35 terrassplanteringsidéer för individualitet utomhus

idéer terrass plantering sten golv spis betor buskar

När du utformar uteplatsen bör du överväga att plantera uteplatsen. När allt kommer omkring vill du känna dig nära din trädgård där också. Bra Idéer för plantering av terrasser det finns gott om. Förutom krukväxter i vackra krukor kan du använda olika planteringsvarianter för att skapa en mysig atmosfär. Dessa inkluderar till exempel inbyggda sängar som är inbäddade i själva marken eller kan representeras i form av upphöjda sängar. Den senare kan också vara konvertibel. Med ett par hjul har du möjlighet att flytta dina växter runt beroende på tid på dagen. Det här är också praktiska uteplantningsidéer om du har en liten uteplats och behöver skapa mer utrymme då och då. Du kan plantera hela träd själv på terrassen, vilket ger dig behaglig skugga på varma sommardagar.

Idéer för plantering av terrasser – modern design med buxbom

idéer terrass plantering buxbom accent belysning modern

Vi skulle vilja erbjuda dig bra terrassplanteringsidéer som du kan inkludera i utformningen av din terrass. Från färgglada blommor till gröna växter, det finns inga gränser. Skapa rabatter i vackra former och inrama terrassen med dem eller lägg till en färgad naturlig accent i mitten. Låt dig inspireras och njuta av trädgårdsarbetet, liksom de avkopplande timmarna på den nydesignade terrassen med dina individuella terrassplanteringsidéer.

Idéer för plantering av terrasser med höjd säng

uteplats plantering idéer blomlåda upphöjda sänghjul blommor tomater

Om du inte har plats för en stor grönsakslapp kan du helt enkelt skapa en liten upphöjd säng i en blomkruka eller blomlåda. Grönsakerna i den kan också kombineras med blommor, så att du får både användbara och dekorativa växter i en. Sängen är särskilt praktisk på hjul, för när den väl är fylld med jord blir behållaren mycket tung och kan bara flyttas med mycket ansträngning.

Terrassplantering med klätterväxter

idéer terrass plantering klätterväxter espalier gräsmatta statyer medelhavet

En öppen terrass kan planteras härligt genom att välja klätterväxter. Då får du inte bara bekvämt avskildhet och solskydd, utan du kommer att känna dig ännu närmare trädgården på terrassen. Du kan rama in sittgruppen med spaljéer eller en båge för detta ändamål. Pergolan är också mycket populär. Och med det stora utbudet av klätterväxtarter hittar du säkert snabbt en variant vars vårdbehov motsvarar din fritid.

 Smal säng som idé för terrassen

idéer terrassplantering höjdbäddssuckulenter graeser smal

Höjda sängar kan underbart integreras i terrassen, som en låg vägg med ett hålrum som du fyller med jord och sedan planterar som du vill. Vilka växter som är bäst beror på platsen. Är den upphöjda sängen i den brinnande solen hela dagen eller får den delvis eller till och med full skugga på grund av ett tak? Beroende på uteplatsstil kan du också dekorera sängen med mulch eller grus istället för bar jord.

 Rabatt mitt på terrassen

idéer terrass plantera kakel utomhus beige accent blomsterbädd graeser

Vad tycker du om en säng mitt på terrassen som i det här exemplet? Detta är en bra idé, särskilt för större terrasser som inte är täckta. Med en sådan säng kan du optiskt skilja olika områden från varandra. Skapa till exempel en lounge på ena sidan och en matplats på den andra. Kanske har du också en pool som är en förlängning av terrassen? Då kan rabatten också användas för visuell separation i detta fall.

 Höga växter inramar terrassen

idéer terrass plantera blommor lila blommar trä stolar

Du kan till och med använda blommor för att ersätta väggar, vilket skapar en mer naturlig uteplatsdesign. Det finns gott om högre exemplar som kan fungera som integritet och vindskydd. Allium, till exempel, är en av dessa växter och är glädjande för ögat med vackra lila blomsterkulor. Naturligtvis kan olika blomfärger av olika typer av blommor också kombineras med varandra, som i denna trädgård. Du får en känsla av att du är mitt på en äng.

 Bädda in sängar i marken

idéer terrass plantera rabatter ränder lila blommor inspiration desig spiraltrappa

I princip finns det många olika sätt att integrera blommor i terrassdesignen. Lämna större fogar mellan kakel eller träskivor och plantera några lämpliga blommor. Du kan till och med gömma oönskade hål eller fogar på dessa och sedan lägga till några krukväxter. Oregelbundna terrassdesigner eller de på olika nivåer kan användas för frodiga terrassplanteringsidéer.

 Upphöjd säng idé

terrass plantering idéer upphöjd säng sekretess pergola vägg fontän

Om terrassen ska placeras mot en hög vägg kan du också överväga att skapa en säng mellan dessa två element. Om du också sätter upp spaljéer eller små pergolor i den och förser dem med klätterväxter får du samtidigt en slags väggdekoration, vilket får den nakna väggen att se mycket mer tilltalande ut. Om sängen också är lite högre, har utsidan en mer intressant struktur.

 Plantera gräs runt terrassen

terrass plantering idéer graeser design grusbädd inspiration

Du kan också skapa struktur om du designar en oregelbunden säng istället för en rak säng. Det verkar som om naturen själv har tagit sig runt terrassen. Dessa uteplantningsidéer kan användas för alla uteplatser och trädgårdsstil. Och självklart är du också fri att välja dina växter. Skapa en modern, medelhavs-, vild eller ökenliknande blomma och växtbädd.

 Modern och ordnad terrassplantering

terrass plantera idéer kakel grå modern schäslong säng accent

Här kan du se en annan terrassidé där de enskilda områdena separeras från varandra med en säng mitt på golvet. Samtidigt bildas också en trädgårdsstig som leder till entrédörren. Uteområdet är inte bara inramat av rabatter, utan också av en frodig grön gräsmatta, som alla tillsammans bildar en snygg och elegant uteplats.

terrass plantera idéer elegant design upphöjda säng buskar buskar sittgrupp grill

terrass planteringsidéer färgglada rabatter med sittplatser stolar klädpallar

uteplats plantering idéer blomkrukor pergola rottingmöbler svart

uteplats plantering idéer blomlådor höga hängande växter parasoll

terrass plantera idéer säng vintergröna staket trä gräsmatta design

terrass plantera idéer trädväxter inspiration strö kakel stort format

terrass plantering idéer träd växt upphöjd säng trä blommor

terrass plantera idéer banan vintergröna rabatter valv sten kakel

uteplats plantering idéer accent rabatt rabatt röd pelare tegel pergola gunga

idéer terrass plantering frodig soffa bänk belysning staket modern

idéer terrass plantering pensé violett säng buxbom grönska

idéer terrass plantering sten trädgård graeser staket vit trä gräsmatta

idéer terrass plantera bänk inbyggd höjd säng trä klätterväxt

idéer terrass plantering flytande effekt upphöjd säng metall blommor vägg

idéer terrass plantering svarta trädgårdsmöbler utomhus matta krukväxter

idéer terrass plantering runt terrass öppen sten trädgård soffa

idéer terrass plantering romantiskt förslag mosfogar sten spis

idéer-terrass plantera hylla stenväxter småsten succulenter

idéer terrass plantering-stenläggning sten kant sängkläder dekoration bananträd

idéer-terrass plantera växtkrukor design träd sittbänkar klädsel

idéer-terrass plantera planteringsblommor sittgrupp metallmöbler

idéer-terrass som planterar modern stil trägolv matbord

idéer-terrass plantering medelhavsstil sten golv leder gräsmatta

idéer terrass plantering-hink blå växter trä terrass