Eri nukkumisasennot rauhallisen unen saamiseksi

Uni on yksi asia, joka päättää, millainen päivämme on! Yllättynyt? Haluan sanoa, että hyvä uni voi tehdä päivästämme miellyttävän ja huono uni voi pilata päivämme kokonaan. Siksi on erittäin tärkeää saada hyvät yöunet yleisen edun vuoksi. Monille uni on ongelma.

Eri nukkumisasennot rauhallisen unen saamiseksi

On ihmisiä, jotka kärsivät jatkuvasta unihäiriöstä. Kumpikaan ei saa hyvää unta tai uni on erittäin häiritsevää. Joten miten käsitellä ongelmaa? Terveet elämäntavat ovat ehdottomasti hyvä tapa edistää hyvää unta, mutta on olemassa erilaisia ​​unimalleja, jotka voivat auttaa sinua saamaan hyvät yöunet.

Lepotila ja sen vaikutukset:

Vaikuttaako nukkumismalli unen laatuun? No, vastaus on kyllä! Nukkumismallilla on paljon tekemistä hyvän unen aikaansaamisen kanssa ihmisessä. On monia nukkumisasentoja, jotka sinun on tiedettävä ennen kuin päätät, mikä on sinulle paras asento.

Perusasennot ovat seuraavat:

  1. Nukkuu selälläsi kädet sivuilla.
  2. Nukkuu selälläsi kädet ylös
  3. Nukkuu vatsalla kasvot alaspäin
  4. Nukkuminen sikiöasennossa
  5. Nukkuu puolella kädet sivuilla
  6. Nukkuu sivuilla kädet auki

Seuraavat ovat parhaat nukkumisasennot:

1. Taka -asento:

Takaisin asento nukkumaan

Selässä nukkuminen auttaa lepäämään pään, niskan ja selän, koska se on parhaassa mahdollisessa asennossa täydellisellä tuella. Keho lepää neutraalissa asennossa aiheuttamatta minkäänlaista epämukavuutta muille kehon osille. Tässä asennossa pää on korotetussa asennossa, ruokatorven ja vatsan yläpuolella, jonka alapuolella auttaa oikeassa ruoan liikkeessä. Selällään nukkuminen auttaa myös ehkäisemään ryppyjä, koska keho sellaisessa asennossa estää kaiken työntymisen kasvoille.

2. Sivun asento:

Sivuasennon uni

Sivuasento on seuraavaksi paras asento nukkumiseen. Tämä asento hyödyttää yleistä terveyttä yleensä. Se vähentää kuorsausta ja auttaa myös säilyttämään selkärangan pitkänomaisen asennon. Tämä asento on paras välttää myös hapon refluksi. Tämä asento on paras suositeltava asento raskaana oleville naisille. Oikealla puolella nukkumista pidetään parempana, koska se hyödyttää selkäydintä, koska se auttaa rentoutumaan luonnollisessa asennossaan. Nukkuminen vasemmalla puolella ei kuitenkaan ole yhtä hyvä, koska se supistaa sisäelimiä, erityisesti keuhkoja ja maksaa.

Kun nukut kyljelläsi, varmista, että asetat tyynyn jalkojesi väliin, koska se auttaa vähentämään polvien painetta.

Huono nukkuma -asento voi myös pilata päiväsi kokonaan. Tarkastellaan siis tiettyjä uniasentoja, jotka auttavat myös tiettyjen sairauksien voittamisessa:

3. Sydänpolttaminen:

sydän polttaa unta

Jos kärsit närästyksestä, sinun tulee makaa vasemmalla puolella. Tämä asento auttaa vähentämään alemman ruokatorven sulkijalihaksen painetta. Parhaan tuloksen saat makaamalla vasemmalla puolella ja kädet edessäsi. Käännä sitten jalkasi hieman ylävartaloa kohti ja makaa puolisikiöasennossa. Pahimmassa närästystapauksessa voit myös yrittää maata selälläsi ja nostaa pään ja rinnan tyynyillä.

4. selkäkipu:

selkäkipu nukkumaan

Jos kärsit selkäkipuista, on parempi nukkua kyljelläsi jalat tuettuina. Nuku kyljelläsi hieman taivuttamalla polviasi ja pinoamalla lonkat suoraan. Aseta tyyny polvien väliin paremman tuen saamiseksi.

5. Sinus:

nukkua sinus

Makaa kyljelläsi ylimääräisillä tyynyillä, jotka tukevat päätäsi, tämä auttaa poistamaan poskiontelotukoksen.

6. Olkapään kipu:

nukkua olkapään kipuun

Nuku puolellasi halausasennolla. Makaa kyljelläsi, joka ei ole kipeä, ja taivuta jalkasi hieman. Halaa sitten molemmat kädet tyynyä rintaasi vasten. Jos molemmat hartiat ovat kipeitä, on parempi maata selällään ja molemmat kädet levätä lattialla.

7. Nuku vatsalle kädet ylös:

Nuku vatsalla kädet ylös

Vatsalla nukkuminen kädet ylöspäin on hyvä nukkuma -asento, varsinkin jos sinulla on jäykkä selkä kaikista tietokoneen takana vietetyistä työajoista. Usein toimistosi kaipaavat tunnit pakottavat sinut usein luolaan, mikä tekee luuytimestäsi jäykän. Siksi sinun pitäisi maata vatsallasi ja antaa käsivarsien tai ehkä jonkin niistä levätä pään yläpuolella, kun annat kehollesi kaivattua luonnollista hierontaa.

8. Nuku selälläsi alavartalo taitettuna:

Nuku selälläsi alavartalosi taitettuna

Vielä yksi paras nukkumisasento on selässä nukkuminen, käsivarsien lepääminen joko sivuilla tai yläpuolella, vain tällä kertaa voit kiertää tai taittaa alavartalon mille tahansa sivulle. Tämä on erityisen hedelmällistä niille pitkille kävely- tai seisontatunteille työaikana, jotka aiheuttavat jäykkyyttä tai tartuntaa reiden tai reisilihasten lähellä. Voit joko taittaa jalat käyttämällä tukijalkaa molemmin puolin tai yksinkertaisesti kiertää vyötärösi toiselle puolelle pitäen etuosan suorana. Vaikka tämä on hyödyllistä, muista vaihtaa sivujen välillä kouristusten välttämiseksi.

9. Vasemmat ratapölkyt äideiksi:

Vasen nukkuja nukkumaan äideiksi

Tässä on arvokas kysymys kaikille naisille, jotka astuvat uuteen äitiyden maailmaan. Äitinä oleminen, elämän kantaminen sisälläsi ei ole koskaan helppoa, ja se vaikeutuu päivien ja pääpäivän lähestyessä. Pikkusi asuminen sisimmässäsi menee koko päivän onnellisesti, mutta öisin on olemassa tietty mainitsematon vasemman käden sääntö, jota tulevan äidin tulee noudattaa. Raskauden aikana nuku aina vasemmalla puolella. Tämä on paras asento nukkua, koska ravitsemus ja verenpaine saavuttavat lapsesi paremmin ja nopeammin. Voit tukea asentoa taivuttamalla polviasi ja käyttämällä tyynyä tyynynä.

10. Bed Soturi:

Sängyn soturi

Yleensä nämä ovat sellaisia ​​ihmisiä, jotka heräävät tuskallisiin lihaskramppeihin ja jäätyneisiin kyynärniveliin. Sängyssoturit ovat yleensä omituisia nukkumisasentojen suhteen, kun he tupsuttavat ja hälisevät sängyssä muuttumalla outoihin asentoihin. Sen sijaan, että heiluttaisit ja kääntäisit koko yön, käytä soturiasentoa, jonka avulla voit sijoittaa kehosi vapaasti, jalat taipuvat erilleen toistensa edessä ja kädet tekevät samoin, jolloin kehosi voi kokea joustavuuden. Parhailla nukkumisasennoilla on paras tieto.