18 voimakasta immuunijärjestelmää parantavaa ruokaa

Terve keho ja mieli tekee ihmisestä ja auttaa häntä eteenpäin elämässä. Olipa kyseessä ammatillinen tai henkilökohtainen alue, vain hyvässä kunnossa oleva keho ja mieli voivat elää sujuvaa ja vaivatonta elämää. Usein käy kuitenkin niin, että ympäristössä on erilaisia ​​ulkoisia tekijöitä ja vieraita hiukkasia, jotka pääsevät kehoon ja aiheuttavat infektioita ja vaivoja. Keho on kehitetty siten, että se luo soluja, jotka taistelevat ja torjuvat viruksia ja bakteereja aiheuttavia infektioita. Tätä kutsutaan yleisesti immuniteetiksi. Tehokas ratkaisu koskemattomuuden parantamiseen on syödä immuniteettia vahvistavia elintarvikkeita säännöllisesti.

Tehokkaat immuunijärjestelmää parantavat elintarvikkeet

Nämä elintarvikkeet sisältävät runsaasti ravintoaineita ja välttämättömiä aineita ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Immuniteettia vahvistavat elintarvikkeet voivat auttaa sinua estämään tyypillisen sairauden laskemisen. Nämä elintarvikkeet ovat kaikki luonnollisesti saatavana toimittamaan keholle vitamiineja, kivennäisaineita järjestelmän vahvistamiseksi.

Tutustu niihin ja laajenna tietosi ruoasta immuniteetin lisäämiseksi.

Paras ruoka immuniteetin lisäämiseksi:

1. Jogurtti:

Jogurtin immuniteetti lisää ruokaa

Yksi huippuluokan elintarvikkeista, joka auttaa vahvistamaan vastustuskykyä, on orgaaninen ja tavallinen jogurtti. Probiootit, jotka tunnetaan myös hyvinä bakteereina, toimivat tässä elintarvikkeessa aktiivisina aktiivisina viljelminä, jotka auttavat puhdistamaan järjestelmän pahoista bakteereista ja myrkyistä. Tässä tapauksessa suositellaan noin 2 kulhoa jogurttia, ja se on yksi parhaista immuniteettiruoista.

2. Kokonaiset jyvät:

Kokojyvä immuniteettirikkaita ruokia

Kokonaiset jyvät, kuten ohra ja kaura, ovat jälleen osa elintarvikkeita, jotka auttavat saavuttamaan hyvän immuniteetin tavoitteet. Beeta-glukaani on eräänlainen kuitu näissä, ja niillä on sekä antioksidanttisia että antimikrobisia ominaisuuksia, jotka puhdistavat järjestelmän viruksista ja bakteereista. Se lisää sekä immuniteettia että kehon parantavia voimia.

3. valkosipuli:

Valkosipuliruoat hyväksi immuunijärjestelmälle

Antiviraalisten ominaisuuksien ja antimikrobisten etujen ohella valkosipulissa on myös allisiinia, joka auttaa tehokkaassa taistelussa bakteereja ja viruksia vastaan ​​kehossa. Infektioiden hoidon ohella päivittäinen ruokavalio sisältävä valkosipuli voi parantaa vastustuskykyä pitkällä aikavälillä ja saada suuria etuja.

4. Kanakeitto:

Kana -keittoruoka immuniteetin lisäämiseksi

Kanankeitossa on tulehdusta ehkäiseviä aineita, joiden tiedetään hoitavan vilustumista ja yskää ohentamalla paitsi limaa myös parantamalla kehon taistelukykyä. Tämä vastustuskykyä lisäävä ruoka on maukas herkku, jonka voit nauttia 2-3 kertaa viikossa. Sen on pakko auttaa suurella tavalla.

5. Simpukat:

Simpukat ovat parasta ruokaa immuunijärjestelmälle

Seleeni on eräänlainen proteiini, jota esiintyy äyriäisten lisäksi myös hummereissa ja rapuja. Nämä auttavat poistamaan viruksen ja bakteerit, jotka aiheuttavat infektioita kehossa. Kaksi annosta viikossa auttaa parantamaan vastustuskykyä.

6. Sienet:

sieniruoka immuunijärjestelmää varten

Sytokiinit ovat joitain soluja, joiden tiedetään taistelevan kehon infektioita vastaan. Annos sieniä auttaa lisäämään näitä soluja ja siten lisäämään vastustuskykyä. Polysakkarideja on myös elintarvikkeissa, jotka tukevat immuunijärjestelmää.

7. Tee:

Piparminttu -tee immuunijärjestelmän tehostava juoma

Musta tee ja vihreä tee ovat kaksi versiota, jotka auttavat antamaan sinulle toivottuja tuloksia immuunijärjestelmälle. Molemmissa on L-teaniinia, joka on hyvää terveyttä ja immuniteettia tukeva aminohappo. Decaf -versiot hyötyvät myös.

8. Inkivääri:

Inkivääri

Sesquiterpenes on yksi kemikaali, jota on inkiväärissä runsaasti ja joka on tarkoitettu kylmä- ja yskäinfektioista vastaaville rinoviruksille. Inkivääriteen nauttiminen tai muu mukaan lukien inkivääri on ateria, joka auttaa immuniteetin tehostajana.

9. Bataatit:

Bataatti

A -vitamiini on bataatti, joka auttaa pitämään poissa ja ehkäisemään ihoinfektioita parantamalla immuunitasoja. Voit sisällyttää bataatit ruokavalioon vähintään 2-3 kertaa viikossa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

10. Hunaja:

Hunajaruokia immuunijärjestelmän vahvistamiseksi

Hunajan lääkinnälliset, antioksidanttiset ja antimikrobiset ominaisuudet yhdessä parantavien aineiden kanssa tekevät siitä täydellisen vastustuskykyä lisäävän ruoan, joka voidaan sisällyttää ruokavalioon erityisesti silloin, kun kohtaat infektioita. Kokeile ja ota hunaja teetä varten täydellisiin tuloksiin.

11. Sitrushedelmät:

Sitrushedelmät

Kaikki valitsemasi sitrushedelmät ovat hyviä C -vitamiinipitoisuuksissa. On olemassa valtavia määriä antioksidantteja, jotka voivat tehdä ihmeitä kaikenlaisille infektioille ja vaivoille. Voit harkita sitruunan, limetin tai appelsiinin tuoremehujen ottamista tai sisällyttää ruokavalioon hedelminä.

12. mustapippuri:

Mustapippuri

Piperiini on yksi yhdiste, jota esiintyy mustapippurissa ja joka on aine, joka auttaa parantamaan immuniteettia. Se myös pitää pois kuume sekä kylmä- ja yskäinfektiot. Tämän lisäksi mustapippuri myös lievitti kipua suuressa määrin.

13. Jotkut mausteet:

mausteet

Oregano, timjami, salvia ja rosmariini ovat kuivattuja yrttejä, jotka paitsi parantavat ruoan makua, myös parantavat vastustuskykyä. Sinun tarvitsee vain ripotella salaatteja, voileipiä ja muita ruokia koko päivän ajan.

14. D -vitamiinilisät:

D -vitamiinilisät

Markkinoilta on saatavana D -vitamiinikapseleita, jotka voivat olla osa ruokavaliota oikealla annoksella, jotta varmistetaan immuniteetin tehostuminen tehokkaasti. Muista neuvotella ammattilaisen kanssa siitä, kuinka paljon D -vitamiinia tulisi ottaa päivittäin tätä varten.

15. Naudanliha:

Naudanliha

Sinkki on mineraali, joka on erittäin tärkeä valkosolujen virheettömälle kehitykselle. Naudanliha on tuote, jossa on sinkkiä hyvissä määrin, ja osa tästä 1-2 kertaa viikossa voi auttaa parantamaan vastustuskykyä ja torjumaan sairauksia ja infektioita. Muista harkita vähärasvaista naudanlihaa täällä. Päivittäin voidaan ottaa myös noin 30 grammaa naudanlihaa.

16. Parsakaali:

Parsakaali on energiapakattu ruoka, joka voi vahvistaa immuunijärjestelmää. Se sisältää suuren määrän kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia, jotka voivat vahvistaa hermostoa ja säätää verenpainetta. Se on myös runsas K- ja C -vitamiinin lähde, joka voi edistää hyvää luuston terveyttä. Tämä runsaasti antioksidantteja sisältävä vihannes voi torjua vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita ja korjata kehon. Parsakaalissa oleva sinkki ja seleeni voivat tehostaa sairauksien torjuntajärjestelmääsi.

17. Kurkuma:

Kurkuma auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmääsi auttamalla kehoa torjumaan bakteereja aiheuttavia sairauksia. Tämä hämmästyttävä mauste ei vain lisää ruokaan väriä ja makua, vaan voi myös pitää sairauden loitolla. Kurkumiini on yhdiste, jota esiintyy kurkumassa ja joka on vastuussa sen tulehdusta estävistä ominaisuuksista. Se voi pääasiassa torjua oireita, kuten kylmää, yskää, kurkkukipua, keuhkoinfektioita, haavoja ja muita bakteeri -infektioita. Se on parasta ottaa jauheena.

18. Papaija:

Papaija on superruoka, jolla on valtavia terveyshyötyjä. Se on runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka ovat välttämättömiä immuunijärjestelmän tehostamiseksi. Se auttaa parantamaan ruoansulatusta ja lisää kehon energiansaantia. Papaija on myös runsas C-, K-, A- ja B -vitamiinien lähde, jotka ovat välttämättömiä immuniteetin vahvistamiseksi. Se sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, kuparia ja magnesiumia, jotka edistävät hyvää luuston terveyttä ja auttavat kehon asianmukaista toimintaa.

Immuniteetti on erittäin tärkeä keholle. Usein sairastuminen voi saada sinut jäämään kotiin ja vaikeuttamaan elämääsi. Hyvä immuunijärjestelmä voi ehkäistä sairauksia ja tehdä sinut aina valmiiksi. Ei sade tai aurinko voi saada sinut sairastumaan. Ravitsevan lisäksi hyvä liikunta ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa sinua saavuttamaan paremman immuunijärjestelmän. Kokeile näitä huippuruokaa ja sano hyvästit sairauksille.