23 designtips för den perfekta terrassen i trädgården

terrass i trädgården medelhavsstil matbord fönsterluckor blå takläggningar

Henne Terrass i trädgården Att göra det perfekt är inte så svårt. Följ våra designtips så att du kan känna dig mest bekväm i ditt gröna gömställe.

1. Gör din terrass i trädgården underbar med vattenfunktioner

terrass i trädgården damm vatten funktion idé parkett trä trädgårdsmöbler parasoll

Bygg en fontän för att dämpa bullret från en upptagen gata eller för att skapa lugnande bakgrundsmusik. Det är enkelt att lägga till en vattenfunktion i din uteplatsplanering. Bygg den lilla trädgårdsfontänen i hörn där de skulle vara ur vägen eller använd en stor, iögonfallande fontän som en dramatisk kontaktpunkt.

2. Terrass i trädgården – suddig ut linjerna

terrass i trädgården sekretess skärm rottingmöbler blommor

Odla fleråriga växter, buskar eller små träd i ena änden av uteplatsen för att skapa en känsla av säkerhet (och lite avskildhet). De frodiga planteringarna hjälper också till att harmoniskt koppla ihop trädgården med terrassen. Lägg till dina favoritväxter som syrener eller trädgårdar för att slutföra den magiska miljön.

Här är ett tips: placera de större planteringarna på kanten av uteplatsen för att krama området.

3. Skapa olika lager

terrass i trädgården trä nivå sittgrupp grill blomma låda

Lägg till ditt intresse Terrass i trädgården, genom att skapa olika lager. För att öka effekten och förhindra snubbelrisker, skaffa utomhusbelysning för varje steg.

dricks: Du behöver inte en stor terrass för detta – ett steg eller två är tillräckligt för att åstadkomma en höjdskillnad.

4. Lägg till arkitektoniska element

terrass i trädgården pergola takläggning träbuskar parkett spis

Försköna din terrass med en vacker pergola eller annan arkitektonisk accent. Denna pergola skapar till exempel en fantastisk kontaktpunkt och kan dekoreras med vackra klätterväxter.

5. Göm dig i trädgården

terrass i trädgården trä solstolar frodiga växter

Njut av en avkopplande reträtt i ett avskilt hörn av trädgården. Det finns ingen regel att terrassen alltid ska byggas på huset.

Dricks: Gör uteplatsen till ett privat utrymme där du kan lägga till blommande klätterväxter, som blåregn, till intimitet, liksom en enkel pergola.

6. Unna dig en fristad

terrass trädgård liten damm bygga parasoll

Stora frodiga träd ger dig en känsla av säkerhet och en vattenfunktion har en drömlik effekt. När terrassen är omgiven av dessa element verkar det som om den är mitt i ingenstans – även om den bara är några meter från huset.

7. Simmöjligheter

terrass i trädgården baldakin pool solstolar

Om du har tillräckligt med utrymme, bygg en pool eller badtunna. Om du är sugen på ett dramatiskt utseende, överväg infinitypooler som ser ut som att de störtar in i utrymmet nedan.

dricks: Kontrollera lokala bestämmelser om din uteplats kräver ett staket eller räcke.

8. Experimentera med designen

terrass design trädgårdsmöbler mångfald material växter

Lägg till din karaktär Terrass i trädgården genom att skapa olika golvdesigner. Alla paneler är inte avsedda att byggas i samma riktning, och de behöver inte heller vara gjorda av samma material. Denna glada uteplats skapar en kant med en mjuk grön färg och inramar sittgruppen.

9. Skapa kurvor

trä terrass trädgård trä räcken kuven

Sätt lekfulla accenter i din Terrass i trädgården, genom att skapa kurvor. Du kan ha böjda räcken byggda av ett antal material, till exempel trä, metall eller plast. Designen tar lite mer arbete, men effekten är värd det.

10. Kapell – trevlig nyans och skydd

terrass i trädgården baldakin glasrottingmöbler

Välj en baldakin av plexiglas, glasfiber eller liknande material och du kommer aldrig att oroa dig för solens värme. Välj ett klart material som låter solens strålar lysa på ljusa dagar, eller om du är van vid ett varmt klimat, försök använda ett genomskinligt material som också ger skugga.

11. Rätt belysning välja

terrass trädgård lysa balustrade budda figurer

Använd en mängd olika lampor som skulle skapa en bekväm atmosfär på natten. Du kan också uppnå fantastiska utseende med bara en handfull strategiskt placerade ljus, lyktor eller solsken.

12. Ta med inomhus utanför

terrass trädgårdsgolv matta beige rottingmöbler

Med dagens robusta utomhuskläder och ett stort utbud av utemöbler kan du ställa in din terrass lika bekvämt som ditt vardagsrum. Välj fåtöljer och till och med soffor i nästan alla tänkbara stilar.

dricks: Tänk på att lägga till tillbehör som utomhusmattor för att täcka altan.

13. Använd dramatiska detaljer

terrass design trädgård trämöbler galler integritetsskärm

Lägg till höjdpunkter med unika accenter till terrassen i trädgården. Var kreativ och välj de egenskaper som bäst passar din personlighet och stil. Denna eleganta designterrass har till exempel ett iögonfallande galler som ger en touch av modern stil och attraktion.

14. Odla dina egna frukter och grönsaker

terrass trädgård mini fruktgrönsaker aubergine

Lägg till några planteringar fyllda med dina favoritfrukter, grönsaker och örter så förvandlar du din uteplats till en miniböndermarknad. De flesta av dessa växter växer underbart i växtbehållare – och vissa, som den här auberginen, ser lika eleganta ut i en kruka som din favoritblomma.

Dricks: Håll utkik efter dvärg- eller minisorter av dina favoritgrönsaker. Till exempel körsbärstomater.

15. Bekväma sittplatser och en lugn atmosfär

terrass i trädgården rottingmöbler hörnsoffa

Ge dina gäster ett val av sittplatser genom att använda många inbyggda och fristående sittplatser. (Men kom ihåg att ju fler bänkar du har, desto mindre möbler behöver du köpa.) Du kan också dra nytta av skuggan från stora träd eller byggnader.

16. Använd trädgårdsvallen och sluttningen

terrass trädgård sluttning fördel inbyggda träbänkar

Använd en irriterande benägenhet som en chans att visa upp dina vackra blommor i ögonhöjd. Eller som här för att skapa en dramatisk representation. Däcket huggs in i sluttningen och omges av en stödmur.

17. Bygg terrassen högt

terrass trädgård två meter högt träräcke

Denna upphöjda uteplats visar en smart användning av en sluttande gård. Och medan de flesta av oss inte har extrema backar som detta att erövra, kan du implementera samma idé i ett mindre utrymme. Bygg helt enkelt terrassen 2 eller 3 meter över marken så kan det bli ett utställningsstycke.

18. Ställ upp den bekvämt a

liten terrass inredda grillrottingmöbler

Denna lilla terrass har en bra balans mellan bekväma möbler och frodig växtlighet. Dess snygga inredning och bekvämligheter gör den perfekt för sommaren.

terrass trädgård frodig plantering integritet

terrass landskapsarkitektur damm konstruktion bambu jalosien

terrass trädgård golv natursten parasoll fåtölj

terrass trädgård utomhus matlagning kök inrättat

terrass främre trädgård två nivåer trätrappor

 100 designidéer för uteplatser, takterrasser och balkonger