10 parasta tapaa parantaa immuunijärjestelmää luonnollisesti.

Immuunijärjestelmällä on supervoima, joka suojaa meitä kaikilta infektioilta. Kukapa ei haluaisi olla terve? Me kaikki kaipaamme immuniteettia, joka seisoo korkeana haitallisissa olosuhteissa vahvistamalla kehomme luonnollista puolustuskykyä. Vaikka se on helpommin sanottu kuin tehty, voit parantaa immuunijärjestelmääsi merkittävästi tekemällä yksinkertaisia ​​elämäntapamuutoksia.

Vahvistamalla immuunijärjestelmääsi pystyt taistelemaan haitallisia sairauksia aiheuttavia organismeja vastaan, jotta ne eivät aiheuta pitkäaikaisia ​​vahinkoja kehollesi. Lue, miten voit parantaa immuunijärjestelmää luonnollisesti.

Kuinka parantaa immuunijärjestelmääsi

Kuinka parantaa immuunijärjestelmääsi nopeasti:

Tässä on luettelo asioista, joita voit yrittää parantaa immuunijärjestelmääsi luonnollisesti:

1. Immuunijärjestelmää vahvistavat elintarvikkeet:

Ruoka on yksi parhaista tavoista vahvistaa vastustuskykyäsi ja pitää sinut terveenä ja hyvässä kunnossa luonnollisesti. Sisällyttämällä terveellisiä ruokia, jotka ovat täynnä erilaisia ​​ravintoaineita, kuten vähärasvaisia ​​proteiineja ja monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, voit elää terveellistä elämää vitamiinien ja kivennäisaineiden (1).

Käymisen ja probiootteja sisältävien elintarvikkeiden syöminen auttaa parantamaan immuunijärjestelmää. Jotkut probiootteja sisältävät elintarvikkeet ovat:

 • Jogurtti.
 • Raejuusto.
 • Pastöroimaton hapankaali.
 • Kimchi.
 • Kombucha.
 • Tofu.

Siksi on hyvä noudattaa tasapainoista ruokavaliota immuunijärjestelmän parantamiseksi luonnollisella tavalla (2) ja vältä elintarvikkeita, joissa ei ole ravintoaineita, kuten jalostettuja elintarvikkeita, sokereita, poppeja ja juomia.

2. Terveet immuunijärjestelmät:

Vitamiinilla on tärkeä rooli kehon immuniteetin rakentamisessa, jotta se on valmis torjumaan infektioita. Hedelmissä ja vihanneksissa luonnollisesti saatavilla olevien vitamiinien ja kivennäisaineiden määrä auttaa pitämään kehosi terveenä ja vahvana.

 • C -vitamiini auttaa kehoasi torjumaan infektiot nopeasti tai ehkäisemään niitä tehokkaasti. Pinaatti, lehtikaali, paprika, papaija ovat joitakin luonnollisia C -vitamiinin lähteitä.
 • E -vitamiinilla on merkittävä rooli kehosi biokemiallisissa reaktioissa, jotka parantavat immuunijärjestelmän terveellistä toimintaa. Mantelit, maapähkinät, hasselpähkinät, auringonkukansiemenet ovat joitakin parhaista E -vitamiinin lähteistä.
 • A-vitamiinia on saatavana kasvien karotenoideissa ja esimuodostettuina, jotka toimivat infektioita torjuvina (3). Bataatti, porkkana, cantaloupe, kurpitsa ovat joitakin parhaista A -vitamiinin lähteistä.
 • D -vitamiini on voimakas ravintoaine, joka tukee immuunijärjestelmää ja jota kutsutaan myös auringonpaistevitamiiniksi. Sardiinit, lohi, makrilli, tonnikala ovat joitakin tämän D -vitamiinin parhaista lähteistä.
 • Terveyshyödyt ovat syy siihen, miksi folaattia tai foolihappoa lisätään elintarvikkeisiin. Linssit, pavut, lehtivihannekset, avokado ovat joitakin tämän vitamiinin parhaista lähteistä.
 • Happi on kuljetettava soluihin toimimaan monissa immuunijärjestelmän prosesseissa, joissa raudalla on tärkeä rooli. Punainen liha, kana, pavut, osteri, parsakaali ovat joitakin parhaista raudan lähteistä.

3. Sinkki:

Valkosolujen parhaalla toiminnalla on tärkeä rooli immuunijärjestelmän toiminnassa. Sinkki on yksi niistä mineraaleista, jotka tuottavat uusia immuunijärjestelmän soluja ja toimivat tehokkaasti (4). Jotkut elintarvikkeet, jotka ovat runsaasti sinkkiä, ovat:

 • Rapu.
 • Vähärasvaiset lihat.
 • Siipikarja.
 • Osterit.
 • Jogurtti.
 • Kikherneet.
 • Keitetyt pavut.

4. Harjoitus/jooga immuniteettisi parantamiseksi:

Monet meistä sisällyttävät harjoituksia tai joogaa päivittäiseen rutiiniin selviytyäkseen kroonisista sairauksista, kuten liikalihavuudesta tai korkeasta verenpaineesta. Mutta saatat yllättyä tietäessäsi, että riittävällä liikunnalla on syvällinen vaikutus myös immuunijärjestelmään.

Liikunta parantaa kohtuullisesti verenkiertoa ja auttaa immuunisolujen uusiutumiseen säännöllisesti vähentämällä tulehdusta (5).

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että säännöllinen kohtuullinen liikunta voi auttaa ihmisiä, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä parantamalla rokotteiden tehokkuutta (6).

Nopea kävely, lenkkeily, tasainen pyöräily, kevyt vaellus ja uinti ovat joitain parhaita harjoituksia, joita voit kokeilla.

5. Meditaatio immuunijärjestelmän vahvistamiseksi:

Meditaatio on harjoitus, johon liittyy mielesi ja kehosi ja joka luo täydellisen tasapainon fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin välillä. Se auttaa selviytymään sairauksista stimuloimalla aivojen alueita, jotka edistävät immuunijärjestelmääsi.

Se lisää aktiivisuutta kaikilla niillä aivoalueilla, jotka hallitsevat positiivisia tunteita, ahdistusta ja tietoisuutta, kuten oikea hippokampus, oikea etuosa ja prefrontaalinen kuori. Ne parantavat myös immuniteettia toimimalla immuunijärjestelmän komentokeskuksena (7).

Meditaatio auttaa immuunijärjestelmääsi kukoistamaan luomalla positiivisen henkisen ympäristön, koska järjestelmä vastaa sekä positiivisiin että negatiivisiin ajatuksiin.

6. Lisää immuniteettiasi hieronnalla:

Säännöllisen hieronnan hankkiminen ei ainoastaan ​​lisää verenkiertoa koko kehossa, vaan myös huuhtelee pois myrkkyjä, jotka vahvistavat vastustuskykyäsi. Se myös vähentää kortisolin tuotantoa ja lisää valkosolujen toimintaa, mikä auttaa kehoasi taistelemaan sairauksia vastaan ​​(8).

Vaikka hieronta voi toimia tavanomaisena rentouttavana mekanismina, ole rehellinen terapeutin kanssa kaikista olemassa olevista terveystilanteista tai erityisistä vaivoista, jotka on pidettävä mielessä.

7. Nukkuminen:

Me kaikki tunnemme itsemme väsyneiksi unen puuttuessa, eikö niin? Sairastumisalttius on suurempi, jos unta ei ole riittävästi. Kehosi luonnollisesti immuunisolut tai T-solut laskevat ja tulehdussolut lisääntyvät, kun olet univajeessa.

Tutkimusten mukaan on paremmat mahdollisuudet taistella sairautta vastaan ​​lepäämällä riittävästi, koska se vahvistaa luonnollisesti vastustuskykyäsi (9). Imeväiset ja lapset tarvitsevat jopa 14 tuntia, teini -ikäiset 8-10 tuntia, ja aikuisten tulisi pyrkiä saamaan seitsemän tai enemmän tuntia unta joka yö.

8. Halailu:

Jos rakastat halaamista, olet onnekas! Koska halailu edustaa maksimaalista läheisyyttä ja onnea, se liittyy immuunijärjestelmän paranemiseen vapauttamalla optimaaliset määrät serotoniinia ja oksitosiinia (10).

Jos halaat tai halaat ihmistä, olet rakastunut ihmiseen ja välität hänestä paljon. Pelkkä jännitys lisää immuunijärjestelmääsi merkittävästi.

9. Nauraa:

Nauru parantaa kehosi vastustuskykyä sairauksille vähentämällä stressihormoneja ja lisäämällä immuunisoluja ja infektioita torjuvia vasta-aineita, mikä parantaa immuunijärjestelmääsi (11).

Naururyhmien suosio on syynä. Hyvä runsas nauru jättää lihaksesi rentoutumaan jopa 45 minuutiksi fyysisen jännityksen ja stressin lievittämisen jälkeen. Joten älä pidättele itseäsi ja naura paljon, jotta saat immuniteetin kustannustehokkaasti.

10. Laulaminen:

Tutkimusten mukaan laulaminen lisää sytokiinien määrää. Se vähentää myös beeta-endorfiinien, oksitosiinin ja kortisolin pitoisuuksia, mikä vaikuttaa positiivisesti immuunijärjestelmään (12). Se osoittaa korrelaation laulun ja sen vaikutusten välillä koskemattomuuteesi.

Jotkut tutkimukset osoittavat proteiinipitoisuuksien lisääntymisen immuunijärjestelmässä, joka toimii vasta -aineina. Se lisää myös anti-stressihormonin, hydrokortisonin, tuotantoa, mikä parantaa mielialaa ja vastustuskykyä.

On todennäköistä, että kehosi antaa sinulle vihjeitä, jotka osoittavat, onko immuunijärjestelmäsi heikentynyt tavalla tai toisella. Muista ryhtyä varotoimiin poimimalla vihjeet. Tässä artikkelissa on vinkkejä, joiden avulla voit parantaa immuunijärjestelmääsi luonnollisesti. Älä unohda kertoa meille, kuinka tämä artikkeli on auttanut sinua!

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli tarjoaa sinulle sisältöä vain tiedoksi, eikä se korvaa ammatillisia neuvoja. Sivusto ei ole vastuussa mahdollisista sivuvaikutuksista, joita sillä voi olla kehossasi, ja on aina parempi kääntyä lääkärin puoleen ennen kuin yrität mitään uutta.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Onko mahdollista säilyttää terve immuunijärjestelmä elintarvikkeilla??

V: Voit tukea immuunijärjestelmääsi varmistamalla, että saat oikean määrän antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita, terveitä rasvoja ja proteiineja, jotka pitävät tulehduksen kurissa syömällä tiettyjä elintarvikkeita. Nämä ruoat ovat:

 • Tuoreet hedelmät ja vihannekset.
 • Terveet rasvat.
 • Fermentoidut elintarvikkeet.
 • Ruoat, joissa on paljon kuitua.
 • Mausteet ja yrtit, kuten inkivääri, mustapippuri, kurkuma ja valkosipuli.
 • Saksanpähkinöitä ja pellavansiemeniä.
 • Tumma suklaa.
 • Vihreä tee.

2. Elintarvikkeita, joita meidän on vältettävä terveen immuunijärjestelmän hyväksi?

V: Olisi parasta, jos vähennät tulehduksen syynä olevan ruoan saantia:

 • Roskaruoka.
 • Ruoka, johon on lisätty sokereita.
 • Jalostetut ja paistetut ruoat.
 • Puhdistetut hiilihydraatit.
 • Jalostettu liha.
 • Vähennä alkoholin käyttöä.

3. Onko tupakointi haitallista immuunijärjestelmälle?

V: Joo! Tupakointi on yleensä haitallista keholle ja immuunijärjestelmälle. Se lisää myös immuuni- ja autoimmuunisairauksien riskiä rikkomalla immuunijärjestelmän tasapainoa. Suora mutta myös passiivinen tupakointi voi olla haitallista.