odishassa, jotka ovat hämmästyttäviä vierailla

Jos aiot vierailla Intian arkkitehtonisimmissa temppeleissä, on hyvä käydä Odishan temppeleissä. Arkkitehtoninen työ, jonka näet Odishanin temppeleissä, tunnetaan matkailijoiden keskuudessa ympäri maailmaa. Tuhannet ihmiset tulevat Orissaan vierailemaan Orissan temppeleissä vain tutkiakseen veistoksia ja hienoja arkkitehtonisia töitä temppeleissä. Odishan osavaltiossa on monia kauniita temppeleitä.

Katsotaanpa 9 parasta Odishan temppeliä yksityiskohdilla:

1. Jagannathin temppeli Herran Jagannathin, Lord Balabhadran ja jumalatar Subhadran Purissa:

temppeleitä odishassa

Char Dhamin pyhiinvaelluskohteet ovat erittäin tärkeitä ja merkittäviä hindulaisille. Sri Jagannathin temppeli sijaitsee Puriisin rannikkokaupungissa, yksi neljästä 1200 -luvulla rakennetusta Char Dham -paikasta. Herra Jagannath, lordi Balabhadra ja jumalatar Subhadra ovat temppelin johtavia jumalia. Herra Jagannath on eräs Lord Vishnun muoto. Kuuluisa Chariot -festivaali tai RathYatra on temppelin näkyvin festivaali ja se on suunnattoman suosittu. Temppeli on kuuluisa vuotuisesta Rath Yathrasta, jossa temppelin kolme pääjumalaa on sisustettu temppeliautoilla. Lordi Jagannathin puinen hahmo korvataan käyttämällä joitain pelästyneitä puita, jotka on kaiverrettu alkuperäisen alkuperäiseksi kopioksi.

 • Temppelin ajoitukset: Kaikki päivät ovat avoinna klo 5.00–13.00.
 • Temppelin osoite: Jagannathin temppeli, Puri Taluk Purin piiristä, Orissa – 752001.
 • Pukukoodi: Tällaista pukeutumiskoodia ei ole Jagannathin temppelin Puriin, Odishaan.
 • Miten tavoittaa: Junalla, laskeudu Purin rautatieasemalle ja sieltä 7 km temppeliin. Jos tulet tiellä, tule Punaisen Ristin tien kautta 3,1 km. Lentoteitse sinun täytyy nousta Bhubaneshwarin lentokentälle ja matkustaa.
 • Paras aika vierailla: Sri Jagannathin temppelissä pidettävä vuosittainen Rath Yatra on paras aika vierailla.
 • Lähin nähtävyys: Narendra Sarovara, Chilikan villieläinten suojelualue, Purin ranta, Sudarshanin käsityömuseo.

2. Maa Tara Tarinin temppeli lähellä Brahmapurin kaupunkia:

temppeleitä odishassa

Maa Tara Tarinin temppeli on yksi äitijumalattaren vanhimmista pyhiinvaelluskeskuksista ja yksi Intian neljästä suurimmasta Shakti Peethasta. Se sijaitsee Kumarin kukkuloilla Rushikulya -joen rannalla lähellä Brahmapurin kaupunkia Ganjamin alueella. Uskotaan, että Sati Devin rinnat putosivat tänne temppeliin ja pyhäkköön viitataan Maa Tara Devi. Chaitra Mela tai Yatra on suosituin festivaali täällä. Historian lisäksi tämän temppelin ympärille on kehittynyt tiettyjä mysteerejä. Tämä paikka on erittäin tärkeä hindulaisille, koska uskotaan, että Maa Tara Tarini täyttää kaikki toiveet, jos he rukoilevat sydämestään.

 • Temppelin ajoitukset: 5.00–12.35, 14.15–21.45, yöajat voivat vaihdella.
 • Temppelin osoite: Temple Road, lähellä Rushikulya -jokea, Raipur, Odisha 761018.
 • Pukukoodi: Maa Tara Tarinin temppelissä ei ole erityistä pukukoodia.
 • Miten tavoittaa: Lentokoneella laskeudu Bhubaneshwarin lentokentälle (174 km), pysähdy junalla Berhampurissa, joka on 32 km päässä, ja maantiellä, ota suora bussi Berhampurista Tara Tarinin risteykseen (32 km).
 • Paras aika vierailla: Chaitra Mela on paras aika vierailla tässä temppelissä.
 • Lähin nähtävyys: Gopalpurin ranta, Jirangan luostari.

3. Konark Sun -temppeli Lord Sunin Konarkissa:

temppeleitä odishassa

Konarkin aurinkotemppeli, joka sijaitsee Konarkissa, on 1200 -luvulta peräisin oleva aurinkotemppeli, joka on rakennettu noin vuonna 1250. Vaikka suurin osa rakennuksesta on nyt raunioina, se on muotoiltu jättimäiseksi vaunuksi, joka on veistetty taidokkaasti kivillä pyörillä, seinillä ja pylväillä. Se on omistettu auringon jumalalle Suryalle. Temppelin pyörät ovat aurinkokelloja, joita voidaan käyttää ajan laskemiseen. Konarkin auringon temppeli on valmistettu mustasta graniitista ja tunnetaan siksi nimellä “musta pagodi”. Hienosta kivikaiverruksestaan ​​ja arkkitehtuuristaan ​​tunnettu Konark Sun Temple on yksi väkirikkaimmista Odishan temppeleistä. Turisteille on tarjolla päivittäinen valo- ja ääniesitys, joka alkaa klo 19.00 ja päättyy klo 20.00.

 • Temppelin ajoitukset: 6.00–20.00
 • Temppelin osoite: Konark, Odisha 752111
 • Pukukoodi: Ei erityistä pukeutumiskoodia
 • Miten tavoittaa: Lentokoneella pudota Bhubaneshwarin lentokentälle, joka on 64 km: n päässä. Junalla pudota Purin rautatieasemalle, joka on 31 km: n päässä, ja maantiellä, pysähdy Purin linja -autoasemalle, joka on 35 km: n päässä.
 • Paras aika vierailla: Aika klo 19.00–20.00 IST on hyvä aika käydä Konark Sun -temppelissä katsomaan valo- ja ääniesitystä.
 • Lähin nähtävyys: Chandra bhagan merenranta, joka on vain 3 km: n päässä

4. Ram Mandir Bhubaneshwarissa:

temppeleitä odishassa

Bhubaneshwarin sydämessä sijaitseva temppelikompleksi on Ram Mandir, jossa on kuvia Lord Ramasta, Lord Lakshmanista ja jumalatar Sitasta. Temppelissä on myös pyhäkköjä, jotka on omistettu Herra Shivalle, Hanumanalle yhdessä muiden jumalien ja jumalattarien kanssa. Ram Mandir viettää useita hindufestivaaleja, joista suosituimpia ovat Ram Navami, Vivaha Panchami, Dussehra, Janmashtami, Shiva Ratri ja Pana Sankranti. Temppelissä järjestetään vuosittain messut Raksha Bandhanilla, joka houkuttelee monia ihmisiä. Temppelin ajoitukset voivat vaihdella maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona, mutta tavalliset ajat muina päivinä ovat klo 6.00-21.30. Toinen tämän temppelin korostava piirre on, että aamulla ja illalla tarjotaan erityinen Aarathi, jota monet turistit tulevat katsomaan kaikista maan osista.

 • Temppelin ajoitukset: 6.00 – 21.30
 • Temppelin osoite: Naka Gate Chowk, Khandagiri, Bhubaneswar, Odisha 751030
 • Pukukoodi: ei erityistä pukeutumiskoodia
 • Miten tavoittaa: Bussilla nousta bussiin nro 333 ja pysähdy Naka Gate -pysäkille. Tai muuten, istu bussiin nro 405, 423 ja pudota The World -pysäkille.
 • Paras aika vierailla: Dussehra, Janmashtami, Ram Navami, Pana Sankranti, Shiv Ratri ja Vivah Panchami ovat parhaita aikoja vierailla tässä kaupungissa.
 • Lähin nähtävyys: Isckonin temppeli, Orissan nykytaiteen galleria, trtibaalitaiteen ja artefaktien portugali, Biju Patnaik -puisto, Udayagirin luolat, Nandankananin eläintarha.

5. Dhabaleswarin temppeli Cuttackissa:

temppeleitä odishassa

Dhabaleswarin temppeli sijaitsee 37 km: n päässä Cuttackista kauniilla Dhabaleswarin saarella, ja se on omistettu Lord Shivalle. Temppeli sijaitsee Mahanadi -joen rannalla ja siinä on kivikaiverruksia, jotka ovat peräisin 10. ja 11. vuosisadan alkupuolelta. Tärkeimmät festivaalit täällä ovat Shiva Ratri, Shukla Paksha Chaturdashi, Pausha Purnima, Dol Purnima ja Kartika Purnima. Dhabaleswarin temppeli on yksi vanhimmista Odishan temppeleistä.

 • Temppelin ajoitukset: Klo 5.00-12.30 ja klo 13.00-21.00
 • Temppelin osoite: Canal Rd, Ranihat Colony, Cuttack, Odisha 753007
 • Pukukoodi: Ei erityistä pukeutumiskoodia
 • Miten tavoittaa: jos tulet bussilla, pudota Cuttackiin, joka on 37 km päässä temppelistä. Lentoteitse lähin lentokenttä on Bhubaneshwar, joka on 14 km: n päässä temppelistä. Junalla lähin paikallinen asema on Kapilas -tie (52 km) ja lähin postiasema Cuttack (38 km)
 • Paras aika vierailla: Dol Purnima, Kartik Purnima, Pausha Purnima, Shiv ratri ja Shukla Paksha Chaturdashi ovat parhaita aikoja vierailla tässä temppelissä.
 • Lähin nähtävyys: Odishan merimuseo, Nandankananin eläintarha, Barabatin linnoitus ja Cuttackin hirvipuisto.

6. Mukteshvaran temppeli Herra Shivan Bhubaneshwarissa:

temppeleitä odishassa

Mukteshvara -temppeli sijaitsee myös Odishan pääkaupungissa Bhubaneshwarissa. Tämä hindutemppeli on rakennettu 10. vuosisadalla ja se on omistettu lordi Shivalle ja Mukteshvaralle, mikä tarkoittaa “vapauden jumalaa”. Temppelikompleksin ulkoseinissä on hindujumalien ja jumalattareiden kapeita alueita, kuten esimerkiksi jumalatar Saraswati, Ganesha ja Lakulisha. Kolmivuotinen vuosittainen tanssifestivaali, joka tunnetaan nimellä Mukteshvar Dance Festival, järjestetään vuosittain tiloissa. Temppeli sijaitsee 35 metrin korkeudessa, minkä vuoksi sitä pidetään tärkeänä maamerkkinä Orissan temppelien historian ja arkkitehtuurin tutkimuksessa. Tämän temppelin sisätilat on veistetty hienoilla arkkitehtonisilla teoksilla ja veistoksilla. Vaikka tämä temppeli on pieni, monet ihmiset tulevat käymään Mukteswaran temppelissä joka päivä, koska uskotaan, että kaikki toiveemme toteutuvat, kun rukoilemme sydämemme pohjasta.

 • Temppelin ajoitukset: Kaikki päivät klo 6.30-19.30
 • Temppelin osoite: Bhubhaneswar, Odisha
 • Pukukoodi: ei erityistä pukeutumiskoodia
 • Miten tavoittaa: Herran Sivan Mukteswaran temppeliin pääsee helposti bussilla tai taksilla Bhubaneswarista.
 • Paras aika vierailla: Vuosittainen Mukteshwarin tanssifestivaali on hyvä aika vierailla tässä temppelissä.
 • Lähin nähtävyys: Ekamran perintökierrokset, Lingarajan temppeli, heimotaiteen ja esineiden museo ja Dhauli giri -kukkulat.

7. Lingarajan temppeli Bhubaneshwarissa:

temppeleitä odishassa

Yksi Odishan vanhimmista temppeleistä, Lingaraja -temppeli sijaitsee Bhubaneshwarissa. Se on hindutemppeli, joka on omistettu Herra Hariharalle, Herra Shivan inkarnaatiolle. Temppeli on rakennettu Kalinga -arkkitehtoniseen tyyliin. Temppelin Deula-tyylinen rakenne sisältää neljä osaa, jotka ovat Vimana, Jagamohana, Natamandira ja Bhoga-mandapa. Bindusagar -säiliön veden uskotaan parantavan hengellisiä ja fyysisiä sairauksia, minkä vuoksi pyhiinvaeltajat pulahtavat pyhästi jokeen juhlien aikana. Temppelin tärkeimmät festivaalit ovat Shiva Ratri ja RathaYatra. Paras aika vierailla Lingarajan temppelissä Bhubaneswarissa on Sivaratrin juhlien aikana. Yksi Lingaraja -temppelin ainutlaatuisista piirteistä on, että lingamin uskotaan olevan peräisin omasta. Siksi se tunnetaan myös nimellä Swayambhu, joten jumaluutta palvotaan sekä Herra Vishnuna että Shivana.

 • Temppelin ajoitukset: avoinna joka päivä kello 5.00–21.00
 • Temppelin osoite: Rath Rd, Lingaraj Nagar, Vanhakaupunki, Bhubaneswar, Odisha 751002
 • Pukukoodi: ei erityistä pukeutumiskoodia

 • Miten tavoittaa: Jos tulet lentäen, laskeudu Biju Patnaikin lentokentälle. Maantiellä on useita busseja, jotka kulkevat Mukteswaran temppeliin. Jos tulet junalla, laskeudu Bhubhaneswarin asemalle.
 • Paras aika vierailla: Shivratri ja maanantai ovat paras aika vierailla tässä temppelissä.
 • Lähin nähtävyys: Dhauli girin kukkulat, Ekamran perintömuurit, Ratnagirin buddhalainen kaivaus ja Ashokanin kalliokäsittely.

8. Rajaranin temppeli Bhubaneshwarissa:

temppeleitä odishassa

Bhubaneshwarin paikallisten mainitsema ’rakkaustemppeli’ on Rajaranin temppeli. Se on saanut paikallisen nimensä eroottisista kaiverruksistaan ​​naisista ja pariskunnista temppelin tiloissa. Temppeli on luokiteltu saiviteiksi markkinarakojen perusteella, mutta sitä ei ole omistettu erityisesti jumalille tai jumalattarille. Temppelin kerrotaan olevan rakennettu joskus 11. ja 12. vuosisadalla. Temppeli järjestää vuosittain kolmen päivän Rajarani -musiikkifestivaalin, joka keskittyy pääasiassa klassiseen, hindustani-, karnevaali- ja Odissi -musiikkiin.

 • Temppelin ajoitukset: Avoinna kaikkina päivinä – 6.30-19.00
 • Temppelin osoite: Tankapani Rd, Near BOI ATM, Bhubaneswar, Odisha 751002
 • Pukukoodi: Ei erityistä pukeutumiskoodia
 • Miten tavoittaa: Kun tulet junalla, laskeudu Master Canteen chowkiin ja jos tulet ilmateitse, laskeudu Biju Patnaikin lentokentälle.
 • Paras aika vierailla: Rajarani -festivaali, joka kestää 3 päivää, on hyvä aika vierailla Rajarani -temppelissä.
 • Lähin nähtävyys: Dhauligiri Shanti Stupa, Isckonin temppeli, Udaygirin luolat, Vaital deul -temppeli ja Ekamra Kanan.

9. Gundichan temppeli Herran Vishnun Purissa:

temppeleitä odishassa

Purissa sijaitseva Gundichan temppeli on enimmäkseen tyhjillään koko vuoden, mutta Purin vuosittaisen RathaYatran aikana se on merkittävä kohde. Siinä on kuvia jumaluuksista Jagannath, Balabhadra ja Subhadra koko 9 vaunupäivän ajan. Temppeli tunnetaan Jagannathin puutarhatalona ja on rakennettu Kalinga -tyyliseen arkkitehtuuriin. Temppeli on valmistettu vaaleanharmaasta hiekkakivestä. Tämän temppelin tärkein nähtävyys on valtava ja kaunis puutarha, joka leviää temppelin ympärille. Siksi Gundichan temppeli tunnetaan myös nimellä Jagannathin puutarhatalo.

 • Temppelin ajoitukset: Avoinna kaikkina päivinä klo 6.00-22.00
 • Temppelin osoite: Puri, Odisha 752002
 • Pukukoodi: ei erityistä pukeutumiskoodia
 • Miten tavoittaa: lentoteitse lähin lentokenttä on Bhubaneswar, joka on 60 km: n päässä temppelistä. Junalla, lähin asema on Puri.
 • Paras aika vierailla: Yhdeksän päivän vaunujen festivaali, joka tunnetaan myös nimellä Rath Yatra, on hyvä aika vierailla tässä temppelissä.
 • Lähin nähtävyys: Chilikan villieläinten suojelualue, Purin ranta, Jagannathin temppeli ja Vimalan temppeli.

Jos olet kyllästynyt kiireiseen aikatauluusi ja haluat tutustua muinaiseen historiaamme ja veistoksisiimme, Odishan temppelivierailu on paras valinta. Kaikki edellä luetellut temppelit tunnetaan hienoista arkkitehtonisista töistään ja kivikaiverruksistaan. Jos olet ollut täällä aiemmin jossakin edellä mainituista temppeleistä, jaa arvokasta palautettasi. Jakakaamme kokemuksemme, jotta jokainen voi saada tietoa superhistoriallisista temppeleistämme.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

1. Kuinka kaukana Gundichan temppeli on lähimmästä suuresta rautatieasemasta?

V: Se on lähes 1 km. Rautatieasemalta.

2. Mikä olisi halvin vierailukohde Odishassa?

V: Kaikki temppelit ovat erittäin halpoja vierailla, ei sisäänpääsymaksua temppeleistä, kuten Konkan -auringon temppeli, Jagannath -temppeli Lingaraja -temppeli. Lähes kaikkiin edellä mainittuihin temppeleihin on vapaa pääsy.

3. Mikä kausi olisi paras vierailla?

V: Orissa on kesällä kostea ilmasto, talvet ovat keskikylmän kaltaisia, joten talvi on sopiva vuodenaika.