9 kuuluisaa temppeliä Punjabissa yksityiskohdilla

Punjabissa on kyse bhangrasta, kirkkaista väreistä, sydämellisistä ja tarttuvista kovista nauruista ja asenteesta, joka sanoo Hakuna Matata! Nämä onnekkaat paikalliset tekevät viiden joen maasta todella sen, mitä se on tänään. He tietävät, kuinka elää elämää täysillä, ja upealla topografialla, mukaan lukien majesteettiset vuoret, rehevät laaksot ja kimaltelevat vesiputoukset, tämä Intian osavaltio on jokaisen matkustajan unelma! Ei koskaan tylsää hetkeä ja vain iloa… mitä enemmän? Punjab on sikhien maa ja alueen tärkein uskonto on sikhismi – syntynyt Guru Nanakin saarnaamisesta. Kuitenkin Punjabissa asuu nykyään ihmisiä kaikista kasteista ja uskonnollisista vakaumuksista, mukaan lukien hindut, muslimit, jainit ja kristityt. Tämän seurauksena se on todella asuinpaikka Intian upeimmista ja myös uskonnollisesti arvostetuimmista temppeleistä. Kyllä, me kaikki olemme kuulleet punjabin kultaisesta temppelistä, eikö niin? Yksi parhaista paikoista aloittaa uskonnollinen matka, olemme saaneet sinulle täydellisen luettelon selvittääksesi sinut. Pyhiinvaellus Punin kautta

jab näiden parhaiden valintojen kautta.

Punjabin temppeliluettelo – Punjabin kuuluisimmat temppelit, joissa sinun on vierailtava:

1. Kultainen temppeli Amritsarissa:

temppeleitä punjabissa

Äärimmäisen suosittu punjabitemppeli, ”Kultainen temppeli” tunnetaan myös nimellä Harmandir Sahibin temppeli, sijaitsee Amritsarissa. Se tunnetaan maailman pyhin sikh Gurudwara ja sen ylempi kerros on peitetty kullalla. Punjabi -kulttuurin kultainen temppelihistoria tekee paikasta yhä suositumman. Guru Ram Das, neljäs sikhiguru, perusti Gurudwaran vuonna 1574. Temppelissä on neljä ovea, jotka osoittavat, että kaikki uskonnot ovat tervetulleita sisälle. Päivisin, sikhien pyhin oppikirja, Guru Granth Sahib on läsnä tiloissa. Ilmainen yhteiskeittiö kokkaa aterian tai langarin, joka tarjoillaan päivittäin 100 000 ihmisen keskuudessa. kultaisen temppelin punjab -tiedot ovat helposti saatavilla verkossa ajoitusten ja pukeutumiskoodien osalta.

2. Jayanti Devin temppeli Roparin alueella:

temppeleitä punjabissa

Jayanti Devin temppeli sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Chandigarhin ulkopuolelta Roparin alueella. Se on omistettu voiton jumalattarelle Jayanti Deville. Se sijaitsee kukkulalla Shivalikin vuoristossa. Saavuttaakseen temppelin päärakennuksen palvojien on noustava sata helppoa askelta tukikohdan valtavasta portista. Temppelissä on myös Shivan, Lakshmin, Ganeshan, LokaDevin ja Balasundarin epäjumalia. Se on yksi Punjabin suosituimmista hindutempeleistä. Vuotuiset messut pidetään täysikuun päivänä helmi- ja elokuussa, jolloin temppeli houkuttelee yli 1,5 miljoonaa kävijää. Navaratria vietetään myös laajalti tässä temppelissä.

3. Mata Mansa Devin temppeli Panchkulan alueella:

temppeleitä punjabissa

Chandigarhin ulkopuolella Panchkulan alueella sijaitsee Mata Mata Mansa Devin temppeli. Temppeli on levinnyt Shivalikin alueen juurelle ja on omistettu jumalatar Mansa Deville, joka on toinen Shaktin muoto. Tämä temppeli tunnetaan yhtenä Pohjois -Intian suurimmista Shakti -temppeleistä, joka houkuttelee laajalti harrastajia Navaratrin yhdeksän päivän aikana. Se sijoittuu korkealle punjab -kuuluisien temppeliluetteloiden yläpuolelle.

4. Durgianan temppeli Amritsarissa:

temppeleitä punjabissa

Durgianan temppeli on hindutemppeli, joka sijaitsee Amritsarin kaupungissa ja jonka arkkitehtuuri muistuttaa kuuluisaa kultaista temppeliä. Se on omistettu jumalatar Durgalle, joka on myös johtava jumala yhdessä jumalatar Lakshmin ja Vishnun kanssa. Alkuperäinen temppeli rakennettiin 1500 -luvulla ja rakennettiin uudelleen vuonna 1921. Se on rakennettu keskelle pyhää järveä ja silta, joka tarjoaa lähestymistavan temppeliin. Tärkeimmät festivaalit täällä ovat Dussehra, Janmashtami, Ram Navami ja Diwali.

5. Mukteshwar Mahadevin temppeli Pathankotissa:

temppeleitä punjabissa

Mukhteshwar Mahadev -temppeli lähellä Pathankot -kaupunkia on Lord Shivan suosittu pyhäkkö. Siinä on myös epäjumalia Herra Ganesha, Herra Brahma, Herra Vishnu, Herra Hanuman ja Jumalatar Parvati. Temppeli seisoo korkealla kukkulan huipulla. Mukesran Da Mela -messua juhlitaan laajalti täällä yhdessä Shivaratrin, Chaitya Chodian ja Navaratrin kanssa.

6. Gurdwara Manji Sahib Ludhianan alueella:

temppeleitä punjabissa

Gurdwara Manji Sahib sijaitsee Alamgirin kylässä Ludhianan alueella. Guru Gobin Singhin, sikhien kymmenennen gurun sanotaan ampuneen nuolen maahan saavuttaessaan Alamgirin, jossa ilmestyi lähde, joka tunnetaan nyt nimellä Tirsar. Hänen on myös sanottu olevan esitellyt hevosen omistautunut seuraaja täällä.

7. Akal Takht Amritsarissa:

temppeleitä punjabissa

Akal Takth on yksi sikhien uskonnon viidestä takhtista tai valtapaikasta. Sen rakensi kuudes sikhiguru, Guru Hargobind, ja se sijaitsee Harmandir Sahib Gurdwaran kompleksissa. Se rakennettiin oikeuspaikaksi ja ajallisten kysymysten huomioon ottamiseksi. Nykyinen rakenne on viisikerroksinen rakennus, jossa on marmorinen upotus ja kultalehtinen kupoli.

8. Gurdwara Fatehgarh Sahib elokuvassa Fatehgarh Sahib:

temppeleitä punjabissa

Sikh Gurdwara tai palvontapaikka Fatehgarh Sahibin kaupungissa sijaitsee Gurdwara Fatehgarh Sahib, jonka sikhit rakensivat vuonna 1710 Banda Bahadurin johdolla. Gurdwaran pääkompleksissa on monia muita gurdwarasia, kuten Bhora Sahib, Burj Mata Gujri, Shahid Ganj ja suuri sali nimeltä Todar Mal Jain Hall sekä pyhä uima -allas tai sarovaari.

9. Gurdwara Sri Tarn Taran Sahib Tarn Taran Sahibissa:

temppeleitä punjabissa

Gurdwara Sri Tarn Taran Sahib on sikhien palvontapaikka, joka sijaitsee Tarn Taran Sahibin kaupungissa. Gurdwara -kompleksilla tiedetään olevan suurin pyhä uima -allas tai sarovari kaikista gurdwarasista. Kuukausittainen pyhiinvaeltajien kokoontuminen Amavasin päivänä tai uuden kuun yönä on kuuluisa täällä. Viides sikhiguru, guru Arjan DevJi perusti tämän gurdwaran vuonna 1590.

Joten nyt tiedät minne suunnata tuo täydellinen hengellinen kutsu luonnon kauneuden ja kulttuurin kuormittaman tunnelman joukossa. Intian kultainen temppeli punjab on jokaisen matkustajan listalla, olipa se sitten uskonnollinen tai ei! Temppelien vierailun lisäksi on paljon tekemistä kaikille. Tämä viiden joen maa ei koskaan tuota pettymystä aidosta Chole Bature -mallista nauttimiseen ja erilaisten tanssimuotojen nauttimiseen, kuten bhangra, giddha ja jhumar. Kirjoita jakaaksesi meille kokemuksesi Punjab -pyhiinvaelluksestasi. Otamme mielellämme vastaan ​​palautetta tästä oppaasta ja toivottavasti siitä on apua. Hyvää matkaa ja siunausta aina.