Idéer för terrassväggdekoration – Krydda den tråkiga, nakna väggen!

Terrassen ska vara så mysig och inbjudande som möjligt. En bar, tråkig vägg är inte särskilt användbar för detta. Lyckligtvis finns det gott om möjligheter att skapa fantastiska blickfång i detta område också. Förutom olika typer av grönska finns det även andra dekorativa element som passar. Och några av dem kan du till och med göra dig själv med lite manuell skicklighet eller entusiasm för hantverk. Vi presenterar några häftiga idéer för uteplatsväggdekorationen!

Terrassväggdekoration – brev med glödlampor

Gör din egen uteplatsväggdekoration - bokstäver av trä med en kedja av ljus som belysning

Den första idén för uteplatsväggdekoration är särskilt praktisk, eftersom den inte bara dekorerar din uteplats under dagen, utan kan också fungera som belysning på kvällen. Du kan verkligen köpa en sådan design med lampor redan byggda eller låta göra den. Men om du känner för det kan du också bygga det själv. För detta kan du klippa ett plywoodark själv eller köpa ett färdigt träbrev. Markera sedan punkterna där glödlamporna ska vara. För rätt avstånd, ta också hänsyn till deras diameter. Borra sedan hålen med en borr. Den idealiska storleken är mindre än glödlamporna så att de inte kan glida genom hålet. Endast uttaget ska passa igenom.

Innan du sätter fast lamporna, måla bokstaven i önskad färg, flera gånger om det behövs. Så snart färgen har torkat kan du sätta in uttagen genom hålen, skruva fast glödlamporna och försiktigt fästa kabeln på baksidan. Var försiktig så att du inte häftar genom kabeln för att undvika kortslutning.

På terrassen kan du dekorera väggen med andra lampor

Terrassväggdekoration med lyktor för en touch av romantik

Fairy lights är inte det enda alternativet (hur är det med en fairy light gardin?). Andra typer av lampor kan också användas för att skapa ett attraktivt hav av ljus. Här har du valet och kan anpassa uteplatsväggdekorationen till ditt hus, uteplats och trädgårdsstil. I det här exemplet var till exempel klassiska lyktor fästa på väggen bakom soffan i stora grupper.

Terrassväggdekoration med däck

Modern uteplatsväggdekoration med svarta däck som en DIY -idé

Däck i olika storlekar kombinerade med varandra – en uteplatsväggdekoration kan vara så enkel och ändå så kreativ. Du kan själv bestämma hur stor dekorationen till terrassväggen ska vara och hur många däck du kombinerar totalt. Du kan också välja färg själv. Helt enkelt placera bågarna på golvet tills du är nöjd med ditt arrangemang. Det är bäst att ta ett foto av det så att du kan ha en mall när du limar den. Limma sedan ihop däcken vid gränssnitten med starkt lim. Så snart limet har torkat kan du färga din dekoration (t.ex. med sprayfärger).

Hula -ringar som dekoration för terrasser

Terrassväggdekoration - ordna hula -hoops i grupper och dekorera med växter

Om arrangemanget är för enkelt och modernt för dig kan du också lägga till ytterligare dekorationer. Vad sägs om en touch av romantisk boho chic genom att lägga till makrameer eller växter? Du kan också linda sagoljus runt däcken här och där. Växter kan å andra sidan vara verkliga och regelbundet ersättas, eller så kan du helt enkelt använda konstgjorda växter.

Element gjorda av mosaik

DIY -dekoration för altanväggar med små mosaikstenar

En mängd olika motiv kan skapas av små, färgglada mosaikstenar. Om du har fantasi och vill skapa något väldigt unikt kan du helt enkelt fästa stenarna själv, bit för bit, så att du kan designa motiv i alla storlekar. Du kan också använda motiv för en sådan uteplatsväggdekoration som är prefabricerade på ett nät och bara behöver fästas på väggen med murbruk. Glasmosaikstenar är till exempel mycket populära och framför allt väderbeständiga. Det är bäst att matcha färgerna med textilierna på terrassen.

Mosaik i ramen

Mosaikmålning i en tavelram på en trävägg

Din uteplatsväggdekoration av mosaik blir särskilt elegant om den är inramad som i det här exemplet. Detta ger dig en touch av medelhavsstil som kan kombineras som du vill med en modern och enkel metallram, en romantisk, utsmyckad vintage ram eller en rustik träram.

Marockansk stil

Runda keramiska plattor för marockanska och exotiska väggdekorationer

Eller vad sägs om sådana marockanska keramiska plattor?

Träbilder

Terrassväggdekoration av trälister för hängande växter

Du behöver inte vara en professionell hantverkare för att skapa häftiga trämålningar. Till exempel kan tunna trälister användas för att skapa ett attraktivt galler, för vilket du bara behöver klippa remsorna i storlek, limma eller spika ihop dem och sedan lacka. Du kan också skissa ut önskad design i verklig storlek på kartong, notera måtten och sedan klippa den till storleken på järnaffären. Ett sådant modernt rutnät, som kan mönstras efter önskemål, är inte bara vackert, utan också praktiskt – du kan fästa små blomkrukor, linda dem med sagoljus eller dekorera altanväggen på andra sätt.

Dekoration på terrassen för väggen av träskivor

Terrassväggdekoration med målningar av trä - rustikt och modernt på samma gång

Träskivor är också idealiska för DIY -bilder. Som du kan se på bilden ovan kan dessa ordnas i olika riktningar och sedan målas i olika färger.

Cortenpaneler som väggdekorationer

Dekorera terrassväggar med plattor i cortenstål med laserskurna motiv

Corten -tallrikar är ett alternativ till klassiska bilder. För det mesta används de direkt som en sekretessskärm, men sådana paneler kommer också till sin rätt på en ljusfärgad vägg och tar rollen som en väggmålning – bara väderbeständig! Det finns vackra modeller med laserskurna motiv som kan användas för detta ändamål. Men även mindre element som filigrangrenen på bilden nedan är riktiga blickfång och en perfekt uteplatsväggdekoration för att krydda utomhusområdet.

Använd patina väggdekoration i rostfritt stål

Filigran gren av patina för att dekorera en grå terrassvägg

Dekoration för altanväggar gjorda av återvunnet trä eller pallar – skyltar och stänger för uteplatsen

Bygg dekorationer själv av skrot och pallar - skyltar och barer

Jalusier som bakgrund för lyktor

Rustik väggdekoration för terrassen av mörka träskivor med lyktor

Dekorera altanväggar med speglar och sidobord

Spegel på terrassen med sidobord för växter och dekorationer och spaljéer

Insekthotell i metallcirklar för en naturvänlig dekoration

Insekthotell av Cortenstål för naturvänlig dekoration av terrassväggarna

Terrassväggdekorationer från olika material