Den perfekta trädgårdsfesten trots Corona – våra tips och idéer

Trädgården som det nya centrumet för socialt liv? I år kan detta vara sant mer än någonsin. Detta beror på att mötet med andra människor klassas som mindre riskabelt på grund av Corona, särskilt utomhus. Men bara de som skapar rätt förutsättningar på sin egen fastighet kan verkligen dra nytta av denna reglering. I den här artikeln tittar vi närmare på de viktigaste tipsen som kan genomföras för en trädgårdsparty.

Rätt belysning för trädgårdsfester

Belysning för en trädgårdsfest som sträcker sig in på kvällarna är viktiga

Grilla tillsammans som går in på de tidiga timmarna av kvällen? Vanligtvis gör bristen på belysning ett slut på dessa planer alltför snabbt. Av denna anledning är det särskilt värt att fokusera på rätt belysning av utomhusområdet. Goda resultat kan uppnås med enkla resurser och lite kapital. För en stilfullt upplyst trädgård präglas framför allt av att lamporna används diskret.

Solar fairy lights är perfekta för en trädgårdsfest

Strömkablar som läggs under marken ger möjlighet att se till att lampor och armaturer är permanent installerade. Detta är dock ingalunda det enda alternativet som kan tas i detta sammanhang. Moderna solbelysning skär också en bra siffra i praktiken. De har fördelen att de kan flyttas helt fritt från det befintliga elnätet. I gengäld måste köparna acceptera en något lägre ljusstyrka som en nackdel.

Flexibel tack vare taket

Täcker terrassen kan skydda dina gäster från både för mycket sol och regn

För att den första regnduschen inte ska förstöra festligheterna behöver terrassen rätt tak. Många tillverkare erbjuder möjligheten att installera dessa vid ett senare tillfälle. Vanligtvis räcker det med små jobb för att säkert fästa kapellet på huset.

Om bara taket på terrassen inte räcker finns det andra alternativ. Under de senaste åren har till exempel det klassiska trädgårdshuset fått ny popularitet. Den förkroppsligar en form av självständighet som säkerställer omfattande användning av din egen trädgård. Detta är till exempel möjligt med användning som hemmakontor, om arbetet ska ske separat från privatlivets rum. Andra föredrar att använda trädgårdsskjulet som en bastu och skapa en plats för avkoppling för sig själv i det.

Modernt trädgårdshus kan också användas som ett utomhuskök eller hemmakontor

Kostnaderna för förvärv kan också påverkas i praktiken. Å ena sidan beror detta på att monteringen kan utföras själv. Alla som har en viss teknisk kunskap kan montera själva. På så sätt reduceras inköpskostnaderna enbart till materialet. Lämpliga erbjudanden för alla de olika typerna av moderna trädgårdsbodar är lätta att hitta. Ett stort utbud av trädgårdsskjul erbjuder till exempel den här sidan.

Grill eller utekök?

För dem som gillar att grilla är det värt att köpa en högkvalitativ modell

Rätt belysning, ett mysigt tak och några dekorativa växter för terrassen. Det som fortfarande saknas är själva förberedelseplatsen för de önskade rätterna. I detta sammanhang är grillen naturligtvis väldigt klassisk. Om du ändå föredrar denna typ av matlagning på sommaren är det värt att köpa en högkvalitativ modell. Ytterligare funktioner, till exempel den exakta mätningen av temperaturen, gör det möjligt att implementera många andra spännande recept som kanske inte har beaktats hittills.

modern terrass med utekök som den perfekta platsen för en fest med vänner

Om du vill gå ett steg längre rekommenderar vi a Utsikt över det yttre köket. Det som länge varit en tradition i de södra länderna i Europa hittar nu också in i många tyska hem. På så sätt är det till exempel möjligt att laga mat tillsammans utomhus. Å andra sidan förblir smuts och lukt, som inte helt kan undvikas under förberedelsen i sig, utanför det faktiska bostadsutrymmet. Alla som är villiga att bära kostnaderna i mitten av fyrsiffriga intervallet kommer att gynnas av det i alla fall.

Du kan hitta fler användbara tips om hur du organiserar en husfest i Corona -tider (med tanke på skyddsåtgärderna) i den här artikeln.