9 parasta sikhien temppeliä Intiassa, jotka sinun täytyy käydä

Sikhien temppelit tai Gurdwaras on sikhien uskonnollinen paikka. Termin “Gurdwara” merkitys tarkoittaa porttia gurulle. Intiassa asuu ihmisiä, jotka kuuluvat eri uskontoihin, ja äskettäisen väestönlaskennan mukaan on todettu, että suurin osa heistä kuuluu sikhien luokkaan. Legendojen mukaan kaikki uskonnot kuuluvat voivat vierailla Gurdwarassa.

9 kuuluisaa sikhien temppeliä, jotka sinun täytyy käydä Intiassa:

Seuraavassa on luettelo Intian parhaista sikhien temppeleistä tai Gurdwarasista

1. Gurdwara Harmandir Sahib Punjabissa:

Gurdwara Harmandir Sahib Punjabissa

Tämä Gurdwara sijaitsee Amritsarissa, Punjabissa ja on yksi kaupungin suosituimmista pyhiinvaellusmatkoista. Temppeli rakennettiin 1500 -luvun lopulla ja toimi asianmukaisesti vuodesta 1604. Temppeli on arvokas historiallinen arvo ja se on yksi maan suosituimmista uskonnollisista ja historiallisista kohteista.

2. Gurudwara Baba Atal Sahib Punjabissa:

Gurudwara Baba Atal Sahib Punjabissa

Tämä sijaitsee myös Amritsarissa, Punjabissa. Paikka on äärimmäisen ja erittäin pyhä sikheille. Voidaan sanoa, että se on yksi maan parhaista sikhien temppeleistä. Myyttien mukaan Baba Atal Sahib kuoli 9 -vuotiaana. Gurdwara sijaitsee täsmälleen paikassa, jossa hän hylkäsi maailman.

3. Takht Sri Damdama Sahib Punjabissa:

Takht Sri Damdama Sahib Punjabissa

Damdama tarkoittaa paikkaa, jossa voi hengittää. Damdama Sahib on itse asiassa yksi monista sikhismin takteista. Tämä paikka, jolla on valtava historiallinen arvo, ja sillä on joitain mielenkiintoisimpia sikhismin salaisuuksia.

4. Takht Sri Patna Sahib Biharissa:

Takht Sri Patna Sahib Biharissa

Gurdwarat eivät rajoitu vain sikhien maahan. Ne voidaan nähdä myös muissa osavaltioissa, kuten Biharissa. Tätä paikkaa pidetään Guru Gobind Singhin syntymäpaikkana. Tämä Gurdwara rakennettiin hänen muistolleen 1700 -luvulla Maharaja Ranjit Singhin toimesta. Tämän lisäksi tämä paikka on erittäin tärkeä sikhiläisille pyhiinvaeltajille, koska monet muinaiset gurut ovat asuneet juuri tässä paikassa.

5. Gurudwara Bangla Sahib New Delhissä:

Gurudwara Bangla Sahib New Delhissä

Tämä on yksi pääkaupungin merkittävimmistä maamerkeistä, ja sen uskottiin olevan rakennettu jonnekin 1600–1800 -luvulle. Tämä paikka oli alun perin asuinpaikka, joka kuului Maharaja Jai ​​Singhille. Mielenkiintoisin näkymä tässä temppelissä on säiliö, joka sijaitsee Maharaja Jai ​​Singhin rakentaman kaivon päällä.

6. Gurdwara Majnu Tilla Delhissä:

Gurdwara Majnu Tilla Delhissä

Tämä ISBT -Kashmirin portin lähellä sijaitseva gurdwara on rakennettu jonnekin 1500- ja 1700 -luvun välillä. Monet kuuluisat gurut, kuten Guru Gobind Singh, asuivat tässä paikassa tietyn ajan, mikä on myös syy siihen, miksi monet sikhiläiset pyhiinvaeltajat vierailevat tässä paikassa ympäri vuoden.

7. Gurudwara Mattan Sahib Jammussa ja Kashmirissa:

Gurudwara Mattan Sahib Jammussa ja Kashmirissa

Tämä sikhien temppeli sijaitsee Srinagarissa Anantnag-Pahalagam Roadilla, ja sen rakensi omistautunut sikhi. Tämä erityisesti sikhien palvoja oli itse asiassa brahmin, joka myöhemmin kääntyi uskontoonsa sikhismiksi, kun Guru Nanakin voimakas sanoma vaikutti siihen.

8. Gurudwara Nanak Jhira Sahib Karnatakassa:

Gurudwara Nanak Jhira Sahib Karnatakassa

Intian eteläosasta löytyy myös näitä sikhejä, jotka ovat massiivisia alueen perusteella ja saavat päivittäin tonnia palvojia. Vuosittaisten sikhifestivaalien aikana tämä paikka on täynnä tonnia palvojia ympäri maata.

9. Gurdwara Rewalsar Himachal Pradeshissa:

Gurdwara Rewalsar Himachal Pradeshissa

Tämä paikka on rakennettu kunnioittamaan suurta Guru Gobind Sahibia. Yksi monista mielenkiintoisista tosiasioista tässä on, että palvonnan paikkaan on noustava 108 portaita.