Terrassbyggnad – tips och tricks för planering och materialval

Trä uteplats trädgård design idé

Om du för närvarande planerar terrassbyggande kommer vi att gissa några viktiga tips och tricks hur du kan planera det billigt, snyggt och konsekvent!

Terrassbyggnad i trädgården – val av material

Byggmaterial terrass trädgård

 Ett av de största misstagen i Terrassbyggnad är materialvalet. Mycket ofta köper man trä av hög kvalitet och sparar på bultar. Snåla inte med icke-kvalitetsbultar, eftersom det kan kosta dig hela konstruktionens hållbarhet. Dessa bultar löper risk för korrosion, kommer att fläcka träet och håller inte terrassen tillräckligt stark. Allt detta kan resultera i bara en sak – dyra renoveringar i förväg. Rostfria bultar, å andra sidan, har specialtillverkats för tuffa förhållanden och dåligt väder, de är inte hotade av korrosion och kommer att tjäna dig länge. Galvaniserade förtennade bultar, även om de ofta används, bör undvikas på öppna terrasser. Om du inte riktigt vill se bultarna på uteplatsen kan du investera i dolda fästelement – du kan fortfarande fråga om material och modeller på din lokala järnaffär.

Terrassbyggnad – vilket trä för vilken terrass

Terrasser bygger material trä fördelar

Husägare som en Terrassbyggnad har fler alternativ än någonsin tidigare. Trä som cederträ är ett traditionellt och mycket populärt val. Du kan till och med köpa joe- eller jarrah -trä, som är mycket hållbara och färgrika. Naturligtvis kostar de mer, men deras hållbarhet gör att terrassen kan användas länge. När du letar efter nya material kan vinyl vara ditt val – det kan hålla i decennier och kräver praktiskt taget inget underhåll. Men det ser väldigt annorlunda ut än äkta trä – så du måste verkligen tycka om designen. Om du redan har valt rätt material kan du planera din terrass på flera nivåer och till och med inkludera en trappa.

Terrassbyggnad – med eller utan räcken

Terrass trädgård räcke trapphus

När du är ett steg framåt och redan har valt terrassens material och form kan du redan tänka på detaljerna. Oavsett om det är glas-, metall- eller vinylräcke – kan du improvisera med färger och material. Om det görs korrekt kan räcken bli en riktig höjdpunkt i designen. Hur som helst, om du föredrar att undvika räcken och istället har en öppen terrass i trädgården, kan du planera två eller tre steg. Stora och breda trappor som visas på bilden öppnar terrassen mot trädgården och erbjuder extra sittplatser / speciellt för barnen /.

Terrassbyggnad – inställnings accenter

Trädgårdsljusarmaturer pergola

En pergola kan drastiskt förändra det övergripande utseendet på din veranda och är därför ett måste när du planerar Terrassbyggnad att bli försedd. Det kastar inte bara skuggor, men du kan montera lampor, fläktar, växter och till och med högtalare där. Det lovar komfort och en fantastisk tid utomhus. Det finns också den stora fördelen – en pergola kostar i allmänhet inte så mycket, men det är lättare om den är en del av hela konstruktionen från början än att bygga den senare. Ange accenter i designen – intressant belysning kan bara komplettera terrassen. Välj accenter som överensstämmer med husstilen. Bygg bänkar, planera flera krukväxter, till och med en gunga, så att verandan ser inbjudande och mysig ut. Experimentera med färger – nuförtiden behöver terrassen inte nödvändigtvis målas i jordfärger, den kan se extraordinär ut.

Terrassbyggnad – vilken form

Terrass trädgård-rund form

Du kan planera en terrass beroende på tillgängligt utrymme och trädgårdens storlek. Du kan planera en asymmetrisk terrass med många hörn eller en rund konstruktion – och därmed lägga till en personlig och märklig touch.