15 vinkkiä hyvän näkösi ylläpitämiseen ja tietokoneen silmien rasituksen vähentämiseen

Silmät ovat yksi herran erityisistä lahjoista, joiden kautta voit nähdä maailman ja vaalia kauneimpia asioita. Siksi on tärkeää, että me kaikki huolehdimme siitä erityisesti, koska ilman sitä elämä olisi väritöntä ja pimeää. Koska tätä ikää kutsutaan tietokonekaudeksi ja useimmat meistä viettävät aikaa sen edessä rasittamalla silmiämme suurimman osan ajasta. Siksi on erittäin tärkeää huolehtia silmästämme asianmukaisesti, koska pitkällä aikavälillä voit kohdata sumeita silmiä, päänsärkyä, joka alkaa vaikuttaa silmiin ja sinulla voi olla myös huono näkö.

Näkö ja vähentää tietokoneen silmien rasitusta

Vinkkejä näkökyvyn parantamiseen:

Tässä on 8 parasta yksinkertaista tapaa, joilla voit säilyttää hyvän näkösi.

1. Käytä terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota:

On tärkeää sisällyttää vihreät, proteiinilähteet, kuten pähkinät, munat, ja tasapainoinen ruokavalio pitää sinut kunnossa ja terveenä sekä silmäsi pysyvät terävinä ja kirkkaina. Ota siis tavaksi syödä ravitsevaa ja tasapainoista ruokavaliota päivittäin, mikä on välttämätöntä myös kehollesi ja silmillesi,

2. Tee harjoitus päivittäin:

Monien tutkimusten mukaan on havaittu, että ihmiset, jotka kävelevät säännöllisesti ja harjoittavat niitä, säilyttävät hyvän näkökykynsä, kun oikea veri virtaa silmiin ja happea. Joten varmista, että haluat hyvän näkösi säännöllisesti osallistua johonkin liikuntaan ja pysyä terveenä.

3. Käytä asianmukaisia ​​aurinkolaseja:

On erittäin tärkeää ja pakollista suojata silmät haitallisilta UV -valoilta, kun olemme poissa kotoa tai työpaikaltamme. Varmista, että saat laadukkaita aurinkovarjoja, koska se on arvokkaimman asian turvallisuus, koska huonompi laatu voi vahingoittaa näköäsi.

4. Sano ei tupakoinnille:

Tupakoiva henkilö kärsii ikään liittyvistä lihasongelmista, kuten kaihista ja muista silmäongelmista enemmän kuin tupakoimattomat. Jotta silmäsi pysyisivät terveinä, sano ei tupakoinnille ja lopeta mahdollisimman aikaisin.

5. Nuku riittävästi yöllä:

On erittäin tärkeää antaa silmille lepo kuin vartalolle, koska sen on jopa rentouduttava ja rauhoittava. Ihmiset, jotka nukkuvat myöhään yöllä, vaarantavat silmiensä näkökyvyn, koska riittämätön uni vahingoittaisi sitä ja näyttäisi punaiselta, väsyneeltä ja turvonneelta ja samalla myöhästyisitte seuraavana päivänä tehtävästä työstä, joka rasittaisi ja rasittaisi mieltä ja kehoa.

6. Varmista puhtaus:

On äärimmäisen tärkeää puhdistaa kädet aina kunnolla ennen silmien koskettamista tai hankaamista, ellei käytä puhdasta nenäliinaa tai kangasta. Piilolinssejä käyttävien tulee noudattaa hygieniaohjeita välttääkseen pölyn ja lian aiheuttamat infektiot tai allergiat.

7. Tarkista silmäsi säännöllisesti:

On hyvä tapa tai käytäntö tarkistaa silmäsi puolen vuoden välein tai kerran vuodessa käymällä silmälääkärillä varmistaaksesi, että silmäsi ovat täydelliset. Tämä käytäntö auttaa sinua olemaan varovainen kaikista ongelmista varhaisessa vaiheessa, ja se voi tulla arvostetuksi ilman ongelmia.

8. Kiinnitä huomiota näön muutoksiin:

Jos sinusta tuntuu, että havaitset muutoksia tai etsintävaikeuksia, ota välittömästi yhteys silmälääkäriin ennen kuin se pahenee. Joillekin ihmisille voi tulla vaikeuksia hämärässä tai kipua silmissä, on hyvä neuvotella pikemminkin kuin jättää huomiotta.

Vinkkejä tietokoneen silmien rasituksen vähentämiseksi:

Tässä on 7 parasta tapaa, joilla voit vähentää silmien rasitusta tietokoneen edessä.

1. Varmista asianmukainen valaistus työaseman lähellä:

Pitkäaikainen työskentely tietokoneella aiheuttaa silmien rasitusta. Varmista, että et käytä voimakasta valoa, koska se aiheuttaa varjoja näytölle ja rasittaa silmiä enemmän. Aseta himmeä valo työaseman kummallekin puolelle, jotta kirkkaus ja valaistus heijastuvat tasaisesti.

2. Räpäytä silmiäsi useammin:

Muista työskennellessäsi tietokoneen kanssa vain, että räpäytät silmiäsi enemmän kuin istuessasi ihanteellisesti. Jos tuijotat jatkuvasti tietokonetta, se voi kuivata silmät ja punoittaa, mutta säännöllinen vilkkuminen voi välttää tilanteen.

3. Tee silmiä rentouttavaa harjoitusta ja juo vettä:

Jos tuijotat tietokoneen näyttöä, saatat tuntea itsesi väsyneeksi ja myös silmät näkyvät ja väsyvät. Välttääksesi tällaisen tilanteen joillekin silmäharjoituksille, kuten tunnin välein, katso kaukaisia ​​esineitä noin 30 sekunnin ajan ja sitten jotakin lähellä olevaa esinettä todistamaan 5-10 kertaa. Tämä minimoisi tietokoneen silmien rasittumisen riskin ja juo paljon vettä pysyäksesi paikallaan nesteytetty, koska pienempi veden kulutus voi aiheuttaa silmien kuivumista.

4. Säädä tietokoneen näytön asetuksia:

Varmista, että tietokoneen näytössä on korkean resoluution näyttö, koska siinä olisi terävämpiä kuvia ja minimoisit myös rasituksen. Säädä jopa kontrastiasetukset korkeimmaksi taustaksi valkoiseksi, koska se rasittaisi silmiä vielä vähemmän.

5. Minimoi häikäisy:

Puhdista tietokoneen näyttö aina puhtaalla liinalla, koska kaikki pöly ja tahrat poistetaan ja näet kunnolla rasittamatta silmiäsi. Asenna häikäisemätön näyttö monitoriin, koska se säilyttää sävyt ja estää häikäisyn, jolloin silmiäsi ei rasiteta.

6. Pidä pieniä taukoja välillä:

Päivitettyjen ihmisten ylläpitämiseksi ja pitämiseksi ihmiset työskentelevät pitkiä aikoja tietokoneen edessä. Mutta pitkällä aikavälillä saatat kehittää tietokonenäön oireyhtymää ja kipua myös niskassa ja selässä. Tällaisen tilan välttämiseksi on suositeltavaa käyttää lyhyitä 5-10 minuuttia jokaisen tunnin jälkeen.

7. Tartu tietokoneen silmälasiin:

Yksi parhaista tavoista suojata silmiäsi rasittumiselta on hankkia räätälöityjä tietokonelaseja ja paras vaihtoehto piilolinssejä käyttäville, koska se tuntuu epämukavalta pidennettyjen työaikojen aikana ja alkaa ärsyttää silmiäsi.

Jos noudatat näitä yksinkertaisia ​​ohjeita, jotka eivät maksa sinulle mitään, voit helposti estää silmiesi rasittumista ja samalla myös säilyttää hyvän näkösi. Sinun tarvitsee vain sisällyttää tai virittää nämä hyvät eleet rutiiniksi ja seurata niitä säännöllisesti.

vinkkejä silmien terveyden ylläpitämiseen